- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
kapcs-ford
őstag
Én is kíváncsi lettem volna arra hogy mire jó és azt reméltem hogy majd ti részletezitek..
-A srác valami olyasmit ír hogy tudjon Bridge-ként menni és leginkább azért mert az automata firmware update-en keresztül a fon-nak hozzáférése van az adminhoz(root) és ezen keresztül a géphez is(az egész hálózathoz). Ne azé hogy paranoiás legyen -írja valaki kihasználhatja valamelyik hibáját a fon-nak és beléphet root-ként.-
Szóval valami biztonsági szösz lehet...
[Szerkesztve] 2szeris
''Az SSH hasonló aTelnet-hez, a legfontosabb különbség az, hogy titkosítva viszi át az egész adatforgalmat, így a jelszót is. Egy fontos plusz szolgáltatása a port forwarding, amivel a TCP felett futó egyszerû protokollokat (POP3, IMAP) titkosítva vihetjük át a kliensgép és a Unix szerver között. Ha szerencsénk van, akkor az FTP parancs-csatornáját - ahol a jelszó megy - is titkosítani tudjuk vele. ''
További infó:
[link]
Majd az előbbi linkből:
''2.2 Why should I use it?
The traditional BSD 'r' - commmands (rsh, rlogin, rcp) are vulnerable to different kinds of attacks. Somebody who has root access to machines on the network, or physical access to the wire, can gain unauthorized access to systems in a variety of ways. It is also possible for such a person to log all the traffic to and from your system, including passwords (which ssh never sends in the clear).''
Tehát benne van az ssh mint tudjuk csak nincs aktiválva .. elvileg ez hasznos lenne, de vajon miért van ez blokkolva a kütyüben?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -50% i5-1235U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Logitech G935
- Creative Sound Blaster Live! 5.1-es digitális PCI hangkártya
- Rock Shox Recon Silver Air gyorszáras villa eladó (29-es)!
- ÚJ Nvidia RTX 5060/TI 8-16Gb GDDR7 DLSS4.0 Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb/1TB M SSD/2ÉV gamer PC
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest