Hirdetés
- MILC felhasználók szakmai topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Micro Four Thirds
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD Ryzen 7 / 5 2***(X) "Pinnacle Ridge" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Autós kamerák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Aktív témák
-
Melorin
addikt
válasz
bluobluo75 #47148 üzenetére
Szerintem kapcsold ki, és használd. Ha szokatlan hibaüzeneteket fogsz kapni, és ránézel a feladatkezelőnél a szabad RAM-ra és úgy látod hogy megtelt, akkor inkább kapcsold vissza.
-
Melorin
addikt
válasz
bluobluo75 #47134 üzenetére
Én letiltottam ahogy megjött az új SSD-m és felment az új win. De Windows update közben betelt a 4Gb memóriám és jöttek a hibaüzenetek :S
-
TeeJay
félisten
válasz
bluobluo75 #46785 üzenetére
tedd fel helyette inkább a legújabb HDSentinel-t és azzal még előrébb is vagy mert minden vinyót kezel míg ez a progi csak a Samsung SSD-t
én is felraktam de semmi értelme mert már minek trükközni az oprendszerben
másrészt az említett HDSentinel is kiírja a fontos adatokat róla! -
Bodor
veterán
válasz
bluobluo75 #46785 üzenetére
Nincs vele baj, csak felesleges. Eggyel több program a gépen, ami semmire sem jó tulajdonképpen.
-
Bodor
veterán
válasz
bluobluo75 #46775 üzenetére
Én azt mondom, hogy fel se tedd. LINK
-
válasz
bluobluo75 #46055 üzenetére
Igen, teljesen jó.
Amúgy (és nem csak neked írom) nem kell mindig megkérdezni, hogy jó-e a sebesség vagy sem, mert
1. Azért van az SSD-knek gyári oldala, hogy azon meg tudd nézni a gyártó által megadott sebességeket
2. Ezen topik első hozzászólásában van egy link a PH! tagok által mért eredmények vannak összegyűjtve: [link].PumpkinSeed
Ja, hát akkor miért nem így fogalmaztál...
Ha megfelelő szoftvereket használsz, akkor elkerülhető az adatvesztés: [link]
Persze ezen szoftverek is csak akkor képesek hibátlanul működni ha nem valami teljesen szétcseszett partícióstruktúra van egy meghajtón és a user is tisztában van vele, hogy mit jelent a delete partition opció. -
válasz
bluobluo75 #45838 üzenetére
Nézd, olyan nagy katasztrófa nem történt, mert csak sebességeredmények alacsonyabbak, ha átdugod az Intel-re, akkor magasabb eredmények lesznek, de ebből rendszerhasználat közben nem fogsz semmit észrevenni a korábbihoz képest.
Az sem 100% biztos, hogy nem volt ezzel tisztában a szerelő, lehet csak már hulla fáradt volt, mert a 20. gépet pakolta aznap össze, ezen a deszkán meg ugyanolyan színnel van jelölve 2 különböző vezérlő és pusztán fáradtságból, figyelmetlenségből stb csatlakoztatta oda, ahova.Amúgy átdugtad és mértél újat?
-
válasz
bluobluo75 #45836 üzenetére
Azon a deszkán nem kell mást állítani, esetleg a BIOS-ban megnézni a bootsorrendet, de ezt csak akkor, ha miután átdugtad az ssd-t, akkor esetleg nem indulna el a rendszer.
UI: természetesen le kell állítani a gépet, amikor átdugod az SSD-t. Ezt pusztán azért írtam le, mert már volt olyan versenyző, aki ezt bekapcsolt gép esetén tette meg.
-
válasz
bluobluo75 #45834 üzenetére
Mármint mi hol van? Az Intel SATA port? Ha erre gondolsz, akkor már leírtam korábban milyen feliratú sata portot keress, oda dugd át. Azok is szürke színű portok, közvetlenül az ASmedia mellett. (Képeden egyel balra, mint amit bekarikáztál)
-
válasz
bluobluo75 #45832 üzenetére
Igen, valóban SATA3-as port, de ASMedia vezérlő(ez miatt mérsz kevesebbet, mint kellene). Oda is vagyon írva az alaplapra ahhoz a 2 porthoz, hogy SATA3_A0 meg A1, ami az ASmedia-ra utal.
Mint írtam, dugd át az SSD-t az Intel SATA vezérlőre és máris lényegesen magasabb eredményeket fogsz kapni.Szerelőbácsi nyilván azzal nem volt tisztában, hogy ASMedia-ra nem kötünk SATA3-as SSD-t(ha van másik, alkalmasabb vezérlő is), mert az ASMedia vezérlő nem tudja "kihajtani"...
-
válasz
bluobluo75 #45829 üzenetére
Kérdés, milyen alaplapod van, mert ha az adatlapodon szereplő, akkor gondolom szeretsz torpedózni, találomra csatlakoztatni valamelyik SATA portra meghajtót(ahogy esik úgy puffan alapon)
ASMedia vezérkőre kötötted az SSD-t, ezért ilyenek az eredmények. Varázsold át az Intel SATA vezérlőre.(SATA3_0 vagy SATA3_1 feliratú portra)
-
Bodor
veterán
válasz
bluobluo75 #45445 üzenetére
Akkor én is csak ezt tudom ajánlani.
-
xcds
őstag
válasz
bluobluo75 #45441 üzenetére
De van: Telepíts ahci módban, utána ellenőrizd hd sentinellel, hogy működik-e a trim. Ha működik, kész vagy!
-
Bodor
veterán
válasz
bluobluo75 #45441 üzenetére
Nincs. Csak menj végig azokon a pontokon, amiket meg kell csinálni, amiket meg nem javasolok, azokat hagyd ki, máris rövidebb lesz
-
Bodor
veterán
válasz
bluobluo75 #45427 üzenetére
Egy kis segítség. Én így szoktam csinálni. Teljesen bevált.
DeFranco:
Hát úgy tűnik, hogy egyre időszerűbb lesz a Hogyan optimalizáljuk helyesen a rendszert SSD-n című cikked megírása, amit említettél!
Egyre nagyobb a kereslet rá, nem ? -
DeFranco
nagyúr
válasz
bluobluo75 #45427 üzenetére
Felteszed a magiciant, OS optimisation, amit felajánl, elfogadod, ha minden zöld, vigyorogsz. Kész vagy. Más teendő nincs.
-
jeni
félisten
válasz
bluobluo75 #45236 üzenetére
szabvány a keret méret,márkától függetlenül.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
bluobluo75 #45228 üzenetére
A legstabilabb nyilván a keret, de annyit, amennyivel többe kerül a D változat, annyit nem ér. Nézz szét árgépen, mennyivel olcsóbb külön egy keret. Akkor sincs baj, ha simán odacsavarozod a gép oldalára, volt itt a topicban már számos ötlet erre példa, de nekem csak rá van téve a floppy fölé a fiókba.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
bluobluo75 #45225 üzenetére
Nem szükséges, a WW ugyanaz, bár nem tudom mekkora az árkülönbség. A lényeg, hogy a D annyival több, hogy kapsz egy beépítő keretet, amit kb. 800 Ft-ért megkapsz külön is.
Mellesleg szerintem nem is kell a keret, behajítod valahova a házba, aztán elvan ott. Ha nem mozgatod a házat, akkor nem szükséges keretbe tenni. Én nem vennék D-t csakis WW-t.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
bluobluo75 #45223 üzenetére
WW: (Wub-Wub - lakossági dábtepp) alapváltozat, fapad, csak az SSD meg némi papíráru és a CD - ez a bajnokok reggelije
D: Desktop változat, kapsz egy beépítőkeretet - jó drágán - egyebekben ugyanaz
N: Notebook változat, kapsz egy USB-Sata átalakítót, hogy át tudd menteni az adataidat - egyebekben ugyanaz
-
vlevi
nagyúr
válasz
bluobluo75 #45173 üzenetére
Én Samut választottam, de csak azért, mert (ahogy már sokszor írtam, egyesek már biztos unják), nagyon jó áron adta az edigital. Nekem bevált. Hamarabb betöltődnek bootoláskor a progik, mint ahogy én végigkattintgatok a tálcán. Szerintem az OCZ-vel sincs ez másképp, de mivel hosszútávú tapasztalatom egyikkel sincs, inkább nem török pálcát egyik felett sem.
-
boogie84
veterán
válasz
bluobluo75 #45135 üzenetére
Én is a samut. 256GB-osat.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
bluobluo75 #45135 üzenetére
Nem sok. Mindkettő jó. Megy a hokizás, hogy melyik a jobb,de tulajdonképpen mindegy. Olcsóbb ár, több garancia döntsön. Én samut választottam.
-
vlevi
nagyúr
válasz
bluobluo75 #45111 üzenetére
Hát, a file másolás, meg a max. átviteli sebesség az biztos előjön, mint különbség.
De ha HDD-ről váltottál SSD-re, akkor ott kell lennie egy olyan hatalmas disznó ugrásnak a sebességben, ami után már (napi átlag használatban) nem hiszem, hogy olyan nagyon feltűnne, hogy SATA2, vagy három. Mert azt észreveszed, hogy 5 másodpercig töltődött eddig a firefox, most pedig benn van 1 alatt a SATA2-vel, de az már nem észlelhető, hogy SATA3-on ugyanez meglenne 5-6 tizedmásodperc alatt is.
Szerintem. De majd megírom, hogy milyen a SATA2-vel.Én ettől "vesztem meg". AMD Liano, megtámogatva az SSD-vel.
AMD A4-3400 Llano APU ismertető és teszt
A videó harmadik percénél estem hanyatt. Mi a f**** villódzik ezen? Ja, akkor jöttem rá, SSD-ről töltődnek a programok... -
boogie84
veterán
válasz
bluobluo75 #45111 üzenetére
nincs
-
boogie84
veterán
válasz
bluobluo75 #45106 üzenetére
Mert ez a privát véleményem. Persze többen is megerősítették az alaplapom topicjában h jól működik nálauk.
-
boogie84
veterán
válasz
bluobluo75 #45103 üzenetére
Csak is személyes vélemény: csak saját felelősségre: samsung 830 128GB
Én ennek a nagyobb tesóját venném ha cserélnék. -
Bodor
veterán
válasz
bluobluo75 #45095 üzenetére
van-e értelme SSD-t cserélni vagy nem?
Ha elférsz ezen is, akkor nincsen értelme cserélni.
-
boogie84
veterán
válasz
bluobluo75 #45095 üzenetére
Mi értelme van ha elég hely van rajta?
A többi sem gyorsabb, csak nagy fájlok esetében. -
Core2duo6600
veterán
válasz
bluobluo75 #39133 üzenetére
Telepítsed fel a HD sentinel progi legfrisebb változatát.
Majd nézd meg, hogy mit ír az SSD re -
Core2duo6600
veterán
válasz
bluobluo75 #39129 üzenetére
Ellenőrízd le, hogy a trim megy - e
Aztán egy 2 éves win (Ha azóta nem raktad újra !) Már be tud lassulni ! -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bluobluo75 #39126 üzenetére
Mi szükség ilyen programra? Az SSD teljesen más módon tárolja és olvassa ki az adatokat.
Nem lassul töredezettség esetén sem.
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép játékra! R9 3900X / X570 / 6700XT / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest