- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Kompakt vízhűtés
- BIOS frissítés
Aktív témák
-
Ice&Lime
veterán
válasz
kalap12 #47197 üzenetére
ha már az ember sata3-as alaplapot és sata3-as ssd-t vesz, akkor gondolom úgy van értelme, hogyha sata3-as beállításon működik, hiszen ezt tudja, nem a régebbi sata2-t. vagy akkor vegyen sata2-t és kész.
én ha sata3-at veszek az sata3legyen és nem sata2, de gondolom ezzel csak nem én vagyok egyedül,..bozig : így lesz, először win drivere, ha nem jó akkor a másik.
-
Dr.Ádám
tag
válasz
kalap12 #46959 üzenetére
Erre tud valaki valami okosat?
Ha neked minden rendben akkor mit keresel ebben a topikban??
-
Bodor
veterán
válasz
kalap12 #46840 üzenetére
Tévedés azt hinni, hogy az SSD miatt nincs szükség lapozófájlra. A lapozófájl-ra akkor nincs szükség, ha elegendő RAM van a gépben. Én már 4 GB-nál is kikapcsoltam, afelett meg szerintem mindenki nyugodtan kikapcsolhatja.
Viszont tudni illik, hogy nagy ritkán van olyan program, ami igényli a jelenlétét, mérettől függetlenül. -
vlevi
nagyúr
válasz
kalap12 #46806 üzenetére
Ne a HD Sentinnellel nézd, hanem a Crystaldiskinfoval, az 100%-ot mutat
Amúgy pedig ne méregesd, használd, én is azt teszem
Amúgy volt itt valaki, aki nemrég írta, hogy neki kb 1 év használat után esett le 99-ről 98%-ra a kondíció. Ezen jól elhülyéskedtünk itt, hogy kb 98 év múlva esik nulla %-ra a HD Sentinnel szerint, és még 2-500 év, mire tényleg megdöglik a meghajtója. Majd akkor visszatérünk a kérdésreAz mondjuk nem a legszerencsésebb, ha ki van centizve a szabad kapacitás az SSD-n.
Hogy miért? A wear leveling miatt. A háttérben az SSD rendszeresen rendet rak a saját háza táján, hogy nagyjából egyformán használódjanak a cellák. Ha nincs szabad hely, akkor ezt nem tudja megcsinálni, és tényleg gyorsabban kopik.Én hasonló megfontolásból nem vettem 64-est, és inkább semmilyet nem vettem, csak akkor, amikor nagyon jó áron lehetett venni 128-ast. És igen, most ennek több, mint a fele szabad, de én már öreg vagyok ahhoz, hogy folyamatosan a rendszert babusgassam, és pakolásszak a gépen, hogy elférjek 64 gigában. Majd, ha a 100-128 is kevés lesz, akkor majd kidobok egyben vagy 20 giga lomot, és megint nyugi van egy ideig
-
vlevi
nagyúr
válasz
kalap12 #46799 üzenetére
Azért, hogy ne kelljen visszaolvasnod :
A samu mindíg lefelé kerekíti a % értéket. Tehát, amikor először megnézted, akkor az 100% volt, most meg már csak 99.99999999% Ha három hónap múlva ránézel, akkor pedig csak 99.999998% lesz, de mindkettőt 99-nek fogja írni.
A 64gigát pedig azért látod 59-nek, mert a merevlemezgyártók által megadott 64GB, az csak 59GiB.A hosszú, angol nyelvű magyarázat itt : [link]
A rövid pedig az, hogy a merevlemezek kapacitását SI mértékegység rendszerben írják a gyártó, ahol 1 gigabyte = 1000000000 byte. (azaz, a 10^3 hatványait használva, kilo-mega-giga) Ezzel szemben a Windows még mindíg a régi, kettes számrendszerbeli számítással írja ki a kapacitást, azaz a 2^10 -el számolva. Emiatt az 1 giga=1073741824 byte. A kettő különbségéből, és a formázott, formázatlan kapacitásbeli különbségből adódik a 6 gigányi látszólagos hiány. Nekem pl. a 2TB méretű vinyó ugyanezen okból csak 1.82
Aktív témák
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak korrekt áron
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / 88 % akkumulátor / 12hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest