Hirdetés

Aktív témák

• jnorbert

csendes tag

Sziasztok,

HDD -> SSD migráció ügyében szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek. Dell Inspiron N5110-es laptomhoz (8 Gb RAM, i5-2410, NVidia 525M, 750 GB HDD) vásároltam egy 128 GB-os Samsung 830-as SSD-t. A terv az volt (illetve most is az), hogy az SSD-re menne az oprendszer (gyári Win 7+Fedora Linux), a HDD pedig megmaradna adattárolónak. A DVD helyére be is tudtam passzintani az SSD-t, gond nem volt, utána az [itt leírt] metódussal elkészítettem a rendszerpartíció(+recovery+100MB) tükörképét. Ezután EasyBCD-vel [a link alapján] elláttam a meghajtót boot opcióval.

Újraindítás után a grubból win 7-et választva jött is a két lehetőség, de ha SSD-re akartam bootolni, akkor az alábbi hibakód fogadott: 0xc000000e. A régi rendben működik, ahogy a Linux is. Grub 2-höz hozzáadtam az SSD-s partíciót, de ott is win 7 bootloader ugyanezzel a hibával fogadott. BIOS-ban meg nem tudom beállítani az SSD-t, egy vinyót lát, hiába állítom be a CD-meghajtót, az sem hatja meg. Emiatt a gyári Win 7-et sem tudom sajnos ráhúzni.

Most eléggé szívom a fogamat, hogy nem bírom működésre bírni. Írni-olvasni tudom, rendszer felismeri, csak pont a lényeget nem tudom vele megcsinálni. Két napja kínlódom vele és már úgy vagyok, hogy kivágom az ablakon az egészet -- csak ahhoz meg azért elég sokba került... :W

Előre is köszi!

üdv:

Aktív témák