Hirdetés
- Posztapokalipszis és nosztalgia szegezett a képernyő elé
- Elbaltázott tankolás miatt csúszik a NASA Holdutazása
- Francia ügyészek razziáztak az X párizsi irodájában, Muskot is beidézték
- Elégedetlen lenne az NVIDIA AI gyorsítóinak tempójával az OpenAI?
- Leleplezte az új Xbox generáció érkezését az AMD vezére
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hobby elektronika
- Kényszerűen visszavesz az AI-ból a Windows 11-ben a Microsoft?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Aktív témák
-
jnorbert
csendes tag
Sziasztok,
HDD -> SSD migráció ügyében szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek. Dell Inspiron N5110-es laptomhoz (8 Gb RAM, i5-2410, NVidia 525M, 750 GB HDD) vásároltam egy 128 GB-os Samsung 830-as SSD-t. A terv az volt (illetve most is az), hogy az SSD-re menne az oprendszer (gyári Win 7+Fedora Linux), a HDD pedig megmaradna adattárolónak. A DVD helyére be is tudtam passzintani az SSD-t, gond nem volt, utána az [itt leírt] metódussal elkészítettem a rendszerpartíció(+recovery+100MB) tükörképét. Ezután EasyBCD-vel [a link alapján] elláttam a meghajtót boot opcióval.
Újraindítás után a grubból win 7-et választva jött is a két lehetőség, de ha SSD-re akartam bootolni, akkor az alábbi hibakód fogadott: 0xc000000e. A régi rendben működik, ahogy a Linux is. Grub 2-höz hozzáadtam az SSD-s partíciót, de ott is win 7 bootloader ugyanezzel a hibával fogadott. BIOS-ban meg nem tudom beállítani az SSD-t, egy vinyót lát, hiába állítom be a CD-meghajtót, az sem hatja meg. Emiatt a gyári Win 7-et sem tudom sajnos ráhúzni.
Most eléggé szívom a fogamat, hogy nem bírom működésre bírni. Írni-olvasni tudom, rendszer felismeri, csak pont a lényeget nem tudom vele megcsinálni. Két napja kínlódom vele és már úgy vagyok, hogy kivágom az ablakon az egészet -- csak ahhoz meg azért elég sokba került...

Előre is köszi!
üdv:
Aktív témák
- Mobil flották
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Arc Raiders
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB Zalman T4 Plus Chieftec 650W
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- Xbox One X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4393, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest