Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Fujifilm X
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen széket vegyek?
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali processzoros kérdések órája
Aktív témák
-
Tommer
tag
válasz
S.O.S.
üzenetére
Ha nem jelzi ki, hogy mennyi írás történt az SSD -re, akkor azt bizonyos esetekben ki lehet számolni. Legalább is a már sokat linkelt xtremesystems oldalon meg is adják, hogyan kell kiszámolni.Pl egy CRUCIAL M4 vagy egy CRUCIAL C300 SSD esetében, de minden más SSD -nél is, ahol a S.M.A.R.T. esetében található olyan hogy Wear Leveling Count.
Ha van ilyen akkor ennek a Wear Leveling Count -nak az értéket, persze decimális értékét, nem pedig az alapból kijelzett hexadecimális értékét, amúgy nem tudom miért nem állítja át ezt senki ezekben a programokban, na de mindegy, én mindig átállítom, hogy decimális értéket mutassanak. De a lényeg az, hogy:
SSD -re írt adatmennyiség = Wear Leveling Count x SSD formázott kapacítása
Legalább is a linkelt xtremesystems oldal szerint. És úgy látom ez minden más esetben is stimmel.Az a CRUCIAL M4 vagy egy CRUCIAL C300 SSD esetében is az
AD - Wear Leveling Count decimális értéke a lényeg.
Vagyis van egy M4 (vagy C300 SSD -nk), mint a linkelt oldalon is, pl. 454 -es értékkel, akkor egy 64GB-os M4 esetében az írt adatmennyiség 454x59GB=26,7TB
Ezen az xtremesystems oldalon elég sok infó van. Szerintem tök jó! Ott van leírva, (tudom, tudom, mindenki csak a képeket nézegeti).De van olyan eset is amikor nincs ilyen Wear Leveling Count értékünk. Akkor ezek a "csávók" szépek kikövetkeztették pl. egy Kingston V+100 64GB esetében pontosabban egy Kingston SVP100S264G típus -nál, hogy a S.M.A.R.T -nál kijelzett (érdekes módon itt is AD -vel jelölt unknown attribútum 200 -ról 199 -re esése közben 0,65TB adat írása történt az SSD-re. Itt van minden, kijelölve, leírja, pirossal kiemelve
[link]Tehát ennél ez SSD -nél is már tudjuk - viszonylag pontosan - az írt adatok mennyiségét.
Röviden ennyi! De valaki jobba is belemélyedhet. Én ezt vettem ki az oldalt olvasgatva.
(Remélem jól értelmeztem.)
Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- 007 First Light - Bemutatkozott a PC-s gépigény
- Fujifilm X
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Nintendo Switch 2
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hálózati / IP kamera
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3835
- Apple iPhone 16 Pro Max - Black Titanium - 256GB - Akku: 90% - Megkímélt állapot!
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4062
- Apple iPhone 15 Pro 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest