Hirdetés

Aktív témák

• Tommer

tag

válasz S.O.S. #42944 üzenetére

Ha nem jelzi ki, hogy mennyi írás történt az SSD -re, akkor azt bizonyos esetekben ki lehet számolni. Legalább is a már sokat linkelt xtremesystems oldalon meg is adják, hogyan kell kiszámolni.Pl egy CRUCIAL M4 vagy egy CRUCIAL C300 SSD esetében, de minden más SSD -nél is, ahol a S.M.A.R.T. esetében található olyan hogy Wear Leveling Count.
    Ha van ilyen akkor ennek a Wear Leveling Count -nak az értéket, persze decimális értékét, nem pedig az alapból kijelzett hexadecimális értékét, amúgy nem tudom miért nem állítja át ezt senki ezekben a programokban, na de mindegy, én mindig átállítom, hogy decimális értéket mutassanak. De a lényeg az, hogy:
    SSD -re írt adatmennyiség = Wear Leveling Count x SSD formázott kapacítása
    Legalább is a linkelt xtremesystems oldal szerint. És úgy látom ez minden más esetben is stimmel.

Az a CRUCIAL M4 vagy egy CRUCIAL C300 SSD esetében is az
    AD - Wear Leveling Count decimális értéke a lényeg.
    Vagyis van egy M4 (vagy C300 SSD -nk), mint a linkelt oldalon is, pl. 454 -es értékkel, akkor egy 64GB-os M4 esetében az írt adatmennyiség 454x59GB=26,7TB
    Ezen az xtremesystems oldalon elég sok infó van. Szerintem tök jó! Ott van leírva, (tudom, tudom, mindenki csak a képeket nézegeti).

De van olyan eset is amikor nincs ilyen Wear Leveling Count értékünk. Akkor ezek a "csávók" szépek kikövetkeztették pl. egy Kingston V+100 64GB esetében pontosabban egy Kingston SVP100S264G típus -nál, hogy a S.M.A.R.T -nál kijelzett (érdekes módon itt is AD -vel jelölt unknown attribútum 200 -ról 199 -re esése közben 0,65TB adat írása történt az SSD-re. Itt van minden, kijelölve, leírja, pirossal kiemelve
    [link]

Tehát ennél ez SSD -nél is már tudjuk - viszonylag pontosan - az írt adatok mennyiségét.
    Röviden ennyi! De valaki jobba is belemélyedhet. Én ezt vettem ki az oldalt olvasgatva.
    (Remélem jól értelmeztem.)

Aktív témák