Hirdetés
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple asztali gépek
- HP EliteBook / ZBook topik
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
Aktív témák
-
worxland
addikt
-
worxland
addikt
válasz
bela85
üzenetére
Az átlagosnál jóval erősebb használatnak volt kitéve az SSD (én időarányosan ennek ötödét se írtam az SSD-mre, pedig nincs kímélve), így ennek megfelelő a 80%-os kondi. Ez csak annyit jelent, hogy hasonló terheléssel még 4x ennyi ideig megy megbízhatóan (a valóságban meg akár többször ennyi ideig is). Ha te nem fogod ilyen intenzíven használni, akkor sokkal többet is ki fog bírni.
Azt azért tudni kell, hogy a kondi csak (vagy főleg) az írás mennyiségére támaszkodva ad infót (mivel a memóriacellák csak 3000-5000 alkalommal újraírhatóak), nem ad támpontot a vezérlő vagy egyéb egységek meghibásodásra. -
worxland
addikt
válasz
easy...rider
üzenetére
3000 nem, amúgy meg ilyen mérést nem tudok SSD-re (de HDD-re sem). De az elég közismert, hogy a ki-bekapcs nagyobb igénybevételnek teszi ki az elektromos eszközöket, mint a sima használat, ez alól az SSD sem kivétel.
-
worxland
addikt
válasz
easy...rider
üzenetére
[link] - 5400-as bejegyzés
-
worxland
addikt
válasz
easy...rider
üzenetére
Függ. A többször emlegetett csúcstartó 830-as Samu is egy reboot után adta meg magát.
-
worxland
addikt
válasz
SOAD19
üzenetére
Majd ha olyant vesz, olyan eredményt is kap.

Különben is, még mindig ez a csúcs: 24 SSD RAID 0-ban -
worxland
addikt
válasz
anjani182
üzenetére
Mert nem döglik meg, mint az OCZ.
5,5 petabájt írás utáni állapot -
worxland
addikt
-
worxland
addikt
válasz
Malanrion
üzenetére

Nem. Ha gyorsítani akarod az SSD-t, akkor állítsd át a szabvány betűtípust Arial Bold 12-es méretre, lila színben. Zöld háttérrel.
Ja, és a hangerőt vedd le 12 százalékra. A Windows bejelentkező hangnak a Gangnam Style 128 kbps változatát tedd fel (van, aki a 192 kbps-re esküszik, de az kontár). -
worxland
addikt
válasz
Laraxior
üzenetére
"De gondolom ha 20%-ot mutat majd ez az érték, akkor az már nem ugyanúgy fog működni, mintha 98%-ot mutatna... gondolom én
" - rosszul gondolod.
"csak így eladni nem nagyon lehet.
" - dehogynem. Más kérdés, hogy mire el akarod adni, szart se fog érni. Egy új 64-es SSD most valahol 13-15 ezer körül van. -
worxland
addikt
válasz
titanium100
üzenetére
Felesleges, használat közben a különbség 1% körül lesz. És ez felső becslés.
-
worxland
addikt
válasz
kingpython
üzenetére
Mögétehetsz egy nullát, és akkor már elég sok.
-
worxland
addikt
válasz
Avicularia
üzenetére
nem.
-
worxland
addikt
válasz
hülyegyerek
üzenetére
A 64-es ennyivel lassabb.
[link] -
worxland
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez alapján nem feltétlen csak addig bírják az SSD-k, amíg 0-ra lemegy a Wear Leveling Count. -
worxland
addikt
válasz
Killerlaca
üzenetére
[link]
Ha megnézed, itt mennyit írtak az SSD-kre, nem fogsz tovább izgulni. 300-400 tera alatt nem nagyon találsz majd. Utána nézd meg, mennyit írtál eddig a sajátodra. -
worxland
addikt
válasz
fsb1000
üzenetére
Olvastam. Azt írtad le nagyjából, amit én.
Élettartam-növelés: ja, így könnyü - nem hiszek benne, tehát figyelmen kívül hagyom. Így számodra persze tényleg közel ugyanaz a defrag és a trim. Belinkelnéd ezt a "fles"-féle kételkedést? Ha érvek vannak benne, akkor nem lenne érdektelen. -
worxland
addikt
válasz
fsb1000
üzenetére
? Ha én mondom, akkor jobban elhiszed, mint ha le van írva a Wiki-n? Köszönöm, de nem hiszem, hogy kiérdemeltem a megtiszteltetést.
De csak itt, csak neked:
A defrag lehetővé teszi, hogy egy adott fájlt folyamatosan tudjon olvasni az oprendszer, fejpozicíonálás nélkül, így gyorsabbá téve a folyamatot. Írás sebességét csak akkor gyorsítja, ha olyan defrag opciót választunk, hogy a szabad helyeket is rakja egybe.
A trim megjelöli, hogy melyek a törlésre jelölt blokkok, elősegítve, hogy feleslegesen ne írjon rájuk az SSD, így kevesebb P/E ciklussal üzemeljen - tovább működjön.
Ergo: a trim csak az írást gyorsítja, az olvasást nem és legalább olyan fontos az is, hogy növeli az SSD élettartamát. -
worxland
addikt
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Jaja, nekem 25 másodperc csak a post (alaplap+SATA kártya+hálókártya), utána jön csak az oprendszer választó képernyő.
Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Formula-1
- Battlefield 6
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple asztali gépek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagari! -
- Számlával, Garanciával! Samsung 860 PRO 2.5 256GB
- ÁRESÉS! ÚJ! BONTATLAN! Külsők SSD 500GB,T5-T7Samsung,SandiscExtreme 500GB
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- Sandisk Extreme Portable SSD 2TB!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G1 - i7-10G I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

" - dehogynem. Más kérdés, hogy mire el akarod adni, szart se fog érni. Egy új 64-es SSD most valahol 13-15 ezer körül van.
A Samu nem olyan rég került a képbe, csak az iszonyatos átviteli sebességével (300 MB/s a többiek 30-100 megájával szemben) hamar odakerült a lista elejére.

Már ahol egyáltalán foglalkozott a gyártó a WHQL-el.
Nekem 11 év alatt eddig kábé 3x kellett a rendszer-visszaállítás, de akkor nagyon jól jött. Egyszer sem kodek meg toolbar volt a problémás, hanem driver.