- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Aktív témák
-
Heffi
őstag
Halihó!
Minden vásárlás után egy kicsit kétségbeesek. Miért van az, hogy ennél a Corsair Force GT-s SSD-nél, aminiek az elméleti sebessége a gyártó szerint 550/495 MB/s, ettől jóval elmaradó (írásban) eredményt kapok? Ime:
Agódjak rajta, vagy jó ez így?
-
SiDan
tag
Először azzal próbáltam (win7 + amd ahci), de hasonló eredményeket kaptam, mint most win8-al. Az jobban zavart, hogy 4K-s tesztek alatt beakadt a windows, as-ssd egyáltalán nem futott le. Most, hogy kikapcsoltam a c1e-et egyelőre nincsenek fagyások.
Az, igaz hogy a mérési eredmények eléggé eltérőek tudnak lenni, magam is tapasztaltam. -
jeni
félisten
a windows 7 frissítést ami még az SP1-t is tartalmazza rá kell ereszteni a rendszerre?
-
Mankó
veterán
Chipset drivert nem telepítettem.
Pedig lehet, hogy az Inf-et nem ártana lefuttatni. Sokszor teljesen random hibákat kaptam, ha az nem volt fent, még a 7 alatt is. Főleg, ha az ssd a PCI-E slotban van. A Win 8 még nem teljesen kiforott, vannak nyűgjei, engem főleg ezek a "bolygó hollandi" féle dolgok idegesítettek, ezért is szedtem le.
Majd ha ki jön a rendes verzió, majd akkor kap egy esélyt.Fire/SOUL/CD: Én is úgy tudom, hogy a 4x-es slotba illik tenni Revo-kat, de az már lehet az x2-esekre vonatkozik.
-
-
Mankó
veterán
C1E-vel is jobban kellene mennie, mint ahogy most megy neked nélküle.
Tegyél fele egy Win 7-et, dobd fel hozzá az AMD-s AHCI drivert és úgy mérj egyet! A Win 8-as driverek nem jók még, én is azért szedtem le a 8-at, mert hol jól ment, hol meg a béka seggét se közelítette meg. S azért elég idegesítő ha néha megakad a rendszer ssd-vel. -
"Mivel a GPU-m van az x16-os slotban, más nem maradt neki"
Ja igen, bocs, valamiért a deszkád Pro változatát néztem, azon meg van még 1 PCIE port (fehér 8x link)...Amúgy (ha van időd/kedved/lehetőséged) kipróbálhatnád XP vagy Vista-val, tényleg csak a próba kedvéért, mert Revo-nál ilyen jelenség Asus deszka + W7 párosnál tapasztalható(W8-ról érthető okokból nincs tapasztalatom még), érdekes módon XP vagy Vista-nál még nem futottam bele, W7-nél is 1x, de ott a legújabb BIOS-t amúgy is feltettem, illetve ott rossz helyen volt a revo(ha lehet, akkor 4x portba kell kötni)...
Revo vásárlása előtt mindig érdemes megnézni a tesztelt deszkák listáját: [link]
-
válasz
Fire/SOUL/CD #39986 üzenetére
1) Egy verzióval vagyok lemaradva a legfrissebbtől, aminek a changelogja 2,2TB-nál nagyobb HDD-k és RAID-ek támogatását hozza az Intel kontrollerhez. Különösebben nem érinti a Revót ez alapján.
2) Mivel a GPU-m van az x16-os slotban, más nem maradt neki
(Egyébként ez nem x2, hanem az első széria.)3) Sajnos a Win7 visszarakása jogi okokból nem pálya. De gyanús tényleg, hogy valami prerelease nyűge van.
Chipset drivert nem telepítettem.
-
Asus deszkákon jön ez elő tipikusan(adatlapod szerint Neked is az van), egyrészt a bugos BIOS-uk miatt (ezekre a deszkákra a legújabb BIOS-ra célszerű frissíteni), másrészt meg gyakran a nem megfelelő PCIE portra van csatlakoztatva a Revo x2. (Ha az adatlapodon szereplő deszkáról van szó, akkor annak a fekete PCIE portjába kell kötni)
Szerk
Visszaolvastam: W8 alatt bármi lehet, de ez jelenleg lényegtelen, majd ha végleges változat lesz, akkor lehet érdemben foglalkozni a W8 alatt előjövő jelenségekkel, maradjunk a W7-nél.
Chipset driver-t ne telepíts(vagy ha felpakoltad mindenestül, az gond lehet), mert az OCZ driver-ével szokott gondja lenni (nem szereti egymást a 2 driver) -
Nosss...
A CrystalDiskInfo egyáltalán nem látja a RevoDrive-ot, haha.
A Hard Disk Sentinel látja mindkét SSD-t külön, mindkettő 100%-os, futottak 192 napot. Semmi hibára utaló jel.
Az eseménynaplót átnéztem, csak az Ntfs felől jött hiba, pl.:
A corruption was discovered in the file system structure on volume C:.The Master File Table (MFT) contains a corrupted file record. The file reference number is 0xc000000052864. The name of the file is "\Windows\System32\LogFiles\WMI\RtBackup\EtwRTEventlog-Security.etl".
És annyira nem is gyakori, bár az elmúlt 7 napban volt kettő ilyen is, ugyanez a fájl. Előtte 30-án spammelte tele a naplót, akkor "The exact nature of the corruption is unknown. The file system structures need to be scanned and fixed offline." volt a hibaüzenet.
Viszont az újraindulást lehet valami más okozza. Spammeli a logot egy bizonyos ATIeRecord, "ATI EEU Client event error" üzeneteket okádva, elég sokat.
-
SiDan
tag
válasz
Cingáriusz #39980 üzenetére
Manual - 59. oldal
advanced/cpu config/enhanced halt state -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Cingáriusz #39980 üzenetére
Alaplapod BIOS-ában. CPU power management környékén.
-
-
Pityu.
nagyúr
Egy ssd mennyi újra indítást bír ki?Van olyan nap hogy akár 3 szor is elindítom a gépet
-
SiDan
tag
Az c1e funkció kikapcsolása eddig úgy tűnik megoldotta a problémám, random teszt eredmény már közelít az átlagoshoz, s immár az AS-SSD tesztje is lefut, nem fagy be 4K-s írás közben.
Cingáriusz:
Ha esetleg a frimware firssítés nem oldaná meg, ajánlom neked is, hogy próbáld ki te is kikapcsolt c1e-vel, hátha. Egyelőre nekem nem jelentkeznek a korábbi fagyások. -
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #39958 üzenetére
Közben rájöttem hogy SandForce SF-2200 van, ma már ki is kerestem egyszer, HD Sentinel megmondja
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
rob83
aktív tag
válasz
Cingáriusz #39969 üzenetére
A vertex 3-ban még SandForce SF-2281 vezérlő van a vertex 4-ben már Indilinx és mosmár ezt fogják használni mivel megvette a az Ocz!
Jelenleg melyik Firmware van rajta?
Ezt csak akkor tudod frissíteni,ha nem az SSd-röl fut a rendszer!
-
Sziasztok!
Vásároltam egy OCZ Vertex3-as 120GB-os SSD-t.
Alaplapom: Asrock 890GX Extreme3
A problémám, hogy sokszor csinál apróbb fagyásokat a gép, időnként nem indul újra csak 2-3szori reset hatására. (frissen telepített win7 64bit)
Játékok közben simán megáll fél percekre-percekre.
Böngésző is időnként teljesen lefagy egy fél percre.
A memória biztosan jó, HDD-vel soha nem volt ilyen gond ugyan ezzel a konfiggal.
Mi lehet a probléma?
Firmware-t kéne frissíteni? -
batt
aktív tag
A személyes tapasztalataimat szeretném megosztani hátha valakinek segít!
Persze a megfelelő megbízható marka megválasztása után!
Itt nagy segítség a másik Milyen SSD-t vegyek? Topic!Rengeteg utána olvasás után, én két dolgot szűrtem le,amit fontos lehet ha meg akarjuk növelni egy kicsit az ssd-énk élettartalmát!
1. Lapozófájl kikapcsolása!!! (Én ezt azoknak ajánlanám akiknek van legalább 8GB ram-ja!)
2. Temp mappa áthelyezése SSD-ről HDD-re!
Ezt a következőképpen lehet megtenni! Számítógép --> jobb gomb --> tulajdonságok --> speciális rendszerbeállítások --> környezeti változók --> A TEMP és a TMP elérését szerkeszteni kell --> (váltózó érték ) PL: D:/TEMP Ki hova akarja helyezni!
Ez a két legfontosabb dolog szerintem a többi bagatell!
-
válasz
Winner_hun #39959 üzenetére
jól nyomod!
Én hála ég nem érzem kicsinek a 120g-t.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Winner_hun #39959 üzenetére
24k volt vadi újonnan iPon-ban pár napja. Reklámoztam is itt, ha kell valakinek szóljon megadom a rendelési számot. (én végül nem vettem át)
Akkor jó
Btw, a vezérlő típusát megtudhatod az SSD-ről készült tesztekből.
Vagy ha szétkapod és leolvasod a chipről -
válasz
Winner_hun #39953 üzenetére
nálad is beköszöntött az ssd korszak? Grat!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Winner_hun #39953 üzenetére
Gratula hozzá (főleg, ha akciósan vetted iPon-ban).
-
Winner_hun
félisten
BIOS-ban voltak anomáliák (gondolhattam volna erre mert volt már ami alapértelmezettre átállt, nem néztem át utána a dolgokat)
Szóval Kingston SSD Now V+200 120 GB-os sebességei:
Ha teljesen üres lenne tán gyorsabb lenne valamivel, de jó ez így
-
Winner_hun
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #39951 üzenetére
Eltolást, trimet már néztem, azok jók. Az AHCI üzemmóddal már 10 hónappal ezelőtt is furcsaságok voltak, utánajárok.
-
válasz
Winner_hun #39950 üzenetére
Valami alapvető gond kell hogy legyen(feltételezem, az adatlapodon szereplő Kingston SSDNow V+200-ról van szó). Mondjuk azon a deszkán 5 azonos SATA 3-as port van, azt nem lehet eltéveszteni, viszont az AHCI üzemmódot, az AHCI driver-t és a partícióeltolást ellenőrizni kellene (meg a TRIM működését is, ha már itt tartunk). Bővebben.
-
válasz
Core2duo6600 #39946 üzenetére
A tápot pusztán vallási okból (Seasonic X560) kizárnám a képből, kimérni meg egyébként se tudom. Igazából valami módszer kéne, hogy egyértelműen kizárhassam (vagy bizonyítsam) az SSD szerepét.
-
korcsi
veterán
válasz
Winner_hun #39947 üzenetére
A 4K QD32 olvasás elég soványka, nem?
-
válasz
radi8tor #39944 üzenetére
Nem, mert "ahhoz képest" ritka, szerintem lennének más tüneteim is. Az a két 4 GB-os modul szolgál már egy ideje, és a ház is jól hűtött, tisztán tartott, nem hiszem hogy azok fáradnának el. De majd most a szabadságomon megtesztelem, just in case.
Ndruu: Oks, köszi, megnézem majd este (nem tudom miért nem jutott eszembe). A Sentinelt is megvettem korábban, azt is feldobom, hátha.
-
Elméleti kérdés: a következő jelenségek jelezhetik azt, hogy kezd elrohadni a RevoDrive-om?
A Windows 8 alkalmasint azt dobálja, hogy egy-egy fájl sérült/nem olvasható, és chkdsk-t követel; vagy már bootnál azzal nyit. Az elmúlt több mint fél évben nem tapasztaltam ilyet (többnyire Windows 7 alatt, de a Win8 is már másfél hónapja fenn van), csak mostanában kezdődött
Emellett egy másik új paranormális jelenség, hogy az S1 suspendből se ébred fel a gép mindig, helyette teljesen újraindul. Az S3-ról már a Revo megvételekor lemondani kényszerültem, mert azt sose komálta.
Szóval készüljek cserére?
Szerk.: A firmware egyébként elvileg a legfrissebb, Win8 telepítés előtt frissítettem.
-
Mankó
veterán
Az ASMedia chip kicsit vissza fogja fogni az ssd teljesítményét, de mivel sata 2-n fogod használni elenyésző lesz a különbség.
Gyorsaság tekintetében én a Force GT-t venném, sata 2-höz viszont bőven elég lesz a sebessége a 90-es Agility 3-nak is, s tekintve hogy egy árban van a 90-es a 60-as GT-vel én az Agility 3-at venném a helyedben. -
BK87
senior tag
Sziasztok!
Van egy P8H61M-LE/USB3-as lapom, amihez szeretnék egy SSD-t venni.
A következő ssd-ket néztem:
OCZ agility 3 90GB 79 euro
OCZ agility 4 64GB 75 euro
Kingston v200 64GB 73 euro
Crucial M4 64GB 79 euro
Corsair Force GT 60GB 79 euro
Kingston V200+ 60GB 68 euro
Intel 330 60GB 69 euro
Ezek közül a 90GB-os agility 3 a legszimpatikusabb, márcsak a mérete miatt is, csak nem tudom, hogy mennyire működne jól a lapommal. SATA 2 csatlakozók vannak a lapomon. A felsorolt SSD-k közül melyiket érdemesebb megvenni a lapomon lévő H61-es chip mellé? Előre is köszi a segítséget. -
Met
nagyúr
Ez butaság.
kb. egyszer egy évben telepítem újra a gépet akkor általában frissítésekkel integrált telepítőt használok vagy minimum az utolsó service pakkosat, utána winupdate és annyi.Ha hülye a user nincs az a tűzfal, vírusírtó win frissítés ami megakadályozná hogy fertőzött legyen a gép.
-
Mankó
veterán
Fájlokra ott a Total Commander, rendszer eszközökre meg írt valamelyik fórumtárs egy megoldást ilyen esetre 2-300 hozzászólással régebben.
Én nem nagyon használom a keresést, viszont így ha letiltom a windows search-et, akkor a rendszer nem kerregteti a winyót egyfolytában, s a gép is gyorsabbnak hat. -
melan
senior tag
Az SSD beüzemelésekor megcsináltam az ajánlott beállításokat, és ma gondoltam egye fene felrakom a Samsung Magiciant. Erre azt írja, hogy a super prefect nincs kikapcsolva... meg a defrag sem (bár az sztem ki volt, csak a HDD-n nem). Érdekes...
-
HXY
addikt
Core2duo6600: a HDD-t is meg kellene venni...
És ha már veszek, akkor inkább egy kicsi, gyors, keveset fogyasztó SSD legyen.samu74: Már van sp2?
Jó lenne a egy 64gb-os, csak elég drágák erre a célra.
Az OCZ Patrol 12 000 Ft-ért még mondjuk beleférne, de azokat meg mindenki szidja.A 32-eseket se 8-9-ért akarom megvenni, 5-ért lenne jó.
-
Mankó
veterán
HD Sentinelnek is fel kellene ismernie. Pl. itt egy 64 gb-s.
-
Mankó
veterán
Megfelelő tűzfal és vírusirtó kombinációval, csak az jön be akit én akarok. Különben a frissítések egy rakás olyan szart tartalmaznak, amire az életben nem lesz szükséged. Egy átlag felhasználónak meg pláne nem.
De én pl. azért tiltom le a frissítéseket, mert már nekem okoztak kék halált, plusz olyan is volt, hogy el se indult a rendszer, újra kellett raknom az egész Win 7-et. Nem is egyszer.
Telepítés után max egyszer lefrissítem a rendszert (sokszor még egyszer se), beállítgatom a rendszert, optimalizálás egyebek és minden hiba nélkül használom, már évek óta 9-10 gb helyfoglalással.32-es ssd formázva 30, 20%-ot meghagysz a Trim miatt, marad 24. Abból ugye 10 gb az én beállításaimmal, + 2 gb swapfile + frissítések -> kb. 15 gb. Már 9-nél jársz. Vagy érdeklődj utána a frissítéses dolognak, vagy nagyobb ssd-t kell venned, 64-eset!
-
bads1
aktív tag
Hello,
Vettem egy Samsung "830" 128GB-os SSD-t innen az apróról, de nem a szokásos fekete szálcsiszolt külsejű hanem egyszerű fekete egy szokásos fehér matricával rajta az adatokkal.
Az nincs rajta hogy 830 series. Az eladó szerint ezek HP és Dell gépekbe szánt tárolók de egy az egyben u.a hw-ileg mint a standard külsejű.Egy ThinkPad T510-es laptopban használom eddig megelégedettséggel, hozza a Sata2-s eredményeket 230/220 körül, viszont pl a Samsung Magician progi sem ismeri fel mint 830 series, de az Os optimization beállításokat el lehet végezni rajta, viszont az Over provisioning alatt már nem lehet.
Akkor most ez tuti hogy 830as vagy nem?
P/N alapján az, de én még nem hallottam ilyet hogy más lenne egy adott széria külseje és ne ismerné fela gyári progi.
-
HXY
addikt
egy internetre csatlakoztatott gepnel a frissiteseket ha letiltod, akkor az olyan, mintha a laksod ajtajat tarva nyitva hagynad. csak az nem fog bemenni, aki nem akar.
a frissitesekt nem akarom letiltani.
2gb ram van a gepben, egy dell netbook.
a swapfile kivitelevel a tobbit en letiltanam.
valaki tudja, hogy mennyit fogyaszt minden frissitessel a win?
es jo lenne ha maradna legalabb 10gb hely a kesobbi frissiteseknek is.
-
Mankó
veterán
Frissítéseket le kell tiltani, alapgépre nem is kell, minek. Hibernálást is, meg a swapfile-t is ha van 4gb ram a gépben. Nálam ezek + windows search, indexelés, lemeztöredezettség, visszaállítási pontok le vannak tiltva. Alapprogramok amiket általában használok, word, office, zene, lejátszó, skype, meg minden kütyü fent van ami a teszteléshez, beállításhoz kell és 9-10 gb-n simán elfér a Win 7 Professional.
-
HXY
addikt
32gb-os ssd eleg a win 7 starternek?
A nagymameknak akarok osszeallitani egy gepet
Csak a Skype lesz rajta es a microsoft security essentials, meg valami tavoli asztal eleres, o csak bekapcsolja, es mi tavokrol csinalunk mindent.
Mennyit foglal a win7 friss telepites utan? es a frissitessekkel idovel mennyire hizik?
-
rob83
aktív tag
válasz
samu74 #39913 üzenetére
Igazad van,nem is arra alapoztam!
Mielőtt megvettem az enyémet érdeklődtem az apróban meg a helyi boltokban is!
(Mindent 40%-al többért adnak,itthon!)
Mindenütt ezt mondták,hogy Ocz-böl eladnak 2-3 db-ot is mire a többiből 1 db-ot!
A népet nem érdeklik a tesztek nem néz utána,csak bemegy a boltba és mondja,hogy kéne neki egy SSd-mert "hallotta" hogy az menyivel gyorsabb!
(Én még nem jártam normális számtech boltba,tápba kerestem ventit mondom,hogy mi a gondom és ajánlott egy 38CFM-es ventit,mert ezt szokták vinni!
Még jó,hogy előtte utána olvastam!Én se vagyok egy zseni amit tudok azt is a PH-ról olvasgatom,de ezeknek ez a munkájuk és analfabéták!)
Méryiket kéri?
Ocz-16500ft
XY -19800ft-de abból csak rendelni tudnak!
Gari ugyanaz!
Na ná,hogy az olcsóbbat!
-
rob83
aktív tag
-
SPY0817
aktív tag
Gondolkodok, hogy
Samsung 64GB 2,5" SATA3 MZ-7PC064B (830 Series, SATA 6Gb/s) paperbox
vagy
Ocz 120GB 2,5" SATA3 Agility 3 AGT3-25SAT3-120Gnotebookba menne de attól 2. winyónak és ha jól tudom sata2be olcsóság szempont.. úgy gondolom a 64esre a rendszer elférne..
-
Mankó
veterán
Indítástól számítva van az 26 is. Ennyi idő alatt nekem is bejön, max az elején az ahci kicsit fogja a gépet.
Szerk.: Most mértem nálam 30-32 másodperc áll fel a rendszer a bekapcsoló gomb megnyomásától számítva. Viszont nekem van skype, vírusirtó miegymás. A linken meg mintha csak egy szűz windows lenne.
-
HXY
addikt
Ez hogyan lehetséges? [link]
16 Másodperces indulás
Aktív témák
Hirdetés
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Több darab 512GB m.2 NVMe (Samsung, WD, Kingston, Micron)
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Samsung 990 Pro 4TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagarival
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged