- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Meghozta az első, memórapánikból eredő áremelését az NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Pánik a memóriapiacon
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Majdnem 5 GHz-en ketyegett egy GPU, ami új rekordnak számít
- A cégvezetők látják az AI költségeit, csak azt nem hogyan lesz ebből haszon
- Milyen SSD-t vegyek?
Aktív témák
-
Guszti
aktív tag
Nagyon megy itt a kímélősdi, úgyhogy leírom én hogyan használom. Részletekbe, hogyanokba nem mennék bele, mivel szite minden megtalálható itt a topicban, illetve már többször be lett linkelve.
Tehát adott egy 60-as agility3, ezen van a rendszerem, van 5 giga ramdisk, amire kitettem a profilomat (chrome a proilba települ), 1-2 kisebb, napi használatban levő programot, mint pl, office, tc, winamp, torrent, mediaplayer, stb., illetve még a képen egyértelműen látszó mappákat. A képen részletesen látszik minden, érdemes nézegetni egy kicsit és számolgatni, ezt rábízom mindenkire. Viszont a lényeg, ami észrevehető, hogy nagyon sokat gyorsult a renszerem, köszönhetően annak, hogy a ramdrive még az SSD-nél is legalább 1 nagyságrenddel gyorsabb, illetve, hogy adott esetben két különböző eszközről/re tud párhuzamosan dolgozni, pl ha adott programnak kell valami kisebb file a win/systemből, akkor addig a nagyobb cuccokat tölti ramdrive-ról remélhetőleg párhuzamosan.
Kicsit népnevelés jelleggel is írnék, igaz szerintem már elhangzott szintén ebben a topicban. Böngésző cache-t ne rakjunk már ki csak memóriába, illetve ne rakjunk olyan ramdisk-re, ami újraindításnál elveszik. Előszöris azért, mert attól nem nagyon fog gyorsulni a böngészés, hogy mindíg mindent netről kell lerántani, a másik ami szeritem fontosabb, hogy tök fölöslegesen terheljük az egész netes infrastruktúrát.
És akkor beszéljünk a hátrányokról is kicsit, mert van az is bőven egy ilyen felépítésnél. Lemezen tárolom az 5 gigás ramdisk image-t, nem SSD-n. Lassú, sőt nagyon lassú a rendszerindítás, és leállítás, nekem ez nem probléma, mert megy a gép folyamatosan, de ez olyankor probléma lehet ha valamit telepít az ember, és többször kell újraindítani. Nálam csak rendszerleállításnál mentődik lemezre a ramdisk tartalma, tehát ha 1 hét üzem után áramszünet van, akkor ami addig oda került, az kuka, bár én használok szünetmentest, így nekem ez nem gond, illetve a fontos dolgaimat mai napig HDD-n tárolom. Ha munkaeszköz lenne, és nem csak itthoni netezgetős gép, akkor semmiképp nem használnám ilyen formában, tehát mindenki mérlegeljen magában, hogy mi fontos(abb) számára.szerk: lemaradt a kép...

Aktív témák
- Formula-1
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- One mobilszolgáltatások
- Eredeti játékok OFF topik
- Metal topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- World of Tanks - MMO
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Marathon (2025)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3985, 100% Akkumulátor
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gigabyte Aorus 16X QHD 165Hz G-Sync i9-14900HX 24mag 16GB 1TB Nvidia RTX4070 8GB 140W Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest