Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- 3D nyomtatás
- OLED TV topic
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
válasz
dani3l
üzenetére
Igen, ez egy jó kérdés, akkor pár infó, ami hasznos lehet másoknak is.
1. Titkosítás lehet szoftveres avagy hardveres(hogy miért említettem a szoftverest, az a végén értelmet nyer)
2. A titkosítást támogató SSD-k hardveres titkosítással vannak ellátva, a chip végzi automatikusan, felhasználói beavatkozás nélkül.
3. A hadrveres titkosításhoz lehet jelszót társítani, ez az ún ATA Password. Ezt a BIOS-ban lehet megtenni, de sajnos nem minden alaplap BIOS-a támogatja. Amelyik igen, annak -általában- a Security menüjében, SATA Hard Disk Password (vagy hasonló) néven található ez a lehetőség. Az itt beállított jelszó nélkül nem használható az SSD, arról adatot nem lehet kinyerni. Ez a jelszó fogja az alapját képezni az AES titkosításnak.
4. Másik gépbe helyezve vagy nem látja a BIOS, látja de kéri a jelszót, látja nem kéri a jelszót(mert pl a másik gépben nincs is ilyen opció), OS nem látja, OS látja de nem olvasható/nincs hozzáférés stb stb, szóval számos megnyilvánulást produkálhat.
5. Ilyen BIOS opció hiányában marad a szoftveres titkosítás, pl a W7 Ultimate-ben (csak Ultimate-ben) található BitLocker avagy a közismertebb pl TrueCrypt.Arra nyomatékosan felhívnám a figyelmet, hogy a BIOS-ban beállított jelszó hiányában (elhagyod, elfelejted stb) többet nem lehet adatokat kinyerni az SSD-ről. Nem segítenek olyan "praktikák, mint BIOS reset vagy CMOS Clear stb, a meghajtó mindig kérni fogja a jelszót avagy a 4. pontban felsorolt "tüneteket" produkálja.
Értelem szerűen, a BIOS-ban kell törölni a jelszót, ha újra a "megszokott" állapotot szeretnéd visszaállítani.Ha valaki bátor aligátor és pusztán kíváncsiságból kipróbálná, az csak saját felelősségre tegye!
-
dani3l
őstag
válasz
janos666
üzenetére
Közben mar talaltam egy kis informaciomorzsat.

Masik kerdes: A garanciat lehet a gyartonal is ervenyesiteni, vagy pedig csak az adott boltban a szamla elleneben? Tehat ha pl "eltünik" az adott kisker, akkor utana hol lehet gariztatni? Csak azert kerdem, mert eleg csabitoak az Apros arak, de kicsit szkeptikus vagyok a garancia miatt..
-
janos666
nagyúr
válasz
dani3l
üzenetére
Elvileg arra lenne jó, hogy mielőtt eladod, újrageneráltatod a kulcsot, így senki sem tudja többé dekódolni, ami rajta van. Ez egyszerűbb, gyorsabb és kíméletesebb, mint sokszor újraírni véletlenszerű mintázattal, ami SSD-nél még nehezebb, mert nincs mindig megcímezve a teljes adatterület (több a flash tárhely, mint amit a rendszer felismer belőle és írni tud).
Bár fogalmam sincs hogy lehet babrálni azt a kulcsot, és jelenleg a legtöbb SSD-n talán sehogy.

-
dani3l
őstag
Most olvasom a Vertex 4 cikket es felmerült bennem egy kerdes (azert ide es nem oda irom, mert az elegge kihalt):
"Végül, de nem utolsósorban a rendszerbe bekerült egy 256 bites AES titkosító motor is, mely a vezérlőn keresztül folyó összes adatot már kódolva írja ki a lapkákba."
Ennek mi ertelme van? Marmint a titkositasnak. Mivel a vezerlö titkositja amit ir, igy visszaolvasasnal ugyanugy dekodolja is egyböl, nem? Igy ugyanugy kiolvashato lesz mas gepröl is. Külön a NAND chipek meg gondolom nem igazan hasznalhatok..
Vagy valami mas funkcioja van a dolognak?
-
Don't Panic
senior tag
üdv valakinek van tapasztalata az alábbi LAP+SSD vel ??
ASRock Z68 Extreme3 Gen3 +OCZ 128GB Vertex 4
köszi
-
rob83
aktív tag
Klónozni szeretném az SSD-met a Hdd-re!
A Hdd-n 2 partíció van így is lehet?
Az adatokat nem akarom elveszíteni!
-
janos666
nagyúr
-
janos666
nagyúr
-
Bandi995
aktív tag
válasz
janos666
üzenetére
Sziasztok!
A napokban vettem meg életem első SSD-jét!

Egy OCZ Agility 3-at vettem (120 gigásat). Nagyon bejön, de lenne egy kérdésem:
A Formázott cucc 111GB. Ez mind szép és jó, de ezen kívül, mindent össze számolva, így is hiányzik a háttértárból ~15 giga. kérdésem, hogy ez az a 15giga lenne, amit elvileg szabadon kell hagyni minden ssd-n, hogy az élettartam nőjön, hogy tudja mozgatni a biteket?
Köszi szépen!
Bandi voltam. -
janos666
nagyúr
Hát épp ez a baj. Erről nyafogtam úgy egy hónapja, mikor a firmware frissítés miatt nekiálltam kicsit tesztelgetni. (Diskkepert épp azért futtattam, hogy kiderüljön ha esetleg még sincs TRIM...)
Ha bebootolok USB-ről Linux-ba, DD-vel lementem képfileba a tartalmát, majd csinálok egy SECURE_ERASE-t és benchmarkolok (még onnan Linux-ból), akkor végig ~500+ az olvasás. Ha DD-vel visszaállítom a tartalmat, akkor leesik.
És most, hogy kicsit jobban meg van már pakolva, így még lassabb az olvasás.
De ha letörölnék róla mindent, akkor újra hasítana, mint az állat, és Win8, illetve Ubuntu 12.4 alatt is ugyan ez a helyzet, szóval szerintem ez az SSD sara, nem a drivereké. És frss az alaplapi BIOS is, nem hiszem hogy az Intel SATA3 vezérlő kattanna meg (ez már a B3 steppinges Z68, ami elvileg nem száll el).(#39771) buherka
Ha nekem is olyan marad a grafikon, mint most Bodor-é, akkor megtartom. A Force-ot pedig vagy elviszi valaki értelmes áron, vagy megy húgom laptopjába (esetleg elcserélem oda illő SATA2-esre beszámítással...).
Bár persze lehet, hogy mégis máshol van a gubanc...
-
janos666
nagyúr
Ezeken az SSD-ken gyárilag is le van foglalva némi spare area (ezért 60 és nem 64Gb), szóval nem kötelező mereven tartani a >10%-ot. Nekem most épp ennyire sikerült megrakni normál használat közben.
Win8 x64 RP
4Gb pagefile + 256Mb swapfile (hiberfile nincs, recovery nincs, TEMP most kb. üres)
AutoCAD Civil3D 2013 x64 (full install doksikkal, extrákkal, legacy összetevőkkel)
Adobe PhotoShop CS6 x64 (full, csak az x86 nincs mellé felrakva, ahogy szeretné)
Adobe Acrobat X Pro
CalMan v4Ezek a ~500+ Mb-ot elnyelő programok, de persze van fent sok-sok apró kütyü (böngészők, lejátszók, konvertáló és "bütykölő" programok)
Illetve ami most átmenetelig itt tartózkodik, az a StarCraft II játét, amit próbaképp áthelyeztem az SSD-re, mert még innen is nevetségesen lassan tölt be, de SSD-ről gyorsabb (gondolom össze vissza olvas be apró fileokat az archívumaiból, amiket a DVD-ről a gépre telepít), és volt hely.
Ha nagyon akarnám és épp kéne mostanság, akkor elférne még egy Visual Studio is, bár akkor ki kéne kapcsolni a pagefile-t, hogy legyen hely a TEMP-nek. (Sokáig ki is volt lőve, mióta 8Gb RAM-om van, csak múltkor mindet fel akartam használni egyszerre, így nyitottam egy pagefile-t és nem kapcsoltam ki, mert elfér, és pár havonta egyszer jól jön.)
De a legtöbb játékot semmi értelme átmásolni, ez ilyen "Blizzard fos".
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Met
nagyúr
Köszi Nektek, próbálom

-
banhammer
veterán
A Winben át kell írni vmit a regisztrációs adatbázisban is.
Most nem tudom kikeresni, mert sietek el.1. In the Windows start menu search box type "regedit" (without the quotes) then right click the entry and click "Run as Administrator".
2. Enter your user credentials for the User Account Control prompt and then click Yes to open regedit.
3. In the Registry Editor window, navigate to HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services
4. In the left pane click "msahci"
5. In the right pane, right click on "start” and then click "modify".
6. In the window that opens, change the value to "0" and click OK.
7. Close the registry editor by clicking on File menu on the top and then Close.
Now you'll need to restart your computer and then get into the System BIOS. Change the mode from IDE (Integrated Drive Electronics) to AHCI (Advanced Host Controller Interface). Save the changes and exit.
Windows will now install the drivers for your AHCI. You would need to restart one final time to finish the process after the drivers are installed.
-
Met
nagyúr
Beraktam ma az ssd-t (vertex3) biosban átállítottam a satát ide-ről ahci-re és nem indul el a win (Win7 64 bit).
Bejön a win töltő képernyő, megfagy, feldob egy fekete képernyőt valami szöveggel amit nem tudok elolvasni mert újraindul, bejön hogy nem indult a win rendesen, indítási helyreállítás (ajánlott), fel ajánlja hogy egy visszaállítási pontról helyreáll, arra nemet nyomtam (mert nem tudom mikori) és nem tudja javítani. Restart.
Biosban sata vissza ide-re, boot, bejön hogy nem indult a win rendesen, ezúttal a normál indításra nyomok és elindul a win. Szépen felismeri az ssd-t és telepíti hozzá a drivert.
Mi a probléma? -
banhammer
veterán
Valaki találkozott már hasonló kékhalállal Windows 7 x64 alatt?

OCZ Vertex 120 Gb fw 2.22
Épp a Shift 2-t (eredeti dobozos verzió) raktam fel és a fenti kékhalál fogadott.
Túrtam a neten információ után, de egyedül csak az OCZ fórumán találtam utalást a hibára.
-
Bodor
veterán
válasz
janos666
üzenetére
Ja, egyébként azért futtattam, hogy ezt megmutassam (első kör után toltam egy Diskkeper Hyperfast optimalizálást, de nem igazán változott tőle semmi).
Ha működik a TRIM, akkor mit változtatna a Diskeeper? A program SSD-n történő optimalizálásának csak akkor van értelme, hatása, eredménye, ha olyan meghajtón eszközöljük, ahol nincs TRIM.
Másik , hogy szerintem neked azért ilyen össze-vissza ugráló a görbéd a HD Tune-ban, mert a háttérben valamelyik program írtm vagy olvasott az SSD-re, és ez zavarta a tesztelést. Ennek általában sokkal simábbnak kellene lennie.
Valahogy így :
Mondjuk mindig is tudtam, hogy ha tényleg alapos tesztet akarsz olvasni valamiről, akkor neked kell megírni.

Kíváncsian várom a megírt tesztedet!
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Lehet azért egy SSD teljesítménye 80%-os, mert nincs frissítve a lemezvezérlő vagy az illesztőprogram? Sentinel 0napos működést mutat valamint a kondíció is 100%-os. Az SSD USB-re van kötve.
Előre is köszönöm a választ.
-
janos666
nagyúr
Na, az mi az istentől lehet, hogy a HDTune 5 Pro (Trial) read benchmark futtatása közben olyasféle hang jön a gép felől, mint ha zúgnának a winyók... csak épp az SSD van kijelölve tesztelésre és annak megfelelőek az eredmények is? (Lehet hogy le kéne hízni a winyókat és meghallgatni, mert ha az SSD zúg, abból igencsak baj lesz...)
Ja, egyébként azért futtattam, hogy ezt megmutassam (első kör után toltam egy Diskkeper Hyperfast optimalizálást, de nem igazán változott tőle semmi).
Egyrészt már rég megfigyeltem, hogy ahol adat van az SSD-n, ott sokkal lassabb az olvasás, mint ahol üres. De ez még OK, ha előbbit tekintve mértékadónak még mindig bőven magas, HDD verő az érték...
De arra csak most figyeltem fel, hogy minél több adat van rajta, annál alacsonyabbra kerül a nem üres területek olvasási sebességének átlaga. (Tehát nem csak úgy kisebb az átlagos olvasási sebesség, hogy több a lassabb terület, hanem alacsonyabban rajzol ott is, ahol az előtt is volt adat, hogy jobban megtömtem).
És mikor már majdnem tele van (de még mindig van azért >10% üres hely a gyári tartalékon felül is), akkor egy HDD-hez kezd közelíteni az olvasás. (Lehet hogy ha koppra telepakolnám, már egálban lenne egy gyors 7200RPM-es winyóval - na nem elérési időben, csak szekvenciális olvasásban...).
Ha legközelebb lesz olcsón garanciás Samsung 830 64Gb, akkor veszek egyet csak a benchmarkolás kedvéért, hogy alaposabban összehasonlíthassam a Force GT-vel. Mondjuk mindig is tudtam, hogy ha tényleg alapos tesztet akarsz olvasni valamiről, akkor neked kell megírni.

-
kegyetlen19
csendes tag
-
janos666
nagyúr
válasz
BeLucZ
üzenetére
A Corsair Force GT-t legutóbb lehetett.
Gondolom akkor nem nyerő ez, ha például elvesznek az adatok, mert akkor összeomlik a rendszer, amint életbe lép a változás, így meg sem kapod a visszajelzést, hogy sikeresen végbement-e a művelet...
És bizonyára függ a módszertől is.
Lehet hogy egyes vezérlőknél felmásolódik a képfile a tartalék területre, és onnan olvassa be a vezérlő az eeprom-ba. Ilyenkor elképzelhető, hogy ez csak a következő induláskor történik meg, miután áramot kap, így legfeljebb a BIOS/UEFI ismeri fel lassan (vagy hagyja ki egy bootoláskor, amin segít egy reboot), de a rendszer nem fagy meg, míg átmenetileg válaszképtelen a tároló. Másoknál lehet, hogy közvetlenül és valós időben megy az újraprogramozás, ami nem is tűrné meg, hogy közben összeomolhasson az OS (pedig összeomolhat, ha ezalatt nem válaszolna a rendszermeghajtó).Az adatvesztés pedig gondolom akkor áll fenn, ha változtatnak a tömörítési vagy titkosítási algoritmuson, vagy az adatok chipek közti rendezésének elvén, sima bugfixek vagy apróbb vezérlési optimalizációk miatt nem indokolt.
-
BeLucZ
addikt
válasz
kegyetlen19
üzenetére
én eddig úgy tudtam hogy firmware nem lehet frissíteni ha arról az ssd alól megy a rendszer aminek frissiteni akarod a firmwaret
-
rob83
aktív tag
válasz
kegyetlen19
üzenetére
Mármint a frissítés nem törölte vagy a klónozás?
-
rob83
aktív tag
válasz
kegyetlen19
üzenetére
Ez már megvan,csak az ssd-n van a rendszer!
Azt nem tudom,hogy a klónozás SSD-röl HDD-re ugyanúgy müxik?
-
kegyetlen19
csendes tag
Infót nem tanálltam róla.
http://www.ocztechnology.com/ssd_tools/
Kiválasztod az ssd típusát. Klikk download. Lejön a OCZToolbox.
A programban kiválasztod a ssd-et, a Toots fülön klikk a Update Firmware melletti négyzetre, letölti a 2.22-est és automatán telepíti is. /Nekem legalább is így volt./ -
rob83
aktív tag
válasz
kegyetlen19
üzenetére
Szerintem az lesz,de egyébként így jól müxik így nem sürget a dolog!
Egyébként milyen javítások vannak 2.22 -be?
Van valahol útmutató a frissítésre?
-
kegyetlen19
csendes tag
-
rob83
aktív tag
válasz
kegyetlen19
üzenetére
-
rob83
aktív tag
válasz
kegyetlen19
üzenetére
Nem engedte szerkeszteni!

Szia!
Igen felszeretném rakni,de valami olyasmit olvastam az ocz oldalán,hogy ha már rajta van az op-rendszer akkor nem lehet frissíteni!
(Bár az angolom harmat gyenge) -
rob83
aktív tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére

Ennyit ver az ocz a samura!
Pedig gyorsabbnak kellene lenni nem?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
kegyetlen19
üzenetére
Akkor beteszem én is a samu 830 128 Gb osnak sata 3 as csatolün, hogy milyen driver azt nem tudom.
Szerintem a tied még jobb is mint az enyém:

-
vazzz
őstag
válasz
kegyetlen19
üzenetére
Sajna nem emlékszem... még aznap felraktam a 2.22-t, mikor megjelent.
-
kegyetlen19
csendes tag
Hello.
Látom neked még a 2.15-ös firmware-val megy.
Nem tudom akarod-e felrakni a 2.22-est. De ha igen megtennéd, hogy közvetlenül előtte és utána csinálnál egy tesztet Random-ban.
Köszi(#39750) vazzz Ez érdekes. Nem emlékszel a 2.15-ös firmware-val, hogy ment.
A képet köszönöm. -
vazzz
őstag
válasz
kegyetlen19
üzenetére
-
rob83
aktív tag
Én a telepítés utáni állapothoz képest számoltam!
Most:
Nem vergődök vele nagyon,ha baja lesz megy gariba!

-
rob83
aktív tag
Tegnap vettem új ssd-t!
Telepítés óta 58GB-t olvasás volt és 56 GB- irás volt rajta!
Csak gondoltam megosztom!
-
vazzz
őstag
válasz
neil_mullen
üzenetére
Hd sentinel, ssdlife, crystaldiskinfo.... ezek mind jók.
-
neil_mullen
aktív tag
sziasztok, ssd állapotának és kondiciójának a figyelésére milyen progit ajánlotok?
-
vazzz
őstag
válasz
kegyetlen19
üzenetére
Nincs ezzel semmi baj

-
janos666
nagyúr
válasz
kegyetlen19
üzenetére
Ugyan az, mint minden Sandforce 2281 vezérlővel szerelt SSD a legutóbbi frissítésnél: Elsőre úgy látszik, van amiben lassult, de jobban átgondolva összességében talán optimálisabb lett rendszerlemeznek, mert javult a nem párhuzamosított random 4K teljesítmény.
Szekvenciálisan úgy sem nagyon ir/olvas rá/róla a rendszer, 4k-s szeletekben össze-vissza viszont minden bootoláskor, vagy épp úgy swap-oláskor...
-
kegyetlen19
csendes tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Eléggé hasonló értékek, de sajnos 2.15-ös-el is ki kellene próbálni.
Vissza lehet tenni egy régebbi firmware-t?Az felső kép Win7 régi rendszerem, alaplapi Driver CD /2010/
Az alsó kép Win7 friss telepítés, a legfrissebb AMD AHCI Driver /2012/
-
(#39728) Mankó
(#39729) vazzzKöszönöm mindkettőtök válaszát!

-
Core2duo6600
veterán
válasz
kegyetlen19
üzenetére
A leggfrisebb Atto val is csinálj egy tesztet ?
Az máshogy tesztel ! -
vazzz
őstag
válasz
kegyetlen19
üzenetére
Driver probléma lesz szerintem...
-
fsb1000
nagyúr
válasz
kegyetlen19
üzenetére
Ez 60GB-os vagy 128-as?
-
kegyetlen19
csendes tag
Hello.
Az általatok feltett képekből látható, hogy a 2.22-es firmware-t használjátok a OCZ Agility 3-as ssd-hez. Nemrégiben vettem én is egyet, gyárilag a 2.15-ös firmware volt rajta. Nézegettem mit tud a OCZToolbox program, de véletlenül lefrissítettem az ssd-t. Gondoltam nem gond, előbb-utóbb úgy is kellet volna. De ekkor vettem észre, hogy kb. 1/3-os sebesség csökkenés van az írásnál.Tapasztaltatok ilyen hibát?
Szerintem még a 2.15-ös-sel sem volt az igazi a sebessége.
Konfigon az aláírásomban.
/Nem túl régi gép, szerintem többet kéne tudnia az ssd-nek benne. SATA3, AHCI engedélyezve./
Frissen telepített rendszernél is ugyanez a helyzet. Sorba raktam felfele a AHCI Driver-t, alap Win7-es Driver /2006/, alaplapi Driver CD /2010/, legfrissebb alaplaphoz ajánlott Driver /2011/, és a legfrissebb AMD AHCI Driver /2012/. Minimális különbségek, a 4k-s írásnál egy minimális javulás.Szerintetek elronthatta a frissítés? /Nem az ssd volt a rendszermeghajtó a frissítéskor./

-
Sziasztok!
Gigabyte Ep35-Ds3 alaplapban, tehát sata2 csatlakozóval OCZ Agility 3 60 gb ssd-től jók ezek az értékek?
Használjam a gépet és kész?
Vagy piszkatoljak még valamit?

Köszi.
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok! Remélem nem kérdezek baromságot.
Egy ~ 9 hónapos 80GB-os ssd-n a ~850GB írt adat mennyiség soknak számít, esetleg kevésnek vagy normálisnak? Ha jól emlékszem az élettartamát tekintve azért van ennek jelentőssége ugye? -
Bodor
veterán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Ez így is van, bekapcsolja, vagyis jelzi, hogy a hyperfast működni tud az SSD-n, de NEM aktivizálja, magyarán nem műkszik, ha nem nyomsz rá az optimize gombra! ( és ha nem állítottad be az SSD-re, hogy automatikusan csináljon dolgokat)
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Nekem is.De viszont automatikusan csak egyszer futtatta telepítés után ha jól emlékszem.Azóta semmilyen műveletet nem ír a Log fülön.Gondolom a TRIM miatt.
-
Bodor
veterán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
(#39676) Bodor
Látom a Hyperfast-ot te is használodMár nem használom, amióta van TRIM , mert mellette felesleges. Automatikus le van tiltva az SSD-nél, manuálisan meg nem indítom el.
(#39694) keke69 : 39676-os hozzászólásban lévő kép nem elég? Ott minden beállítás látható.
-
Fang
aktív tag
Teszteket még nem igazán volt időm csinálni mert még csak hétfőn raktam össze és windows is csak kedden került rá mert este 7ig dolgozok és idő nem nagyon van ilyesmire hétköznap. de a proci kb 32-36 fokon működik a gyári hűtőjével (ami nekem meglepően kicsi, mármint a mérete). Hozzá kell tenni, hogy nálunk Hamburgban csak kb 15 fok van, nem 35 mint otthon....
Játékot eddig csak az F1 2011-et és Cities XL 2011-et próbáltam de azok villámgyorsak "ulatraveryf@ckinghigh" grafikán
ui: korábban everest-et használtam a rendszeradatok, hőmérsékletek ellenőrzésére, tudtok vmi hasonló komplex, de frissebb progit ilyen célokra?
-
F34R
nagyúr
-
F34R
nagyúr
válasz
buherka
üzenetére

Bele se merek gondolni mennyit kérnek el érte.
(#39685) Bodor
nem tudom én egyszer használtam még hdd-n , és ezek a nagyobb nevek közül : o & o defrag (itt ha rámégy a compare-re akkor látod hogy csak a pro tartalmazza a TRIM szerű karbantartást ) és a másik Raxco-tól a PerfectDisk én a legkisebb home verziót teszem be [link]
sajnos ezek fizetősek én utóbbit használtam , nagyon jó.
Diskeeper Lite van ilyen ami ingyér van = teljesen megegyezik a windows beépítettjével (itt igazodik be amit írtál is )
Nekik csak Trial termékeik vannak .Kiemelném közben megtaláltam ezzel is lehet egy próbát tenni : PerfectDisk Free ez is tudja az SSD optimalizálását.
(#39692) Pityu.
Akkor olyan antivírus kevés lemezművelettel jár és kevés modullal rendelkezik : MSE , Avira
Tűzfal: felesleges , a gyári windows-s tökéletes.(#39696) radi8tor1
hehe leviszik az intel árakat is az csak jó lehet

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Legalább nem adnak el 2x annyi SSD-t, mint amennyit be tudnak szerezni.
jeni: nem követem OCZ pályafutását.
Aktív témák
- ZEN.com
- Napelem
- Battlefield 6
- TCL LCD és LED TV-k
- Nem tudom a dal címét, előadóját
- AliExpress tapasztalatok
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Óra topik
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- AKCIÓ! 500GB HDD -K (WD) 16MB cache
- Új Class 10-es 32GB-os memóriakártya adapterrel
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- WD Blacck SN8100 4 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.900-14.000 MBs - Eladó!
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B760 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD Asus ROG RTX 3090 24GB Zalman Z1 1000W
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(Bár az angolom harmat gyenge)