Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Aktív témák
-
FTeR
addikt
válasz
tejeskifly #38999 üzenetére
hmm, eddig vagy rosszat néztem vagy tavaly óta zuhant az ára.
még sosem ebay-eztem. privi? -
FTeR
addikt
válasz
Core2duo6600 #38997 üzenetére
sata2-es notiba lesz csere, 60g-n nem férenek el az appjaim.
konkrétan azért vettem ssd-t, hogy a visual studio kattra induljon még nagyobb projektnél is, mert hdd-n már agyvérzést lehetett kapni. viszont az összes dev meg ofisz tool felkajál 50g-t, 1-1 projekt önmaga is megeszik 2-3 gigát én meg már csak az utcsó párszáz megán karistolok (holott legalább 6g szabadon kéne hagyni).
ahhoz, h dio3-mazzak fél cuccost le kellet írtani és hetekig külső vinyóról dolgoztam, ami kegyetlenül lassú. sikerült is kinyírni a rendszert, legtöbb appot nem tudom frissíteni vagy törölni, mert nem találja a temp fáljait...szerk: nemtok második vinyót berakni, az optika helyére a rack 50+ehuf (ki szr műanyag darab) és már megjelenéskor sem lehetett kapni, azóta meg már évek teltek el, támogatás is alig van (elitebook 6930p).
-
bluyoo
nagyúr
Milyen SSD-t vegyek?
Nekem 120-as van semmi gondom vele .... -
FTeR
addikt
válasz
tejeskifly #38988 üzenetére
#38990:
köszönöm! -
rob83
aktív tag
Sziasztok!
Hol találom a az Ssd-ajánlót?
Win 7 alá kéne csak rendszer és programoknak!
Van az apróba egy OCZ Agility3 60 Gb SSD,jó árban,de olvastam róla sok rosszat!
Vélemény?
-
Agyzuzo
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #38986 üzenetére
Köszönöm az infókat, sokat tanultam a cikkeidből.
-
FTeR
addikt
hi,
120/128-as ssd-t szeretnék venni, a 30-40ehuf tartományban, melyiket érdemes?
most egy 64-es kingstone ssdnow (SNVP325S264GB) van a notimban.samsungokat láttam jó árban. azoknak milyen a híre?
thx.
(ha vki nemrég kérdezte ugyanezeket, akkor plz linkeljétek) -
"magyarul ha van biztonsági mentés..."
A W7 beépített biztonsági mentés szolgáltatásának egy hátránya van, nevezetesen az, hogy csak arra a meghajtóra/partícióra állítja vissza, amelyről a biztonsági mentés készült. tehát egy HDD-n lévő rendszerpartícióról készített biztonsági mentést nem lehet egy SSD-re visszaállítani. A W7 biztonsági mentései nem a rendszerpartíción találhatóak (nem is engedi a W7 oda menteni, hisz elég értelmetlen is lenne), ezért a rendszerpartíció klónozásával a korábbi W7-el létrehozott biztonsági mentések nem kerülnek másolásra.
Én mindenkinek azt szoktam javasolni, hogy ne a beépített biztonsági mentést használja, hanem külső programot, mert hatékonyabbak, kényelmesen kezelhetők stb. Természetes ilyenkor arra is felhívom a figyelmet, hogy amennyiben a 100MiB-os rejtett partíció létezik, akkor azt a rendszerpartícióval együtt kell menteni.Külső backup/restore alkalmazás használata esetén a rendszer-visszaállítási szolgáltatás is kikapcsolható, mert ha valami gond van, akkor ott a backup ill. manapság már a legkisebb felhasználói programok is létrehozhatnak rendszer-visszaállítási pontokat, így akár több giga helytől szabadítva meg az SSD-t.
Agyzuzo #38984
"Na most ha ez a partíció nem létezik, az valóban semmiben nem befolyásolja a rendszer stabil és biztonságos működését?"
Ezt leírtam a bejegyzésemben is, szóval, nem befolyásolja negatívan."Lehet kicsit hülye kérdés, de pl. rootkitek, vírusok ellen nem jobb, ha mégis van egy ilyen partíció?"
Nincs tétje a dolognak, mert mint írtam, az a partíció még csak nem is rejtett státuszú (a partícióknak van ilyen attribútuma, hogy hidden), csak az OS rejti el, más OS alól nézve kap betűjelet és a tartalmát is lemásolhatod, ha épp azt szeretnéd.
Kártevők ellen a tudatos és felelősségteljes gép- , szoftver és internethasználattal lehet legjobban védekezni, leggyengébb láncszem minden esetben a felhasználó.
(x64-es Windows-okban (XP x64-től kezdve) beépítve található az ún. MS PatchGuard, ez meggátolja, hogy rootkit-ek elvégezzék a feladatukat, azaz a rendszer feletti teljes felügyelet gyakorlása. 32 bites rendszereken nincs PatchGuard) -
fsb1000
nagyúr
válasz
#16695808 #38982 üzenetére
Köszönöm!
Nagyon hasznos infók voltak. Kiváló árérték jellemzőjű SSD, de azt hiszem akinek a 4K körüli R/W sebesség fontos az inkább samut vesz.
---Egyébként a RAID0 nem egy kényszermegoldás, hanem eszköz spec célok elérésére, de attól tartok az alaplapi vezérlő + Raid "szoftver" lenne a szűk keresztmetszet. Mindenhol ezt látom a netes tesztekben hogy 4K alatt nincs nagy nyereség RAID0-ból a mai gyors SSD-kel, kivéve ffodi HyperX-es eredménye, ahol bődűletesek a 4K alatti értékek [link].
-
Agyzuzo
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #38983 üzenetére
Velem egyszer előfordult már, hogy ez a rejtett partíció megsérült valami miatt (mai napig rejtély számomra, egy windows frissítés után történt) és többet nem töltött be az op.rendszer - végtelen ciklusban javítani akarta magát, de persze sikertelenül. Na most ha ez a partíció nem létezik, az valóban semmiben nem befolyásolja a rendszer stabil és biztonságos működését? Lehet kicsit hülye kérdés, de pl. rootkitek, vírusok ellen nem jobb, ha mégis van egy ilyen partíció?
-
válasz
Agyzuzo #38979 üzenetére
Akkor olvastad, hogy mikor van rá szükség mindenképp. Más egyéb esetekben szükségtelen. Ha mégis létre lett hozva, az sem világvége, csak felesleges. Ha létrejön a 100MiB méretű rejtett partíció(ami a valóságban nem is rejtett, csak az OS rejti el), azon semmi más nem található, mint a BOOT mappa és a bootmgr , amik egyébként a 100MiB-os partíció nélkül a C gyökerében találhatóak (rejtettek). Ez a partíció az aktív státuszú partíció, innen indul az OS, csak olvasás zajlik róla.
Nem véletlenül írtam, hogy 100MiB méretű, mert itt fontos, hogy MiB nem pedig MB, ezért a rejtett partíció és az azt követő rendszerpartíció partícióeltolása rendben lesz. -
törölt tag
válasz
fsb1000 #38976 üzenetére
http://i180.photobucket.com/albums/x234/wizzard0003/VertexRaid_07-13-09.jpg
http://i7.photobucket.com/albums/y295/heixylori/PC/OCZVERTEX30GB.jpg
http://imageshack.us/photo/my-images/40/softwareraidsucks.jpg/
http://i11.photobucket.com/albums/a191/kirbypopstarhero/pc/HDTune_Benchmark_OCZ-VERTEX2.pngaz utolsó körülit szoktam mérni otthon ...
-
jeni
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #38978 üzenetére
Szia
Ez alapján csak olyanra érdemes meg próbálni,amelyik szűz win 7 változat?
A régi OS-t klónoznád SSD-re?
Windows 7 költöztetése HDD-ről SSD-re - Klónozó és Backup-Restore alkalmazások tesztjemagyarul ha van biztonsági mentés,akkor érdemes az összeset törölni és arról csinálni mentést,és azt áttenni,átköltöztetni az SSD -re?
itt a jogtisztaság folytonosság marad az eredetiséget igazolva? -
student
őstag
a papir szerint látom hogy nem olyan gyors de a
gyakorlatban van érezhető különbség egy
agility3 és octane 128gb között /sata2/ ? -
Agyzuzo
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #38978 üzenetére
Szia!
Az elsőt már végigolvastam, minden stimmel, csak azt nem tudom mennyiben rossz az SSD-nek, ha megmarad a 100 megás partíció - ez is inkább csak kíváncsiság, mivel Professional liszenszem van, ezért a leírásban írtak szerint fogom telepítés előtt particionálni a lemezt.
A többi linket köszi!
-
válasz
Agyzuzo #38974 üzenetére
Javaslom elolvasni és lehetőség szerint betartani az itt leírtakat, egyszerűbb lesz(Választ találsz benne az összes eddig feltett kérdésedre is, mint pl célszerű-e lehúzni más eszközöket telepítéskor, mikor van szükség a 100MiB-is partícióra, ehhez kapcsolódó urban legend-ek és egyéb információk)
Tiszta telepítést szeretnél?
Windows 7 telepítés más szemszögből avagy BI OS or not to BI OSA régi OS-t klónoznád SSD-re?
Windows 7 költöztetése HDD-ről SSD-re - Klónozó és Backup-Restore alkalmazások tesztjeEgyéb hasznos infó
Milyen SSD-t vegyek? 1. hozzászólást! -
Agyzuzo
addikt
Hmm, köszi az infót. Nem is tudtam, hogy ez a 100 megás partíció csak Ultimate alá kell, eddig aszittem anélkül be se jön a rendszer. Nagyon betesz az SSD-nek amúgy ha ez megmarad? Vagy azt is mozgatja majd ide-oda?
Az alignálás az tulajdonképpen micsoda? Mármint nem a szó jelentése érdekel, hanem hogy jelen esetben milyen folyamatra mondják.
-
törölt tag
válasz
2544AACD #38963 üzenetére
http://digistreet.hu/tesztek/a-nagy-kingfast-ssd-meghajto-teszt-csucssebesseg-mindenkinek
nekem ez van:
http://www.bluechip.hu/termek/ocz-sata-ii-vertex-plus-30gb
itt már csak 11eFt alatt is láttam már, és gyorsabb is mint a 16gb-os.
és a 30-asra még épp ráfér egy win7-is, ha véletlen win-t akarnál használni -
Core2duo6600
veterán
válasz
keke69 #38958 üzenetére
Nem kell, csak ajánlott !
Amiért le szoktuk húzni, hogy ne fordulhasson elő olyan, hogy a win vagy alár a linux is, máshova rakja az indíto file jait mint ahová te akarod, jelen esetben az SSD re !
Volt olyan gépem amibel le kellett húzni, volt amiben ha az 1 (0)-ik portba dugtam a HDD ét, mert mindig oda dugtam, volt hogy nem babrált bele a többibe, volt hogy beleturt, tehát akár lapfüggő is lehet a dolog!Biztos ami biztos szoktuk lehuzni, és nem csak az első, hanem akárhányadik telepítés idejére.
(#38959) Agyzuzo
Nem mindegyik biosban lehet, de jártam már úgy, hogy letiltottam a biosban, majd a feltelepíteni kivánt oprendszer ezzel nem foglalkozott, és hazavágta a koörábbi windowsomat !
Tehát ha lehuzod az a biztos !(#38963) 2544AACD
Ennyi pénzért ugorj bele !
Nincs nagy veszteni valód ! -
Mankó
veterán
-
Mankó
veterán
válasz
Agyzuzo #38965 üzenetére
Nem kell. Alignálásra figyelj! (win 7 rendszer alól telepítés előtt partícionáld, úgy jó lesz) AHCI-t állítsd be BIOS-ba és utána mehet a telepítést.
Aztán, hogy milyen optimalizálást használsz telepítés után az már rajtad múlik, mindenki másra esküszik. Én ezt a leírást használom. -
Mankó
veterán
válasz
Vegyél használtba (12 ért láttam egy Samsungot a múltkor, az Intel x25-e jobb lenne, de nehéz keríteni) egy 32es SLC-t és mindenre jó lesz. Mehet XP alá, Linux alá, stb., nem támogatja a TRIM-et, de technológiájából adódóan nincs is szüksége rá. Sebessége kitűnő, élettartamát tekintve, pedig 10+ évet simán kibír, akármilyen felhasználás mellett.
-
törölt tag
válasz
jó elgondolás, azért én 30-32-est vennék (nekem egy régi típus van vertex plusom van) teljesen jól muzsikál ubival. a 28 gb-ból hagytam neki 22 gb szabad helyet biztos ami tuti. firefox cache átrakva hdd-re, így talán elég sokáig elél az SSD. (kevesebb írást kap ezáltal)
mivel látom hogy te is minimális költségből akarod a maximumot kihozni (mint én30gb vertex plus 13eFt-ért már kapható 3 év garival.
egy ilyen kis befektetéssel egy 1 magos amd procis gép egy idegbeteg mókussá avanzsál
régi HDD olvasási sebessége: 40-50 mb/sec,
SSD: 240mb/sec
és ami elég fontos:
válaszidő:
HDD 15ms vs. SSD 0.1-0.2ms (saját mérések)
a progik azonnal megnyilnak, és a boot 1:30 körüliről 35mp-re redukálódott (jelszóval, autó bejelentkezésnél szerintem 25mp körül felállhat a rendszer) -
keke69
őstag
[link]
4-ik pont második bekezdés!Telepítés előtt, húzd le az adatkábelt a gépben lévő egyéb HDD/SSD-kről, ellenkező esetben, bizonyos esetekben a W7 kihelyezi oda az indítófájlokat. Ez addig nem is gond, amíg az érintett HDD/SSD a gépben van(amire kihelyezte az indítófájlokat), de ha elromlik vagy eladod (szóval ha kikerül a gépből), akkor a W7 már nem fog elindulni arról az SSD-ről, amire a W7-et amúgy telepítetted.
Igazából én sem értem,hogy a fészkes fenébe tudna egy kijelőlt C-nél máshová telepíteni!
-
2544AACD
csendes tag
Köszi a választ!
Igazából csak rendszerlemeznek kellene, erről futna egy Debian, ami alá felesleges nagyobb.
Másodlagos HDD amúgy is van a gépben. Ha hozza a gyári paramétereket, nekem tulajdonképp mindegy milyen márka. 7.000 ft-ért nem találtam más típust. 3 év garival még csak nem is nagy kockázat. Csak hát nem nagyon találok tapasztalatokat róla. Nem szeretnék havonta rohangálni miatta.Ennyi paraméterem van róla:
Kingfast SSD SATA2 16GB 2,5" (KF2501MCM 16G)
Webshop ár: 6 950 Ft
MLC Olvasási sebesség: max. 160MB/s Írási sebesség: max.100MB/s IOPS:
Várható élettartam: >2.000.000 óra
Garancia 36 hónap -
Mankó
veterán
válasz
keke69 #38958 üzenetére
Nem kell lehuzigálni. Azt akkor szokták ajánlani, ha valami összeakadás van.
Simán mehet ssd-re a rendszer, minden fajta szerelés nélkül! Ha nem akarsz kavarásokat később (kell-e vagy nem a 100mb-s partíció, stb.), egyszerűen partícionáld meg egy létező rendszer alól az ssd-t - így az alignálás is rendben lesz -, aztán már mehet is fel a rendszer. -
2544AACD
csendes tag
Üdv!
1.
Linux alatt hogy viselkednek az SSD-k? Valakinek van erre nézve tapoasztalata?2.
Valaki használt már Kingfast SSD-t? Vélemények?köszönöm előre is!
-
keke69
őstag
Sziasztok!
Lenne 1 olyan kérdésem,hogy csak az első OP rendszer telepítésénél kell lehúzgálni a HDD-t vagy mindegyik SSD-re való windows telepítés előtt?THX
-
atlasz52
tag
válasz
tejeskifly #38956 üzenetére
Köszönöm a segítséget.már meg is csináltam 2.15ről 2.22 frissitettem.
Powwer isoval írtam,és egyből bootoltam cd ről,és alul volt a frissitési lehetőség.
Crystal disk infóval megnéztem.2.22 -
tejeskifly
aktív tag
válasz
atlasz52 #38942 üzenetére
Letöltöd EZT és kicsomagolod valahova. (kivéve, ha jelenleg 2.08-nál régebbi az fw az ssd-n, mert akkor EZ kell)
Ezek után van két lehetőséged, vagy dvd/cd-re írod, vagy pendrive-al bootolsz.
dvd/vd egyszerű, mert imgburn-el pl kiírod a letöltött iso file-t.
Ha bootolható usb kell, akkor EZZEL kell nekiesned.
step 1: legördülő menüből kiválasztod a legalsó lehetőséget "try unlisted linux iso (new syslinux)"
Step 2: résznél betallózod a letöltött iso-t
step 3: kiválasztod a pendrive betűjelét
legyen bepipálva: "we will format x:\ drive as fat32"
Majd végül create.
Bebootolsz dvd/cd-ről vagy usb-ről, és ott lesz egy frissítési lehetőség, az alsó menüsávban.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
fsb1000 #38950 üzenetére
Írta azóta, hogy alaplapi SATA3 RAID.
Nagyúr lettél, grat!
-
Findzs
addikt
milyen secure erase progit javasoltok ssd -hez ami esetleg bootol is ?
(hogy ne keljen másik gépre csatlakoztatni az ssd-t)köszi
-
Plasticbomb
addikt
Ebbe a listába ez a videó is nagyon odaférne...
Samsung SSD Awesomeness
-
atlasz52
tag
Kedves fórumozók segítségét kérném,hogyan kell frissiteni az ocz agiliti 3 szoftverét.
Köszönettel veszem a választ. -
ffodi
veterán
válasz
radi8tor #38909 üzenetére
Alaplapi, Intel sata3. Nincs szerintem ebben semmi kihívás. Ha nincs semmi küldő behatás nagy gond nem lehet. Volt már olyan, hogy menet közben szereltem, mozogtak a sata kábelek. Újraindításkor kiírta, hogy hibás a tömb, widowsban az RST szoftverében pedig kijavítottam, és helyrejött.
A backup, pedig természetesen alap dolog, akár nem is 1 példányban.
-
satyusz
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #38927 üzenetére
Köszi szépen!
Igen vissza tettem SATA2-re mert idegesítő volt, h ki be kapcsol!
Így megy rendesen. Csak gondoltam ha már SATA3-mas az SSD-m akkor SATA3-mas portba dugom, de ez nem megy így!
Köszi a választ! -
jano_77
nagyúr
-
Agyzuzo
addikt
válasz
fsb1000 #38928 üzenetére
Ezt én se értettem sose, az tuti hogy eszembe nem jutna máshol HW-t venni, csakis hivatalos forrásból, számlával, garival, stb... Elég csak végignézni az aprót, mennyi cumiba futnak bele az emberek. Most komolyan ér annyit az a 3-4 ezer Ft egy olyan eszköznél, amit az ember több évre vesz? Ezzel nem az eladót akarom minősíteni, mert tudom, hogy vannak lelkiismeretes, megbízható boltosok, de szerintem vannak helyzetek, amikor nem szabad filléreskedni. Iponnal amúgy kifejezetten jók a tapasztalataim, rengeteg mindent vettem már tőlük, mindig korrektek voltak, ha gond volt azonnal cserélték a cuccost egy szó nélkül.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
TeeJay #38925 üzenetére
Szerinted 1-2 év múlva az iponnak vagy a PH usernek lesz garanciális ügyintézése?
Ha még pár ezerrel olcsóbb lenne a PH aprós, akkor megérteném ha valaki lemond a bolti garról és számláról, de jelen esetben fordítva áll a dolog.
Tényleg kifejthetnéd mi a gondod az Iponnal. Semmi mást nem csinál mint a többi kiskerbolt csak alacsonyabb árrést tud képezni a forgalma miatt. -
Dr. Gonzο
senior tag
válasz
satyusz #38914 üzenetére
Ahci-t rendszer telepítés előtt kell beállítani. Ha most állítottad AHCI-ra a BIOS-t, akkor jobban jársz az újra telepítéssel.
Van valahol egy program amit ha felteszel működni fog az op rendszer installálása nélkül is, de nálam úgy lassabb volt a Win indulása.
Én ugyanígy jártam, azért írom. -
TeeJay
félisten
válasz
Neoteric #38923 üzenetére
szerintem nézz szét itt is
http://hardverapro.hu/apro/samsung_ssd-k_keszletrol_es_rendelesre_3_ev_garanc/friss.htmlén tuti nem az Ipon-ból vennék ha van olcsóbban is
-
Neoteric
addikt
válasz
Jester01 #38921 üzenetére
Értem, szóval akkor ez az N-es ami most le van akciózva, az notebookba való. De igazából PC-be is megy, nem? Úgy értem a mountkiten kívül ugyanolyan hardveresen ha nézem?
-
Jester01
veterán
válasz
janos666 #38916 üzenetére
Ez legfeljebb redundáns, ha az OS és egy software is csináltatja, de nem tud "összeakadni".
Ja egyébként el tudok képzelni olyan megvalósítást ahol összeakadna (de nyilván nem így írták meg a programot): ha mondjuk lekérdezné, hogy melyik szektorok üresek, majd kiküldené a TRIM parancsot de a lekérdezés és a parancs végrehajtása közben az operációs rendszer használatba veszi az adott területet akkor a TRIM parancs hasznos adatot dobna el. (Klasszikus versenyhelyzet, race condition) Hangsúlyozom, erre minden bizonnyal gondoltak a program készítői, tehát csak elméleti lehetőség.
-
bluyoo
nagyúr
-
Jester01
veterán
válasz
janos666 #38916 üzenetére
Amit a TRIM működéséről írtál az igaz, de az egyik legfontosabb haszna az, hogy a GC és a wear leveling tudja melyik blokkok üresek és így nem kell azokat össze-vissza másolgatnia. Emiatt csökken az SSD elhasználódása. Amit te írtál, az csak a közvetlen sebességre van hatással ez viszont az élettartamra és a hosszú távú belassulásra.
-
válasz
bluyoo #38915 üzenetére
Amennyire én tudom a TRIM egy parancs, amit az OS tud kiadni az SSD-nek, hogy törölje azokat a memóriaterületeket, amiken olyan adat található, amit már felülírhatónak jelölt meg az OS, csak nem nullázott ki, mert az időbe telik és HDD-knél totál felesleges. A flash chipet viszont mindig törölni kell újraírás előtt, így jobb ha üresjárati időben teszi ezt meg a vezérlő, nem rögtön újraírás előtt.
A Diskkeper software is valami hasonlót csinál. Kinulláztatja az SSD-vel azt a memóriaterületet, amin törölt adatok vannak.
Ez legfeljebb redundáns, ha az OS és egy software is csináltatja, de nem tud "összeakadni". De fogalmam sincs, hogy az OS-nek mi alapján jut eszébe ezt elvégeztetni (folyamatosan minden filetörlés után vagy időszakosan és akkor milyen sűrűn...), lehet hogy ez a software sűrűbben csináltatja, így érdemes fent hagyni, ha maximalista vagy.
-
bluyoo
nagyúr
Nem kellett semmit megadnom magától felismerte és bekapcsolta a Hyperfas-ot.
Nem néztem (melózok úgyhogy nem is tudom megnézni) de ha van egy tevékenység amit engedélyezni lehet gondolom kikapcsolni is lehetséges
Az automatic nem azt jelenti hogy automatikus?[link]
Azért ez is érdekes lehet : "Diskeeper HyperFast a technológia már támogatja a TRIM maximalizálása Solid State meghajtó teljesítményét."Mostmár tényleg nem vágom mi mit csinál
[link] -
satyusz
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
Gigabyte GA-P55A-UD3 alaplapom van!
Vettem egy ssd-t és a beállításában szeretnék segítséget kérni!
Átállítottam ahci modra, de amikor a tölt és a bios-nál jár akkor azt írja ki, hogy ahci not installed. Pedig a bios-ban beállítottam. A bios beállításába is szeretném a segítségeteket kérni.
És még valami! A sata3 mas portba van dugva a szintén sata3 mas ssd. Bekapcsolom felpörögnek a ventik és leáll magától a gép. Pár másodpercig áll, és magától bekapcsol. De ezt sata2 nél nme csinálja, ott teljesen jól működik.
Egyébként a win 7 van rajta és tökéletesen működik, azokat leszámítva amiket mondtam.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
válasz
fudi2002 #38910 üzenetére
Nekem idén már kétszer hullott szét az Intel RAID-0.
Mindkétszer úgy, hogy bebootolt egyszer az SSD-n lévő Win7 IDE módba rakott SATA vezérlővel (-> egyszer firmware frissítés után automatikus reset, másodjára szándékos manuális CMOS reset, ami már nem emlékszem miért, de kellett...) és mikor visszaállítottam RAID módba, már köteten kívül volt az első lemez. Le kellett menteni recovery soft-al, újrakonfigolni a kötetet és visszamásolni az adatokat. -
Bodor
veterán
válasz
Core2duo6600 #38902 üzenetére
Trim - es SSD én van értelme a Hyper Fast nak, vagy nincs ?
Nincs értelme. A TRIM jól teszi a dolgát.
(#38903) bluyoo: Nem értem ezt a ki-be kapcsolt Hyperfas-ot.
A diskeeper programban meg kell adni, hogy melyik meghajtó SSD, és azt időközönként ( 2-3 hét) manuálisan optimalizálni! Hiába állítod be, hogy automatikus defrag az SSD-re, mert nem defragol, hanem optimalizál, azt is csak manuális indításra. Szóval a Diskeeper-nek nincs folyamatos optimalizáló funkciója, mint ahogy a TRIM dolgozik.
-
ffodi
veterán
válasz
fsb1000 #38907 üzenetére
Most azt nem csináltam külön. Itt egy régi eredmény a topicból. Ennél picit gyorsabb szerintem friss rendszeren, új driverrel, új firmware-rel.
Egy ilyen SSD-m már volt, és vettem mellé egy másikat, jó áron, így szerintem megérte. 2db-ot boltból újonnan valóban nem éri meg, az már csúnyán karcolja a 6 számjegyű összeget.
-
Bodor
veterán
válasz
bluyoo #38882 üzenetére
És pont az általad linkelt teszt olvasása után írtam ide mert ezt írta a tesztelő "Ha lenne SSD-m akkor se mernék ilyen programokat használni rajta. " és ráparáztam
Na hát pont az ilyen hozzá nem értők véleményét nem kell elfogadni.
Én két évig használtam a Diskeepert RAID-es ( TRIM nélküli) SSD-ken, és szemernyit nem lassult, köszönhetően a programnak.(#38900) Barcsik: Milyen SSD-re?
Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Ingatlanos topic!
- Milyen autót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Kingston NV2 1TB M.2 PCIe NVMe
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD22PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- WD Red Pro 6TB 2027-ig garanciás!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB AeroCool Shard Zalman 600W
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
- iKing.Hu - Apple Macbook Air 13 M1 - 2020 - Használt, megkímélt
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest