Hirdetés
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Indul a ChatGPT Health
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- SSD kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen alaplapot vegyek?
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
Aktív témák
-
J.J. András
őstag
odanézz mit találtam...., mégsem olyan rossz a memória lemez odabent

APCI vs ACPI és többi hülye kérdés

-
-
J.J. András
őstag
ne nekem írd, a Faterkam írta, hogy ilyen van a BIOS-ában, most mit csináljak, nézd meg APCI ACPI support
én leírtam mi lehet, de most nincs időm kiguglizni neki, amit Te írtál nekem, ugyanezt tudtam róla, mert az energiagazdálkodásért felelős szabványegyüttes BIOS és OPrendszer kommunkációval....

akkor helyén van

-
J.J. András
őstag
válasz
Faterkam
üzenetére
szerintem nem...
a régi APCI rendszert tenné át ACPI-új energiamenedzselős szabványba ?
Ugyebár az új MS, stb. OP-rendszerek már ACPI-s szabványra épülnek (így tudod alvóállapotba, hibernálásba stb. kényszeríteni a gépedet, és ennek a szabvány-kötegnek a része a BIOS beállítások)hogy az APCI mi..., én a régi PIII-as gépeken emlékszem ilyenre, hogy ott hívták így, ahol nekem kellett az IRQ-kat kiosztani szépen, ha nem akartam összeakadást.
remélem nem írtam hülyeséget, de Google megmondja majd

-
J.J. András
őstag
OCZ Forum:
"These Settings will fine tune your systems memory management at least 512MB of ram recommended.
- start\run\regedit and then to the following key:
- HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Session Manager\Memory Management
- DisablePagingExecutive -double click it and in the decimal put a 1 - this allows XP to keep data in memory now instead of paging sections of ram to harddrive yeilds faster performance.
- LargeSystemCache- double click it and change the decimal to 1 -this allows XP Kernel to Run in memory improves system performance a lot."A memóriában tartja (szerintem) a kerneleket és kevesebbet swappolna...., ellenőríztem, ha a SWAP-ot kikapcsolod, attól ezek még 0 értékkel maradnak.
Anno nekem még XP-vel futott az SSD-m 1÷1,5 évet, így ezeket használtam, de a WIN7 alatt is megtaláltam ezeket a beállításokat.... gondoltam baj nem lehet, de MoonMan erről többet tudna mesélni, mivel az ő szakmája ez . -
J.J. András
őstag
válasz
Angelo69
üzenetére
szerintem érdemes és ami a legfontosabb (számomra, ahohgy használom):
1. Alignálás (Win7 jól csinálja alapból)
2. Töredezettségmentesítés letiltása
3. Hibernálás letiltása (olyan energiagazdálkodás van a mai gépeken, szerintem tök felesleges, ha meg nem csinálsz semmit vele, úgy is kikapcsolod, nehogy a villám ráhúzzon)
4. SWAP=Pagefile=Lapozófájl=Virtuális memória kikapcsolása (én RAMDISK-re szoktam rakni, mert van olyan régi alkalmazásom, ami kéri)
5. TEMP, TEMP. INTERNET FILES áthelyezése (RAMDISK-re szoktam rakni, vagy merevlemezre)
6. RESTORE=Visszaállítás kikapcsolása (aki odafigyel úgyis csinál valami restore image filet)
7. A file ráolvasás idejének bejegyzése az minden egyes fájlnál
8. Largesystemcache 1
9. DisablePagingExecutive 1
10. "Windows írási gyorsítótárhoz tartozó puffer ürítésének letiltása az eszközön" bepipálása...... én így használom, de a RAMDISK jótékony hatásán kívül más nem érezni, azt, meg hogy meddig él így, nem tudom, mert a SMART-ban fix az "SSD Élettartama" attribútum 94%-kal
szóval ez elég fura volt az A-DATA-tól, de még mindig azt írja, 2021-en túl él 
-
J.J. András
őstag
BIB !
hálás köszönet..., amúgy kíváncsiságból még 2 kérdésem lenne:
1. WinXP alatt hogyan tudtam ezt a Users fiók létrehozást egy ESC nyomásával megakadályozni ?
2. WIN7: A saját gépemen nincs vendég fiók bekapocslva stb., de WIN7 alatt van olyan hogy Public felhasználó .... ezeket is törölhetem ? Meg itt a TEMP könyvtár a DATA nevű könyvtárban van igazából, és a Local Settingsben csak LINK-elve van...
RAMDISK-re szeretném áthelyezni a TEMP-et -> mert még gyorsabb, mint az SSD, és sokat használom valahogyan a beállításimmal a TEMP-et..., szóval nem féltem az SSDm, erről tapasztalat akkor nincs ? :
-
J.J. András
őstag
köszi a választ, nem mertem törölni, de aztán a CMD-t elindítottam egy parancsikonnal Rendszergazdként, így Powercfg -h OFF, és láss csodát, eltűnt a SYS fájl

köszi !
másik kérdése(i)m:
1. a TEMP (User/Local/AppData/TEMP) az igazi forrása, hogyan helyezhető át HDD-re ?
,mert hogy sok progiban nem állítható be, hogy a TEMP-et egy felhasználó által könyvtárban definiálja.... és a tömörítések, letöltések, kiírások stb. a TEMP könyvtárba kerülnek beírásra így, sokat írja a jelenleg C:/User/.... SSD-n található TEMP-et a Win72. hogy tudom úgy feltepeíteni a Win7-et, hogy csak és azonnal rendszergazdaként jelentkezzek be, és ne kelljen egy külön User-t definiálnom (most ugye a nevemet adtam meg, de mondjuk amíg WinXP Prof-om volt, ott telepítés alatt nyomtam egy ESC-et a képernyőfelbontás definiálásakor, aztán egyből nem kellett felhasználói fiókot létrehoznom)
üdv és köszi Mindenkinek előre is: András
-
J.J. András
őstag
hali Mindenki,
kikapcsoltam a Hybernációt, mégis van egy 3,2 GB hyber.sys fájlom....
törölhetem ezt most akkor, vagy sem ? (vagy hogyan tudom végleg űzni a hibernációt ? -nekem nem kell, vagy megy a gép, vagy kikapcsolom)üdv: András
-
J.J. András
őstag
válasz
zsolt19900
üzenetére
ha azzal formázol igen, 2MB-os eltolást csinál... 2048 Kbyte-ost.... ha jól emlékszem.
szóval a lényeg, hogy igen -
J.J. András
őstag
Szevasztok , 3 kérdésem lenne:
1.A gyorsítótár nekem be van, mint a WinXP Prof alatt, mint a Win7 Ultimate alatt.... alapból.
de én kikapcsoltam....
nem jobb ha SSD-nél ez ki van kapcsolva ? Angolom gyenge, de ezt vettem ki külföldi fórumokon....,
A gyorsítótár törlése eleve kikapcsolandó, de szerintem az egész gyorsítótárazás fölösleges az SSD-hez.... vagy ????2. Miért nem tudom a TRIM parancsot a CMD alól ellenőrizni ? ez a fsutil parancsot csak rendszergazdaként engedélyezi, de magam az vagyok.
3. A WinXP Prof 32bit telepítésekor ha ESC-et nyomok a telepítőben, akkor mint Rendszergazda települök fel, és nem kell felhasználói fiókot definiálnom magamnak... Win7 Ultimate alatt ez hogyan tudom megtenni ?
üdv: András
-
J.J. András
őstag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Superfetch így is kikapcsolható, nemde ?
A Registry Editor bal oldalán navigálj a HKEY_LOCAL_MACHINE ⇒ SYSTEM ⇒ CurrentControlSet ⇒ Control ⇒ Session Manager ⇒ Memory Management ⇒ PrefetchParameters kulcshoz, a jobb oldalon keresd meg az EnableSuperfetch kulcsot
az is legyen NULLAezt szoktam még használni: katt ide
és az SSD-n nem ki kellene pont kapcsolni a "gyorsító pufferelést", hiszen elér minden részt ugyanolyan gyorsan ? Így minek írjon feleslegesen egy gyorsítótárat külön tele ? Vagy rosszul értelmezem az OCZ forum leírását ? OCZforum - SSD WinXP
üdv: András (én az SSD gyorsítótárazását kikapcsoltam)
Aktív témák
- 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagari! -
- Akció! Bontatlan Sandisk SSD Plus 2TB
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- ÜTÉSÁLLÓ 1TB-os HDD: ADATA HD710 100/100 csak 13 nap működési idő
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- ÚJÉVI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4143
- Ulefone RugKing
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest