Hirdetés
Aktív témák
-
Guseppe
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Sajna nem otthon vagyok, csak este tudom futtatni úgy, telóról töltöttem fel a képet. Másnál ugyan ezzel a vezérlővel nem All 0x00 Fill-ben is lényegesen magasabb értékeket kapnak.
-
-
Guseppe
tag
Én nagyon keveselem ezt.
Alaplap+proc: Asrock H61u3s3 G530 celeron Sata3 vezérlő a sokat szidott Asmedia x106, de másoknál azért magadabb értékeket látok.
Jó ez így? [link]Az SSD az egy Kingston SVP200S3/120G
elviekben:
olvasási sebesség: 535 MB/s
- írási sebesség: 460 MB/s -
dik
őstag
Az enyémen 2.15 van azt érdemes frissíteni?
-
dik
őstag
válasz
kungzi
üzenetére
Aha vágom én csak simán elindítottam és kész. Roppantul nem vágom a témát.

Esetleg valaki valami kis tanács mit érdem hova álligati hogy tuti legyen a dolog?Amúgy igen így átálítva már 520 körüli értékek mennek.

Ja igen az kimaradt azt hol kell megnézni hogy kell-e frissítenem a kütyüt vagy sem? És persze melyik a legújabb frissítés hozzá?
-
Guseppe
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi, cégnél vagyok idebenn mindent szűrnek.

-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
_seth_
üzenetére
Ha mar visszakuldted, akkor mindegy, innentol kezdve a lenyeg, hogy visszakapd a penzt es legkozelebb nagyon figyelj oda, honnan veszed. Hasznaltban is van jo vetel, de az nem az utolso mondatodban szereplo helyrol szokott erkezni...
Ezzel a laptoppal sem szokott gond lenni, csak mashol a sebessegre panaszkodnak, de ez meg elfogadhato, hisz SATA 2 port van az alaplapjan. -
válasz
Mercutio_
üzenetére
"120GB-s SSD-ből az alábbi 3 jelöltből melyik a legproblémamentesebb?"
Egyik sem problémás, csak -ha van és szükséges- FW és/vagy BIOS frissítéssel kell kezdeni a játékot. melegen ajánlott, hogy lehetőleg ne Krisztus előtt 2-ben gyártott alaplapba akarjon valaki "beleerőltetni" új technikákat, mert az nem mindig jön össze."HA öreg gépbe XP-s rendszer alá tenném, melyik ajánlott? (Agility3 ha jól tudom nem tud garbage collection-t, tehát gondolom az kiesik
)"
Nem jól tudod. A nagyon régi SATA2-es OCZ-knél nem volt GC, de FW frissítéssel azok is megkapták idővel, de ez sem mostanában volt"XP-s gépbe a mostani 40GB-s vinyó helyett (fele üres) egy OCZ Vertex Plus berakható-e, lesz-e érezhető gyorsulás, később a GC hiánya miatt lehet-e erős belassulás, illetve lehet-e, ha igen mivel tenni ellene, SSD élettartam problémát okozhat-e?"
A Vertex Plus-ban is van GC (IDLE GC)... Gyorsulást mindenképp kell tapasztalni, persze ez is függ a konfig-tól (pl SATA1-es porton közel sem lesz olyan mértékű gyorsulás, mint várnád, mert a 4kqd32 szegmensben (ez felel azért, hogy az OS pörög, és NCQ hiányában (AHCI hiányában) elég alacsony értékek mérhetőek SATA1-en). Persze egy SATA1-es 40G HDD-hez képest elképzelhető, hogy így is érezni fogsz javulást.
Esetleges karbantartáshoz (ez nem azt jelenti, hogy naponta kell futtatni, mert annak semmi értelme, hanem pl 1-2 havonta) [link]Guseppe
5 hsz-al ezelőtt mutatták meg... -
Guszti
aktív tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Szerintem a Vertex Plus-ban van GC, legalabbis azt irjak itten:
http://www.ocztechnology.com/res/manuals/OCZ_Vertex_Plus_Product_Sheet.pdfÉn használok 30-as vertex plus-t, bár win7 szalad rajta, és crystal mark egész siralmas eredményeked ad, de érzetre semmi problémám vele.
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
120GB-s SSD-ből az alábbi 3 jelöltből melyik a legproblémamentesebb?
OCZ Petrol
OCZ Agility 3
Kingston V200+HA öreg gépbe XP-s rendszer alá tenném, melyik ajánlott? (Agility3 ha jól tudom nem tud garbage collection-t, tehát gondolom az kiesik
)XP-s gépbe a mostani 40GB-s vinyó helyett (fele üres) egy OCZ Vertex Plus berakható-e, lesz-e érezhető gyorsulás, később a GC hiánya miatt lehet-e erős belassulás, illetve lehet-e, ha igen mivel tenni ellene, SSD élettartam problémát okozhat-e?

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Formaster
üzenetére
Na, csak nem hagyott nyugodni a kíváncsiság: elvégeztem az általad javasolt műveletet!
"Örömmel" jelentem, hogy egy öreg, 64GB-os A-DATAS596T segítségével sikerült a netbookom (E-450, 8GB rammal) teljesítményét "tökéletesen azonossá" tenni az asztali gépem (i5-2500, szintén 8GB rammal) teljesítményével! Ja, és nem a netbook gyorsult fergetegesen....

Szóval a kellő mentések után az asztali gépből kiszedtem az SSD-t, és a rendszert áttelepítettem a világ leglassabb vinyójára (WD3200AAKS), az SSD-t meg (miután kihámoztam a tokjából, hogy egyáltalán beférjen) bele a kis Lenovo E125-be. Lenovo gyorsult valamicskét (mondjuk fele idő alatt töltődnek be a programok), sajnos nem többet, mert úgy látszik, hogy ott nem a 7200RPM-es vinyó, hanem a processzor az igazi korlát, az asztali gép viszont olyan tetű lassú lett, hogy el sem bírom képzelni, régebben hogyan lehetett egyáltalán "élni" SSD nélkül. Pedig hát egy (a maiakhoz képest legalábbis) nagyon lassú vacakról van szó.
Ez már így marad, legalább lesz némi ösztönzésem arra, hogy az asztali gépbe vegyek egy modernebbet, és nagyobbat. Jelenleg úgy tűnik, hogy az OCZ Agility 3 - 120 GB lenne a befutó, ha lenne rá most elég pénzem. Az alaplapon van SATA3, tehát ki is tudnám használni.
A netbookban - mivel munkaeszköz az is, elég sok telepített programmal - a 64GB-os A-DATA hely szempontjából tűnik szűknek: 2 partíciót csináltam, az oprendszer az összes programmal a 40GB-on csücsül (10GB szabad hely van rajta), míg az összes dokumentumnak, adatnak egy 20 GB-os maradt. Nagyon észnél kell lenni,és rendszeresen takarítani, ha nem akarok kifutni a tárhelyból és az ajánlott 10-15-20% szabad helyet is fenn akarom tartani. Na mindegy, legalább rendre szoktat....

-
dik
őstag
Vettem egy agility 3 60Gb de lenne egy gondom vele? Lefutattam a tesztet de nevetséges adatokat mutat. Első sorban 200 körüli értékkel miközben látom másoknak 400 felettiek. Mi lehet a gondja?
-
_seth_
veterán
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Már vissza is postáztam. Notin a legújabb bios van. Az ssd-n a legújabb firmware. IDE módban hol újraindult hol csak leállt a win töltése után. AHCI módban pedig a windowst sem hozta be hosszas várakozás után sem. Vagy a meghajtó volt kuka vagy csak simán nem kompatibilis a notiban lévő alaplappal de ezzel sokkal többet nem tudtam volna kezdeni. Asztali gép nincs, de nem is mentem volna sokra azzal ha asztaliban megy az enyémben meg nem, (Az csak ráadás, hogy újként vettem és már be volt lakva..., vatera).
-
Scholes9
nagyúr
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Köszi, akkor nem erőltetem

-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
peti800
üzenetére
Tobbek kozott ezert sem javasolt a Vertex Plus. Lattam mas forumokban, hogy tobben panaszkodtak akadasokra a lassu sebessegadatok mellett.
Neked is azt tudom tanacsolni elso korben, hogy legfrissebb BIOS, legfrissebb firmware, AHCI mod, MS AHCI driver, ha rola futna a rendszer, legalabb proba erejeig egy friss Windows es mindez alatt imadkozni, hogy benyelje a geped az SSD-t. -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
_seth_
üzenetére
Van lehetoseged kiprobalni a Vertexet egy asztali gepben is? Vagy masfajta laptopban, mert ki kene...
Tehat friss Windows, MS AHCI mellett csinalja ezt. Ha atrakod a BIOS-ban IDE modra es ugy kezdened telepiteni az operacios rendszert, akkor is ennyire ganya erzesre a sebesseg?
Esetleg nezd meg magat a BIOS-t, ha nem a legujabb, frissitsd, es ha mar atrakod masik gepben az SSD-t, azon is ellenorizd le, hogy a legudebb firmware van-e rajta.(#36973) Scholes9: ha teljesen stabil a mostani firmware-rel a rendszer es az SSD, folosleges feltenni a legujabbat. Csekely az esely ra, de az adatok elveszhetnek, ezert minden gyarto hangsulyozza, hogy frissites elott tessek biztonsagi mentest csinalni a fontos adatokrol, vagy egesz particiokrol.
-
petakpa1
őstag
válasz
zetecR
üzenetére
Nem nagyon piszkáltam még az AI Tweaker menüt, minden alapon van. Mondjuk felül vannak olyanok, hogy target CPU speed, meg hasonlóak. Az a baj, hogy annyi mindent lehet állítgatni, és amíg nem értem, hogy mi mi nem piszkáltam.
Az én tuning tudományom valahol ott megakadt, hogy fsb*multiplier=cpu clock plussz figyelni, hogy agp/pci frekik fixek, vagy szabvány körül legyenek, fsb ne nagyon haladja meg amit a memók bírnak, esetleg kis plussz fesz a cpu-nak, memónak, nb-nek. Régebben ez tök egyszerű volt, most meg nem igazán értem, mik azok amiket állítagni lehet, így hagytam a fenébe. De ha tudsz egy jó alapos leírást Llanok lelkivilágáról, (jöhet akár angolul is) azt szívesen veszem.Melegindítás alatt mit értessz pontosan?
Ha egyszer elindult, akkor win-ből újraindítva (ez ugye egyel magasabb szibtő restart, mint a reset gomb megnyomása) sosem jelentkezik ez a nem látja az ssd-t probléma. Leginkább akkor jön elő, ha leállítom és 1-2 percen belül gombbal akarom bekapcsolni.
-
peti800
tag
Hello, ma üzemeltem be az új OCZ Vertex Plus-t annak reményében, hogy kicsit gyorsítson a dolgokon. Feltettem rá Battlefield 3-at és sorozatosan megáll a játék 1-2 mp-re. Valami tipp, hogy mi lehet, vagy majd idővel hozzászokik
Előre is köszi. -
Scholes9
nagyúr
Hali. Fél éve nem jártam erre, mert nem kellett szerencsére
Ma feltettem a Samsung SSD Magician szoftvert és kiírta, h van fw update hozzá. Első kérdésem, h érdemes-e leszedni, annak ellenére, h most is hibátlanul m,egy az SSD-m. Második, h fw frissítésnél elvesznek-e az adatok a meghajtóról? Köszi előre is 
-
_seth_
veterán
válasz
_seth_
üzenetére
Pontosítok: a win be sem jön, csak tölti és tölti de szörnyen lassú és már 10 perce nem hozott be semmit, még az asztalt sem így inkább azt mondanám, hogy nem is működik a gépben. IDE módra rakva a meghajtókat pedig folyamatosan újraindul a gép a win 7 töltésekor.
Lehet tenni valamit ezzel vagy a notiban lévő alaplap miatt nem is lesz jó soha?
-
_seth_
veterán
OCZ Vertex 3 60 GB + Acer 5552G noti párosításból kaptam egy gyengécske 286-os sebességű gépet, a telepítés és a win is a régi 286-os sebességgel üzemel, (az, hogy fut az erős túlzás). A gépben 8 gb ddr ram, phenom 3 magos 2,2 ghz-es proci, 5650es 1 gigás ram, a win 7 mégis full alap megjelenésre rakta a gépet és még ez sem ért véget mert a témák beállítása fut percek óta. Mi lehet a gond? A biosban sokat nem tudok állítani mivel noti de ahci-re van rakva a hdd. A vinyó a noti eredeti hdd helyére van téve nem odd helyén lévő keretben.
(Anno fuji notiba beraktam egy corsair f40-es vinyót és gond nélkül ment, villámgyors lett tőle, ez meg csak egy nagy rakás ... lett
)Ötlete van valakinek? AHCI driver win alatti telepítést még hagyhatjuk, a win még mindig csak tölt és ez az első indítása.
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
jorden06
üzenetére
Tuzetesen at kellene nezni az egesz laptopot az operacios rendszer beallitasaival es az osszes driverevel egyutt, mert en nem vagyok biztos benne, hogy ez a jelensegsorozat az SSD szamlajara lenne irhato, mikozben jo sebessegeredmenyeket produkal tesztek alatt.
(#36887) lacko22: nehanapjan nem art uriteni is. Viszont aki mindig mindent megtart egy gyorsitotarban, annak igen, elkel a tobb memoria, ha erre kivanja tenni azt.
-
jim_raynor70
aktív tag
Akkor bizony rossz AHCI drivert raktal fel, mert ez a 80%-os teljesitmenymutato tipikus TRIM OFF hiba (foleg, ha a Sentinel is ezt mondja). Rakd vissza a Microsoft fele alap Windows 7-es AHCI meghajtot es valoszinuleg megoldodik a problema.
(#36960) peti800: particionaltad es formaztad az SSD-t?
-
peti800
tag
Hello, segítségeteket kérném: most vettem új SSD-t, viszont "nem látom". Bekapcsolásnál a rendszer felismerte, kiírta használatra kész, azonban sem a saját gépben, sem máshol nem találtam.
Mi lehet a baj
-
gban
veterán
válasz
petakpa1
üzenetére
Tápra gondoltam a púpos kondinál.
Nem kevés, ez biztos, de nem is olyan a hiba ami arra utalna, hanem meghibásodott tápra.
De mondom, egyáltalán nem biztos hogy a táv-tippelésnek sok köze van a valósághoz, csak ez ugrott be elsőre ("lekapcsolt táp mellett benyomni a bekapcs gombot, ilyenkor az alaplap teljesen kisül" - a táp is
"(alaplapi led is kialszik), majd tápkapcs vissza és bekapcs, na ilyenkor már indul", ezt olvasva) -
petakpa1
őstag
válasz
lacko22
üzenetére
Lap vaci új AMD A75 chipsetes, sata III támogatással. AHCI módban megy természetesen. Próbáltam úgy is, hogy a biosban visszakapcsoltam sata II-re de az sem segített

Más winchesterem nincs, illetve egy 80 GB-os ide Maxtor Abit seriell ide2sata átalakítóval. Azzal érdekes mód nincs gondja

-
petakpa1
őstag
A táp Corsair CX-400, pár éves ugyan, de egy AMD A6-3500 APU-hoz bőven elegendőnek kellene lennie. Más nem is nagyon van a gépben, csak lap, proci, mem, ssd, dvd-rw és egy ide Maxtor 80 GB vinyó Abit Serille átalakítóval sata portra kötve. Még mielőtt valaki ez utóbbira gyanakodna jelzem, hogy utóbbi hardverek nélkül is próbátam, és akkor is ugyanez van.
Lap pár hetes, nem hinném, hogy kondis, de majd átnézem.
Nem nagyon van másik tápom, tényleg látezne, hogy nem elég neki a táp? De akkor miért van az, hogy terhelés alatt sem fagy a win?
-
lacko22
aktív tag
válasz
petakpa1
üzenetére
Hello. Nekem Ocz Agility 3 -assal volt hasonló tapasztalatom, annyi gond volt hogy nem volt AHCI támogatás az alaplapomon csak IDE mód, meg persze Sata II volt az alaplapon, az Agility pedig Sata III-as. Megfagyott elindult leállt nem látta az eszközt a lap. Most ugyanez az SSD- Ahci-s megfelelő AHCI támogatású alaplappal hiba nélkül működik, persze neked nem biztos hogy ez a baja csak hátha... Kérdés, Winchesterrel nem próbáltad? Azzal is ezt csinálja?
-
petakpa1
őstag
Lenne egy olyan problémám, hogy egy Asus F1A75-m PRO alaplap nem mindig ismeri fel az OCZ Petrol SSD-met.
Néha egyből beindul, néha meg a BIOS sem látja már ilyenkor. 1) vagy be kell lépnem a BIOS-ba és mentenem egyet, hátha utána beindul, 2) vagy resetelnem kell, 3) vagy tápot hátul lekapcsolni, lekapcsolt táp mellett benyomni a bekapcs gombot, ilyenkor az alaplap teljesen kisül (alaplapi led is kialszik), majd tápkapcs vissza és bekapcs, na ilyenkor már indul.
Az a furcsa, hogy a fenti 1)-3) közül mindig másik segít
Mi lehet a gond? Alaplap vs. SSD inkompatibilitás? -
-
/>HaN</
tag
Sziasztok!
Én 1éve használok egy ocz vertex turbo 120gb-os ssd-t és eleinte olyat csinált, hogy a kezdő képernyőnél megállt 1-2 újra indítás után elindult a rendszer,most már el se indul ill. rákötöttem 1 másik gépre ami szintúgy nem ismeri fel az ssd-t.
átálítottam AHCI-ra,ide/compatible-re és úgyse...
asus p5q lapot használok
Szerintetek kuka?Választ előre is köszönöm

-
hati
addikt
Az Intel RST érdemes felrakni a Windows 7-re vagy mindegy, nem oszt, nem szoroz? Egy ICH9-es chipsetű (sata2-es) gépről van szó.
-
fudi2002
nagyúr

Crucial M4 128GB, X58 Sata2, Intel RST 11 (nemhivatalos még)
Ahogy ígértem, ahogy megjön a Asmedia 1061-es kártyá nyomok egy tesztet. -
Gregman
tag
Sziasztok!
Van egy nagy problémám (vagy sok kicsi, nem is tudom).
Lassan egy hónapja küzdök egy géppel és még nem látom az alagút végét.
Felállás:
- Gigabyte p55a-ud3 alplap
- HDD1 500GB Samsung SpinPoint F3 (HD502HJ)
- HDD2 500GB WD Caviar Green (WD5000AADS)
- SSD 64GB Samsung 830
Alapvetően Win7 64 bites verzió lenne használatban, ez kapta az SSD-t.
Egyes játokok miatt szükséges az XP is (az XP mód nem jó erre), az XP a HDD1-re van telepítve és nem sok köze van az SSD-hez.
A telepítés sorrendje a következő volt: XP majd utánna a Win7.
Ha jól emlékszem az XP telepítésekor a BIOS-ban nem AHCI volt beállítva hanem IDE (erre azért nem esküszöm meg, mert 4-6 alkalommal is neki kellett futnom a telepítésnek).
Az első intő jel az volt, hogy a Win7 telepítéskor nem "találta meg" az XP-t és nem kaptam boot menüt. Ezt külön kellett belőnöm (EasyBCD programmal).
Ezután volt boot menü, de ha az XP-t választottam az XP kezdő képernyője közben 1 másodpercen belül "kékhalál" jött majd azonnal elbootolt a PC.
Nehezen jöttem rá, hogy a Win7 telepítéséhez az IDE-ről AHCI-re állítottam át a BIOS-t.
Visszaállítottam az IDE-t és csodák csodája megy az XP.
Ezután az XP alatt telepítettem minden drivert az alaplaphoz, többek között egy Marvell AHCI drivert is.
Ezek után a BIOS-ban beállítottam az AHCI-t.
Eredmény: XP nem indul, kékhalál, újraindul a gép.A kérdéseim:
A BIOS-ban két helyen lehet AHCI-t állítani:
- PCH SATA Control Mode (IDE/RAID/AHCI)
- GSATA Ctrl Mode (IDE/AHCI)
Mindegyiket át kell állítani, vagy ha nem nem akkor melyiket?
Az alaplapomon van 6 db. SATA2 (3Gb/s) port, ezekre van dugva a két HDD és a DVD.
Van 2 db. GSATA3 (6Gb/s) port, ezeket Marvell 9128 chip vezérli a manual szerint, erre dugtam az SSD-t.
A Marvell vezérlővel lehet a gond?
Vagy az XP telepítésekor kellet volna valami AHCI drivert közvetlenül a telepítés alatt "benyomni"?
Az XP-t nem szeretném újrahúzni (túl sokszor tettem már fel, elég volt) valami más megoldás kellene.
A BIOS-ban az IDE/AHCI kapcsolgatás nem megoldás, nem beszélve arról, hogy az SSD-t nem szeretném tönkretenni amíg az XP fut a gépen.
Bocs a hosszúra nyúlt hozzászólásért, de már nagyon sok időmet elrabolta a telepítés.
Most végre fenn van az XP és a Win7 is, van boot menü, valahogy csak be kellene lőni az egészet.
Nagyon megköszönném a segítséget. -
Formaster
addikt
válasz
haddent
üzenetére
A RamDisk nevű programok kikapcsoláskor lementik a RAM képét egy képfájlba HDD-re vagy SSD-re. Indításkor minden visszatölt + elegendő RAM esetén akár egy játékot is felmásolhatsz RAM-ra. Itt a topicja
-
Hunter2
addikt
Ez milyen eredménynek számít? [link]
-
brumi1024
veterán
Sziasztok!
Én is ma szereztem be egy Agility 3-at a laptopomba, és a cikkek alapján(nagy köszönet értük!) klónoztam a windowsomat az ssd-re, majd ellenőriztem, beállítottam mindent. Partíció-eltolás ok, trim ok, irst driver fent.
Ezek az eredmények rendben vannak, ugye(sata 3-as sandy notebook)? Sebességre a rendszer tökéletes. -
zoleeno1
veterán
válasz
jorden06
üzenetére
Attól, hogy kihelyezed ram-ba a cache-t nem is fogsz érezhető gyorsulást tapasztalni. Az arra van, hogy ne az SSD-re írjon. De mint azt már korábban írták is, a tapasztalatok alapján nincs sok értelme, mert sokkal hamarabb fogod cserélni elavultsága miatt, mintsem, hogy e miatt krepáljon be.
-
jorden06
senior tag
válasz
radi8tor
üzenetére
És mi lehet a probléma a Winnel?
Más 1.: feltelepítettem a firefoxot, és elvégeztem a beállításokat a cache ram-ba írásához. hogyan tudom ellenőrizni, hogy tényleg működik e a dolog? mert érzésre nem lett gyorsabb
Más 2.: el tudnád olvasni esetleg az előző kommentemben is linkelt problémámat?
tudsz rá esetleg bármi megoldást, vagy csak megerősíteni, hogy ezek normálisnak mondhatóak? -
jorden06
senior tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Most, hogy szóba került a firefox, én is letöltöttem, a chache ram-ra írása érdekel, mégis mennyit gyorsít a böngészésen.
Egy pár hozzászólással fentebb már írtam az ssd-vel kapcsolatos gyorsasági kételyeimről, most azonban újra előjött a probléma, és nagyon zavaró: az normális, hogy 10-20 másodperceket kell várnom, míg megnyitja a firefox telepítőfájlát a gép? ezért vettem ssd-t, hogy ezek a késések megszűnjenek, erre rosszabb, mint ami a hdd-nél volt...
-
Enclave
aktív tag
válasz
haddent
üzenetére
Ha kevés fül van nyitva, akkor gyors az FF is, ha nagyon sok van, akkor csukjál be párat...
A könyvjelző és ilyesmik lementődnek, ilyesmiket állítottam be de nézz utána azért te is:
Ezzel a 2 értékkel le lesz tiltva a lemezre írás:
browser.cache.disk.capacity; -> 0
browser.cache.disk.enable; -> false
Ezzel pedig a ram lesz megnövelve:
browser.cache.memory.capacity; -> 3145728
A szám Kbyte-ban értendő ami így 3GB-nak felel meg, nálam a 16GB ramból bőven levehet ennyit
... (tetszés szerint módosítsd) -
galaxyS
csendes tag
Ma vettem egy 60GB OCZ Agility 3-as SSD-t legfrissebb FW 2.5
ezek az eredmények születtek: Win 7 telepítés után, Achi MOD ON, AMD Achi Driver feltelepítve. optimalizálást megcsináltam:
[link] -
Enclave
aktív tag
válasz
deicide
üzenetére
Az Intel sata3-as vezérlőre van dugva, de majd még egyszer megnézem. Az biztos,h. a Marvell le is van tiltva ilyesmik miatt...
#36917 haddent: Szerintem az én értékeim még rosszabbak, akkor egy szavad sem lehet

Egyébként tudtommal a "4k" sor a lényeg, a többi nem érdekes, ha oprendszernek használod az ssd-t...#36918 haddent: Nekem is ilyen bajom volt a Chrome-al, írtam is a fejlesztőknek ez ügyben,h. tök szép és jó az egész böngésző, de mikor lehet már kikapcsolni a gyorsítótárat? Erre 2-3 kézi megoldás volt:
1: Kézzel a parancsikonjában átírni az útvonalat, ami nem túl kényelmes és macerás, szerintem 2012-ben egy böngészőnél ilyesmivel foglalkozni vicces...
2: Symbolic link-et készítve egy másik meghajtóra irányítani a mappáját... Kissé macerás de ez elvileg minden meghajtóra működik...
3: Használj Tűzrókát és kapcsold ki az "about:config" fülön a gyorsítótárat, kivéve ha nem 256-512 megabájt ramod van, amit ssd használóként kétlek...
(én ezt választottam, azóta is messziről kerülöm a Chrome-ot ez miatt is, habár ha valaki valamit "advanced" panelt tud a Chrome-ban, ne tartsa magában
("advanced" alatt olyasmire gondolok amit csak valami paranccsal v. linkkel lehet előhozni, normális kattintásokkal nem...) -
haddent
addikt
válasz
haddent
üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő és most jutott eszember, elnézést a double postért...
Az internet temp fájlokat tényleg lényeges kipakolni egy hdd -re? Csak mert a cél az lenne, hogy HDD csak akkor zörögjön, ha épp letöltök, kibecsomagolok stb... Tehát pl. google chrome megterheli az ssd -t lényegesen? -
haddent
addikt
válasz
radi8tor
üzenetére
Igen már sikerült emiatt újrahúznom a windowst

Na de mindegy. Megcsináltam minden optimalizációt amit írtál, illetve Samsung ssd magicians -ot is ráengedtek, ezekután egy Asrock P67 PRO3 -ban (elvileg csak 2db intel vezérelt sata3) AHCI -vel (enabled minden) ezt produkálja:
Samsung 830 128GB
A többiekéhez képest az 512k és a 4k write és a 4k qd32 read nekem nagyon kevésnek tűnik
Azért normális? -
haddent
addikt
válasz
Attici
üzenetére
radi8tor1 köszönöm szépen!
30 ezerért. Samsung garilevéllel (pecsétes), 3 év garival, bontatlanul. De ez sajnos egyszeri alkalom volt, és vártam rá 3 hetet. De megérte! Jó érzés, hogy 100% samu alkatrész és nem holmi szedett-vedett 8 féle alkatrészből van összegányolva
Erős túlzással, persze -
haddent
addikt
Sziasztok
Ma végre hozzájutottam egy Samu 830 128GB verzióhoz, minden tökéletes, villámgyors. Csak annyi kérdésem lenne, hogy a szokásos ne torrentezzek rá 5 terrát naponta tanácson kívül valami javaslat van még? Pl.: Bios-ban (uefi) érdemes valamit átállítani stb...? Köszi! -
Enclave
aktív tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Intel-hez ragaszkodtam volna, viszont amikor írták a 330-ról külföldi fórumokban az alábbiakat, kissé elbizonytalanodtam:
- nem tudni idővel mennyire lesz tartós, mivel még új meghajtó és nincsen vele sok tapasztalat
- a benne lévő Sandforce-os vezérlő miatt olyan lehúzásokat kapott látatlanban,hogy csak néztem, mindenki kékhalálos (BSOD) hibákkal rémisztgette azt az egy embert aki érdeklődött utána, mert szerintük a Sandforce vezérlő megbízhatatlan, hiába gyors...
Mivel nekem a megbízhatóság az elsődleges és utána jön a sebesség, így lett ez (más Sandforce-ost sem akartam, viszont az Intel 320-asokról pedig volt az a rémhír amit linkeltem)...
Viszont mint írtam sem a szoftverével sem a hozzáadott kerettel (még majdnem el is hajlott amikor nagyobb erővel hajtottam bele a csavart) nem vagyok megelégedve... (viszont a 80GB kicsi kezdett lenni, ez a 128GB most jó ideig elég lesz, vagyis provisioning után csak 107GB...)Egyelőre jó lesz, aztán ha váltok majd visszatérek Intel-esre, ha jól láttam a mostaniakhoz is ugyanaz a keret jár, amit itt hiányolok... (és a szoftvere lehet egyszerűbb de hibátlanul működött...) Nem flame-nek szántam ezeket, csupán az első napi tapasztalatok...

(mielőtt valaki rákérdezne itt a keret problémámra: az 80-as Intel-hez valami masszív alumínium keret járt (nem hajlik el erősebb csavarástól sem) a hagyományos csavar menetekkel (ami a mezei 3,5-ös hdd-k felfogatásához való) illetve középtájt, ahová az ssd csavarozható be, egy kicsit meg van emelve, így pár mm-rel feljebb lesz a meghajtó ami sok egymás alá zsúfolt meghajtónál a szerelést, kábelezést könnyíti), a Samsung-hoz adott keret pedig majdnem "papírvékonyságú lemez" ami ránézésre könnyen hajlik és a közepe nem emelkedik ki semmilyen mértékben sem, így az ssd eléggé "lent van", a meneteibe pedig nem megy bele a hagyományos csavar, ami nálam problémás az egyedi felfogató csavarok miatt, amiket viszont adtak hozzá az hiába megy bele, a házamba viszont nem kompatibilis a felfogató keret menetével, röviden...)
Amúgy ha jól láttam más P67-es lapokban produkálta ezeket az értékeket amiket kérdeztem, azért nem értem, másrészt még mindig magas a sok "error code 1117" a Magician naplójában...
-
jorden06
senior tag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Nem biztos, hogy a lapozófájl kikapcsolásaként, de valami nem stimmel a rendszerben

- Alvó állapotból visszatérve pl 30-40 mp telik el, amíg megjelenik a bejelentkezési képernyő
- a boot ugyanolyan gyors (50mp), mint a testvérem notebookján (5400RPM hdd, A6 AMD CPU, DDR3 - az én notim core2dou, ddr2, intel vezérlő - tudom, hogy van egy minimális technikai különbség, de ennél azért többet vártam az ssd-től)
- a böngészés (érzésre) semmivel sem lett gyorsabb, sőt, egyes esetekben még többet is kell várnom
- többször volt már rá példa, hogy jelentős késéssel nyit meg fájlokat (letöltött word dokumentum, pár megás alkalmazások mint pl codec telepítő csomag stb)Nekem ez így nagyon különös, a tesztek alapján nem rosszak az eredményeim, de a gyakorlatban mégsem hozza az elvárt teljesítményt a rendszer

-
Enclave
aktív tag
Helló!
A mai napon vettem egy Samsung 830-as 128GB-s ssd-t a régi 80Gb-s Intel helyett...
Szereléskor ért 1-2 meglepetés de ez a kisebbik lenne...(a régi Intelhez egy tökéletesen passzoló keretet adtak, amibe a szabványos csavar belemegy, ebbe viszont csak az "apró menetű", így egyelőre a régi keretével tudtam csak beépíteni, mivel a házamba spéci csavarok mennek a 3,5"-ös meghajtókba, ami mindent fel tudott eddig fogatni, kivéve ezt a Samsung keretet, "menetvágóm" vagy mi a pontos neve pedig nem akad itthon...
)A kezdeti beszerelési nehézségek után sikerült ráklónozni a rendszert. A Samsung Magician-t nézve (rendszergazdaként futtatva, Win7 X64), kicsit ugyan meglep,h. a felismerés időbe telik (Intel Toolbox-al mindez egy pillanat volt), majd a "Performance Optimization" részben a meghajtót kiválasztva az optimalizálás végigfut, viszont a log egy halom "Error Code : 1117"-et tartalmaz. Ez normális?
Illetve néztem egy Crystaldiskmark random tesztet is, a 4k-s értékeket kevésnek találom, másoknál úgy láttam,h. ilyen 28-as read és 88-as write értékek jöttek ki, nálam jóval kevesebb... Mi lehet a gond? Vagy ezek normális érték?
(nálam 20-as a read és 51-es a write ha lemaradna a fotó)(alaplap P67-es Intel, ACHI bekapcsolva régi ssd miatt és sata3-as portra dugva...)
Köszönöm!
-
madgie
titán
Hm, asszem akkor visszaírok az iP*nos srácnak, hogy pár napig nyúzza, aztán ha nem jó, küldje vissza
(aztán majd végigpróbálom más gépeken is, hátha csak az enyémbe csücsült bele az ördög) -
Bogyó bá'
nagyúr
Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3835
- ÁRCSÖKKENTÉS Ravpower 6000 mAh-s mégis pici powerbank eladó
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4025
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Alaplap+proc: Asrock H61u3s3 G530 celeron Sata3 vezérlő a sokat szidott Asmedia x106, de másoknál azért magadabb értékeket látok.

)"

Értékarányos darabok.

tudsz rá esetleg bármi megoldást, vagy csak megerősíteni, hogy ezek normálisnak mondhatóak?