Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gigabyte alaplap topik
Aktív témák
-
F34R
nagyúr
v100-as 32gb ssd-re komolyan csak ennyit leeht írni ?

[link] -
Carasc0
őstag
-
Vartanus
őstag
Sziasztok!

Újabb kérdésem,mi a különbség ezen két SSD közt:
Samsung SSD 830 64GB (MZ-7PC064B/WW) és Samsung SSD 830 64GB (MZ-7PC064D/EU)? -
"már nem tudom mit csináljak..."
Ezt csináld, alaposan átolvasva és betartva az ott leírtakat.(A Kaspersky esetében ez a jelenség néha előfordul, még akkor is, ha amúgy minden rendben lenne a konfiggal, hibás adatbázis frissítés szokta okozni, amit javítani szoktak. Esetedben nem biztos, hogy erről van szó, csak írtam)
-
ACE-
addikt
El vagyok keseredve, megint nem indult el a windows, utana bejott a visszaallito, majd elindult a disk check, de nem ért véget és lefagyott, már nem tudom mit csináljak...
Na most végigfutott a check, nem észlelt hibát, beindult a windows, kiírja kaspersky, hogy az adatbázisok hibásak, meg valami más file jelzett hogy nem tud elindulni mert hibás... most micsináljak? Ipon-ban szerintem kiba**nak ilyen hibával, hogy biztos nem az SSD szar, csak nem kompatibilis, a pöcsöm kivan már ezzel a szarral... -
ACE-
addikt
-
Vartanus
őstag
válasz
@matthew@
üzenetére
Amit néztem az nem Vertex 2 hanem Vertex Plus,nem tervezem a lapcserét egyelőre nekem csak szigorúan a Win 7 lenne(Virtual PC-XP Mode-al)..olvastam Bodor kollega oldalán hogy 10%kot rá kell hagyni az élettartam miatt...plus formázva kb 55GB most azt nem tudom hogy a közeljövőben megeshet-e az hogy az 10-15gb hamar megtelek frissítésekkel.
Esetleg akinek 64/60GB-os SSD-je van megoszthatná tapasztalatait, ő neki mekkora rendszer van rajta méretét tekintve..stb

-
@matthew@
őstag
válasz
Vartanus
üzenetére
Szia!
Én is így vacilláltam a 60GB és 120GB között de gondolva arra h később tuti lesz még az SSD-n vmi és feljebb csúszhat az érték én a 120GB-s mellett döntöttem, de ha nem teszel mellé semmit akkor elég a 60GB-s is elméletileg
A Vertex 2 és az Agility 3 között sztem sebességben különbséget nem nagyon fogsz érezni mivel a lapod csak Sata2-es de a későbbiekben jobb lenne ha esetleg váltasz Sata3-ra
Az HDD-ről való SSD-s költözést ezzel meg tudod oldani: Paragon Backup and recovery free és ezzel tudsz költözni is, de SSD használatánál ajánlott egy friss win rá tétele
Remélem tudtam segíteni
-
Vartanus
őstag
Sziasztok!

Most tervezek SSD-re beruházni és volna pár kérdésem:
1: Win 7 amit használok 40GB-ot foglal,elég-e rá a 60GB(formázva ez mennyi lenne amúgy kb?) vagy kell a 120-as(90GB-osban azért nem gondolkodom mert a 120as alig drágább pár ezressel)?
2: Mennyire érezném meg a rendszeren egy régebbi SATA2 Vertex + és egy SATA3 Agility különbségét?
3:A HDDről SSDre való váltást csak újratelepítéssel lehet megoldani vagy van valami speckó progi hozzá(tudom samsung SSD-khez van,de én OCZ-ket néztem ki mint láthatjátok)?(Szerk.):Válaszokat köszönöm

-
proly01
őstag
válasz
samu74
üzenetére
Van amugy betujele szo szerint igy van: kulso meghajto (F:/) csak a mellette levo ikon egy feher lap mint mikor nem tud megnyitni valamit a windows,de 32bites rendszeren teljesen normalisan kitette az ikonjat mindent itt meg meg van orulve.De hazamegyek kiprobalom amit irtal es megirom mi tortent.Ugy csinaljam a vezerlopulton belul stb stb hogy a kulso vinyora egy jobb klikk es ott a particio betujelenek megvaltoztatasa?
-
-
ela
tag
Cseréltél már kábeleket ? (SATA/POWER) Csodákra képes egy*egy roszz kábel cseréje után.
Már taliztam ilyetén problémákkal és az általam korábban leírt kábel/vagy alaplapi chip SATA vezérlő problémák voltak a ludasak az estek döntő többségében hál Istennek.
Van lehetőséged arra,hogy egy külön konfigban is kipróbáld esetlges újabb win telepítés után az SSD-d? -
ACE-
addikt
Az enyém csak egy SATA2-es drive, ilyen 100-as:
-
ela
tag
Ahogy látom jobb a konfigod mint az enyém.
Ami elsőre beugrik:
SATA kábel és/vagy power kábel.
Próbáltad már cserélni őket újra ?
Tudja a deszkád és az SSD is a SATA3 / 6GB sebességet ?
Amit írtál az állapot változásával kapcsolatban (100%-ról 80%-ra) HW hibára és/vagy kábel hibára és/vagy alaplapi sata vezérlő chip hibájára is utalhat.
Biztosat az SSD-ről egy külön tesztkonfigban történt lemérés után lehetne mondani.
Van barátod ,akinél az SSD teszteket le tudnád újfent futtatni ,ezzel mintegy kizárván az alaplappal/táellátással kapcsolatos problémákat?Üdv:
ela -
ela
tag
Szia !
Elözményeket még csak most kezdem olvasgatni veled kapcsolatban ,de az én Corsair Force3 60Gb SSD-m a Te értékeid dupláját hozza ugyanazon beállítások mellett.
Ergo nem valami jók az általad linkelt értékek.
Bár lehet az is,hogy ezek a normálisak Kingstonnál.
Ebben nem vagyok biztos.Üdv:
ela -
ACE-
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez 100%-ot ír és több mint 1000 nap élettartamot...
-
proly01
őstag
Lehet hogy nem éppen ide tartozik de azért megkérdem hátha tudja valaki,hogy leformáztam a külső vinyóm 32 bites win 7 alatt most leformáztam és 64bitest tettem fel és nem tesz ki a külső vinyónak ikont csak egy nagy semmi van ott....ezt meg lehet valahogyan oldani hogy a rendes maghajtó ikon legyen ott?
Előre is köszi
-
-
Oldman2
nagyúr
Hali,
Nemrég vettem egy 2009-es Mac Mini-t, felvetődött hogy tennék bele egy SSD-t. Ha valakinek van ezzel a kombinációval tapasztalata (trim), megköszönném az infókat.
-
N_A_S
veterán
-
ACE-
addikt
válasz
Silentfrog
üzenetére
Az a 30 gigás SSD tudja egyáltalán a Trim-et? Vannak tesztek, hogy nem jelentős a gyorsulás, nem eri meg a Trim-et beáldozni emiatt
-
Silentfrog
veterán
Üdvözletem!
Van egy Kingston 30gb ssd-m 180/50 seq irás/olvasással. 10/6 4 k irással és olvasással Most lenne az apróba egy ugyanilyen 9 ezerért eladó.Szerintetek érdemes lenne megvenni és Raidba kötni a meglévővel?? Mennyit gyorsulna ha kettő lenne összekötve? /tudom,hogy trim nem lenne az egy biztos hátrány a dolognak/
Vagy a trim hiányában előbb utóbb elvesziteném a nyert gyorsulást? -
ACE-
addikt
Felraktam, meg frissítettem alaplapi BIOS-t is, az SSD-n a legfrissebb firmware van. Újraindult a gép a driver után, felismerte újra a vinyókat, majd restart, és csont fagyi boot után, reset, majd bebootolt. Hát nem túl atomstabil a rendszer már látom... De az SSDLife még mindig 1 hónap életet mutat... sebaj, még van rá 2.5 év gari...
-
bazsi83vp
senior tag
-
spiritex
veterán
Én ezeket az értékeket fenntartással kezeleném. Egyrészt hogy írhatja felül, hogy az egészség Excellent, kitűnő, ha alul 83% van... Másrészt ha az ember kicsit utánaszámol az értékeidnek, akkor átlagosan 4.68 óránként újraindítottad a rendszert... Ez valós??
A S.M.A.R.T.-ot megnyomva mennyit mutat a Wear leveling jobb oszlopában? -
ACE-
addikt
Valami nem jó... Boot-nál eddig a Windows logo képernyő kb. addig jelent meg, amig a 4 kis cucc végigforgott, és már meg is jelent a bejelentkező képernyő, most meg a Windows logo-nál is vár vagy 10 mp-et, aztán bejön egy sötét ablak az egérkurzorral, de az egér még nem mozog, és ott is vár kb. 30 mp-et, és akkor jön be a bejelentkező képernyő, ahol beírom a jelszót és akkor már hamar bejön a desktop, de eddig mindez 4-5 mp volt, most meg majd 1 perc a boot. Pöcsöm kivan, zsírújan van installálva a rendszer... Micsináljak? Ez viszont aggasztó:
-
ACE-
addikt
válasz
spiritex
üzenetére
Na pont ezaz, nekem ez nem volt bekapcsolva, azt hiszem... a korábbi rendszeremnél, és S3 módba (Sleep) váltásnál ha áramszünet volt, ugye bebootolt a gép, és a windóz szólt hogy rosszul lett leállítva a gép, és ellenőrzi a merevlemezt. És azon irtó sok hibát talált. És tegnap pedig már a rendszer sem indult el. Na most a Sleep esetén az áramkimaradás az nagyjából ugyanaz, mintha működés közben van ilyen, ezért aggódni kezdtem, mivel a régi vinyókkal sosem volt ilyen.
Csak akkor a kérdésem az, ha ilyen hibát idézhet elő ez az opció bekapcsolása, mégis milyen előnnyel jár? -
spiritex
veterán
Ártani nem árt, csak akkor van gáz, ha nincs szünetmentesed és elmegy az áram..
Nekem nincs szünetmentesem, szóval én nem kapcsoltam be, ilyen esetben nagyon nem ajánlott, mert olyat is hallottam, hogy valakinek itt a fórumon áramszünet után nem akart elindulni a rendszere.. -
ACE-
addikt
"9. Eszközkezelő/Lemezmeghajtó/SSD-meghajtó neve ablakban a "Házirendek" fül alatt a "Windows írási gyorsítótárhoz tartozó puffer ürítésének letiltása az eszközön" bepipálása."
Ez angolul a "Turn off Windows write-cache buffer flushing on the device"? Ennek bekapcsolva kell lennie? Ez mire jó? Nem árt ez a cuccnak?
-
Dragon27
senior tag
SSDLife 2.2.42. itt a piros ,,. a régi nem látta

-
strebacom
senior tag
Igazad van,nem kell itt semmi Ramdisk szarság,meg más egyéb egyszerűen a Firefox cache mehet a memóriába!!

-
válasz
strebacom
üzenetére
Hát én úgy vagyok vele, hogy amit a Samu Magician megcsinált meg 1-2 amit kikapcsoltam elegendő... Ha nem akkor ott van rá a gari. Szerintem még gariidőn belül túl is adok rajta, ahogyan minden cuccommal szokott lenni.
(#35242) SymbianOS: Így már leesett
(Az előbbit úgy értelmeztem először, hogy valamit én nem vettem észre.)Pedig amikor vettem mindenki mondta, hogy ez mindent ki fog jelezni

-
Dragon27
senior tag
pirosra nem gondolt senki /nem tudom /

[CORSAIR Force GT Series 90GB teszt] -
Dragon27
senior tag
CORSAIR Force GT Series 90GB
A használat kezdete : 2011.10.05 most itt tartok //*//
//*//ha valakit infót keres
//*//ez egyébként jónak számít a többi SSD-hez képest ?
-
strebacom
senior tag
Néhány apróbb de hasznos SSD optimalizáció:
Első
és hozzá egy kép!!Második a date stamping letíltása!
Készítettem egy SSD Tweak regisztációs fájlt,amire kattintva majd elfogadva, kisebb optimalizációkat végezhetünk!
Pl.Prefetcher folyamatok letíltása,system cache kiterjesztése, ntfs memória optimalizálása...Röviden ennyi!!!

-
Geri8
tag
Sziasztok!
ASRock alaplapi ASMedia Sata3 Drivert érdemes felrakni?
-
jim_raynor70
aktív tag
Gondolom, egy V100 tulaj vagy, ami az adatlapodrol kiderul. Ahhoz pedig egy uj firmware keszult D110225a neven. Ha nem ez a verzio van rajta, akkor erdemes lehet frissiteni, mert veszteni nem sokat tudnal vele. Meg persze nezd meg, hogy valoban stimmel-e a tipus...
Az USB-s telepito nem gond, az optikat en is elhagytam, 2010 ota mar csak kenyszerbol hasznalom alkalomadtan.(#35213) Edward1981: nem normalis, de az informatikaban annyi normalatlan dologgal talalkozni...
En elso korben felvennem a kapcsolatot a Kingstonnal es ha korulmenyesebb a garanciaztatas (mert kiskeri lejartaval Neked kell sajat koltsegen elkuldened hozzajuk), mint venni egy ujat, akkor nem eri meg idot huzni vele... -
ACE-
addikt
válasz
Edward1981
üzenetére
Én megpróbálnám azért azt a gyártói garit, hátha visszaküldöd nekik és küldenek másikat, attól függetlenül hogy lejárt a magyar gari. Elvileg 3 év van rá gyárilag tudtommal...
-
Kisgyöpi
csendes tag
Na találtam valamit:
"TRIM can be enabled by using the following Terminal commands. Copy these commands and run them in Terminal:
Backup the file that you’re about to patch:
sudo
cp
/System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCIBlockStorage.kext/Contents/MacOS/IOAHCIBlockStorage /IOAHCIBlockStorage.originalPatch the file to enable TRIM support:
sudo perl -pi -e ‘s|(\x52\x6F\x74\x61\x74\x69\x6F\x6E\x61\x6C\x00).{9}(\x00\x51)|$1\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00$2|sg’ /System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCIBlockStorage.kext/Contents/MacOS/IOAHCIBlockStorage
Clear the kext caches:
sudo kextcache -system-prelinked-kernel
sudo kextcache -system-caches
Important: reboot your Mac!
To disable TRIM support in the future:
sudo perl -pi -e ‘s|(\x52\x6F\x74\x61\x74\x69\x6F\x6E\x61\x6C\x00).{9}(\x00\x51)|$1\x41\x50\x50\x4C\x45\x20\x53\x53\x44$2|sg’ /System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCIBlockStorage.kext/Contents/MacOS/IOAHCIBlockStorage
Finally, if this does not work as expected, or if something goes wrong, simply restore the backup:
sudo
cp
/IOAHCIBlockStorage.original /System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCIBlockStorage.kext/Contents/MacOS/IOAHCIBlockStorageThis patch simply edits a file called IOAHCIBlockStoage, removing a string that makes TRIM work for only Apple SSDs."
Hátha segít valakinek!
-
Kisgyöpi
csendes tag
Szia! Köszi az értékes információt, majd akkor kutakodok még egy kicsit én is. Őszintén megvallva még nem néztem konkrétan utána, gondoltam, kérdezek először, hátha valakinek van tapasztalata. De akkor ez alapján már el tudok indulni TRIM ügyben, Lion esetében.
Mégegyszer köszi!
-
Bodor
veterán
válasz
Kisgyöpi
üzenetére
Alaplap fogja szeretni az biztos.
Idézet a felhasználói kézikönyvből: " 7. Operációs rendszer (OS) telepítése
Az új SSD optimális működési környezetének kialakításához a Samsung ajánlja
az operációs rendszer újratelepítését. Az operációs rendszer telepítésének
részletes leírását megtalálja a telepíteni kívánt operációs rendszerhez kapott
felhasználói kézikönyvben, illetve telepítési útmutatóban.
Megjegyzés: Ha a Windows valamelyik korábbi verzióját használja (például
Windows XP vagy Windows Vista rendszert), a Samsung szerint
ajánlott váltania a Windows 7 rendszerre. A Windows 7 rendszerben
lévő AHCI-illesztőprogramok és a TRIM parancsok ugyanis lehetővé
teszik az SSD-meghajtó teljesítményének és élettartamának
maximalizálását.
Megjegyzés: Az SSD 830 sorozat nem feltétlenül működik megfelelően a Mac OS X
10.5 Leopard verziójánál korábbi rendszereken."OS X Lion-nál nem tudom hogy műkszik a TRIM.
-
ben-csab
tag
A Kingston V+200-as új firmware-ét nem lehet feltenni, ha fennt van az Intel RST driver. Előbb driver uninstall aztán frissítés. Most szívtam vele vagy 2 órát, mire rájöttem.
-
Kisgyöpi
csendes tag
Sziasztok !
Még mindig áll a kérdés: OS X Lion VS. Samsung 830 MZ-7PC128D/EU. Fogja szeretni, lesz vele bármilyen gondom esetleg? Valamint az is kérdés, hogy az alaplapomnak fog-e "tetszeni"? (GA-P67A-UD4-B3)
Köszi a válaszokat !
-
Mankó
veterán
válasz
Edward1981
üzenetére
Pfff, az nagyon kemény. Én mindenképpen kipróbálnék egy BIOS resetet, hátha valami beleírt valami hülyeséget. Rosszabb nem lesz.
Ha esetleg megoldódna, írd meg mi volt! -
zetecR
addikt
válasz
Edward1981
üzenetére
Igen.
Én két Vertex2-t cseréltem így...
-
Edward1981
tag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Szerinted ez normális, hogy mindenféle teljesítmény romlás és hibaüzenet nélkül megdöglik???

-
ACE-
addikt
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Bios a legujabb, SSD fw-t még nem is kerestem, de kb. Fél éves a cucc. Az újra húzást megprobalom, de csak USB-rol tudom mert nincs optikaim.
-
ben-csab
tag
Kíváncsiságból benéztem a Kingston oldalára és lám:
SVP200S3 - Solid-State Drive SSDNow SVP200S3 Firmware Update -
Reiki
csendes tag
válasz
samu74
üzenetére
Szia!
Op. rendszer Win7 ultimate, de megoldom a trim dolgot, alaplapot váltok

Viszont új típust néztem ki, ezek közöl, kérnék tanácsot, hogy melyik a legmegbízhatóbb, legkiforrottabb, melyiket érdemes megvennem?
(sata 2-es az alaplapom)OCZ 120GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-120G
OCZ 120GB SATA2 2,5" Vertex 2 OCZSSD2-2VTX120G
OCZ 128GB SATA2 2,5" Octane OCT1-25SAT2-128GKöszönettel: Reiki
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Edward1981
üzenetére
A tippem, hogy megdoglott az SSD. Ha a masik SATA csatlakozo mellett masik SATA adatkabelt is probaltal, sot, ha megnezted masik gepben, masik alaplappal es ugy sem akarja az igazat, akkor garancia hianyaban kukazhatod. Illetve ha a Kingston, mint gyarto valoban vallalja a garanciajat, akkor talan erdemes lehet veluk felvenni a kapcsolatot, bar ezt az utat en nem jartam be, hala az egnek, ilyen esethez nem volt meg "szerencsem" veluk.
(#35206) ACE-: elso korben en javasolnek egy BIOS es foleg egy SSD firmware frissitest. Tovabba egy teljes ujraparticionalast, formazast es Windows ujratelepitest. Ha ezek utan is problemazik, akkor visszaviheted ezekkel a hibakkal.
-
Edward1981
tag
SEGÍTSÉG !
Van egy Kingston v100 64-os SSD-m és tegnap a win leállítása után se kép se hang. Nem latja a meghajtót még bios-ban sem. Próbáltam másik SATA csatlakozót másik tápkábelt de semmi. A BIOS képernyőn keresi de nem találja.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Valakinek esetleg van tippje mi is lehet a baj?!?
Ui.: az 1 éves bolti garancia pont most járt le. Visszavinni sajnos nem tudom.
A válaszokat előre is köszönöm !
-
ACE-
addikt
Az gondolom már nem normális, hogy sima lekapcsolás után is csinál egy disk ellenőrzést, csomó hibát talál aztán recovery, system restore, elindul, újabb szabályos restart és megint ugyanez? Vigyem vissza? Valami meghalhatott benne?
-
Mi5i
aktív tag
válasz
lajtika
üzenetére
A V200-akat a posta az országból kifelé viszi, a V+200-akat pedig befelé hozza.
Sorra cseréltetik az előbbieket az elégedetlen júzerek, és az utóbbira cserél a Kingston garanciában. Viszont, mint pár sorral feljebb is olvashattad, nem sok tapasztalat van még a V+200-ról sem hosszabb távon, de ha csak ez a kettő létezik, akkor mindenképp az utóbbival próbálkoznék. -
radi8tor
MODERÁTOR
Nem, ez már The File System Paradox kategóriába tartozó dolog.
Aktív témák
- 100/100% 500GB SSHD, 500GB HDD - több db - 2,5"
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új - Eladó!
- WD Blacck SN8100 4 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.900-14.000 MBs - Eladó!
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- ÁRESÉS! ÚJ! BONTATLAN! Külsők SSD 500GB,T5-T7Samsung,SandiscExtreme,Seagate,Adata480GB
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 15 2025 M4 16GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4237,100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Na most végigfutott a check, nem észlelt hibát, beindult a windows, kiírja kaspersky, hogy az adatbázisok hibásak, meg valami más file jelzett hogy nem tud elindulni mert hibás... most micsináljak? Ipon-ban szerintem kiba**nak ilyen hibával, hogy biztos nem az SSD szar, csak nem kompatibilis, a pöcsöm kivan már ezzel a szarral...

Amúgy HDD esetén nagyjából kb. semmit nem gyorsít, viszont áramszünet vagy fagyás esetén elvesznek azok az adatok, amelyek a cache-ben, vagyis a memóriában várakoztak kiírásra az SSD-re vagy a HDD-re.

(Az előbbit úgy értelmeztem először, hogy valamit én nem vettem észre.)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)