Hirdetés
Aktív témák
-
-
Winne
nagyúr
válasz
zoleeno1
üzenetére
Nekem is ez a célom, most az MW3 amivel játszom, az kb 15 GB, a winem jelen pillanatban 16GB, de nem régi, így bőven elég. Egy sata3-ast gondoltam, ha már a vezérlő is tudja azt, bár akkora különbség nincs gondolom használatban. Köszönöm a tippeket, átnézem az ajánlott listát és választok.

-
LGLuke
őstag
válasz
zoleeno1
üzenetére
Köszi, ez már érthetőbb volt.
Nem a cikket nem tudom értelmezni, mert már korábban olvastam, hanem arra voltam kíváncsi, hogy desktophoz beépítőkeretet pl adnak-e, vagy bármilyen szoftvert, ahogy írtad is a Samsung esetében.Vagy esetleg valamelyik modell esetében érkezett-e hír tömeges meghibásodásról, kompatibilitási problémáról.
Az alapvető dolgoknak már mind utánaolvastam.
-
LGLuke
őstag
válasz
zoleeno1
üzenetére
Köszi, de sajna nem vagyok kisegítve.
Mindegyik ajánlott az általam felsoroltak közül.
Arra lennék kíváncsi, hogy tapasztalatok szerint melyek a legmegbízhatóbbak.
Firmware, esetleg más problémáktól mentesek.
Intel és más vezérlőkkel való viselkedés...
A sztenderd dolgokkal tisztában vagyok.
Esetleg a termékekhez adott egyéb értékeknél van-e eltérés?
Gondolok itt hozzáadott szoftverekre... -
atesss
addikt
válasz
zoleeno1
üzenetére
Ezt olvasva, meg amiről szintén pont volt szó, a SandForce vezerlo tomoritesi eljarasáról; lehet keresnék esetleg egy nem Sandforce vezérlős SSD-t...
Az ajánlottak közül melyik nem Sandforce-os ?
60(bár ha jól sejtem ez mind Sandforce)/64GB-osat keresnék, és lehetőleg 26-27e alatt.
Az OCZ Agility pl. árban nagyon jó, de akkor úgy látszik sajnos van azért oka...
Tudom hogy nem ezt kell nézni elsősorban, de azért a reklámozott kb. 400MB/s-től (egy bolt honlapján olvastam csak, lehet a 60GB-osra már nem ezt reklámozzák) messze van a 80MB/s írás.
Melyek azok, amelyek tömörítés nélkül tudnak 200MB/s feletti írást, 60/64GB-os méretben ?
Bár van egy olyan sejtésem, hogy 30e alatt nem nagyon lesz ilyen.Ja és minden mai SSD-ben amiben Sandforce vezérlő van, alkalmazza a tömörítést ?
Vagy ebben is van több szint ?MOD:
Az OCZ Agility után árban kb. jön a
Corsair Force 3 60GB: [link] (27-28e)
A Corsair Force GT 60GB [link] is kb. ennyi.
Az OCZ Vertex 3 is bolttól függően ugyanennyi, vagy kicsit több (bár ismertebb, megbízhatóbb boltot nézve inkább 30-31e)
Melyik lehet még 26-27e alatt, melyiket érdemes még megnéznem (árgépen) ? -
nemdan
senior tag
válasz
zoleeno1
üzenetére
Rendben köszi
akkor eldöntöttem, hogy az lesz. 
Fire/SOUL/CD Őszintén megmondom, hogy a SATA 3-asakat nem is nézegettem mivel az alaplap csak a 2-őt támogatja, de még jó ,hogy szóltál mert ugyanennyi pénzért jobban megéri, gondolván arra is , hogy később lehet kifogom tudni használni. Visszafelé meg úgy is kompatibilis ez is.

-
Begi
senior tag
válasz
zoleeno1
üzenetére
Azért ne irjunk butaságokat. Az a 4GBnem a spare area. A spare az ECC és egyéb nyalánkságok tárolására szolgál. A NAND flash-ben a page-ek a következőképpen néznek ki. Adat+ spare, ahol az adat az 512B, 1KiB, 2KiB, 4KiB... lehet. A spare pedig szintén változik. Pl. A 2KiB page esetén + 64B, azaz egy 2K-s page teljes mérete 2112B.
-
válasz
zoleeno1
üzenetére
Oké, köszönöm, téma részemről lezárva, komplett rendszerem lesz, nem piszkolok be más vinyókat és a ram-ot sem. Bírja ameddig bírja.
1. Csak kíváncsiságból kérdezem, a videó-vágás mennyi írással jár az SSD-re? Mert az jelentős mennyiségben szerepel a repertoáromon. Az alapanyag természetesen HDD-n van.
2. Az SSD tesztelésére melyik a legalkalmasabb progi? Megvan a Hard Disk Sentinel.Pro.v4.0. Az jó lesz? És mit végezzek el időnként?
3. Idézet a Samsung 830 serias, Magician 3.0 szoftverének PH-s tesztjéből:
" Az over provisioning menüpont alatt a partíció méretén tudunk módosítani újraformázás nélkül, melynek elsődleges célja ebben az esetben a meghajtó élettartamának növelése lenne. Itt leválaszthatunk egy tetszés szerinti (10-20% javasolt) területet, melyhez ezután már csak a vezérlés férhet hozzá."
Most mi van? Én teljesen egybe partícionáltam a 64 gigás SSD-t, azt hittem, a 20% üres hely az azonos partíción kell legyen! Elb...tam? Mindegy, úgyis újra formázom és telepítem majd az SSD-t, de akkor hogy csináljam?
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
zoleeno1
üzenetére
Nem csak Te gondolkoztal el ezen. Van a G.Skillnek egy szep RipjawsZ KIT-je, 8x8 giga felallasban. Csak mikor kimondtak a telefonban a kozel 800 ezres arazast, az elado megkerdezte, hogy uram, ott van? Viszont mar regota szajkozok egy HyperDrive-hoz hasonlo megoldast, amit nem fog megcsinalni egyik gyarto sem. De jo eljatszadozni a gondolattal...
-
válasz
zoleeno1
üzenetére
Nem volt berúgva mert mindig ennyit adott. De ennyi erővel azt is mondhatnátok, hogy a HDD-m be van rúgva mert az aztán nem semmi. Ez is P45-ben volt
Mondok jobbat a jelenlegi gépemnél, belakott rendszerrel most jobban megy az SSD-m mint ami bekerült a táblázatba.

-
atala
addikt
válasz
zoleeno1
üzenetére
Most is van egy winyó, amire felraktam egy win7-et. Arról próbáltam a particionálást.
Nem vagyok fanatikus, de ha váltok, kell egy olyan levelező program, amit gyorsan tudok használni, és ami a lényeg, hogy a leveleket tudjam szinkronizálni egy munkahelyi géppel, és fordítva. Ezt most az OE tárolómappáinak a hurcolásával csinálom. -
válasz
zoleeno1
üzenetére
"atala: láthatod liszi70 hsz-ét, pedig Őt is még tegnap is győzködtük, hogy higgye el, nem kell xp neki és lám, 1 nap után ezt írja"
Pontosan fogalmaztam, azt írtam, hogy nem használnék FŐ rendszernek XP-t. Ez így is van, az elsődleges rendszerem a Win7 lesz az SSD-n, sajnos a szkennerem, a digitalizáló kártyám és egy fontos progi nem működik vele, de még a virtuális XP-n sem, ezért lesz egy minimál XP is a HDD-n, csak ezzel a pár progival.
-
-
válasz
zoleeno1
üzenetére
Köszönöm!
Az mit jelent pontosabban, hogy "Ramdiskre" tegyem? Ez maga a memória? És ezt hogy kell kivitelezni? És ha arra teszem a böngészési adatokat és temp fájlokat, az már lesz olyan gyors, mintha az SSD-n lenne?
Mert ha nem , akkor lehet, hogy hagyom az egész variálást a fenébe és lesz minden az SSD-n. Köszi! -
-
-
Bodor
veterán
válasz
zoleeno1
üzenetére
Hát nagyon bízom benne, hogy lesz annyira informatív és színvonalas, hogy érdemes legyen linkelgetni! Azért készítettem! ( Amióta átküldtem a tervezetet, természetesen csiszolgattam rajta elég sokat. Néha úgy éreztem, hogy sosem lesz kész meg hogy nem elég jó... )
No majd meglátjuk, nagyon kíváncsi vagyok a reakciókra és véleményekre a hozzáértők részéről a innen topikból is, no meg persze azok részéről, akiknek igazán szól... -
Bodor
veterán
-
Tommer
tag
válasz
zoleeno1
üzenetére
Azért megkérdezem, mert nem értem.
Azt mondod, hogy a Sata Port Native Mode legyen Disabled (kikcsapolva), ha az AHCI Mode Enabled -re (bekapcsolva) van állítva?
Ezt nem értem. Én úgy tudom, hogy pontosan, hogy be kell kapcsolni a Sata Port Native Mode -ot, és mindegy, hogy AHCI -ra vagy IDE -ra van állítva, akkor is úgy a jó, ha be van kapcsolva a Native Mode. Vagy én tudom rosszul? Mert itt most szerintem össze vannak keverve a dolgok. -
-
DonDennis
senior tag
válasz
zoleeno1
üzenetére
Átállítottam a sata3 vezérlőket AHCI re és akkor se látta. Ekkor gondoltam rossz az SSD és kibontottam kíváncsiságból egy zsír új OCZ Vertex 3 mat azt se látta. De ugyan abban a sata portban a HDD-t simán látja szóval full Passz:S... csak azért dühítő mert ha elviszem tudom hogy megcsinálják csak felidegesít hogy én nem tudom. És ezért gondoltam hátha v.kinek van ötlete
-
syler123
veterán
válasz
zoleeno1
üzenetére
Köszi, akkor annyira nem lényeges. Végül is laptopon, meg még 1 gépen frissítettem már. Laptop is Asus volt szóval itt is hasonló lehet, de ott voltak hibák, kb harmadszorra lett jó, szóval tudom hogy vigyázni kell ezzel.
Bár lehet még lemondom az ssd-t is, sajnálom nagyon rá a pénzt egyszerűen. Inkább hozzáteszem az lg 5590-es 3d tévé-hez az árát
. Biztos sokan voltatok így, basszus 30 ezer forint, és kapok 64gb-ot, ráadásul megvettem az elég gyors hdd-met (Hitachi 7k3000 2tb) amivel egész jó a boot és a rendszerhasználat.
Beszéljetek már le az ssd-ről
-
-
-
Clemi
veterán
válasz
zoleeno1
üzenetére
Kinek mi okoz "élményt", de nek7em a töredezettségmentesítés (aminek ugye nincs értelme SSD-n), rendszervisszaállítás, hibernálás semmit nem fokoz semmilyen szinten
Hááát akkor kapcsold csak ki a töredezettség mentesítést (bár mint írtam a W7 alapból letiltja minden SSD meghajtón) és a HDD-k majd jól szétforgácsolódnak. Egyébként elég sokszor volt már róla szó, hogy az NTFS fájlrendszert gyakorlatilag nem is igen kell töredezettség mentesíteni, és a W7 beépített lemezkezelője az üresjárati időben tökéletesen rendben tartja a lemezek felületét, anélkül, hogy a felhasználó ebből bármit is észrevenne.
Konkrétan a hibernálást én sem használom, erről nem is volt szó, és a rendszervisszaállítást pedig mindenki maga döntse el, kell-e neki az kis biztonsági háló, és nekem már volt olyan, hogy jól jött.
Itt most az indexelésről és a search-ról beszéltem, ami szerintem az egyik legjobb a W7-ben, persze ha nem használod, és még ki sem próbáltad mire is jó, és milyen jó is, akkor nem tudod miről írtam, hogy érdemes nem piszkálni inkább.
-
rayoliviero
veterán
válasz
zoleeno1
üzenetére
Partícionálásból jó nekem a sima, nem zavar a 100 MB veszteség. A linkeket kösz, sok midnent már ismerek belőlük, de vannak benne számomra új, hasznos dolgok.
"7. Ha 8 vagy több giga RAM van a gépben (de 4G-nél is megteheted, ahogy érzed), akkor a virtuális memóriát helyezd ki egy másik meghajtóra."
Én 8 GB ram esetén csak kikapcsoltam a lapozófájlt, nem tudtam, hogy át is lehet helyezni.

-
válasz
zoleeno1
üzenetére
"Viszont ahogy látom a userek 98%-a ultimate-et használ otthon is és ebből szerintem a nagy része teljesen feleslegesen
Igen, ez így van, de csak azért, mert azt warezolta le, mert csak Ultimate-ben lehet nyelvet váltani pl...
(Amúgy meg azokat a szolgáltatásokat, amik az Ultimate-ben vannak, nem is használja, nem is hallott még róluk...) 
Otthoni felhasználásban a Home Premium az ideális választás (nem csak azért mert olcsóbb), míg a az Ultimate az a vállalati környezetbe való, hisz a lényeges plusz szolgáltatása a engedélyek és hálózati managment-ben mutatkoznak meg, az meg az admin-oknak fontos lehetőség.
Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bluetooth hangszórók
- World of Tanks - MMO
- Hegesztés topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 007 First Light - Bemutatkozott a PC-s gépigény
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Eladó egy Xiaomi 12T pro Töltővel adom
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818
- Lenovo T450s notebookok - 14", i5-i7, 4-12GB RAM, eu vil.bill, számla, gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 2TB SSD RTX 5070Ti 16GB Asus ROG Strix Helios GX601 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
És még bőségesen el is férsz rajta! Mégse ajánlják az OCZ-t. 
Ott valami árulás van!
Vagyis itt. Egy iciripicirit nekem gyorsabban kellene, hogy húzzon. Majdnem ugyanolyan gépsasunk van. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)