Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- SONY LCD és LED TV-k
- Bluetooth hangszórók
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- TCL LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ASUS notebook topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Aktív témák
-
Kyller
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #36199 üzenetére
Kösz az infót! Amúgy az adataim között nincs ez a konfig még.
Gigabyte 880GMA-UD2H alaplapJa, amúgy valamelyik nap feltettem pont ezt az AMD-s drivert, és jól meghallt win7 kék halállal, szal ment a reinstall, szóval nem játszok ezzel, marad így
Ja, elolvastam rendesen az üzeneted, igen a Sentinel 80%-osnak ítélte a teljesítményt, valamint a TRIM-et nem akarta elismerni
-
válasz
Kyller #36198 üzenetére
Szükséges volt visszatenni, azaz a Hard Disk Sentinel 4.x szerint nem ment a TRIM és/vagy a kondíció sem volt megfelelő?
Az adatlapodon szereplő laposhoz az Intel Rapid Storage Technology drivert(10.6.0.1002) lehet telepíteni és azzal minden rendben kell hogy legyen. (Control Centert nem szükséges telepíteni)
Az AMD 880 esetében meg ez is támogatja már a TRIM-et(nem eszközkezelőből kell felrakni, telepíteni célszerű a telepítővel, csak az AHCI drivert)Hogy mitől lassabb valamelyest a W7 driver? 3. pont. Nyilván egy célirányos driver, ami csak pl Intel vezérlőt ismer/támogat, az adott esetben magasabb sebességértékeket eredményez, mint a W7 alapdrivere.
-
Kyller
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #36196 üzenetére
Én most ennek hatására visszaraktam a W7-es drivert, viszont kicsit (nem nagyon) estek az értékek a CrystalMark-ban. Mitől lehet? AMD-s alaplap (880G chipset), Crucial m4 180GB SSD
-
noorbertt
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #36196 üzenetére
Köszönöm! -
válasz
noorbertt #36195 üzenetére
Igen, ez egyértelműen a chipset driver "jótékony" hatása, lecserélte a W7 alap driverét.
Rakd vissza a W7 driver-t 2. bekezdéstől...(eszközkezelőben, azon a SATA AHCI... végű driveren nyomj jobb egeret) -
noorbertt
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #36194 üzenetére
-
válasz
noorbertt #36193 üzenetére
Nem tudom milyen alaplapod van, de egyes chipset driverek is (ha telepítettél) lecserélhetik a W7 AHCI driver-t. Eszközkezelőben az IDE ATA/ATAPI vezérlőknél nézd meg, hogy mi szerepel, ha nem Szabványos AHCI 1.0 S-ATA vezérlő, akkor az a gond. (Képet is dobhatsz róla, ha úgy egyszerűbb)
-
noorbertt
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #36192 üzenetére
Igen régebbivel nézem, valóban. Keresek egy frissebbet...
"(olyan AHCI drivert telepítettél, ami nem támogatja, ha visszateszed a W7 AHCI drivert, akkor megint minden rendben lesz)"
Én nem csináltam semmitMit kéne feltennem?
BIOS-ban AHCI van beállítva vagy mi..
-
-
noorbertt
őstag
hali
Újratelepítettem a win7-et és idáig rendesen 100%on volt az SSD (Samsung 830) a HD sentinel szerint.
Beállítottam mindent ahogyan kel, és a TRIM ia működik e szerint ""fsutil behavior query disabledeletenotify"" Viszont a HD sentinel azt írja hogy ez a funkció inaktív, és 80%os a teljesítmény, miért??
-
F e Z o
veterán
Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Havernak van egy Compaq Presario CQ56-100SH -os lapatopja, benne egy gyári 320gb-s seagate momentus. Ezt szeretné lecserélni egy 64gb-s kingston sv-100-s2-re, viszont amikor az ssd-t beletettem a laptopba, a gép csak a compaq feliratig jut el, onnan sehova tovább. A gépre felraktuk a legfrissebb F15-ös bios-t. Így se megy. Mi lehet a gond?
-
Kékes525
félisten
válasz
csomi1977 #36175 üzenetére
Igen lassú, amióta átdugtam az Intelre gyorsabb lett:
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.1 x64 (C) 2007-2010 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 477.059 MB/s
Sequential Write : 315.077 MB/s
Random Read 512KB : 333.408 MB/s
Random Write 512KB : 295.520 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 22.254 MB/s [ 5433.2 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 55.059 MB/s [ 13442.0 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 250.743 MB/s [ 61216.5 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 106.769 MB/s [ 26066.6 IOPS]Test : 1000 MB [C: 35.2% (41.9/119.1 GB)] (x5)
Date : 2012/04/10 16:53:53
Dinter
addikt
OCZ Vertex 3 SATA III 2.5" SSD 120GB
Ez milyen? -
spiritex
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #36171 üzenetére
Köszi szépen a teljesen világos összefoglalást! Most már világos minden!
Thanx! -
válasz
spiritex #36168 üzenetére
1. A W7 alap driverei ISATA IDE és SATA AHCIüzemmódban is támogatják a TRIM parancs küldését. Előbbit PCI IDE vezérlő, míg utóbbit Szabványos AHCI 1.0 S-ATA vezérlő néven található az eszközkezelőben
2. Intel és AMD driverek csak AHCI módban támogatják a TRIM parancs küldését, de azt is csak egy bizonyos driver verzió felett.
3. A W7 alap drivere számos alaplapi vezérlőt támogat natív módon, ezért szoktam azt javasolni, ha más egyéb nem indokolja, akkor nem kell másik AHCI driverre lecserélni. Ettől függetlenül előfordul, hogy a W7 AHCI driverrel kisebb sebességértékek mérhetőek az SSD-n, mint az adott gyártó driverével. Ezért (is) szokás "cserélgetni" az AHCI driver-t
4. Van amikor nincs választása a user-nek, mindenképp fel kell pakolni a gyártó AHCI driverét (is) tartalmazó drivert. Ilyen pl RAID használat, nagy kapacitású GPT partíciósémát használó HDD-k estén, stb. -
spiritex
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #36165 üzenetére
Tehát ott jön be a képbe a driver kérdése, amiket itt a fórumon sokan le-fel rakosgatnak, cserélgetnek, ha ahci-s driverről van szó! Alaplapi vezérlő esetén alaplapi driverrel akkor a Support szerint mennie kell a TRIM-nek. Jól értem?
-
Dinter
addikt
Mivel nem volt Kingston, ezért keresztapám OCZ Vertex 3 SATA III 2.5" SSD 120GB-t vett, ez milyen?
-
vizirider
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #36133 üzenetére
lehet, de ez már késő bánat........... új ssd holnap lesz, egyébként semmilyen védelmi szarokat nem használok, a win sajátját is telepítés után kapcsolom kifelé. mind1, az újnál lehet ez még hasznos tipp ! köszike érte
-
-
spiritex
veterán
Nyilván meg kéne már venni, be kéne már rakni azt az ssd-t, és ki kéne már próbálni a gyakolatban, hogy menni fog-e a TRIM IDE-emulált módban ICH7-es déli híd mellett alaplapi cd-ről felinstallált N10/ICH7 Family Serial ATA Storage Controller-rel, de egy kis agytágítás reményében nem bírtam ki és írtam az ASUS Support-nak, hogy szerintük mi a pálya, ami rövidítve kb. ennyi lenne:
"I recently bought an ASUS P5G41T-M LX motherboard and I installed Windows 7
Ultimate 64bit on the WD HDD what was inside the system that moment.
Now I would like to migrate the whole operating system with Paragon Migrate OS to
SSD to a brand new Samsung 830 Series SSD 128GB without the need of reinstalling
everything.
My motherboard unfortunately doesn't support AHCI in its BIOS, I can't find anything like it, there is only an option under ATA/IDE Configuration like Enhanced, so I choosed it with the [S-ATA+P-ATA] option. So my question is:
Will my N10/ICH7 Family Serial ATA Storage Controller (which I can see under Device
Manager) support the TRIM command despite the fact that my SSD will have to
operate in IDE emulation mode under Windows7?"Érdekes módon a válasz a következő volt, amiben csak 2 dolgot tart fontosnak a TRIM parancs működéséhez, az ssd-t és az op.rendszert, a drivert nem...???
"Dear Valued Customer,
The ICH7 chipset which is on this motherboard doesn't support AHCI funtion only ICH7R which able to provide AHCI like it is presented on the official Intel documentation.
However AHCI does only the following: It provides 'hot-swapping' facilities, as well as Native Command Queuing which can improve performance slightly for mechanical hard disks, but can slow down SSDs.
On the other hand the TRIM command is dependent on the SSD itself, and the operating system supporting it. It is not dependent on the host controller, and AHCI is not a requirement. TRIM is natively supported in Windows 7, as well as Linux since kernel 2.6.33." -
gaga101
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #36162 üzenetére
Rendben köszönöm majd megpróbálom
-
válasz
gaga101 #36156 üzenetére
Akkor rakd vissza W7 AHCI-t. Mondjuk ezen a deszkán dataonly-k a marvell portok, azaz összességében(noha a seq olvasás nem lesz 300 felett stb) az Intel SATA2-es porton jobban járnál, azt is megpróbálhatod (Az első kék sata_1 feliratú portra kösd az ssd-t)
Ha a W7 AHCI-vel elfogadható eredményke születnek, akkor nem szükséges az IRST driver telepítése. -
Atlantis
veterán
Akinek esetleg Samsung SSD-je van és használja a mellékelt Magician szoftvert, legyen olyan kedves és árulja el, hogy lehet lebeszélni róla, hogy óránként kétszer minden más ablakot háttérbe hajítva emlékeztessen rá, hogy frissebb firmware-t talált? Nem akarom frissíteni, jól működik anélkül is és így rohadtul idegesítő...
-
csomi1977
aktív tag
válasz
gaga101 #36156 üzenetére
Ugyan ez problémám nekem is ezzel a marvell vezerlővel.Ment vissza az intel ahci és jó lett a Trim.Bár nekem az írási sebesség jóval gyorsabb mint neked.A driver-station.com -on találtam olyan biost ami támogatja a Trimet de nem megy fel akárhogy is próbálom felrakni.
-
gaga101
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #36153 üzenetére
Oké megpróbálom köszi
-
válasz
gaga101 #36151 üzenetére
Marvell 91xx SATA 3 kontroller driver (leírás vége felé találod)
Letöltöd a marvell ahci-t, kitömöríted egy mappába
Eszközkezelőt elindítod/IDE ATA/ATAPI vezérlők/jobb egér a Szabványos AHCI 1.0 vezérlőn/illesztőprogi frissítése és kézzel betallózod a mappát, ahova korábban kitömörítetted. -
gaga101
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #36148 üzenetére
Bocsi megadnád nekem a pontos linket? Köszi
És hogy pontosan hogy csináljam
-
válasz
gaga101 #36145 üzenetére
Én nem osztom előttem szóló topiktárs véleményét, mert ez nem az elvárható eredmény(még Marvell vezérlőn sem), seq- és 4kqd32 írásban a dupláját kellene mennie...
Próbálkozz meg a korábban linkelt bejegyzésemben található Marvell driverrel (azzal a verziójú driverrel, ne mással. Eszközkezelőből cseréld le a W7 AHCI drivert.) -
akela91
addikt
Teljesen rendben van!
-
e00dgy
aktív tag
Valóban nem telepítettem rá OP-rendszert, viszont használtam olyan gépben már ugyanilyen SSD-t, ahol érezhetően gyorsabb volt a HDD-nél, tehát érzetre is gyorsabb mint a HDD.
Ezt pontosan egy DELL OPTILPEX 380-as gépben tapasztaltam, ott ugyan nem az OP rendszer futott rajta, hanem egy kiszolgáló program, vagyis a PC egy szerver és a programok futnak az SSD-ről.
Tapasztalatom szerint, egy WD Caviar Blue 250 GB sata2 HDD volt benne, ami de ki kellett cserélni mert tönkrement az elektronikája. Ez volt épp nálam, 30 GB elég a programnak.
Szerintem az érzetre sokkal gyorsabb.
De gondolod. Most majd telepítenem kell egy PC-amit most építek össze. Elég erős vasnak gondolom. Ha érdekel privátban leírom mi lesz abban a gépben, és ha gondolod telepítek rá egy Win 7 Prof x64-et kipróbálni.
-
Axel007
tag
Sziasztok!
Kérdésem egy ASUS M70Sa (PM965 ICH8) notebookba készülök venni egy SSd-t, ezzel kapcsolatban kérnék egy kis segítséget, nem tudom, hogy támogatja-e a SATA-3-at
Az alábbiakat néztem ki magamnak:-OCZ Agility 3 SATA III 2.5" SSD 120GB (AGT3-25SAT3-120G)
-OCZ Vertex 3 SATA III 2.5" SSD 120GB
-Corsair Force GT 120GB
-Corsair Force 3 120GBSzerintetek melyiket érdemes venni.
Előre is köszi.
-
gaga101
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #36137 üzenetére
A kérdéseidre a válasz igen ,igen igen és még folytathatnám....
-
gban
veterán
válasz
e00dgy #36136 üzenetére
És a Plus-t próbáltad érzésre?
Gondolom nem, mert nem tettél rá oprendszert, igaz?
Vagyis nem tudod megmondani hogy a júzernek mit mutat, a tréfás teszteredmények mellett, ha jól gondolom.
(nem volt ssd-m még, de gondolom csak akkor ítélhető meg a sebessége hdd-hez képest, ha oprendszer fut róla) -
-
gaga101
csendes tag
Segítsen már valaki nem hiszem el hogy ilyen szar SSD-t vettem. Egy OCZ Agility 3_asról lenne szó. minden be van állítva minden be van kapcsolva mégis csak ennyire képes.Nem hiszem el.
Ja és bocsi de nem vártam meg a teszt végét de mindegy mert sosem megy feljebb egyik érték sem
A lapom egy ASUS P7P55D-E EVO
-
válasz
vizirider #36124 üzenetére
Meg kellet volna próbálni újra ráhúzni a FW-t az SSD-re, függetlenül attól, hogy a legújabb volt rajta. Nem Samsung SSD-nél, de másik SSD-nél már előfordult ilyen jelenség, ott az ügyfél frissítette a FW-t OS alól, csak a védelmi progija megakasztotta a folyamatot. Bár engedélyezte és látszólag végig is ment a FW frissítés ugyanilyen módon belassult az SSD.
Ráhúztam újra a FW-t és a probléma megoldódott. Szóval ezért lett volna szerencsés ezt megpróbálni, hátha a Samsung-nál is bevált volna és akkor nem kellene várnod a csrére (már ha nem azonnal cserélték) -
e00dgy
aktív tag
Nem tudom, kaptál-e valamire is választ azóta
Szerintem a 30 GB-os ért 14 ezer forint sok.
Szerintem és kb 34 ért lehet már olyan 120 GB-osat venni, ami igen komolyan gyosran számít. Bár a sajátommal azt tapasztaltam, hogy mérni nem rossz eredményeket mér, csak elmarad az írtaknál.Viszont a HDD-hez mérve meg baromi gyors mindenben.
-
csomi1977
aktív tag
Sziasztok,valakinek sikerült már Marvell 9123-as Biost frissíteni?
Van ehhez olyan Bios ami támogatja a Trimet? -
válasz
davidsz #36121 üzenetére
Kösz, visszaolvastam. Én nem látok gyári hibára utaló hibát, inkább azt feltételezem, hogy fel lett tolva a Vista chipset driver (nincs a kütyünek W7 drivere és a vista driverek x86-osak, Ő meg W7 x64-et tett fel) és az tette be a kaput.
Ki kell próbálni egy asztali konfigban is a meghajtót, szvsz ott nem lesz semmi gond vele. -
davidsz
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #36120 üzenetére
A problémája
Volt jópár hsz, amiben segíteni próbáltak... -
-
vizirider
tag
nah kiderült, sikerült belefutnom egy gyári hibás samsung 830-ba........
kicsit unom hogy ezek a dolgok mindíg engem találnak meg. -
Coolmat
őstag
válasz
franc0 #36116 üzenetére
Nem izgulok, nem is kép alapján veszek terméket, mert holnap ígyis-úgyis megveszem. Az hogy felesleges nem feltétlen igaz, beépítőkeret a legtöbb házba kell, SATA kábel sem biztos hogy van elég, ha az alaplap mellé csak 2őt csomagolnak, az USB-s ház meg onmagában jó. A megtévesztés ellen meg pont azzal lehet tenni, ha felhívjuk rá a figyelmet. Részemről lezártam ezt a témát, majd csütörtökön jelentkezem teszteredményekkel.
-
franc0
őstag
válasz
Coolmat #36114 üzenetére
Jajj hagyd már ezt... párszáz forintnyi (amúgy felesleges) alkatrész miatt itt izgulni.
Amúgy az esetek 99%-ában a cikkszám a helyes, tehát csak a drive. Csupán egy balfasz, aki nem ért/törődik az egésszel, nem megfelelő képet tett oda.
Megtévesztő vagy nem, aki ebben az országban él, az pontosan tudja hogy kép alapján semmit sem veszünk. -
e00dgy
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #36113 üzenetére
A HW-s RAID tükörrel mehet, a méretekkel lehet gond, ezt sikerült már tapasztalnom máshol.
-
-
spiritex
veterán
Köszi a választ!
Lenne egy új kérdésem, ami igazából a haveré, de nem tag, úgyhogy kérdeznék egyet a nevében:
Annak idején két vinyót tett a gépébe és BIOS-ban Raid1-be (tükrözésre) állította őket, tehát ő úgy mondja, hogy hardveres Raid-et hozott létre, amit a W7 a telepítéskor és az első indulásakor és azóta is 1 db fizikai lemeznek lát. Na most az lenne a kérdés, hogy ha berak egy SSD-t a gépbe és a Paragon OS to SSD-vel megpróbálja átrakni a W7-et rá, akkor nem fog valami gubancot okozni ez a Raid dolog? Simán mennie kell utána a rendszernek SSD-ről? Az SSD mérete egyébként nagyobb, mint a hdd C partíciója, és van neki 100megás partíciója is a hdd C-je előtt.
Előre is köszi! -
Dobi 562
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #36108 üzenetére
Akkor köszönöm szépen a segítséget!
-
válasz
Dobi 562 #36107 üzenetére
Ez már ok, amit lehetett azt az ASMedia vezérlőből ki lett hozva (megduplázódott a 4kqd32 írás), mivel a TRIM is ok, ezért mást nem kell (nem is lehet) tenni. (OS alatt ebből nem veszel észre semmit, az előző sebességhez képest sem, de legalább, amit lehetett, azt megtettük)
-
Dobi 562
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #36106 üzenetére
-
válasz
Dobi 562 #36104 üzenetére
Igen, ez valószínűleg az Asrock H61M/U3S3-on található ASMedia SATA3 vezérlőnek tudható be. Nem tudom, hogy telepítetted-e az ASMedia AHCI driver-t vagy sem. Ha nem, akkor megpróbálkozhatsz vele, innen töltsd le az Asmedia ASM 106x SATA Controller( Sata6G) driver-t. Remélhetőleg segít valamit. (viszont utána a hard disk sentinellel ellenőrizni a TRIM-et)
-
zetecR
addikt
válasz
Dobi 562 #36104 üzenetére
A gyártó viszont ez írja:
"Rated speeds may vary slightly depending on the benchmark used, drivers, windows version, bios version and file size. We recommend using ATTO, IOMeter, and PC Mark Vantage for benchmarking SSDs and to achieve maximum rated specifications. Maximum performance is achieved by using the P67 chipset with Native SATA 6Gbps."
-
Dobi 562
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #36103 üzenetére
Először is köszi a türelmedet a lámaságom miatt!
Mértem a Crystal Disk Markkal is:
A gyártónál viszont így van megadva:
60GB Max Performance
Max Read: up to 525MB/s
Max Write: up to 475MB/s
Random Write 4KB: 50,000 IOPS
Maximum 4K Random Write: 80,000 IOPSA read/write értékeim annyira nincsenek ettől elmaradva. A 4K-k viszont alacsonynak tűnnek. Vagy ennyinek kell lennie?
-
válasz
Dobi 562 #36102 üzenetére
"Azt viszont továbbra sem tudom, mennyi az optimális írás/olvasás érték az én konfigommal."
Ezt nem is lehet pontosan megmondani. Crystal Disk Mark-al mérj(az AS SSD Benchmark-al végzett mérésed is tömöríthetetlen adatokkal ment, azért annyi, amennyi), All 0x00 Fill módban (sokszor leírtuk már a topikban, hogy hogy kell, keress rá). Ha az így kapott eredmény nagyságrendileg megközelíti a gyártó által megadott adatokat(SSD gyártó honlapján fel van tüntetve), akkor minden rendben. -
Dobi 562
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #36081 üzenetére
Köszi a linket, elolvastam! Sajnos számomra ez kínai, azt azért megértettem mi a különbség a különböző mérések között. Azt viszont továbbra sem tudom, mennyi az optimális írás/olvasás érték az én konfigommal.
Mondjuk annyira nem fontos, csak kíváncsi voltam. Ez az első SSD-m, de ezekkel az értékekkel is ég és föld a különbség a jelenlegi és a régebbi rendszerem között.
-
válasz
spiritex #36100 üzenetére
Ha csak nem valami bennragadt raktárkészletből származik, akkor a legújabb van már rajtuk, ha nem így lenne, akkor tedd fel a legújabbat. Samsung azt az infót elfelejtette kitenni a honlapjára(a FW megjelenésekor, lehet, hogy mára már fent van az infó), hogy a FW frissítés azt a hibát is orvosolja, hogy nem minden BIOS látja a meghajtót... A user-ek a deszkákat szidták(szidják), közben meg a FW hiba okozza a jelenséget.
Aktív témák
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- WD Red Pro 6TB 2027-ig garanciás!
- BESZÁMÍTÁS! 6TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung, WD, Micron 2TB Gen4 NVMe SSD!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest