Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Letarolná a kínai AI igényeket a Huawei CloudMatrix 384
- Az AMD Kínára szabott AI gyorsítója is beleesik az USA új exportkorlátozásaiba
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- ZIDOO médialejátszók
Aktív témák
-
-
HZoli87
veterán
Azért 64 GB-os meghajtón is kényelmesen el lehet férni. Jó pár programot használok, Windows, Office, .NET, Visual Studio naprakész.
-
buherka
addikt
-
-
04ahgy
nagyúr
60GB-os ADATA S511-et vettem rendszernek, szerintetek jó választás volt?
Egy barátom notebookjába (Core2 mobile, ICH7M) pedig egy OCZ Vertex Plus 60GB. Ez meg nagyon olcsó volt (15500Ft, újonnan, 2 év garral).
HGyu
-
Balage76
senior tag
válasz
FireKeeper #37986 üzenetére
Ez így nem egészen igaz, mert ha azt veszed, hogy egy 64-esnél oprendszer+játék összeállításnál a játékot kénytelen vagy cserélgetni a helyhiány miatt, míg egy nagyobb méretnél nincs ez a cserélgetés, akkor belátható, hogy az össz tárterülethez képest a módosított terület mérete a kisebb kapacitásoknál nagyobb. Ha nagyobb tárhelyed van, akkor több a statikus adat (fényképek, zenék, stb).
-
Balage76
senior tag
válasz
TeeJay #37985 üzenetére
Most az MLC-ről TLC-re váltás megy, de ahogy írtam kár aggódnod az élettartam miatt. Ha a gariidőn belül tönkremegy, akkor csere, azon túl meg egyszerűen Te nem akarod majd használni, mert elavul (kapacitásban vagy sebességben).
Csak példaként, ott vannak a régebbi 8-16GB-os SLC tipusok. 2-3 éves kor után is vígan működnek, de minek? Vennél most ilyet a gépedbe? Nem.
A számtech mindíg is az egyik legnagyobb pénztemető, kár arra várni, hogy fél év múlva majd mennyivel olcsóbb lesz, mert akkor meg lesz megint valami, amire ismét érdemes fél évet várni.
Nem tudom mekkora RAM bővítést tervezel, de hacsak nem 1-ről 8GB-ra, akkor az SSD-vel többet gyorsítasz a gépen mint a ram bővítéssel. -
törölt tag
hogy tudom kideríteni hogy mennyi lett írva az ssd-re ubuntu linuxon?
-
Balage76
senior tag
válasz
FireKeeper #37984 üzenetére
Értelemszerűen a nagyobb kapacitások ára is változik, de itthon még a 64/128GB a legtöbbet vásárolt kapacitás.A 256-osok ára is ment/megy lefelé most...
-
Inv1sus
addikt
FireKeeper egy másik topikban történő megjegyzésén felbuzdulva megkérdezném tőletek:
A játékok nem lesznek gyorsabbak, ha SSD-re telepítem őket?
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
TeeJay #37985 üzenetére
a csíkszéllel együtt az élettartam is csökken, ezt azért nem árt észben tartani, főleg amellett, hogy azért egy nagyobb méretű meghajtó nagyobb mértékben is van terhelve (több mindent pakol rá az ember). tehát az írhatatlanság, ami egy 60/64 gigás bootdisknél nem jön elő egyhamar, egy erősebben használt, ráadásul kisebb élettartamú lemeznél akár elő is jöhet.
-
TeeJay
félisten
válasz
Balage76 #37983 üzenetére
mikor jön majd ki az újabb csíkszélességű NAND flash gyártás?
gondolom viszik lefelé 20nm vagy az alá de idén várható ebből újdonság vagy csak jövőre?
ha még az is bejönne a képbe akkor jövő ilyenkor már lehet a 256gigás is megfizethető lesz
persze 64GB is bőven elég de ha a jóslatod igaz lesz lehet várok karácsonyig és már 128gigásat fogok kapni ugyanannyi pénzért
RAM bővítést megcsinálom a notebook-ban SSD nélkül pedig kibírok még pár hónapot -
Balage76
senior tag
válasz
DeFranco #37978 üzenetére
Az a helyzet, hogy normális felhasználás mellett a jelenlegi változatok bőven túlteljesítik a tervezett 3-4 éves élettartamot. Samsungról tudok nyilatkozni, publikált információk szerint a 64-esre napi 20GB-ot írva 5-6 év a tervezett élettartam. 128GB-nál napi 40GB-tal 6-7 év... Namármost egy mostani 64-est 2 év múlva már nem nagyon fog venni senki, tehát előbb avul el a használhatóság szempontjából, minthogy valóban az élettartama végére ér.
Részemről vígan torrentezek vele és egyáltalán nem kímélem, hiszen minek?
Olyan ez mintha vennél egy sportkocsit, de az autópályán is csak max 100-zal mennél.
Épeszű gyártó nem vesz vissza a minőségből, mert ez a hosszútávú vevői megítélést rontja, ami sokkal nagyobb veszteséget okoz, mint a pillanatnyi haszon. Kivéve persze, ha az a cél, hogy rövididőn belül lehúzza a rolót.
Mindemellett, természetesen a túlbiztosításnak sincs túlzott értelme, ezért igyekeznek úgy megtervezni a termékeket, hogy az élettartam és a "kötelező cserélési idő" minél inkább a max 4 év körül legyen. Ez az a helyzet, amit a vevő úgy él meg, hogy 2 nappal azután hogy lejárt a gari, máris elromlott a termék. Nos igen, ilyen világban élünk, de nem hiszem hogy ezzel újat mondtam volna.
Az újabb-olcsóbbról pedig annyit, hogy persze, örül a gyártó, ha az elején jó drágán eladhatja azt amit amúgy olcsón előállít (persze van rajta még tervezési költség is, de dől a luxusprofit), de egy idő után a nagyobb mennyiség + alacsonyabb haszon nekik jobb mint a kis mennyiség + nagyobb haszon. Meg kell találni azt a helyzetet, időpontot és árpontot amikor elindul a piac. A németeknél, angliában már nagyon közel vannak ehhez, nálunk az eltérő gazdasági helyzet miatt ez még picit odébb van. Ahogy én látom, hullámokban jön az árcsökkenés, a nagyobb hullámok között pedig toporgás megy, esetleg nagyon enyhe csökkenés. Most jött egy ilyen hullám, de úgy saccolom, hogy karácsonyra szerencsés esetben meglehet a 128GB - bruttó 20-as ár, ez viszont már jelentős keresletet hoz majd.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Balage76 #37975 üzenetére
ezt én is csak megerősíteni tudom, vettem már ott cuccot, korrektek, és értik is a dulgukat.
amúgy én is meglepődtem hogy milyen olcsó a samu, asszem én is beruházok egyre a kingston helyett. boltokban 20-24k között van, aprón meg már bőven 20k alatt is.
DeFranco: flash chipeknél elmondható, hogy itt a kisebb csíkszélesség a nagyobb sebesség mellett sajnos kisebb élettartamot is hoz magával. illetve az adott generáción belül is vannak több illetve kevesebb írási ciklust elviselő darabok (pl kingston hyperx 3k, aminek a chipjei ~5000 helyett csak ~3000 írási ciklust viselnek el). ezt azért engedhetik meg maguknak, mert látszik hogy az átlag user azért nem írja tele nap mint nap a lemezt, valamint az okosabb vezérlés miatt amúgy is kevesebb terhelés van az SSD-n.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Balage76 #37975 üzenetére
Basszus csak kellene venni. Üssetek már le...
Viccen kívül: van valami alapja annak a koncepciómnak, hogy a következő generációs SSD-k olcsóbbak lesznek, de kevésbé tartósak? (Gondolok itt arra, hogy kevesebb ráhagyással gyártanak, illetve hogy a bevezetéskor jobban figyelnek a minőségre, majd később ebből visszavesznek).
-
kosarob8
aktív tag
Sziasztok!
Erről az SSD-ről tudtok valamit? Egész olcsó a 120GB-os változat
másik gyártóknál ennyiért 60GB-osat adnak.
Illetve Ez is jó árban vanBár ahogy néztem hamarosan jön az Agility 4, illetve az mikorra várható? Előreláthatólag jobb lesz mint a 3-as?
Egyébként Dell N5010-es notebookba tervezem a vásárlást valamikor a közeljövőben, abba mindegy melyik típust választom? Úgy értem magasság miatt, sima 2.5"os WD winyó van most benne.
Köszönöm, üdv néktek -
-
Balage76
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #37948 üzenetére
Ismerem őket, korrekt társaság és hivatalos nagyker áll a hátuk mögött, szóval nincs gond. Nem fognak félreugrani ha megveszed a raktárkészletet.. nem tesco, hogy az akciós kisszékből nem lehet kettőnél többet venni.
-
-
Wasp91
aktív tag
Sziasztok!
Ezek jó értéknek számítanak? 2011 október 28.-a óta üzemel a SSD. Az mondjuk furcsa hogy SSDlife pro-ban lassan csökken a Health, HD sentinel-ben meg ingadozik a kondíció hol 97, 98 ,99, vagy 100%.
-
fudi2002
veterán
válasz
attilafree #37970 üzenetére
Jogos, télleg segítség kell Neked.
-
attilafree
csendes tag
válasz
fudi2002 #37967 üzenetére
Nincs most sem energiám, sem türelmem szőrözni veled... nem azért jöttem a fórumra, hogy efféle célozgatásokat kapjak, hanem segítségért!
Érezd magad kölcsönösen megtisztelve, és Te is gondolkodj először mielőtt itt valaki MONDJUK ÉN lebunkóználak persze jogtalanul, mert én ugyebár idióta lennék...
-
fudi2002
veterán
válasz
attilafree #37964 üzenetére
Olvass és értelmezz. Pont a fogyasztás érv miatt írtam, nem a rendelés miatt.
-
Bodor
veterán
Teljesítményben ugyanaz mindkét SSD, szóval ha neki fontos a fogyasztás, akkor miért lenne idióta! Sőt, én még meg is dicsérem, mert utána nézett annak, ami fontos neki!
Ipon-nál szerintem nem gond, hogy nem veszi át a rendelését, egyszerűen rendelni kell mást helyette. nem fogják felakasztani miatta, elviszi majd más a Samsungot, elég keresett típus az is.
-
attilafree
csendes tag
válasz
fudi2002 #37961 üzenetére
Szóval a rendelés módosítással kapcsolatban lennék idióta... Ehhez meg annyit fűznék hozzá, hogy idióta helyett inkább kevésbé informált, ugyanis az ipon webshopjában nincs lehetőség törölni/módosítani a már leadott rendelést, viszont a fogyasztóvédelmi törvények szerint még 5 munka napon belül indoklás nélkül is vissza vihetek akár hová akár mit, ergo miért ne módosíthatnám még szállítás előtt...???
-
TeeJay
félisten
válasz
attilafree #37960 üzenetére
igen
a megbízható és szerintem minőségibb Samsung helyett vennél OCZ-t?
a Samsungba mindent a Samsung gyárt így ez az egyik legkomolyabb SSD míg az OCZ-be minden innen onnan van véve...
egyértelmű hogy a Samsung 830 a nyerő -
válasz
attilafree #37958 üzenetére
Ez miatt nem kell módosítanod a megrendelésed.
Ezek nem olyan különbségek, ami miatt egyik esetben 1 évet, másik esetben meg 2 évet bírna az aksi. Biztos lehetsz benne, hogy nem az SSD lesz az elsődleges oka az aksi elöregedésének. Szóval nyugodtan vedd meg csak a Samsung-ot.
-
fudi2002
veterán
válasz
attilafree #37960 üzenetére
Nem, arra gondoltam...
-
attilafree
csendes tag
-
fudi2002
veterán
válasz
attilafree #37958 üzenetére
Ezt most komolyból írtad? (gondold át a válaszod mielőt vki leidiótáz, tök jogosan)
-
attilafree
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #37955 üzenetére
Owww, ezek szerint az OCZ kevesebbet fogyaszt? A gyártók oldalán nem ez szerepelt... Ebben az esetben viszont nem tudjátok, hogy lehet-e módosítani az iPon-nál leadott rendelésemet?
-
attilafree
csendes tag
Én balga, rossz linket másoltam... Ezt akartam: LINK távol álljon tőlem a reklámozás, tényleg véletlen volt.. Megjegyzem nem is vagyok T-Mobilos, de ez már egy másik topic lenne...
Köszönöm, hogy megnyugtattatok,
és @TeeJay: ebben az ODD-s megoldásban én is spekuláltam, sőt még könnyebb dolgom lett volna, mert moduláris meghajtója van a laptopomnak, akár mikor szerszám nélkül ki lehet venni az ODD-t, és HDD-t, vagy másodlagos akkumulátort lehet a helyére rakni, de úgy döntöttem, hogy a speciális moduláris HDD keret helyett inkább egy ILYEN merevlemez-házat veszek, így még mindig viszonylag gyors az elérésem az USB 3.0-nak köszönhetően és még mobilis is maradok, könnyen szerelés nélkül, tudok más gépről/gépre is másolni/írni adatot és a média-lejátszóra is rá tudom csatlakoztatni a HDD-t, míg a beépítőkeretből mindig ki kellene csavarozni... -
törölt tag
nem akarok semmit elb*szni :-)
nekem elvileg 2 gb ram-om van de a rendszerellenőrző csak 1,7-et ír , ezzel is érdemes próbálkozni? (gyorsítótár kb 400mb most)
és a ramból kb 600-700mb ot használ jelenleg a rendszer (1 firefox nyitva)már ssd-ról megy a rendszer, és a firefox cache a HDD-re van áttéve.
hogyan kéne úgy átrakni ramba hogy a hddre mentse és onnan töltse be induláskor?
ja és egy automatikus hdd felcsatolás megoldás érdelelne!
ubuntu !!! -
válasz
attilafree #37951 üzenetére
Bármelyik teljesen megfelelt volna rendszermeghajtónak, ezért a Samsung is jó választás volt W7 alá.
"...mert papírforma szerint több, mint 2-szer kisebb az étvágya..." [link]
Természetesen ezt csak a valós/mért fogyasztási értékek miatt linkeltem, ettől függetlenül teljesen jó választás volt a Samsung. (Egy lézer egér jóval többet bír enni, mint az SSD-k)
-
TeeJay
félisten
válasz
ha a 64gigás változatot vetted volna 20ezer körül
akkor meg befért volna az árba mellé egy Raidsonic ICY-BOX IB-AC642 is
[link]és akkor az ODD helyére mehet a notivinyó a keretbe és így van egy szupergyors rendszermeghajtód meg egy merevlemez is amin lehet tárolni dolgokat vagy millió játékot programot rátelepíteni.
az ODD meg külső USB2 házban bőven elfér mert ritkán használja az ember -
brumi1024
veterán
válasz
Teljesen jól döntöttél és nem lövöm le a poént, tapasztald meg a sebességét!
-
rankesz
veterán
válasz
Miért linkeltél t-mobile reklámfilmeket?
Jól választottál, megnyugodhatsz. (Amúgy én is most fogok rendszert tenni az enyémre)
-
attilafree
csendes tag
Most rendeltem egy Samsung 830 128GB-os SSD-t, sokat vacilláltam ez és az OCZ Vertex 3 között.
Végül azért választottam a samut', mert papírforma szerint több, mint 2-szer kisebb az étvágya és én rendszermeghajtóként fogom használni egy notebookban, ahol fontosabb a megnövelt üzemidő, mint a maximális írási sebesség... (Erre a meghajtóra az op. rendszeren és a feltelepítettet programokon kívül, nem nagyon fogok írni adatot, arra egy külső USB 3.0-s HDD-t fogok használni)
Nyugtassatok meg, hogy jól döntöttem és tapasztalható lesz a hosszabb üzemidő, a rövid boot idő (WIN7 PRO 64bit), illetve gyorsan indulnak majd az alkalmazásaim? -
brumi1024
veterán
válasz
szörnyeteg77 #37946 üzenetére
Kicsit drága, 10-12ezerrel olcsóbb nála az agility 3, ennyiért szerintem abszolút nem éri meg. A 830-as samsung és crucial m4 is olcsóbb, ha már a szinkron nandos sf árkategóriáját nézzük.
-
válasz
HZoli87 #37947 üzenetére
A Samsung 470 64G pont 100 napos volt, amikor 1%-ot esett a kondíció, pár hete meg még 1%-ot.
Mindehhez persze hozzátartozik, hogy nem kímélem az SSD-t, illetve, hogy ennek a tesztnek is a "szenvedőalanya" volt, ahol is pár nap alatt kapott 6-7 TB írást...Szóval, no para.
Balage76 #37914
Az tényleg nagyon jó ár érte, itt, kis hazánkban.Van esetleg tapasztalatod/infód a webshop-al kapcsolatban? (garanciáztatás területen elsősorban, bár az is érdekelne, hogy mekkora limit van, azaz magánszemélyként hány darab rendelhető egyszerre...)
-
HZoli87
veterán
Elmúlt 1 hónapban nyúztam rendesen a meghajtót (Samu 830). 4 hónap után 99-ről 98%-ra csökkent a HDS szerint a kondíció, remélem azért nem fog rohamosan romlani.
-
szörnyeteg77
tag
ADATA S511
-
válasz
szörnyeteg77 #37943 üzenetére
Az első hozzászólásban találsz sok félét.
-
Bodor
veterán
válasz
szörnyeteg77 #37943 üzenetére
-
szörnyeteg77
tag
szasztok! 120-128 gb sata3 ssd-ét vennék! milyet ajánlotok?
-
Bodor
veterán
válasz
Balage76 #37920 üzenetére
Ehh... ne kötözködj már . Azért írtam, hogy jók az értékek, mert az az SSD , SATA2-n ezt az eredményt hozza a tesztekben, és az jó. Ennyi. Ne menjünk bele, hogy mihez képest, és ne hasonlítsuk össze mással, mert nincs értelme. Nem erről szólt a kérdése.
Egyébként meg szerintem a marketing az, amit Te csinálsz....
(#37930) fudi2002: Ebbe én már nem is tudom hanyadszorra nem fogok belemenni...
Egy ideje már tudom, hogy mit mivel kell összehasonlítani...(#37939) szmegma: Guglizhatsz naphosszat, attól még nem lesz gyorsabb az SSD-d.
Jók azok az értékek , hidd el. Az, hogy a tesztekben nincs a csúcson nem jelent semmit a felhasználás szempontjából. Itt mindenki a szekvenciális olvasást hajhássza, holott nem is igazán lényeges. -
szmegma
aktív tag
válasz
fudi2002 #37940 üzenetére
Nincs proci tuning egyaltalan, sot semmit nem tuningolok a gepben jelenleg. Par hete allitottam ossze, eloszor szeretnek egy eros, jo beallitasu stabil rendszert, kesobb johet a tuning is...
A googleban talalt kepek alapjan az SSD-m irasa jo, mivel 1.5X jobb eredmenyt mutat az enyem.
Az olvasas kb. ugyanaz kiveve a 4KQD32 olvasasat, az a legrosszabb.
Mi az a 4KQD32 egyebkent? -
-
fudi2002
veterán
válasz
buherka #37937 üzenetére
Nem zörög a haraszt... röviden. Én amiket ezekről láttam nekem elvette a kedvem.
Sztem a vásárlók egy része azt se vágja, hogy a néhai kékhalál (amit pl a sandforce-ok játszanak) nem normális. Sok ember letudja, hogy ja windóz...Samu vinyókról meg annyit, hogy ebből van itthon működő 6db 3 gépben, de ezek még legalább mennek. Halt már meg nálam 2db seagate, 1 fujitsu, 4 maxtor és 1 wd. Lehet mégse voltak olyan rosszak...
-
buherka
addikt
válasz
fudi2002 #37934 üzenetére
Akkor hál isten én kivétel vagyok...ami ugye erősíti a szabályt.
Régen mindenki köpködte a Samu vinyókat, hogy mekkora kalap kakik. Most meg az az ász. Úgy látszik egyszer fenn egyszer lenn.
De azért azt is vágod, hogy ha egy ember szív a SandForce-al, akkor a sok hülye egyből ugrik a témára..."egy bolond százat csinál alapon". (ne vedd magadra )Ahol én vettem az OCZ-t, már eladtak egy raklap Agility-t és még senki, de senki nem vitt vissza egyet sem. Félig meddig rokon viszi a boltot, úgyhogy nem fog átbaxni, hülyeséget mondani...elhiheted. Pont ezért árulják ezt, mert ezzel nincs garis problem. Nekik se jó ha viszi vissza az ügyfél a motyót és verdesi az asztalt.
-
szmegma
aktív tag
Most akkor mi van?
fudi2002 szerint nem jok az ertekek, Bodor szerint jok...SATA II-ben is tobbet tudott itt vkinek a 4KQD32.
Mi az igazsag?
-
rebugra
aktív tag
Van egy Kingstone SSD-m. Még akkor se szabad defragmentálni, ha a Defragger azt mutatja hogy Töredezettség: 55%
-
jNk
senior tag
válasz
bucilali #37929 üzenetére
Értelme lenne, bár az nforce4 sata vezérlő nem igazán hajtja ki az ssd-ket, de még mindig sokkal gyorsabb lenne a rendszer és a programok indulása mint hdd-vel.
-
bucilali
aktív tag
Hali Mindenkinek!
Gyorsítani szeretnék "kissé régi" konfigomon. (A8N-SLI, 4 GB RAM, A64 X2 4200+)
Lenne értelme beruházni egy SSD-be?Üdv: bucilali
-
leonel
aktív tag
Sziasztok,
Tanácsot kérnék:
Corsair Force 3 Gt 60Gb ssd-m van.
Seq Olvasásra 440Mb/s körül tud mindkét bench progiban.
Seq Irásra AS SSD: 90Mb/s Crystal: 420Mb/s (mindkét teszt módban 0Fill , 1Fill)Ezek jól vannak így?
Ui: eszközkezelő ssd házirendek kipipálva.
Még egy kérés: ha jól látom tegnap friss firmware jött ki a corsair-ekhez.
Sajnos az angol tudásom hiányos és nem akarok hülyeséget csinálni. Tudna valaki segíteni, hogy miként tudok fw-t frissíteni?
Köszönöm
-
szmegma
aktív tag
Teszteltem mar en is az SSD-m es nem igazan ertem, hogy mindent jol beallitottam es megis csak 122.8 a 4KQD32 erteke es 39 a 4K erteke.
Sot tobbszor teszteltem mas beallitasokkal (pl. legorulo menukben 9 es 4000MB) ahol meg kevesebb eredmenyt ert el.Van vkinek otlete, hogy ez mitol lehet?
-
Vesztor87
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy egy W7 64bites gépnél a 30-32 gigás ssd is elég lehet? Mennyire számoljak hosszú élettartammal? Mindenfélét olvasni, ha csak netezek, néha játszom, nem éjjel nappal másolok ide-oda, akkor pár évet el kell mennie neki, nem? A 30 gigás is gyors, vagy kellene a 60 gigás méret legalább? -
vizimento
senior tag
Megvettem az első SSD-m. OCZ Agility3 120Gb.
Beraktam a gépembe 2db winchester mellé.
Megcsináltam minden lépést a "SSD beüzemelése a gyakorlatban!"-ból.
Kiirtam a "Macrium Reflect Free"-t CD-re, bebootoltam és copyztam a rendszermeghajtót az SSD-re.
Biosban átállítottam a boot sorrendet először SSD aztán HDD-re.Mit csináltam rosszul?
Mert sajnos még mindig a C-ről (winchester) bootol a gépem, és az SSD-t csak egy szimpla meghajtóként látom (G). Természetesen látom is rajta a klónozott rendszert...
-
Bodor
veterán
válasz
zsolt19900 #37911 üzenetére
Az ajánlott újak közül az Agility3 a legolcsóbb, melynek az ára tényleg 20K körül van.
A használt és az új között talán jó megoldás lehet itt az aprón újat venni, kedvezőbb áron , mint a webshopokban, persze be kell vállalni a garancia bizonytalanságát, de még mindig jobban jársz, mint egy használttal.
-
atala
addikt
Amikor megvettem az SSD-t (OCZ Agility 3) kicsit féltem, hogy hamar tönkre fog menni, a sok írási ciklus miatt. Már nem emlékszem, de azt hiszem 5000 írást adnak meg.
A 4 hónap alatt ráírtam 767 GB-ot. (ha a CrystalDiskInfo jól számolja) Ezzel a tempóval 128 évig használhatom. -
LBandi
aktív tag
Hát sajnos nem igazán, tény hogy be kell érnem az inteles csatlakozóval, viszont a tesztelés során nem állítotam át <all fill 0>-ra hogy azzal teszteljen, holott az Agility 3 is tömörítést használ. Így már egész jók az eredények figyelembe véve hogy csak SataII megy a cuccos:
-
LBandi
aktív tag
Na leszedtem a Marvell drivert és rádugtam egy Inteles SataII portra, majd tesztelve a következő eredmény született:
egy lehelletnyivel lett csak jobb, ez lenne a Sata2 csúcsa?
Esetleg feltegyek rá egy Intel drivert, vagy törődjek bele hogy nem lesz jobb.
Amúgy így a működést nézegetve nem lett olyan húdegyors az előző rendszervinyomhoz képest pedig azon már több mint 1.5 éves rendszer volt. -
Bodor
veterán
válasz
LBandi #37902 üzenetére
Hát igazából vásárlás előtt kellett volna erről tájékozódni, szinte az összes kapcsolódó linken, írásokban meg van említve, hogy a marvell vezérlőjű SATA3-as portok nem jönnek jól ki a Sandforce vezérlős SSD-kkel. A többivel nincs gond.
De ne keseredj el, mert főleg a szekvenciális írást/olvasást érinti az, hogy nem SATA3-asra van dugva az SSD, szóval tényleg nem lehet észrevenni különösebb sebesség csökkenést a valós használatban rendszer alatt, csak a tesztekben. -
LBandi
aktív tag
Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- Kerékpárosok, bringások ide!
- TCL LCD és LED TV-k
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Eredeti játékok OFF topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Xiaomi Redmi Note 8T 64GB Kék / Új akkuval / normál állapotban / 12 hónap jótálással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest