Hirdetés
Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
Kontakthibád, kábelhibád nem lehet?
Bocs, hülye vagyok, most olvasom, hogy már próbáltál mindent. Akkor passz...Jut eszembe: egy E-450 prockós netbookban mennyit jelenthet az SSD a 7200 RPM-es vinyóhoz képest? Asztaliban egy éve SSD-zek,ott félelmetes volt a gyorsulás, pedig nem egy nagy szám a meghajtóm (lásd adatlapomon). Itt viszont félek, hogy nem hozna túl sokat, mert a Win7 indulásakor, az asztal betöltődése után még legalább egy percig, másfélig 100% körül van a processzor leterheltsége, tehát nem biztos, hogy a HDD a szűk keresztmetszet, Addig a másfél percig szinte semmit sem lehet a géppel kezdeni, nem indul semmi, csak utána. (Utána is nagyon komótosan, magas processzor-terheléssel).
Nem sebességtesztekre volnék kíváncsi, hanem gyakorlati tapasztalatokra. A kis gép egy Lenovo E125, 8 GB rammal, kikapcsolt lapozófájllal, kikapcsolt hiberfil.sys-sel.
-
madgie
titán
No, srácok ,adott egy Kingston SNV425, ami mostanában hülyülni kezdett. Időnként kékhalál, instabil működés, HD Sentinel Felületteszt és HD Tune Benchmark alatt Read Error, vagy simán fagyás. Próbáltam más SATA kábellel, SATA 2 és 3 portokban is, két különböző alaplappal, először rendszervinyóként, később a HDD-men futó Win7 alatt leellenőrizni, új operációs rendszer alatt is, dettó. Persze pár napja vissza is küldtem az iP*n-nak, ahol viszont ma írtak vissza, hogy letesztelték mindkét programmal, de náluk minden OK (print screen is van róla, tényleg az én SSD-m és tényleg végigment példáu la felületteszt hiba nélkül).
Ilyenkor mi van?
Kérdezték, mivel teszteljék, de gőzöm nincs, nálam mindig előjött a hiba. -
miko_
tag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Köszi. SSD-nél van valamilyen tesztprogram amivel ki lehet tesztelni hogy rossz-e mint pl hdd-nél a Sea tools ??
-
tthom
senior tag
Üdv mindenkinek!
Kerestem a topikban, de ilyenre nem találtam infót.
Mostanában lassúnak tűnt a windows, mind XPvel, mint Win7el.. Ilyen eredmény született a tesztprogramban:Találkozott már valaki ilyen lassú 4K írással?
Ez egy régebbi Mtron Mobi 3500, 32Gb, SLC.
Néha meg is akad a win és senki más teszteredményében nem látok ilyen értéket..
HDSentinel:
A mozgó alkatrész nélküli meghajtó (SSD) állapota hibátlan. Problémás vagy gyenge szektorok nem találhatóak.
Van valakinek valami ötlete?
Vagy dobhatom ki?

-
lacko22
aktív tag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Hi. Nekem winyóra van téve a cache, a mozilláé és most mértem hogy 0.98 GB helyet foglal. Jó sok ram kell

-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
jorden06
üzenetére
Nem okoz kart. Ekkora memoriamennyisegnel nem nyul allandoan a rendszer a lapozofajlhoz.
Tsiga001 tanacsara en a RAM-bol csippentenek le parszaz megat RAMDrive-nak es inkabb arra tennem a cache-t, mint egy kulso HDD-re. Lattam a masik temaban, hogy amugy is szeretnel boviteni 4 GB-ra, tehat ennek nem sok akadalya lenne.
A torrentes kerdesre meg: [link].(#36867) miko_: tanacsos lenne kiprobalni masik gepben az SSD-t. Ha ott nem balhezik, akkor vissza az eredeti konfiguracioba, legyalulni a drivereket es feltelepiteni, illetve vegso esetben az operacios rendszert is.
(#36884) V.Stryker: sikerult keson valaszolnom az elozo temaban, azt nem figyelve, hogy itt mar megtettek.

-
Formaster
addikt
-
Formaster
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
Ezt általában leírja a frissítési útmutató.
Az a lap is persze meg az is amin használod gondolom abban volt. Az AHCI dolga a trim kezelése és még néhány memóriaműveletért felel.
De meg kéne nézni mi az FW száma és gyártó oldalán kikeresni, hogy mi van most és mikor adták ki.
-
pethYeti
addikt
Az létezik hogy a hp notebookomon nem lehet állítani ahci módba mert csak abban működik hp fórumán olvastam. Ilyenkor nincs semmi teendőm csak rádugni az ssd esetlegesen fw-t frissíteni és mehet is fel a win?
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Kéne egy kis segítség.
Vettem egy 64gigás OCZ Petrol SSD-t és kb egy órája megy, épp hogy rajta a windows, de a Raw Read Error Rate -nál van egy 6 -os érték. Ebből persze én "6 Error"-t látok. Ez mi? Jó-rossz?
Illetve van az OCZ-nek ez a frimware upgrade-es progija, ezt rátettem egy másik gépre, rá az ssd-t, látja, végig fut az upgrade, írja hogy letölti, felteszi, majd, hogy kapcsoljam ki a gépet és indítsam újra,hogy befejezze a feladatot. De utána ugyanúgy az a firmware van rajta, illetve az adatok se vesztek el. Ez most azt jelenti ,hogy nem tudta frissíteni vagy hogy nincs hozzá újabb?
-
jorden06
senior tag
válasz
davidsz
üzenetére
Igen, ez teljesen logikus.
Viszont egy saját tapasztalati megjegyzésem lenne: az lehetséges, hogy a lapozófájl kikapcsolása után oldalbezásároknál, ablakmegnyitásoknál szaggatást tapasztalok? Csak 3GB RAM van a gépben, de eddig nem szólt még, hogy zavarná a lapozófájl hiánya.
-
davidsz
senior tag
válasz
jorden06
üzenetére
"ssd meg így is gond nélkül megy tízen évekig." - elméletileg. Az időt befolyásolja a felírt adatok mennyisége.
Itt fórumon azért is kapsz több infót SSD ügyben, mert specifikusan csak ezzel foglalkozunk. Ami pedig a másik fórumban olvasott "gyorsaságot" illeti: - itt bevált tesztelt összehasonlított álláspontokat olvashatsz azoktól, akik régesrégen SSD-t használnak mindennap, akár több félét is.Lehet azt is tenni, hogy durr bele maradhat minden SSD-n. Egy idő után látni fogod, hogy az írás milyen formában növekszik, és nem kapod a "gyorsaságot" hozzá. Gyors így is, úgy is.
-
jorden06
senior tag
válasz
R̲e̲m̲
üzenetére
És az miért van , hogy ezen a fórumon kívül senki sem tanácsolja az ssd optimalizálás végrehajtását? Betévedtem a Win7 topicba, ahol az az egységes álláspont, hogy ha már megvettem egy ssd-t felesleges mindent kikapcsolni és módosítani a Win-ben, hiszen ezek a dolgok éppen, hogy a rendszer gyorsaságát segítik elő, az ssd meg így is gond nélkül megy tízen évekig.
-
pethYeti
addikt
Üdv. Úgy néz ki veszek ssd-t lenne egy kérdésem a lapozó fájlal kapcsolatban. Ki lehet úgy kapcsolni hogy a win ne reklamáljon érte, vagy esetleg kézileg beállítok neki mondjuk 128mb-ot?
-
miko_
tag
Erre esetleg valaki?
Annyival kiegészítve hogy ma bekapcsoltam a gépet bejött a windows logó de volt vagy 1 perc mire betöltött.Újra indítva viszont megint jó volt.
-
jorden06
senior tag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Okoz ez akkora kárt az SSD-nek, hogy 4GB alatt is érdemes legyen kikapcsolni? Emellett sajnos a böngésző chace-t is az SSD-n kellett hagynom, külső HDD hiányában.
szerk.: más kérdéskör ugyan, de a későbbi torrentezés miatt kell valamilyen speciális beállításokat végrehajtanom? Erre a gépre csak letöltök, azt is csak heti 1-2 alkalommal.
-
Hammmer
csendes tag
Sziasztok,
Bizonyos ssd optimalizációkat nem tok megtenni, mert azt mondja adminisztrátori jogosultság kell hozzá. Viszont a fiókban, profilban azt írja admin vagyok. És csak ez az egy fiók van. Mit lehet tenni? WIn7 ultimate.
-
Att1la.
őstag
válasz
Maximum1
üzenetére
Mi? Mindent az SSD-re telepítek.
Megvan ez a kép szóval állítgattam itt valamit de nem segített.Így csak a ramot fogja zabálni, de a procit békén hagyja.
Mi? A torrent? mert az eddig is békén hagyta a cpu-t, a böngészők terhelték állandóan.Ha érdekel és remélem érdekel és kapok választ, ezt nyomja a képembe.
Az opera nem válaszol ---> befagy a kép és nem reagál semmire ---> kékhalál. -
Maximum1
őstag
válasz
Att1la.
üzenetére
HDD-re van telepítve?, ne az ssd-re telepítsd!
Beállítva?
Így csak a ramot fogja zabálni, de a procit békén hagyja.
Nem tudom mi baja van, reméljük most a friss FW-től jó lesz. -
Att1la.
őstag
válasz
Maximum1
üzenetére
Mi az az IRST mert nem találkoztam még vele.
Ha már itt tartunk mi a véleményed az AMD ahci driverről?Amúgy böngészés közben hal mindig be, játszani meg nem szoktam. Cache áthelyezve HDD-re, lapozófájl meg az SSD-n van (mert ha azt is átrakom akkor 10 perc böngészés után 100%-on megy a cpu)
-
Att1la.
őstag
válasz
Maximum1
üzenetére
Itt álljunk meg egy kicsit.
A felállás: Intel P45 chipset+ Win7 ahci driver is ugyanazokat a hibákat produkálta az SSD-vel mint a mostani AMD970+ Win7 achi driver.
Szóval nem az alaplap a ludas szerintem, vagy probáljam ki VIA meg nvidia chipsetesel is hogy mi a helyzet? -
samu74
addikt
-
jorden06
senior tag
Sziasztok!
Most váltottam SSD-re a notimban (OCZ Agility 3 120GB), és szokásos beüzemelési dolgokat elvégezve két kérdés maradt számomra megválaszolatlanul:
- a virtuális memória áthelyezése: jelenleg 4GB memória van a gépemben, a notiban pedig csak az ssd található, így a RAMDisk és a lapozófájl hdd-re helyezése is kilőve.
- Google Chrome Cache: szintén ssd-re ment, bekapcsolva hagyjam?
Végezetül pedig: milyen programmal mérjem meg az ssd sebességét, hogy meggyőződhessek arról, minden megfelelően működik?
-
miko_
tag
Sziasztok a konfigom:
QuadCore Intel Core i5-2400, 3200 MHz. MSI P67A-GD65(B3), 2X Kingston Hyper X 4 GB DDR3-1600 DDR3, Gigabyte Radeon 6850OC 1GB,Samsung 830 64GB SSD,Samsung 105I 1TB HDD ,Pioneer BDR-206D, Optiarc 7280S, Samsung SH-B123L, Chiefteh CTG-500-80P 500W
Windows 7 64bitA probléma mostanában kezdődött. A windows néha nem tölt be elmegy a logóig és ott újra indul a gép. Utána elindul a hibakereső de nem talál hibát, és windows is betölt. A hiba azután kezdődött hogy felraktam a legújabb firmware-t az ssd-re meg ezzel egyidőben lecseréltem az AHCI alaplapi drivert az Intel RST 10.8.0.1003-re. Így most nem tudom melyik dolog okozhatja. Esetleg van rá mód hogy visszarakjam a régi firmware? vagy ez esetleg driver miatt van? Válaszokat előre is köszönöm.
-
Att1la.
őstag
válasz
Maximum1
üzenetére
Kifogás mert figyelmeztetett hogy nem lesz bootolható, a régi Nokia 3120c telefonommal és egy 512-es microSD-vel megcsináltam: gép újraindít, boot from usb-hdd, rámentem az FW update-re, megcsinálta, gép kikapcs és vár, bekapcsolás, a rendszer felállt és szólt hogy indítsam újra, újraindít megint feláll a rendszer és lám 2.22fw az SSDLife szerint.
Elvileg nem vesztetem adatot a beállításokat még nem néztem át.Remélem most már jó lesz.
2.11fw volt rajta és ezek voltak a hibák: A meghajtó böngészés közben egyszerűen leállt, és nem működött tovább. Előfordult még olyan hiba is, amely kékhalállal végződőt és a BIOS sem tudta érzékelni az adattárolót, addig ameddig ki nem kapcsoltam a gépet.
Magyarul leválasztotta magát a gépről önállóan. -
Att1la.
őstag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Most csak egy öreg 1GB-os pendrivom van, így inkább Win alól csinálom, csak az a baj hogy a másik gép nem biztos hogy tudja az ahci-t.
-
Formaster
addikt
válasz
Blue Thunder
üzenetére
Az Agility3 és a Vertex 3 olyan mint a VW vagy a Merci. Jelen esetben a Revo Drive lenne a Ferrari

Lassabb az elérési ideje az Agilitynek és mindenben kevesebbet tud. A másik kettőből a Corsair erősebb talán, de ár érték arányban a V+200 ma a legjobb a piacon.
V+200-at vett egy ismim és tökéletesen elégedett vele. Egyébként HDD-hez képes az Agility is fénysebesség.
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Att1la.
üzenetére
Elvegzi. Hasznalati utmutato.
Nem kell leformazni az SSD-t, csak ments le mindent rola, vagy az egesz particiot, hogy ha netan gebasz lenne, vissza tudd allitani az operacios rendszert.
De az iment ajanlott a kollega egy pendrive-os megoldast, amivel ugyanolyan egyszeru a menet.
-
Att1la.
őstag
Rávettem magam az SSD FW frissítésre, a kérdés ha másik gépről frissítem be kell tennem a gépbe vagy elég ha usb-n keresztül rádugom? Minden adatot elvesztek?
El lehet szúrni valamit vele?
-
Maximum1
őstag
válasz
wutuka
üzenetére
Így csináld.
Letölt, pendrájvra rak, újraindít , ikonra rányom, kész.
Kövesd a képeket, a pendrájvos verzót csináltam én.Mankó 4. pont, semmi köze az ssd-hez.
Az eredmények megtévesztőek, mivel nincs feltüntetve a processzor amit használtak.
Egy atom és egy i5 másképp használja ki az ssd-t.jim_raynor70 lehet hogy nem olvassák, de így majd egyben tudjuk linkelni ha egy helyen lesz minden.
-
Mankó
veterán
Ezen már én is elgondolkoztam, hogy van e szerepe ennek a 100mb-s partíciónak amit a Win 7 létrehoz az ssd-k gyorsaságához?
Nézegetem itt a linkelt táblát és elég furcsa eredményeket lehet látni, ha valaki áldozik rá egy kis időt. Ugyanolyan lap és uolyan vagy hasonló típusú ssd-k között elég nagy sebességbeli különbségeket láthatunk. Pl. 33 vs 23 4k-s olvasás. Kérdem én, hogy mennyivel lehet másképp beállítva az a másik rendszer és mi lehet a titka annak a rendszernek, ahol 30 fölötti ez az érték. Vagy esetleg tényleg ez a túl misztifikált 100 mb-s partíció lenne az oka?Aki végzett ilyen irányú tesztet, az ossza meg a nagy érdeművel a tapasztalatait!
Köszi
-
spiritex
veterán
válasz
Tiszteletes
üzenetére
Minek írta Fire/SOUL/CD kolléga a Windows 7 költöztetése HDD-ről SSD-re - Klónozó és Backup-Restore alkalmazások tesztje cikkét, ha nem használjátok! Az általa javasolt Macrium Reflect FREE (Ingyenes!!!) progi W7 alól is tökéletesen migrálja a rendszert, úgy hogy a HDD lehúzása után azonnal indul a rendszer SSD-ről bármiféle bűvészkedés nélkül!
-
Tiszteletes
aktív tag
Hátha segítek valakinek.
Több hozzászólást is olvastam, melyben azt írták, hogy a 100 megás kiegészítő rendszerpartíciós, "mókolt" windows 7-ekkel cinkes a migrálás. Én is műkedvelőztem vele egy darabig, mire hajlandó volt felállni a rendszer. De a sikeres eljárást leírom.EASEUS Todo Backup 4.0 segítségével másoltam a formázatlan OCZ Vertex 3-ra, a 100 Megás rendszer partíciót. "Sector by Sector" és "Optimalize for SSD" -be természetesen pipa
Ezt követően az EUSEUS Partition Master v. 9.1.1 vel a "C" Win7 Ultimate 64bit-et tartalmazó rendszerpartíciót másoltam át. Azét nem a Todo-val, mert úgy vettem észre, hogy Ő Windows alatt csinálja a másolást és így nem akarta az igazságot. A PM pedig újraindítás után a rendszer betöltését megelőzően másolta a partíciót.
Ezután lehúztam a HDD-ről a SATA kábelt és restart. Óbégatott a boot menager, hogy gyorsan tegyem be a Win7 install lemezét, majd még egy újraindítás után arról bootoljak. (BIOS-ban érdemes áttenni a Boot priority-t a CD/DVD/BluRay meghajtóra. Amikor betölt a Win 7 helyreállító, ne az újratelepítést, hanem a javítást válasszuk! Ez nálam kevesebb mint 1 perc alatt módosított (sejtésem szerint) a boot.cfg-n, és az újraindítást követően, már indult is a rendszer.
P35-ös deckával Sata2-n is elég karaktereset gyorsult a rendszer.
Kérdésem viszont volna a nálam informáltabbaknak, hogy elég-e a "partíció eltolás kezdete" értéket kizárólag az első (esetemben a 100megás kis rendszer) partíció esetén megtenni? Mert történetesen ott még egész szám a hányadosa, míg a win7 és a másik partíció esetén már nem.
-
wutuka
aktív tag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Hali!
Nekem is Agility 3 60-as van.Jól sejtem akkor,hogy csak akkor lehet a legújabb firmet rányomni,ha a Win-t valahonnan máshonnan futtatja az ember?
Intel X-25V-m már jóval korábban is tudott olyasmit akkor,amit most az Agility nem?
Érdmes 2.15-t cserélni 2.22 firmre? Van valakinek tapasztalata? -
Doki16
addikt
Szeretnék frissíteni egy Agility 3 SSD-t a hozzá való OCZ Toolbox-al, de ezt a szöveget írja ki és nem látja a meghajtót: no ocz technology drives found
Windows-ban is jó, HDD Sentinel is látja meg az összes többi SSD program. Mi lehet a probléma?
-
Guszti
aktív tag
Üdv!
Normális dolog az, hogy egy vadonatúj agility3-on gyárilag volt KB 300giga írás, és KB ugyanannyi olvasás? Nem mintha nagyon zavarna, csak érdeklődöm.
Köszi!
-
Bodor
veterán
Nagyon fontos a magas szekvenciális olvasás és írás? Ki fogod használni? Ezt olvastad ?
-
VZT
tag
Sziasztok!
Nagyon egyszerű kérdésem lenne RAID-be kötött SSD-khez SATA 3 elég-e hogy ne legyen kézifékes a rendszer vagy gondolkozzak pci slotba valókon?
-
Coolmat
őstag
válasz
Blue Thunder
üzenetére
Szia!
Párszor már le lett írva a topikban, meg talán itt az első hsz-ben is de azért röviden: OCZ Agility3, Corsair Force 3 és a Kingston V+200 stb. aszinkron NAND chipeket használnak, ezek nem tömöríthető adatokkal lassabbak mint a szinkron NAND chipek (ilyet használ többek közt a OCZ Vertex3, Corsair Force GT és a Kingston HyperX), de ezt a különbséget csak benchmarkokban tudod kimérni, általános használatnál nem jelentkezik észrevehető különbség, szóval nyugodtan vedd az olcsóbb aszinkronos típusokból azt ami jó áron van.
-
Blue Thunder
senior tag
Üdv!
Lenne egy technikai kérdésem.....
Először is mi a különbség az OCZ-nél az Agility3 és a Vertex3 között? ..azon kiívül hogy árban....gondolom valami hasonló mint a WD-nél a black és a green?a másik hogy ezekhez viszonyítva melyik a jobb vétel:
Ugyebár OCZ itt a két típus közül melyik a jobb, corsair force 3 sata3 120GB, kingston ssdnow V+ 200 sata3 120GB
Előre is köszi
Aktív témák
- Vicces képek
- Projektor topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED TV topic
- Visszakerült a GOG az eredeti társalapítóhoz
- Gitáros topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i7 13700K 32GB DDR4 2TB SSD RTX 4080 16GB be quiet! 500DX Seasonic 750W
- ÚJÉVI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Samsung S24D330 FullHD monitor, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Kérdezték, mivel teszteljék, de gőzöm nincs, nálam mindig előjött a hiba.

Mit takar a stb?

)