- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
válasz
OfficExtra #36699 üzenetére
Meg máshol is?
A vertex 3 nálam a gari miatt kiesett 2 év elég szűk. -
OfficExtra
csendes tag
válasz
Speeedfire #36698 üzenetére
az 520 széria 5év...
a 330 "csak" 3év!!
(gyártó oldala)ui:Ipon-on hibás
-
Speeedfire
félisten
válasz
OfficExtra #36697 üzenetére
Eddig ahol láttam 5 év volt.
-
OfficExtra
csendes tag
válasz
Speeedfire #36691 üzenetére
Intel 330 "csak" 3év gari...
de akkor már Vertex3!!
"kicsit" jobb -
Speeedfire
félisten
-
Coolmat
őstag
válasz
Speeedfire #36693 üzenetére
Valóban olcsóbb amit linkeltem, de tegyük hozzá hogy ez a "zacskós változat" (nem jár hozzá semmi), az extrákkal megtömött upgrade kit (ebben van beépítőkeret, SATA kábel, külső USB2-es rack és klónozó szoftver) már jóval többe kerül: [link].
-
Coolmat
őstag
válasz
Speeedfire #36691 üzenetére
-
Speeedfire
félisten
válasz
fudi2002 #36689 üzenetére
Ez is jónak tűnik.
De most nézem pl az intel-t 5 év gari van rá, ami igen jól hangzik.Amik így most nekem bent maradtak a kalapban.
OCZ agility 3 ~20k
intel 330 ~24k
kingston v200 24k
samsung mz-7 26kDe ahogy nézem itt a samsunból és a kingstonból is több féle van, nem tudom mi lehet a különbség.
-
OfficExtra
csendes tag
válasz
Speeedfire #36688 üzenetére
igen
+keret is van hozzá...
nem elhanyagolható!! üdv. -
fudi2002
nagyúr
válasz
Speeedfire #36686 üzenetére
Crucial M4?
-
Speeedfire
félisten
válasz
OfficExtra #36687 üzenetére
22k körül a vertex3 is jónak tűnik.
-
OfficExtra
csendes tag
válasz
Speeedfire #36684 üzenetére
-
spiritex
veterán
válasz
Speeedfire #36684 üzenetére
Ha W7 alá lesz én ezt javaslom, és olyan 48-52 GB-nyi adatot lehet majd rá pakolni, hogy megtartsd a 15-20%-nyi üres helyet, ami kell a hosszútávú jó működéshez.
-
Speeedfire
félisten
A közeljövőben ssd vásárlását tervezem.
20k körül szeretnék venni, ennyi a keretem rá. Jelenleg sata2 van, de sata3 váltás várható a közeljövőben. 60gb körüli tárhelyméret az ami kb elég lenne.
Kérdésem az lenne, hogy mit ajánlatok ebben az árszegmensben. Illetve 60GB-ot mennyire lehet megpakolni, hogy a sebessége nem változzon? Akarom mondani, hogy gyors maradjon. -
spiritex
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #36681 üzenetére
Köszi szépen, és a W7 költöztetése cikkedet is, mert anélkül nem ment volna ilyen zökkenõmentesen a dolog!
Tényleg csoda ez a Macrium, házi használatra ingyenes, ahogy mondtad, és a klónozás mellett van neki Backup/Restore funkciója is, így már meg is írtam file-ba a jelenleg tökéletesen működő rendszert! Még egyszer 1000 köszönet, most már turbó sebességen élvezem a gép szárnyalását a korábbi hdd-s fejrángatásos lomhaság után!
Még így sata2-n és IDE módban is.
-
Süni 1985 F
senior tag
válasz
jim_raynor70 #36680 üzenetére
Már egyáltalán nem is észleli a gép úgyhogy marad a garanciázás...
Köszi a segítséget! -
válasz
Amartus #36679 üzenetére
spiritex
A W7 2 féle IDE driver-t telepít(het), az egyik a pciide.sys, a másik meg az intelide.sys. Ez utóbbit viszont kizárólag akkor, ha megfelelő chipset-et tudta detektálni a deszkán. Ez teljesen hasonlatos, mint amikor nem az msahci.sys-t teszi fel alapból, hanem az irst 10.1 (vagy 10.2)-ben található iastor.sys-t. Atzonban arra felhívnám a figyelmed, hogy a legtöb chipset driver által telepített IDE vezérlőre már nem igaz a TRIM támogatás, mint ahogy AHCI drivereket sem lehet válogatás nélkül felpakolni. -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Süni 1985 F #36672 üzenetére
Frissits firmware-t. Vagy ha mar a friss van rajta, akkor gariztasd.
(#36677) spiritex: nem zarja ki az IDE mod a TRIM-et, hisz ahhoz, hogy menjen, az SSD-nek, az operacios rendszernek es a drivernek kell tamogatnia. Ezek szerint az Intel fele IDE driver ezt priman tudja.
-
Amartus
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #36676 üzenetére
Igen, a teljes rendszerpartíciót akarom lementeni és visszaállítani.
-
-
lacko22
aktív tag
válasz
OfficExtra #36663 üzenetére
Hello. Én tegnapelőtt tettem fel az OCZ-re a 2.22 -es firmware-t pendriveról és működik . Egy hibát csinált de lehet hiányolja a windows újratelepítését. Kékhalálozott egyet valami RDR file system-et írt ki. De újraindítottam azóta jól működik. Felhasználóként nem tapasztalok semmi különbséget. A Crystaldiskkel lassabb olvasást mértem az írás ugyanolyan.
Ha pendrivera szeretnéd megcsinálni a firmwaret tudok segíteni. -
Amartus
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #36251 üzenetére
Szeretném a segítségedet kérni ismét.
Úgy néz ki, hogy nem tudom tovább odázni a rendszer újratelepítését(Win7x64Ultimate).
Azt szeretném csinálni, hogy a teljes rendszerlemezt(amit újra kell formáznom utána), le akarom menteni, megcsinálni a formázást, majd utána visszarakni a lementett anyagot.
Hely, ahová a mentést rakhatom, van bőven.Ehhez kellene pontos leírás, szoftver. Tudsz ajánlani megfelelő eszközöket?
-
Süni 1985 F
senior tag
Ha a csatlakozók felöl nézem a bal piros és a jobb led zölden világít rajta.
-
Süni 1985 F
senior tag
válasz
jim_raynor70 #36671 üzenetére
Igen tuning mentesen csinálja és az eddigi zöld led mellet most ég egy piros is
Más gép sem látja. -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Süni 1985 F #36670 üzenetére
Masik gepben megprobaltad? Illetve teljesen tuningmentesen csinalta?
-
Süni 1985 F
senior tag
Szerintem csak ez az agility 3 lesz a hibás...
Kikapcsoltam a gépet lehúztam a tápkábelt a sata kábelt aztán mindent vissza csinálok de a gép mikor indul nyomom a del-t bios előtt kiad a jobb alsó sarokba egy A9 kiírást aztán bejön a bios de nem látja az ssd-t ,világít meg minden de mintha nem is lenne a gépre dugva... -
DJ. Ru$y
nagyúr
Az normális, hogy 510-es Intelhez a HD Sentinel nem ír hőmérsékletet?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Megjelent az Intel 330 széria a boltokban. Például: *Pon
-
spiritex
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #36265 üzenetére
Kérlek értelmezd a látottakat! Mit szűrsz le belőlük? Előre is:
Mint a HDDSentinel képen látható megy a TRIM IDE-módban, ugyanis a deszka nem ahci-s. Sata2-es portra van dugva Sata2-es kábellel.
Íme az eredmények:Jaa, azt elfelejtettem mondani, hogy a Macrium Reflect tökéletesen elégezte a klónozást, igaz az ssd méreténél nagyobb hdd rendszer partíció (ssd=128GB, hdd c:=135GB, amiből adat=45GB) miatt 47 percig tartott a művelet, de jó lett, azonnal indult is a rendszer gond nélkül, amint lecsatoltam a hdd-t!!!
-
Maximum1
őstag
válasz
OfficExtra #36663 üzenetére
-
OfficExtra
csendes tag
köszi! valaki másnak...
OCZ 2.22 tapasztalatüdv.
"feleslegesen" nem frissítenék!! -
Maximum1
őstag
válasz
OfficExtra #36659 üzenetére
Érezni nem érzek semmit.
Rosszabbnak nem mondanám.
Talán kezesebb a Win7 alatta, de lehet csak placebo.
Azok csak számok, nincs jelentősége. -
student
őstag
ssd-t mennyire viseli meg egy áram kimaradás ?
vagy inákbb ugy kérdezem egy hdd-hez képest -
azbest
félisten
válasz
Süni 1985 F #36654 üzenetére
mondjuk mert a trim parancs kiadásokor az oprendszer hibás memória tartalom miatt hibás címeket küld az ssd-nek, ami aztán össze vissza törli az adatokat. Ez csak tipp, de elképzelhető. Másrészt magát a fájlrendszert is tönkreteheti a hibás memória tartalomból kiírt adat. A tuning sok hibát okozhat.
-
Süni 1985 F
senior tag
válasz
jim_raynor70 #36656 üzenetére
Köszönöm a kielégítő választ!
Ilyet szerettem volna elsőre is! -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Süni 1985 F #36650 üzenetére
Nem a lap kezeli annyin, hanem ugymond a processzorod. Az alaplap birna akar 2800 MHz-ig is (
), de a CPU hivatalosan 1333 MHz-et tamogat, es bizony efolott hajtani mar tuningnak minosul a memoriavezerlo szamara.
Van egy QPI/VTT, VCCSA feszultsegparosunk. Ugy szol a fama, hogy a QPI/VTT es a VCCSA legyen (kozel) azonos feszultsegen. A kettejuk (kozel) azonos feszultsege meg ne legyen nagyobb a RAM Voltage-nal, mint 0,55V, kulonben maradandoan kepes karosodni a processzor.
Tehat a 2133 MHz-et megprobalhatod 1,15V QPI/VTT, VCCSA es 1,65V memoriafeszultseg mellett (amit kitolhatsz 1,7V-ig). Vagy megelegszel az 1333 MHz-cel, ha veletlen sem akarsz fustot latni, hisz a hetkoznapokban, atlagos programok mellett nem sok kulonbseget ereznel meg ekkora tobblet ellenere sem. Es ugye semmire sincs garancia tuningnal.Hogy miert doglik be tole az SSD? Passz. De ilyenkor erdemes a legfrissebb alaplapi BIOS-t es meghajto firmware-t a hardverekre pakolni, ugy megnezni, illetve elvegezni a tuningot es az azt koveto stabilitasteszteket meg az operacios rendszer telepitese elott.
Sot mi tobb, erdemes megnezni masik gepben az SSD-t, mert ha ott is felejt, akkor irany a garancia! -
ancarian
csendes tag
Sziasztok!
Holdem manager adatbázis elérését szeretném gyorsítani. Laptopom van, erre szeretnék egy külső ssd-t csatlakoztatni, és ide helyezni az adatbázist. Tudtok ajánlani valamit? -
Süni 1985 F
senior tag
-
válasz
Valószínű nem véletlenül állítja be 1333-ra a lap, és ez nem azt jelenti hogy valami hibás.
Nekem a lapom egy bizonyos 667-es memóriát (párban, 2 db-ot, és mindketőt egyesével is) 533-on futtatta, 667-en orthos alatt hibázott igen hamar.
Más lapban hibátlan ez a ram 667-en, és más 667-es ebben a lapban simán megy 667-en.
Vagyis "normális" lehet a jelenség valamilyen szinten. -
azbest
félisten
válasz
nem mindegy hogy teszed át más sebességre, nameg ahhoz az órajelhez lehet hogy nem szabványos feszültségérték tartozik, amit akár a processzor sem biztos hogy szeret
-
Süni 1985 F
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #36649 üzenetére
Gyárilag 2133Mhz csak alapból 1333Mhz kezeli a lap...
-
válasz
Süni 1985 F #36648 üzenetére
)"...ramomat áttenném 1333Mhz-ról 2133-ra..."
És még azt kérded, hogy mi lehet a gond?(Ha csak nem úgy érted, hogy 1333-as ram helyett 2133-as teszel a deszkába... Bár ez esetben is a ram-al lehet a gond)
-
Maximum1
őstag
Frissítettem az Agility 3 60GB-ot.
Ez alapján.
Én az USB-s verziót használtam, kb. 10 perc az egész.
Az Agility-m élete.
Egyedül a házirendeket kellett vissza állítanom, a többit nem bántotta a frissítés, de azért érdemes átnézni. -
flash-
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #36641 üzenetére
hát emlékeztem hogy van olyan topic ahol az ilyet jelenteni kell,el is kezdtem keresni de már ko vagyok(nem is találtam)köszi.
-
válasz
flash- #36640 üzenetére
Mi nem tudjuk áttenni, de a moderátorok igen. (Ezt a HSZ-t is töröltesd )
-
flash-
veterán
előző hozzászólásom át tudnátok tenni a nikon topicba?
véletlen ide lőttem -
flash-
veterán
Na megjött a Sandisk extreme HD Video SDHC 16 GB Class 10 es memóriakártyám 8.250 ft.
az oldalon az szerepel hogy up to 30Mb/s,nos nekem SDHC UHS-I up to 45MB/s kártyát küldtek.rendes tőlük.
Egy nagyon alap asus netbook kártyaolvasójába behelyeztem,crytal disk 20MB/s -t mért írásra-olvasásra egyaránt. -
flash-
veterán
válasz
jim_raynor70 #36637 üzenetére
értem már.
köszi -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
flash- #36635 üzenetére
A kulonbseg a ket meresi modszer kozott, hogy a Default tomorithetetlen, vagy kevesbe tomoritheto adatokkal mer, mig a 0 Filles csak jol tomorithetokkel, ami a SandForce-os SSD-knek kedvez. Mivel a valo eletben nem talalkozni csak tomoritheto es csak tomorithetetlen adatokkal, igy az alap (Random) teszt a mervado.
-
Bodor
veterán
-
flash-
veterán
sziasztok
a crystal diskben melyik teszt a mérvadó?és mi a különség?
gondolok itt arra hogy az egyiknél a fejlécben benne van ez az all 0x00. 0fill
másikban nincs.
és amelyikben nincs annál kisebbek is az értékek.szóval? -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
DNReNTi #36633 üzenetére
Az nem kavar be ennyire. De megprobalhatod ujratenni a rendszert. Ha igy lesz, Windows 7-es telepitovel particionald es formazd ujra, s ne tegyel fel egyelore semmilyen drivert, ugy merj.
Ezert nem szoktak Marvell melle ajanlani SandForce-ot, mert hulyul a ket vezerlo, kosd vissza Intelesre.
Sot mi tobb, nezd meg HD Sentinellel is, hogy mit ir a TRIM-re. -
DNReNTi
őstag
válasz
jim_raynor70 #36632 üzenetére
A TRIM a windows szerint működik, A partició eltolást is ellenőriztem, az is jó. BIOSban minden AHCI persze. Kipróbáltam a Marvell vezérlőn is, ott nem látszik ez a sebesség visszaesés viszont valszeg azért mert azon egy az egyben lassabb az egész. Ott a legjobb írási sebesség ~250MB/s míg az Intel vezérlőn simán felmegy 450MB/s-ig aztán az egyre nagyobb transfer méretnél lecsökken ~250MB/s-ra
Legfrissebb BIOS, firmware, driver...
Másik gépen még ki akarom próbálni mindenképp, meg ha más nem leformázom és úgyis kipróbálom. Mivel ezt a windows telepítő formázta talán az kavarhatott? -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
DNReNTi #36624 üzenetére
Azt kene kiprobalnod, hogy masik gepben hogy viselkedik. Mert egy 2500K-nak illene pofancsapnia annyira ezt a Kingstont, hogy durvan 20 MB/s-mal nagyobb irasi sebessegeket kapj.
Nekem ugy tunik, mintha a TRIM nem mukodne jol.
Ugye a BIOS-ban a PCH SATA Control Mode es a GSATA3 Ctrl Mode AHCI-re van allitva? Esetleg nezd meg, hogy a Marvelles vezerlon is ramatyabb-e az iras.(#36631) bandon: en csak linkelem a kollega priman megirt osszefoglalojat: [link].
-
bandon
tag
válasz
jim_raynor70 #36630 üzenetére
thx.
Mentésre mit ajánlasz? -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
bandon #36625 üzenetére
Elveszhet, ami nem egyenlo azzal, hogy feltetlenul el is veszik, ezert a gyarto is hangsulyozza, hogy keszitsunk a firmware-frissites elott egy biztonsagi mentest. De erdemes felrakni, mert korabban az OCZ Vertexe es Agility-je volt problemas meghajto, mely hibakat szoftveres modon sikerult orvosolni.
-
bandon
tag
Sziasztok!
érdemes feltenni az Agility 3-hoz ?:
[link]
Elveszik az update által a rendszer ami rajta van? -
Bodor
veterán
válasz
jim_raynor70 #36620 üzenetére
Hát bizony sokkal jobb megoldás egy önálló SSD. Most, hogy a 64GB-os Agility3 19K , és a 120 GB-os 31.5K -ért már megkapható, nem hiszem, hogy érdemes lenne egy 45GB-os Corsair-ért 101 $ körüli összeget kiadni, főleg csak cache-nak használva...
-
jim_raynor70
aktív tag
Mas alternativakent szerintem nyugodtan fogj be egy onallo SSD-t a rendszer ala. A fontos adatokrol, mint a csaladi fotok es videok, munkahelyi fajlok, stb. meg winchester eseten sem art idokozonkent legalabb egy biztonsagi masolatot csinalni. Egyeb allomanyokat nem szukseges kettevalasztani, a programok mehetnek nyugodtan SSD-re (hala az egnek, lecsungoben a babusgassuk a meghajtot tema).
-
BadGe
aktív tag
Sziasztok,
tudna segíteni valaki SSD cache-ként való használatában? Önálló SSD-t nem szeretnék a rendszerbe tenni mert egyszerűen nem tudnám saját magam szabályozni a fontos/nem fontos adatok elrendezését a vinyók és a gyors ssd között. Számomra az ssd cache jelentené az igazi megoldást (leszámítva természetesen az elég távolinak tűnő terabájtos méretű ssd-t...)
eddig erről a corsair megoldásról hallottam.
ismeri valaki? esetleg beszerzési helyet tudnátok javasolni? talán más alternetívát?
thx
ge. -
Coolmat
őstag
-
DNReNTi
őstag
válasz
Coolmat #36608 üzenetére
No helyzetjelentés:
BIOS-t frissítettem legfrissebb F12-re
Firmware-t az általad linkelt 501-re
Feltelepítettem az Intel RST drivert
Természetesen az Inteles SATA3 porton van az SSDVáltozás ugyan van de nem ültem seggre...
Tesztek:
AS SSDATTO
Crystal Default
Crystal 0 Fill
Hát a tőlem jobban gyakorlottakat kérdezném hogy az ATTO tesztnél látható írási sebesség visszaesése normális e? Akármilyen teszteket néztem ilyet nem láttam...
Továbbá a Crystal és AS SSD teszteknél szintén az írási sebesség katasztrófa.Mást nem nagyon tudok elkövetni már vele...
Egyébként használat közben abszolút penge a cucc, csak ez zavar kicsit. Bár tervezem a cseréjét OCZ Agility 3 AGT3-25SAT3-120G-re. Ez meg megy a laptopba. Csak szeretném tudni, ez az SSD valóban ilyen ... "fura", vagy itt valami nem oké és cseréltessem gariba? -
Coolmat
őstag
válasz
DNReNTi #36605 üzenetére
Szia!
Ha érzésre teljesen pöpecül megy, akkor a benchmarkokkal nem nagyon érdemes foglalkozni. Azért hogy kiszűrjük mi is okozhatja:
- Biztosan Inteles SATA3 portra dugtad? A lapodon van Marvell vezérlő is, ami lassabb lehet ("Marvell 88SE9172 chip: 2 x SATA 6Gb/s connectors (GSATA3_5, GSATA3_6) supporting up to 2 SATA 6Gb/s devices").
- Ha Intel porton van, tettél fel hozzá Intel RST AHCI drivert, vagy MSAHCI (amit a Windows gyárilag feltesz) driverrel működik? Amit linkeltem az Ipon fórumba azt Intel RST-vel értem el, MSAHCI-vel nekem is karcsúbb a 4k írási sebesség: [link], [link].
- A legújabb 501-es fw van az SSD-n? -
DNReNTi
őstag
Sziasztok,
Pár hete vettem egy KINGSTON SVP200S3/90G SSD-t (géppel együtt), nagyon meg vagyok vele elégedve, hihetetlen gyors. Gombnyomástól 10 mp alatt eljutok az asztalig, programok lényegében azonnal indulnak. Őrület az egész.
Viszont valamit nem értek. Ezt:
SATA3 porton van, és ettől sokkal gyorsabbnak kellene lennie az írásnak szerintem...
Lehet én nem állítottam be valamit? Esetleg valami BIOS beállítás is befolyásoló?
TRIM megy. Partíció eltolás oké. Stb...Konfig:
GA-Z68X-UD3H-B3
i5-2500K
2x KHX1600C9D3B1K2/8GX
SVP200S3/90GÖtlet? Gondolom én vagyok a láma mert az ipon SVP200S3/120G fórumán ezeknek az írási sebességnek másfélszerese-duplája van posztolva...
Köszi!
-
flash-
veterán
sziasztok
tudtok ajánlani valami pci os (pci-e) sata 3 bővítőkártyát,amivel ki lehet használni egy sata 3 as ssd-t?
vagy felejtsem el a dolgot mert még mindig nem létezik gyorsan működő bővítőkártya?
Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Milyen videókártyát?
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kuponkunyeráló
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged