Hirdetés
- Unigine Superposition Benchmark
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
Aktív témák
-
kilozsul
aktív tag
Help me plz...

Végre látja a Crystal Diskmark az SSD-met, és elég siralmas lett az eredmény.

Dell XPS 15 laptopban van (H67 chipset), dell driverrel, az ssd pedig Adata S510... Van valami ötletetek, hogy miként lehetne valami elvárható teljesítményre bírni?
-
Efbialy
tag
Szia!
Mivel Marvell vezérlős Sata3-as lapod van, így ezek az eredmények teljesen átlagosnak mondhatóak, ennyit tud ez a vezérlő.
Lamellus: A Samsung jó választás.
spiritex:[wiki] szerint nem támogatja a AHCI-t, ICH9x-től van AHCI mód.(de ott is figyelni kell hogy a sima ICH9-es lapok közül se támogatja mindegyik). Általában a gyártók honlapján ha megnézed a specifikációnál a Sata csatlakozókat akkor ott írja hogy támogatja-e az AHCI-t.
-
spiritex
veterán
Azt szeretném kérdezni, hogy melyik Southbridge chipset-ek tudják az Ahci-t?
Az ICH7 az ugye nem tudja.. de pl. az ICH8?
Ez pl. ICH8-as.. -
Lamellus
tag
Sziasztok,
~120 GB-os SSD-t szeretnék vásárolni amire Windows 7 kerülne. Az ajánló alapján a
OCZ Agility 3-at (AGT3-25SAT3-120G)Samsung 830 128GB-ot (MZ-7PC128D/EU) néztem ki. Az alaplapom GIGABYTE GA-790XTA-UD4.Szerintetek ez jó választás?
Szerk: meggondoltam magam.
-
ROTAX
csendes tag
Sziasztok,
Vettem egy Ocz Agility 3 SSDt 60gb de szerintem elég lassú, legalábbis a gyári adathoz mérten pedig Sata 3 portra van kötve, AHCI mód, Firmware a legújabb.
Mi lehet a gond vele? -
strebacom
senior tag
Segitsetek már légyszives, rendszer visszaghostolás után(ami a 100Mb-os part. is takarja)
EZT kaptam....
Win7 Home Premium X64!!Köszönöm!!
Volt már valakinek hasonló, vagy mit rontottam el??

Paragon bacup 2011 eredeti szoftver!!
-
davidsz
senior tag
Revon hiába van "Raid" ott van TRIM, Ezesetben pedig nincs (még).
Nekem 2db 128GB-s Samsung 830 volt RAID0-ban 2 hónapig. Nem láttam értelmét. Pedig vannak adatok is, Photosop stb. , de elegendő munkára. Én sem hittem addíg, hogy felesleges, amíg nem próbáltam

Esetedben több helyed lesz, de a Trim hiánya miatt lesz a negatívum. - bár ígérték, hogy ezt is megoldják Intelék hamarosan.
-
ooloo
őstag
Ha az olvasási sebesség drasztikusan visszaesik - az írási sebesség nem - , akkor milyen hibára lehet következtetni ?
-
davidsz
senior tag
Fokozatosan azt veszed majd észre, hogy lassulás van. - ez a Trim hiánya miatt
1 hónap használat után 50MB-t vesztett majdnem mindenhonnan nálam és tovább lassult.
A TRIM hiába néz ki úgy, hogy működik, a valóságban nem!!!
Káros??? Hát inkább azt mondanám, hogy SSD karbantartás szempontjából nem megfelelő. Ez sajnos még nem tökéletes megoldás. Nem hozza azt az eredményt használati színten, mint amit anyagilag beleölsz.
Revot nem biztos hogy én cserélném erre. -
N_A_S
veterán
válasz
davidsz
üzenetére
Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek! Szóval valójában káros is lehet a RAID a TRIM működésképtelensége miatt?

Egy Revodrive X2 160GB-t váltana egyébként

mod: A SATA csatikra odafigyelek mindig h Intel vezérlőn legyenek, a kábelre vonatkozott a kérdésem
Tehát SATA2 és SATA3 kábel között van e sebességbeli különbség, mert én így látatlanban azt mondanám hogy nincs.. -
Bodor
veterán
Csatlakozom az előttem szólóhoz. 3 évig használtam SSD-ket RAID-ben, de visszaálltam szóló SSD-re, mert érezhető különbség nincsen a két megoldás között, csak a tesztekben.
Ha sűrűn nagy fájlokat másolsz megfelelően gyors forrásról, vagy forrásra akkor van értelme a magas szekvenciális olvasási és írási képességnek, amelyet a RAID ad, 4K-ban meg ugyanaz. -
davidsz
senior tag
Sata3 portra tedd mind a kettőt. (első-másodikra) ha van lehetőséged (alaplapfüggő), akkor Inteles vezérlőre tedd. Arra készülj, hogy nem lesz valójában TRIM, és lassulni fog a meghajtó idővel folyamatosan.
Érezhető gyorsulás nem lesz 1 SSD-hez képest, csak mérhető gyorsulás lesz.
Én is használtam már RAID-ben. Aztán letettem róla, mert nincs értelme. -
N_A_S
veterán
Sziasztok!
Ma tervezek RAID0-ba kötni 2db Force 3 GT-t. Van esetleg valakinek tapasztalata? Hogyan érdemes csinálni? SATA kábelek számítanak hogy 6gbps-es legyen vagy ugyanolyan sávszélen tud müködni SATA2-es kábellel?

-
Bodor
veterán
válasz
OddMan
üzenetére
Solid3 kicsit gyengébb teljesítményű, a másik 3 közül vedd azt amelyik a legolcsóbb, mert nincs különbség közöttük, megbízhatóak mind. Crucial nagyobb 8 gigával, talán az éri meg legjobban.
Egy kis olvasnivaló...proly01: Ezt a kérdést nem valamelyik alaplapos topikban kellett volna feltenni?

-
OddMan
őstag
Az alábbi SSD-k szinte egy árban vannak IPon-nál. Szerintetek melyiket vegyem meg?

A lényeg, hogy gyors és megbízható legyen. Win7 lenne rajta meg talán pár játék, néhány szoftver, a többi cucc merevlemezen lesz.
Amúgy az OCZ Vertex3 és az OCZ Solid3 között mi a különbség?
- CRUCIAL 128GB SATA3 2,5" m4 CT128M4SSD2
- OCZ 120GB SATA3 2,5" Vertex 3 VTX3-25SAT3-120G
- OCZ 120GB SATA3 2,5" Solid 3 SLD3-25SAT3-120G
- CORSAIR 120GB SATA3 2,5" Force GT CSSD-F120GBGT-BK -
proly01
őstag
Tudna mondani valaki egy regebbi tipusu (nem sata 3as) alaplap tipust ami lga-775 os tokozasu es tamogatja az AHCI-t?Szerintem alaplapot kell cserelnem mert barmit csinalok folyamatosan csak nem bootol be es kekhalal van....Lehet hogy a sata3 as vezetek miatt vagy nekem mar fogalmam nincs.
-
bANDYka
tag
Nem sikerül.
Totál újratelepítettem (full új partíció létrehozás, majd formázás), most USB-ről eredeti Win7-et és lehúztam mindent telepítés közben. Most gyorsabban felment, de miután mindent felmásolt újraindítja a rendszert a logó bejön, aztán fekete kép, semmi tovább. Ha csökkentett módba indítom, akkor kiírja, hogy nem tudja folytatni a telepítést és hogy indítsam újra (ekkor a háttérbe a starting windows for first blabla van).
MI lehet még a gond? Mit tudok még ellenőrizni, változtatni? Vigyem vissza?
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Azért annyit hozzáfűznék, hogy eddig a sima intel chipsetdrivert (Intel® Chipset Driver 9.3.0.1019) használtam, és ment a trim úgy fsutil mint HDS szerint .....
Feltettem az IRST-t (Intel® Rapid Storage Technology 11.0.0.1032), trim ugyanúgy megy, csak annyi a különbség, hogy az eszközkezelőben az IDE/ATA vezérlő
erről...
erre változott......

Van ennek jelentősége? IRST-t nem csak akkor érdemes feltenni, ha a Raid is kell?
Javítsatok, ha tévedek.....
-
Bodor
veterán
válasz
bANDYka
üzenetére
a Win8-at USB-ről telepítettem, ez gondot jelenthet? Sajnos a Windows7-USB-DVD-tool-lal nem tudtam USB-re tenni Windows7 ISO fájlt, mert kiírta, hogy nem ismert ISO... :S
Nem gond, hogy a Win8-at usb-ről telepítetted, csak ha úgy ment, akkor gondoltam a Win7-nek is kéne menni USB-ről. Ha nem eredeti a Win7 telepítő képfájl, akkor a Windows7-USB-DVD-tool nem ismert ISO-nak látja....

somasz: A Trim csak akkor nem működik, ha az SSD-k vannak RAID-ben, mellette a HDD-k lehetnek.
-
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
És azt lehet tudni, hogy mely verzió felett? Jelenleg a 9.2.0.1011-est használom.....

-
bANDYka
tag
válasz
santiagoe
üzenetére
Igen próbáltam, sajnos nem segített.
@Bodor:
a Win8-at USB-ről telepítettem, ez gondot jelenthet? Sajnos a Windows7-USB-DVD-tool-lal nem tudtam USB-re tenni Windows7 ISO fájlt, mert kiírta, hogy nem ismert ISO... :S
A minden HDD levételt próbáltam, nem segytett, habár ugye a CD rajta volt, leveszek mindent és próbálkozom.@Fire/SOUL/CD:
természetesen DVD-re gondolta, csak elírtam, a minden partíció törlése rendben volt, de sajna így sem sikerült.Kösz a tippeket, ha esetleg még eszetekbe jut valami ne kíméljetek...

-
proci985
MODERÁTOR
válasz
somasz
üzenetére
windowsnál be lehet állítani automatikus backupot. illetve ha szerververziód van, akkor szerintem ott mintha lenne olyan script, ami segítségével kijelentkezéskor bizonyos parancsokat le lehet futtatni. de olyan script biztosan van, ami pl minden nap egy beállított időpontban nyom egy automata backupot.
ennél jobb megoldás a tükrözés lenne, de ahhoz kellene még egy SSD.
illetve van egy harmadik módszer is, a subversion. de ehhez kell egy server és csak bizonyos esetekben jó.
-
zoleeno1
veterán
válasz
lacko6
üzenetére
Régi, nem régi, utoljára akkor mértem egyet kíváncsiságból. Sőt 1x és utoljára, mert amúgy semmit nem jelent, hogy 10 vagy 12mp, csak viccből írtam

SipiBcs: Gyerünk-gyerünk
én laposról vagyok jelenleg, nem tok most másikat mérni, de nem is offolok tovább, fejezzük be a kinek az e-penis-e a nagyobb játékot
Amúgy az még szűz rendszeren volt, akkor üzemeltem be az ssd-t. Azóta van min. 2 progi, amire fejből emlékszem és indul a rendszerrel, szal már az enyém sem 10 tuti 
-
somasz
addikt
Lehet, félig off, de tudna erre valaki válaszolni?

-
proci985
MODERÁTOR
Indilinx Everest platformról tényleg ennyire nincs semmi tapasztalat?
-
lacko6
senior tag
Melyik programmal lehet mérni a Boot idő?
-
davidsz
senior tag
válasz
Carasc0
üzenetére
Amit felsoroltál Win7, programok, Adobe CS5 pakk, pár játék, az elfér egy 128GB-s SSD-n.
Ha felteszel mindent, akkor is megmarad a szükséges üresen hagyott hely.És még ha ügyes vagy, akkor marad 10GB helyed a "munkafájloknak" ... mindemellett nálam még a fotók is SSD-n vannak.
-
proly01
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Jó akkor újrahúzom win7 64bit el megpróbálom az alapján amit linkeltél úgy ahogy leírták és jelentkezem....
Gondolom akkor úgy értetted a mondatodat,hogy lehetnek elsőre ismeretlen jelenségek de a hibámnak amiről beszéltünk nem szabad előjönnie?!...De azt ne feledd,hogy nekem nincs AHCI-m

-
Carasc0
őstag
Valamilyen szinten gondolok a jövőre is. A programok mérete is egyre inkább emelkedik. Jelenleg a telepített WIN7-em Windows mappája foglal csak 13 Gb-ot. A programok összesen foglalnak 17GB-ot. Erre még rátolok egy VB-t meg még egy PS-t máris a foglalás 40GB-nál tart az összfoglalás. Állítólag játékot nem érdemes SSD-n tárolni. De akkor semmi értelme, mert a betöltésgyorsulást nem fogom érzékelni. Tudom hogy játékok esetén nem lesz több FPS ha SSD-ről fut, de azért ma már a komolyabb játékok pályái töltenek pár percig még komoly gépeken is, így nem árt oda egy SSD. Igen ám, de ezek a játékok legalább 8-10Gb-ot foglalnak ha nem többet. Jövőben ez még jobban növekedni fog és a HDD sebesség miatt tovább kell várni a betöltésre. Viszont ha ezeket a játékokat (beszéljünk csak 2 játékról, ne többről!) akkor is foglalják a helyet. (10-20GB/játék). Meg még haggyak 10-15%-ot az SSD-nek.
Nos tehát ha ezt nézem (jövőt) akkor kevés a 120GB. Talán kiegyezek magammal egy Corsair GT 180GB. Arany középút!
-
válasz
proly01
üzenetére
Ezt mondom, különös tekintettel arra a részre, hogy semmilyen chipset driver-t ne telepíts fel Nem érdekes, ha az eszközkezelőben elsőre lesznek ismeretlen eszközök (pl LAN, Audio stb), az a lényeg, hogy a tiszta telepítést követően nem szabad előjönni a jelenségnek. (Ezt az NVidia chipset drivert teljesen el kell felejteni, egészében nem kell elepíteni, ha kell belőle valami, akkor meg korábban leírtam, hogyan lehet kiszedni belőle)
-
Bodor
veterán
válasz
Carasc0
üzenetére
Valós felhasználás terén egy átlagfelhasználó számára NINCSEN szükség a 240 GB-os SSD-k által mutatott többlet sebességre, amelyet a 64-, 90 vagy 120 GB-os társaikhoz képest teljesítenek, mert nem érzeni belőle annyit, amennyivel többe kerülnek.( Igazából semmit sem érezni) NE a teszteket nézd!
CSAK abban az esetben vegyél ekkora SSD-t, ha szükséged van a nagy tárhelyre.
Ajánlom elolvasni a Milyen SSD-t vegyek? cikket, amiben többek között a linkelt tesztekben látszik, hogy a valós felhasználásban alig van különbség az SSD-k között.További olvasnivaló: LINK
F34R: Én egyiket sem ajánlom.Elég régi tipusok, és Intel egyébként is aránytalanul drága a többi hasonló teljesítményű SSD-hez képest. Szerintem. Olvasnivaló
-
proly01
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Jól van bocsi tudom hogy warez,csak gondoltam tájékoztatlak mindenről hátha épp ez segített volna a hiba megoldásában.....
Nem ismeretlen az ezköz ha az ssd re gondolsz...felismeri már a bios is fel is ismerte csak egyszer nem és a Hard disk sentinel is az ssd saját illesztőprogramja nem ismeri fel hogy egyáltalán lenne a gépben ssd ezért nem is engedi sem a frim-et frissíteni sem pedig bármit tenni az ssd vel mivel úgy látja nincs benne de a bios látja csak nem akar róla valami oknál fogva bebootolni csak ha minden egyes alkalommal megnyomom bootolás közben hogy az ssd ről bootoljon be de van hogy ha megnyomom akkor se bootol be akkor kikapcs újraindít és akkor kijön hogy "hibát észleltem a windows nem indítható el a probléma valószínűleg egy újonnan telepített hardware ben vagy szoftverben keresendő mit kíván tenni?"
Windows javítása (ajánlott) ha erre nyomok nem talál semmit vagy normál módú indítás.Ha erre nyomok álltalában bebootol de van mikor így se.....
Érted?
Szóval azt mondod hogy ha fogom és újrahúzom akkor semmilyen chipset se települ és amit ma feltettem az is törlődik?De akkor mit tegyek fel az alaplaphoz kapott gyári cd-t ami kb 2009 es vagy mit ha ne az nvidiát?
Amúgy most néztem és a hard disk sentinel már 99% ot ad a kondícióra de mitől fogalmam nincs
-
F34R
nagyúr
Sziasztok
inel x 25 g2 40gb vagy intel 320 40gb lenne a jobb választás ?
-
válasz
proly01
üzenetére
"Felpakoltam a legújabb nvidia chipsetet,de azt csak ma tettem meg!
Tegnap délután még nem volt fent csak a régi chipset..."
tehát ha jól értem, akkor egy régebbi NVidia chipset lett először telepítve. Ha jól értem, akkor itt vége is a történetnek, mert nem szabad feltelepíteni (se régi, se új) NVidia chipset-et, mert hírhedten xar-ok... Ha ez a szitu akkor újratelepítés.
Feltételezem azért pakoltad fel, mert az eszközkezelőben voltak ismeretlen eszközök. na a chipset driverek egy része (és ez az NVidia is ilyen szokott lenni) önkicsomagolós telepítő, ami azt jelenti, hogy simán ki lehet csomagolni, mintha egy winrar vagy zip stb fájl lenne, anélkül, hogy futtatnád a telepítést. Ha esetleg nem, akkor meg indítsd el és akkor kicsomagolja magát valahova vagy akár meg is adható, hogy hova csomagolja ki magát. Ha ez megtörtént, akkor meg kell szakítani a telepítést és az eszközkezelőben manuálisan beadagolni az adott ismeretlen eszköz driver-ét (hisz már tudod, hogy hova csomagolta ki magát, csak be kell tallózni azt a mappát pl)
Így valóban csak azon driverek települnek, amik az ismeretlen eszközhöz kellenek."rátettem a daz féle loadert..."
Na az ilyet meg hanyagoljuk, mert ez warez téma és az PH!-n nem megengedett (arról nem is beszélve, hogy az ilyen xarok is kinyírhatják az OS-t...)
-
StephenNO1
tag
válasz
steve24
üzenetére
Igen használható opp. rendszerhez is, sőt egy számítógépben többnyire a hdd a legelavultabb (lassabb). Youtube-on láthatod a változásokat, vagy az a legjobb, ha beszerzel egy jó SSD-t és saját bőrödön tapasztalod. Az SSD nem örökéletű csak korlátozott írási ciklust visel el, ha az ajánlott optimalizálásokat betartod hamarabb fog elavulni, mint tönkremenni.
-
Gyerekek. Valaki segítsen már elegem van. SSD-n elindítanám az oda telepített rohadt HD Sentinel-t, de cseszik elindultni, ott van a processzeknél, de csak nem indul, pedig azonnal kéne neki. Nem buheraWin, friss telepítés.
-
Carasc0
őstag
Nagyon köszönöm itt a SSD szakik által készített ismertető cikkeket. Nagyon olvasmányos, tényleg ez által a lehető leghatékonyabban lehet beüzelemi bárkinek, bármilyen vásárolt SSD-jét. Tudom hogy a tesztek senkit nem érdekelnek, mert nem ezért vesznek SSD-t, de mégis, hacsak egy kicsit is, de valamit sugallnak. Épp néztem kb 10 féle online tesztet, ahol elsősorban a SATAIII-as 120GB-nál nagyobb SSD-ket mérettették meg. Nekem ami lejött így elsőre hogy az OCZ Vertex 3 Max IOPS 240GB-os darab szinten mindenütt nagyon erős mezőnyben volt. Kár hogy ilyen drága én biztos ezt venném.
Viszont érdekelne hogy ha ez a darab tényleg a legtöbb írási/olvasási teszteken ilyen erős, akkor a kis tesója is a 120GB-os is? Néztem az árakat. Ha mennyiség/teljesítményt nézek, akkor szerintem a legjobban a Vertex 3 240GB-os éri meg a legjobban. Utána jönne a Corsair GT 240Gb. Ha nem nézem a kapacitást, akkor szerintem a OCZ Vertex 3 MI 120GB a nyerő.
Ezek közül ti melyiket választanátok ha tegyük el a pénz nem számítana? (kiemeltem a választani kívánt eszközöket)
Én szeretnék többévre vásárolni, gyors és megbízható SSD-t ami mindenképp támogatja a TRIM-et. Ez a cél, és ebből kifolyólag jön a fenti kérdésem!

-
steve24
aktív tag

-
proly01
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Felpakoltam a legújabb nvidia chipsetet,de azt csak ma tettem meg!
Tegnap délután még nem volt fent csak a régi chipset és akkor is csinálta.Elsőnek felment a win 7 probléma mentesen aztán rögtön az első bebootolásra nem látta az ssd-t rátettem a daz féle loadert (mikor újraindítottam én magam telepítés után és kijelöltem hogy az ssd ről bootoljon) hogy jónak lássa a win 7 et
ezután kezdődtek a bajok....nem bottolt be újraindításkor azután meg csak villogott a kurzol és semmi újraindítottam újra semmi kékhalál.Újrahúztam vagyis csak akartam mert dvd rom ról a telepítő azt jelezte nincs semmi amire tehetném a windowst nem érzékelte az ssd-t erre leállítottam rádugtam az 1 tb os Wd külső vinyómat és úgy próbáltam.Ekkor már az ssd is és a külsőt is felismerte ki is írta hogy a külsőre nem tehetem a windowst csak az ssd re.Aztán feltette letöltöttem a hd sentinelt ami nagy kérdőjeleket rakott az ssd re ki hogy nem tudja mi az.Kikapcsoltam a gépet fogtam sata 3 ki sata 2 be fél órát kínlódtam mire behozta az asztalt 5 kékhalál meg 3 boot/error 0000c002b valami üzenet nagy nehezen felállt ekkor már látta a sentinel az ssd -t és a külsőt is rátettem a samsung magician programot és erre kiírja hogy nincs ssd-m sőt semmilyen meghajtóm amit meg tudna vizsgálni.Azóta pedig kínlódom vele..... -
steve24
aktív tag
Sziasztok. most halottam az SSD röl. kicsit lemaradtam az elmult pár évben, érdeklődnék hogy cxsak adattárolásra vagy operációs rendszer hez is használható? mármint hogy lehet e telepiteni op rendszert?
köszönöm a váalszotokat!

-
válasz
bANDYka
üzenetére
Gyakorlatban nem próbáltam még a közelmúltban elérhetővé tett W8-at, de mivel van benne olyan új feature, ami valószínűleg bizonyos, a W7 által nem ismert partíciószerkezetet érinthet, ezért én is hajlok afelé, hogy W7 telepítése előtt, le kellene törölni minden partíciót az SSD-ről és utána csak a W7 telepítés. (remélhetőleg a CD ROM-on meg CD valójában DVD meghajtót és DVD-t értesz, nem pedig a neten keringő warez W7 kaki edition-t, ami elfér egy CD-n, mert akkor nincs miről tovább értekezni)
proly01
Mivel valahogy felvarázsoltad a W7-et ezért gondolom a BIOS látja rendesen az SSD-t. Elsőre a az NVidia chipsetre tippelnék, mert ha azt felpakoltad, akkor húzhatod is újra a rendszert.Megint hegesztik a PH!-t, remélem nem 5x megy el a HSz...
-
Bodor
veterán
-
bANDYka
tag
Sziasztok,
akadt némi problémám a frissen vásárolt Agility 3-as SSD-vel. Asus P5K alaplapom van, kicsomagolás után gondoltam felteszem a Windows 8-at rá megpróbálom kicsit. Fel is telepedett pillanatok alatt működött is a teszteredményem is jók voltak, viszont az operációs rendszer nem igazán jött be, így úgy döntöttem, hogy visszaváltok Win7-re.
A CD ROM-ról történő Win7 telepítés viszont iszonyatos lassú és szakaszos úgy hogy csak a CD és az SSD van SATA csatolókon, minden más eszközt leszedtem.
Kétszeri újraindítás után a windows betöltési logo után pedig fekete képernyő fogad, nem töltődik be az asztal. Az SSD aktivítás LED néha villog kicsit de az asztalig nem jut el.
Valaki tudna segíteni mi a probléma, tapasztalt valaki esetleg hasonlót? Előzőleg Win8-cal jól ment, de valamiért a 7-es betett neki.
Előre is köszi, üdv.:
András -
proly01
őstag
Tudna valaki segíteni,hogy olyankor mi van ha ma vettem én is ilyen ssd-t[link] hazahoztam hdd ki ssd be és folyamatosan kékhalál van a windows indítása közben utána újraindulna de nem tud behozza hogy javíthatom vagy a windows normál módú indítása lehetőséget ha a javításra nyomok nem tudom kijavítani a hibát üzenetet kapok ha a normál módú indításra rakom akkor vagy elindul vagy nem !!!!Általában nem.Tegnap délután 3 óta szenvedek vele.Ha be akarom kapcsolni a trim et "cmd" ben akkor is az az üzenet fogad hogy rendszergazda jogosultság szükséges pedig az én vagyok.Alaplapom nem támogatja az AHCI-t feltenni viszont IDE alatt tettem a windows-t.SATAIIes alaplappal [link] használom én is de a hozzá kapott SATAIII as kábellel van összekötve az alaplappal de ha a 2 esre kicserélem akkor is ez van.A magician szoftver meg azt írja mikor elindítom hogy ebben a gépben nincs ssd.
Ilyenkor mi van tud segíteni valaki?
Fogalmam nincs mit tehetnék vagy mi lehet a baj.Olyan mintha egyszerűen nem fogná fel hogy van benne ssd próbálkozik próbálkozik de semmi.
Előre is köszönöm a válaszokat
Vagy ha tud valaki esetleg 775 ös tokozású alaplapot linkelni PCI-E csatlakozással integrált hangkártya nélkül ami kezeli ezt az ssd t azt is megköszönném.

-
válasz
Szab24
üzenetére
"Összességében is azt érzem, hogy nem igazán érte meg az SSD. A 2 perc boot idő lement 1 percre..."
Abban a konfigban nem az SSD a gyenge láncszem... Ez az 1 perc még úgyis sok, ha a gép bekapcsolásától az asztal megjelenéséig mérted, valami nincs rendben a konfoggal vagy beállításokkal. "Fussd át", talán benne van az oka a lassú indulásnakspiritex
Mindjárt megnézem és írok privát üzenetet. -
spiritex
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Elolvastam a cikkedet, nagyon jó, kötelező olvasmány!
Még egy kis segítséget szeretnék kérni. Olvasás közben felmerült pár dolog:1. írod, hogy legjobb mindig sata2 ssd-t sata2 portra dugni, sata3-as ssd-t sata3-asra. És hogy egy sata2-es ssd-t felesleges sata3-ra dugni.De mi van ha csak sata2 port van az alaplapon, és sata3-as az a Samsung, amit venni szeretnék? Az is necces? A Samsung oldalán azt írja kompatibilis lefelé..
2. arról is írsz, hogy, idézem: "Az alaplapod pontos típusának birtokában(gyártó, típus, revízió), a gyártó honlapján tájékozódj arról, hogy az alaplapon hány darab, milyen sebességű SATA port található és arról is, hogy 1 vagy több SATA vezérlő teljesít szolgálatot és mely vezérlőkhöz, mely SATA portok tartoznak."
Nos, a szóban forgó P5G41T-M LX alaplap füzetében a SATA-ról csak annyi van, hogy: 4xSerial ATA 3Gb/s ports, illetve csak annyi állítási lehetőség van a Storage Configuration-ön belül, hogy ATA/IDE Configuration: Disable, Comaptible, Enhanced, utóbbi pedig S-ATA+P-ATA, S-ATA, P-ATA. Ha a gépben lesz egy SATA SSD (win7 64), egy SATA Dvd-író, és egy PATA HDD (csak adatok), akkor itt mit állítsak? Nem látom a SATA-n hol lehet bármit is állítani.
user manual -
zoleeno1
veterán
válasz
KaiotEch
üzenetére
"Egyébként nem vagy egyedül azzal, hogy nem érte meg. Igaz, hogy 20mp alatt nekem bebootol, meg kattintok és máris ott a FF, de én is többet vártam az egésztől."
Mégis mit vársz még tőle, hogy kv-t főz, meg megkeni a pirítóst?
Pontosan azt lehet elvárni tőle amit leírtál (egyebek mellett), gyors boot és program indítás. -
Szab24
tag
Sziasztok, én is beléptem a klubba egy 60 GB-os Corsair GT-vel. Sikerült is egy új W7-et rátelepíteni, nagy nehezen az AHCI-t is megoldottam, de egyenlőre még csak kísérletezem. Tudom, hogy egy elég régi alaplapom van (Gigabyte 790X-DS4, X4955BE, 2+2 GB Corsair XMS2 CM2X memória) de nem kevés ez egy kicsit(nagyon):

Összességében is azt érzem, hogy nem igazán érte meg az SSD. A 2 perc boot idő lement 1 percre a Starcraft2 meg 5 másodperccel hamarabb indul el és ennyi. Azért még folytatom a tesztelgetést, a jövő hónapig biztosan mert akkor akarok venni új alaplapot és memóriát (szerintem ASROCK 970 Ext.4 lesz belőle) és hátha a SATA3 meg a DDR3-al jobb lesz!?
-
Annyiban másabb, hogy amikor telepíted a rendszert akkor minden más vinyót húzz le, mert akkor oda is telepít, és ha netán az a vinyó kikerül a gépből, akkor nem fog bebootolni.
Illetve a szokásos beállításokat el kell végezni utána.
(#34825) Szab24: Ha SATA3-as az SSD-d akkor gyorsabb lesz, ha nem akkor nem, de ez valóban kevésnek tűnik. Valami nem kerek.
Egyébként nem vagy egyedül azzal, hogy nem érte meg. Igaz, hogy 20mp alatt nekem bebootol, meg kattintok és máris ott a FF, de én is többet vártam az egésztől.
-
ooloo
őstag
Újra szeretném telepíteni a rendszert . Az SSD esetében is az az eljárás , mint egy hagyományos adattárolónál ?
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi!
Nem néztem el, két mérés esetén is megnéztem HardDiskSentinel-el a CrystalDiskMark-teszt előtti és utáni állapotot is. 16 GB volt mindkettő. -
válasz
Porcupain
üzenetére
Igen, nem véletlenül nem akartam felsorolni mindet, ezeken kívül is van jópár még...
liszi70 #34813
Hogy miért épp 16G az passz (max elnézted), de olyan 20G írás körül van (5*4*1000MB)
Az SSD kontrollere ennél többet ír a valóságban (WAF)spiritex #34816 - lehet, hogy nem tiszta pár dolog, ezért leírom
1. W7 alatt, a W7 saját driverei támogatják a TRIM-et, SATA IDE és SATA AHCI üzemmódban is
2. XP/Vista nem támogatja a TRIM-et semmilyen üzemmódban sem
3. Ha XP-t használsz, akkor olyan SSD-t válassz, aminek a vezérlője végez ún. trim-szerű karbantartást.[link]
általánosságban a JMicron és Toshiba vezérlővel szerelt SSD-k, amik jó munkát végeznek, a Sandforce-osak már gyengébben szerepelnek, de elfogadható(kivétel pl az "új" Petrol, mert az direkt kapott aktív Garbage Collection-t) a Samsung 470/830 pedig kifejezetten rossz választás XP vagy Vista alá.
A hatékony trim-szerű karbantartást végző vezérlők sem úgy dolgoznak, mint a TRIM, mert a teljes blokkot tartják karban, így lényegesen nagyobb az írási ciklusok száma. Azok a segédprogramok, amik erre szolgálnak, azok sem úgy működnek mint a TRIM és ezeke használatát sem kell túlzásba vinni, azaz nem kell naponta futtatni őket, mert csak az írást növeled vele.(magyarul havonta-2 havonta lefuttatod és pötty) -
spiritex
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Akkor már csak egy kérdés:
mi van, ha valaki XP-t szeretne használni és nincs Ahci-je? Egyértelműen felejtős neki a TRIM és marad neki a kézi ssd-optimalizáló szoftver alkalmankénti lefuttatása?(#34814) liszi70
Ne haragudj, kérnénk tőled még egy tesztet. WD HDD Ahci módban, nagyon kíváncsi vagyok mennyivel gyorsabb a sima IDE-s módnál. -
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
proci985
üzenetére
OCZ Petrol 128 lesz, elvileg octane s2/ sata3hoz hasonlóan Indilinx Everest.
Vertex 2-3 volt hasonló árban, de ahol körbenéztek fórumok mindenhol tele a bsod/dismount problémakörrel. agility3 szintén. octane s2 lassabb (és egyben sata2) volt és alig olcsóbb, szintén erre a platformra épülő octane 3 volt, de a Petrolra jóval nagyobb a leárazás épp. értsd, Petrol bevezetős, negyedével olcsóbb, és emiatt fért be a 128as modell a keretbe
.Indilinx Everest platformról mit érdemes tudni? kell valamire pluszban ügyelni velük win7 x64 socket1156 alatt?
-
Porcupain
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Crucial M4 is, ha már a javasolt ssd-k között szerepel.

-
-
Egy 1000MB-os mérés a CrystalDiskMark-al 16GB írást jelent az SSD-re, a HardDiskSentinel szerint.
Miért? -
-
Pilok
tag
Rosszul irtam Nem force 3 GT hanem sima Force GT.
Pilok
-
Pilok
tag
Sziasztok olyan kerdesem lenne, OCZ agility 3 vagy Corsair Force 3 GT. 90 vagy 120 Gb-os meretben gondolkozom mivel w7 x64-es rendszert hasznalok. A gep maga Asrock 970 extreme 3 deszka 2x4 Gb memoria phenom 2 960T es 6850 VGA. Grafika, 3D es jatek a fo iranyvonal a hasznalat teren.
Pilok
-
Efbialy
tag
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Milyen SSD-ket érdemes mostanában venni. Úgy értem melyik gyártó melyik típusú SSDjét szabad/érdemes beszerezni. Ár érték arány esetleg.
Nem kell nagyon most kivesézni nekem, csak pár név érdekelne. Rendszer vinyónak szeretnék a közeljövőben venni egy 30 akár 60/64Gb-osat!
Köszöntem!
Ez?
Corsair Force GT 60GB 555/495MB/s - 24.000Ft-ért? -
Haart
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Thx ez már nagy segítség

Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Unigine Superposition Benchmark
- Horgász topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kuponkunyeráló
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- ÁRESÉS! ÚJ! BONTATLAN! Külsők SSD 500GB,T5-T7Samsung,SandiscExtreme,Seagate,Adata480GB
- 4x2TB WD RED Nas Merevlemez
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 8GB 256GB 1 év garancia
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 16GB 512GB 1 év garancia
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó szerverek!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Esetleg későbbi firmware/driver javíthat rajta vagy esélytelen?
Mert kb a sata 2 és a sata 3 között van így a teljesítménye.

)
Ott valami árulás van! 

Ilyenkor mi van tud segíteni valaki?