Hirdetés
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- DUNE médialejátszók topicja
- Házimozi belépő szinten
- Mini-ITX
- VR topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Aktív témák
-
Bodor
veterán
Érdekes ez az Intel 330-as sorozat.
-
Pantok
aktív tag
-
HXY
addikt
Tudtok valamit a Samsung 470-es , illetve 830-as
dobozos, tehét nem OEM SSD-k garanciáztatásáról?A szervizben kell a számla is, vagy elég a garanciapapír is?
Gondolom a sorozatszám édeskevés... -
szörnyeteg77
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
hali! Miért érdemes megszabadulni a rejtett 100 megás particíóról? Mind a kettő 100 megást töröljem? Hdd és ssd...
-
Pantok
aktív tag
60~ GB-sek között mi a bestbuy? Mi éri meg a legjobban 20-30k-nál.
-
kilozsul
aktív tag
-
Mivel nagy az érdeklődés a klónozók témájában (privben és mailben is sokan keresnek, ez utóbbi esetben olyan userek is, akik nem PH! tagok, csak olvassák a topikot) és ehhez kapcsolódó dolgokban, ezért itt üzenném az érdeklődőknek, hogy ahogy időm engedi, az alábbiak lesznek kivitelezve
1. Készülni fog egy logout bejegyzés a korábbi és a 2. pontban emlíett tesztről
2. Közkívánatra újra tesztelem a 14 alkalmazást, de most úgy, hogy nincs 100 megás rejtett partíció és a HDD rendszerpartíciója is kisebb, mint az SSD teljes kapacitása.
3. A 2. pont kapcsán bemutatom(szintén sokan kérdeztétek), hogy lehet megszabadulni a 100 megás rejtett partíciótól utólag. Ezt ráadásul úgy oldjuk meg, hogy az éppen futó OS alól szabadulunk meg tőle illetve akkor már partícióátméretezés is be lesz mutatva.Szóval köszönöm az érdeklődést, rajta leszek, ahogy időmből csak futja, remélhetőleg legkésőbb hétvégére kész leszek és publikálom. Addig is türelem.

-
@matthew@
őstag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Értem és hogyan kell nekiállni vagy mi kell hozzá vmi segéd progi vagy vmi? Amúgy van szünetmentes tápom de az nem tudom h mennyit bír ki sztem nem sokáig bírná a gépet, amúgy mennyi idő egy BIOS frissítés kb.?
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
@matthew@
üzenetére
A hankartya es a drivere kulonallo dolog, nem szoktak a chipset driverbe epiteni. Felteheted nyugodtan a lemezrol, vagy akar a Gigabyte, illetve a Realtek honlapjarol letoltve.
Alaplapi BIOS frissitese nem jar adatvesztessel. Ha rosszul csinalod, vagy UPS nelkul kifogsz a folyamat kozben egy aramszunetet, akkor maga az alaplap tonkremehet, de a meghajtok tartalma megmarad. -
@matthew@
őstag
válasz
Blue@X
üzenetére
Értem, még 2 kérdés: a lemezen van a az alaplapi hangkártyához a szoftver (Realtek HD Audio) ezt mindenképpen telepítenem kell, mert különben nem tudom megnyitni a kezelőfelületét sem, ugye?
Illetve BIOS frissítés hogyan működik és adatvesztés nélkül meg lehet-e oldani?
-
-
-
gera021
aktív tag
válasz
@matthew@
üzenetére
ritka jelenség nem hiszem h veszitene, nincs gond ha nem teszed fel a chipset drivert, már régebben is hüseéget mondtak
, letesztelni az ssd-t h a gyártoi gyorsaság meg-e van, igen driver nélkül teszteld, az a biztos, a gyári cd-t soha nem bontottam még ki, az alaplap hivatalos oldalán megtalálod mindig a legujabbat,amit elfelejtettem kérdezni, ha nem a legujabb bios van fent az alaplapodon az akkor tedd meg, az is okozhatja a hibát...
-
@matthew@
őstag
válasz
gera021
üzenetére
Akkor együtt élek a problémával mivel win reinstal-t most tuti h nem fogok csinálni
Ezzel a problémával amúgy az SSD veszíthet élettartamából?Mellesleg a chipset drivert ha nem teszem fel akkor abból nincs gond? Csak mert régebben mindig az volt h mindent fel kell tenni, most akkor mégsem? Illetve a friss win7 driver nélkül-t és akkor tesztelést h érted? Még VGA drivert se tegyek rá és úgy tesztelgessem 2 hétig h előjön-e a probléma?
Blue@X: az nagyon jó akkor az alaplai CD-t igazából be sem kell tenni és semmit sem érdemes feltenni róla? Csak ha gond van és a win7 automatikusan nem teszi fel?
-
@matthew@
őstag
válasz
gera021
üzenetére
Az gáz lehet h feltettem az alaplapi chipset drivert? Mert megszokásból azt is feltettem, betettem a CD-t ami az alaplaphoz járt és feltettem mindent, ezt le kéne szednem
, és ez is okozhatja a problémát?Illetve találtam egy ilyen oldalt/progit: ez mennyire megbízható, telepíthetem-e vagy nem jó ez a progi?
-
@matthew@
őstag
válasz
gera021
üzenetére
Igen AHCI-n van a BIOS, nincs tuningolva a rendszer, driverekből mindig a legfrissebbet teszem fel (VGA) de az alaplapi driverem az mindig az ami az eredeti CD-n van, amúgy AHCI dirvert magától tett fel és az egy régebbi verzió asszem úgyhogy lehet azt kéne frissítenem

Amúgy ezt írja az eseménynaplóban -
gera021
aktív tag
válasz
@matthew@
üzenetére
jo pár probléma okozhatja: biosba átálitottad AHCI-re? rendszered tuningoltad? (ha igen 100 h stabil?), molex biztos ad áramot mert csak 3szor fordult elö, nem az a hibás..., mien driver-eket raksz fel, ill. használsz?
http://logout.hu/bejegyzes/fire_soul_cd/windows_7_telepitesi_utmutato_ahci_edition/friss.html
ezt olvasd át..., segiteni fog
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne h néha előfordul olyan h kikapcsolnám a gépet és rányomok a leállításra, majd ki is kapcsol, de ekkor előjön egy kék képernyő vmi hülye visszaszámlálással majd újra bekapcsol a gép és kiírja h a win egy váratlan leállás után állt helyre, ez mitől lehet?
Ez azóta jelent meg h SSD-re váltottam (kb. 1-2 hónapja) és azóta olyan 3x fordult előWin7-es topikban is kérdeztem de megoldás nem vpt csak egy másik fórumtag jelezte h neki is ez van SSD-vel de nem tudja h mitől.
Eseménynaplóban megnéztem és kritikus hibának írta ki és azt h valszeg nem kapott áramot az SSD vagy nem válaszolt, ez esetleg lehet attól h az ssd molexről kapja átalakítóval az áramot? -
spiritex
veterán
Ha Paragonnal csinálod akkor nem így. Hanem:
1. rádugod a partícionálatlan SSD-t a gépre,
2. bebootolsz HDD-ről,
3. feltelepíted a Paragon MigrateOStoSSD-t majd elindítod,
4. átklónozod vele a HDD system-jét az SSD-re,
5. BIOS-ban állítasz egy boot sorrendet SSD-re és most már
6. SSD-ről állsz fel.A (#35744)-as táblázat szerint Ghost-tal nem fog menni a dolog, ha a feltételeid olyanok, mint a (#35731) feltételei.
-
syl5
őstag
Köszönöm, és sorry, hogy nem olvastam bele, mielőtt kérdeztem!
Ez akkor úgy fog működni, hogy:
1. bebootolok HDD-ről,
2. csinálok egy backup-ot,
3. majd kikapcs, rádugom a partícionálatlan SSD-t a gépre,
4. bebootolok megint HDD-ről,
5. csinálok egy restore-t (itt lehet választani, hogy az SSD-re menjen a restore?)
6. restart, bios-ban boot sorrend átállítása
7. majd már SSD-ről állok fel? -
Att1la.
őstag
Üdv.
Elvileg a napokban ha minden jól megy beruházok egy OCZ SSD-re mert szegény csóri HDD ha több dolgot csinálok egyszerre eléggé szenved
.
Rendszer és pár videó lenne rajta, olvastam az 1.hsz-ben: Javasolt műveletek a meghajtó életciklusának növelése érdekében OCZ support szerint
Ezzel kapcsolatban szeretnék majd segítséget kérni magyarul kicsit szájbarágósan, ha lehetséges.De a fő kérdés: kell nekem valamilyen átalakító kábel hogy tudjam használni az SSD-t vagy egyszerűen csak átdugom a kábelt a HDD-ről az SSD-re és kész?
-
syl5
őstag
Sziasztok!
Beneveztem egy Samu 830-asra.
Kompletten át szeretném húzni a mostani, belakott rendszeremet az SSD-re.
Mit ajánlotok?
Norton Ghost?
Visszatöltés az, hogy fog működni? Livedisket lehet a norton ghost-al létrehozni?
Előtte gondoltam, hogy letiltom azokat a szolgáltatásokat amelyek nem szükségesek SSD-nél. Mit javasoltok, mit tiltsak le, mit nem? -
Winne
nagyúr
Még sosem csináltam, így amatőr kérdés következik. Megcsináltam a Norton Ghost mentést amikor feltettem a 64GB-os ssd-re a rendszert, ezeket a fájlokat kreálta:
A kérdés a következő: kimentem ezeket egy pendrivera, berakom a gépbe az új 128GB-os ssd-t, kihúzom addig a többi hdd-t, aztán hogy induljak neki a restorenak?
-
fagy53
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Kösz, nagy segítség!

-
rgeorge
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönjük ezt a hasznos munkát!
-
-
-
rgeorge
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Azt megírod, mi volt pontosan az a 12 program, amit teszteltél?
-
válasz
Carasc0
üzenetére
"Én sosem klónozok! Itthoni körülmények között semmi értelme! Újratelepítés híve vagyok! Legtisztább megoldás. Lassabb de informatívabb!"
Hát nem tudom, nekem egy újratelepítés, windows-beállítás, programok telepítése, az egész rendszer és az összes szoftver személyre szabása és beállítása kb. 2 kényelmes vagy 1 feszített nap. Elmentett rendszer visszaállítása 15 perc.
-
urbanjozsi
senior tag
Sziasztok!
Bár visszaolvasgattam, de sikerült is belekeverednem.
Kaptam egy 60GB SSD-t. Szeretném erre telepíteni a WIN7-et, szeretném, ha ez lenne az elsődleges meghajtó.
Ha egyszerre csak ezt az egy eszközt kötöm az alaplapra, akkor ugyanúgy telepítem a W7-et, mintha egy HDD lenne?
A csomagból való kibontás után
és a W7 rákérdezésekor kell formázni a szűz SSD-t?
Partíciónak elég ha megadom a teljes méretet(60GB)HDD-re már jópár rendszerfelrakás megvolt. Ez most Nekem új.
Elnézést, ha értetlen lennék.
-
Carasc0
őstag
Én sosem klónozok! Itthoni körülmények között semmi értelme! Újratelepítés híve vagyok! Legtisztább megoldás. Lassabb de informatívabb!
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
A 830-as 64 GB-os SSD-met egy 128GB-os megegyező típusra cserélem. Az a kérdés, hogy van mód esetleg arra, hogy ne mutassa, hogy ez hányszor lett elindítva? Gyárba megy vissza és hátha megnézik..
-
davidsz
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére

Samsung SSD-hez adott Norton Ghost is elvérzett. - ez akkor működik, ha a méret egyezik, vagy a HDD mérete kisebb.
-
spiritex
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi! Így már tényleg világos, és tényleg nagyon hasznos a teszt, ráadásul nálam detto ugyanez lesz a helyzet kisebb-nagyobb MB eltérésekkel, de ugyanez!
Az "egyből induljon az SSD-ről a rendszer" gondolom magában foglalja azt, hogy a BIOS-ban átállítom a Boot sorrend-et. -
válasz
spiritex
üzenetére
Időközben módosíttattam a korábbi hozzászólásom, a Mindez képben sort illesztettem be a modikkal, azt nézd meg, és akkor egyértelmű lesz a válasz a kérdésedre.
Bodor
Nincs mit, engem is már érdekelt a dolog. Direkt olyan feltételt szabtam meg, ami egyrészről teljesen általános, ugyanakkor a klónozás szempontjából a legrosszabb felállás lehet (100 megás rész, nagyobb rendszerpartíció a hdd-n, mit az ssd és még adatpartíció is van a hdd-n) és hát számos progi elvérzett ezen. 100 megás partíció hiányában és/vagy ssd-nél kisebb rendszerpartíció esetén sokkal több átment volna, de úgy gondoltam, hogy a lehető "legrosszabb" lehetőséggel tesztelem őket.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Bodor
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Sok kérdésre választ adtál a teszteléssel végre.
Lehet majd mit linkelni. 
Köszönjük -
spiritex
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Rendben! Előre is köszi!
Ez a rész: "az adatpartíciót viszont az SSD fennmaradó kapacitásához méretezze"
mit jelent? Hogy automatikusan 3 partíciót hozzon létre? A 100 megásat, a rendszernek valót, és egy adatpartíciót, és az utóbbi akkora legyen, amennyi szabad hely megmarad? -
válasz
spiritex
üzenetére
Hétvégén 12 klónozó és backup/restore progit teszteltem le, hogy hdd-ről tegye át ssd-re, az alábbi feltételekkel
# HDD-n létezik a 100 megás rejtett partíció
# a HDD rendszerpartíciója nagyobb, mint az SSD teljes kapacitása
# a HDD rendszerpartícióján található adatmennyiség kevesebb, mint az SSD teljes kapacitása
# SSD nincs particionálvaA cél az volt, hogy a 100 megás részt is átvigye, azt ne méretezze át, a HDD rendszerpartícióját viszont az SSD fennmaradó kapacitásához méretezze és természetesen egyből induljon az SSD-ről a rendszer
Mindez képben: Alaphelyzet | Sikeres klónozást követően
A 12 alkalmazásból, mindösszesen 3 ment át a vizsgán
# Acronis True Image Home 2012 (fizetős) - 2 lépésben (backup majd restore, a Clone Disk funkciója alkalmatlan rá)
# Paragon Migrate OS to SSD (fizetős) - 1 lépésben
# Macrium Reflect Free (Ingyenes) - 2 lépésben, backup majd restoreTermészetesen ha a HDD rendszerpartíciója kisebb lett volna, mint az SSD teljes kapacitása, akkor több alkalmazás is átmehetett volna a vizsgán, hisz ott a sector by sector üzemmódok is használhatóak lettek volna, míg SSD teljes kapacitás kisebb, mint a HDD rendszerpartíciója esetén nem.
Első körben sikerüljön átklónozni az OS-t, aztán utána visszatérhetünk az IDE driver kérdésére
[ Módosította: 7 ]
-
spiritex
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez az egész Paragon-os SSD-re utaztatás még nincs megvalósítva, csak készülök rá, mert 2-3 héten belül megveszem a 128gb-os samsungot, egyelőre csak van egy ASUS P5G41T-M LX alaplap, win7 64bit a HDD-n, amire anno sajnos felraktam az alaplap minden driverét (mert még zöldfülű voltam nagyon IDE-TRIM témában), akkor még azt sem tudtam, hogy az alaplap nem támogatja az AHCI-t.
Tehát az eddigi ismereteim alapján azt feltételezem, hogy nem fog menni a TRIM az alaplapi driverek miatt, ezért lenne jó valahogy leszednem őket, ha odakerülök, hogy ne keljen újratelepíteni a rendszert, mert tökéletesen működik, csak hát lassú a vinyó.. -
-
vizimento
senior tag
Tudom, hogy mindkettő ajánlott kategória, de ti melyiket választanátok, és miért?
OCZ Agility 3 vagy Corsair Force 3?
Win7 menne rajta, meg egy nagy számítási kapacitást igénylő, múltbéli tözsdei adatokat elemző szoftver, ami 1-2gb-os fájlokból olvassa be az adatokat.
-
spiritex
veterán
válasz
spiritex
üzenetére
Vagy mivel a win7 64bit nem SSD-re települt, hanem egy IDE HDD-re (bár egy SATA DVD-író van a gépben), és SSD nem is volt még a gépben, lehetséges, hogy az alaplapi chipset driverek közül fel se települt az a SATA vezérlő, ami lehetetlenné teszi, hogy a TRIM működjön?
-
spiritex
veterán
Kedves Fire/SOUL/CD!
Ebben (#35718) spiritex tudnál esetleg segíteni? Van mód az alaplap driverének leszedésére? A Device Manager-ben nem tudom esetleg törölni? Vagy innen kezdve most már mindig az alaplap drivere fog feltelepülni újraindításkor bármit is csinálok?
-
hanog
csendes tag
A hozzáértőktől kérdezném.
Van egy HTPC-m igazából ma már egy őskövület gép (939-es AMD Athlon 3800+
1GB DDR2, SATA vagy SATA2 már nem emlékszem. sb live 5.1 meg HDMI-s 8600gts).
XBMC fut rajta prímán még marad is 800 mega ram szabadon, a fullhd-t meg a vga gyorsítja így a proci 1GHZ-re visszaveszi a sebességét és 5-10%on mozog.[link]. Ubuntu linux alapú, ami nagyon ki van belezve és egy roppant jó multimédiás frontend van rajta. Az előbbiekből látszik is hogy nem egy nagy az erőforrás igénye, viszont a bootot azt relatíve lassúnak érzem.
A lényeg hogy a boot időt szeretném meggyorsítani, persze a legolcsóbb áron.
Mivel adat nincs rajta tárolva így egy 8-16GB-os verzió elég lenne.
Most a legolcsóbb úgy néztem talán a Kingston V50-es széria, ami tudom hogy egy "fos", de
csak és kizárólag a boot idő és az ár ami számít, másra nem lenne használva és egy ilyen ócska gépbe egy fullos ssd ami 3szor annyiba kerül mint a gép összértéke pazarlás lenne.
Szóval a véleményeteket kérném, hogy javulna-e jelentősen a boot idő a mostani HDD-hez képest vagy fölös pénzkidobás egy ilyen 8-9ezres ssd?Köszi szépen!
-
Riddle
tag
Üdv Mindenkinek !
Ebben esetleg valaki tudna segíteni

Riddle
Az ötleteket, tippeket, tanácsokat szívesen veszem

-
spiritex
veterán
Most eszembe jutott egy probléma! A hdd-re való telepítésnél felraktam az alaplap összes driver-ét, de ugye tudjuk, hogy az IDE módban való TRIM támogatáshoz a win7 saját driver-ei kellenének. Akkor lehet, hogy mégsem tudom átrakni Paragon-nal a hdd-n levő win7-et az új SSD-re? Vagy van valami módja annak, hogy leszedjem az alaplap idevágó driver-ét? Pontosan mit kellene leszednem, és hogyan, hogy jó legyen az IDE módban való TRIM támogatás a win7 saját driver-eivel?
-
Tibinho
tag
miért ilyen kib***** drága?

-
Normi™
őstag
Erre esetleg valaki?
-
gera021
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
ja és tuning alatt miért nem ajánlott telepiteni az oprendszert?
közben elolvastam az irásod rendesen... -
gera021
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
köszi, és ez miért fontos átálitani ACHI-re?
-
válasz
gera021
üzenetére
Most?
telepítés előtt már meg kellett volna tenni... Utólag (Vista/W7 esetén) így lehet. -
gera021
aktív tag
olvastam vissza jo pár hsz-t és az lenne a kérdésem h..., bios-ban most állitsam át a IDE beállitásról a ACHI beállitásra?
-
atees
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Wifit nem bántom

hát nézegettem youtubos videókat jóval gyorsabb a boot az tutti, de, hogy utána is gyorsabb arról nincs semmi sajnos. -
Nem tudom, hogy az járható út lehet-e, hogy beáldozni a WLAN kártyát, az ugyanis mini PCIE-s. Ugyanis egy mini PCIE-s SSD (nem mSATA!) jobb választás lenne, hisz egyszrészt sebességben is jobb, mint egy pata ssd, másrészt megmaradna a pata hdd is adattárolásnak. Viszont abban nem vagyok biztos, hogy rendesen kezelné-e a kütyü. Ha tudsz nézz körül a neten ez ügyben, vagy írj a Fujitsu supportnak...
-
Bodor
veterán
Azért nem ajánlottam, mert attól eltekintve, hogy gyors az elérési ideje a Kingfast-nak, olvasási és írási értékei közeliek egy HDD-hez :
Írási/Olvasási sebességSzekvenciális írás: 40MB/s
Szekvenciális olvasás: 80MB/s
Válaszidő: 0.1ms
Transcend-el ugyanez a helyzet, de persze ki kell próbálni. Próbálj meg olyan teszteket keresni róluk, ahol valós felhasználásban teszteltek. Mondom, itt szerintem nincs tapasztalata senkinek velük kapcsolatban, a döntés a Tiéd. -
Bodor
veterán
A topikban nincs még róla tapasztalat. Elég drága a SATA-s társaihoz képest, és teljesítményben is kevésnek tűnik , melyet nem tudni mennyire érezni meg a laptopodban való használat során. Vezérlőjéről nem nagyon van információ, valószínűnek tartom, hogy TRIM hiányában nagyon belassulna idővel...
Én nem ajánlom, de ez csak az én véleményem, és nem szentírás... -
atees
őstag
Sziasztok!
Van egy régi laptopom itthon amit ha elmegyünk valahova visszük magunkkal, net, office, filmnézés.
Szeretnék bele egy ssd-t venni, de nem tudom eldönteni mi lenne a jó.
Konfig: Fuji Amilo L7310 ide csatlakozású
1gb ram 1.8-as intel proci.
Tudnátok párat ajánlani ami jó lenne hozzá?
Köszönöm!
Aktív témák
- Battlefield 6
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Packeta
- Suzuki topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Spórolós topik
- World of Warships
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- HP 200W töltők (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus Seasonic 750W
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ezzel a problémával amúgy az SSD veszíthet élettartamából?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)