Hirdetés
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gigabyte alaplap topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED TV topic
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
akoska07
üzenetére
ha már szétszerelteted a lefogató fej csere miatt, szigeteltesd ujra a belsejét. de akár te is megtudod csinalni egy szalag thermal tape-el, a lényeg hogy ha megfogod ne is érezd a hideget ami a csőben van. nekem volt anno gyári és tuningolt (kompi és fej cserélt) vapo LS-em is, és dráma különbségek voltak a hőfokokban.
íme: -
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Mindenképp meg kell bontsam.
Nagyon profi lefogatóm van és inkább költök gázcserére,mint egy újabb lefogató projectre.Nem tudom neked milyen van.
Nekem Vapochill Lightspeed van. -
válasz
akoska07
üzenetére
Azok leeresztik a gázt belőle. gombcomp-pal ellentétben én nem mondom, hogy kár, vagy hülyeség lenne gáztalanítani, aztán újra töltetni, csak amíg lehet, addig nem bontanám a helyedben és megpróbálnám máshogy megoldani.
"gyári műanyag fekete lefogatóval" Milyen kompresszorod van? Mint nekem?
-
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Lecsupaszítani nagyon egyszerű a fejet.
És mi van a gyári műanyag fekete lefogatóval? Hogy szeded le róla ?
Szét vágod ?
Nem tudja ráhuzni a két lépcsős műanyagot,mert nem fér át a fejen.A kérdés még mindig fent áll.
Mi van azokkal akik saját készítésű fejet raktak rá.
Jobbat erősebbet. -
-
Fentebb írtam volt aki saját készítésű fejet rakott a kompira.
(Ami nálam járt anno kompi azon sem gyári fej volt.)
Azt mindenképp ki kellett hogy cserélje,ami azzal járt,hogy a gáz ott kijött belőle. -
gombcomp
senior tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Sajnos,csak felhasználói szinten ismerem,használom a kompit.
A kérdéseidre talán egy hűtő,légkondi ügyekben jártas szaki kellene. -
válasz
gombcomp
üzenetére
Értesz kompresszorok átalakításához akár elméleti, akár gyakorlati szinten? Az enyémet (mach II gt) szeretném felturbózni, nagyobb radival (láttam egy bulid-logot ugyan ilyen danfoss tartállyal, de 3x nagyobb radival mint az enyém és az load -40 fokokat tartott, az enyém meg simán pluszba megy már egy wolfdale procival is superpi 1m alatt), gázcserével, hosszabb "csővel" és egy értelmes multiplatform lefogatós fej ráapplikálásával.
Lehet, hogy Ákoskának megfelelő, amit te ajánlasz (én is erre próbáltam utalni a fenti hsz-emmel, hogy inkább 2 részest csinálnék, vagy máshogyan rátehetőt, mintsem levegyem a fejet az ő esetében), de az enyémen totál nem olyan a fej, mint ezek a újonnan használatos, hanem szögletes, ezér4t nálam célszerű lenne cserélni.Remélem értelmesen beszélek.
Köszi előre is.

-
gombcomp
senior tag
válasz
akoska07
üzenetére
Szia!
Szerintem tévúton jársz...láttam,hogy vettél egy kitet amin át kellene
valahogy "fűzni" a fejet.
Volt egy lengyel srác bizonyos DUNIEK aki gyártott olyan lefogatót
amibe két félből álló betéttel simán szerelhető a fej.
Szerintem kár lenne a gázt leereszteni,
újratölteni ezért a hibás koncepcióért...
Erre gondolok! -
Achill3uS
nagyúr
válasz
akoska07
üzenetére

minden kompin van egy feltolto szelep ott kell a gázt kiengedni, ujratolteni, de ezek eleg eros gazok nemelyik erosen mergezo stb en szakemberre biznam. anno azt hiszem 507-es gazzal kellett feltolteni a kompit, hogy jo legyen, ezt is barmilyen klima szerelohoz beviszed meg angliaban is es siman megcsinalja.
-
toyone
őstag
Hétvégén megtartottuk az éves összejövetelünket. Nem volt kifejezetten erős a hardveres felhozatal, inkább csak a móka végett teszteltünk 04ahgy, subaruwrc és jómagam.
Az általam hajtott rendszer a lehető legfrissebb AMD, a Kabini volt. Nem támogatott a tuning AM1-ben de az Asus lapjában azért mégis volt egy kevés lehetőség.
-30C-s Could Buggal 3156Mhz-ig jutottam (3177 corrupt lett) gyakorlatilag elsőként subzeroban ezzel a platformal.[kép]subaruwrc Rev2 Asus Sabertooth és FX8350 párossal teljes 0,2mhz-vel döntötte meg 04ahgy tavaly óta élő maximum órajel hazai rekordját így jelenleg ez 7856.1Mhz.
[kép]04ahgy is nekiment a max órajelnek egy másik FX8350 és Gigabyte 990fx-ud5-el. Sajnos 7700Mhz-nél tovább nem jutott. [kép]
Köszönöm 04ahgy-nek és subaruwrc-nek hogy eljöttek.
toyone
-
-
válasz
gombcomp
üzenetére
Igen gondoltam hogy így van.
De magát a lefogató fejet nem tudod 2 részből megcsinálni.
Ezért kell levenni róla a fejet is.
Van aki saját gyártású fejet tesz rá.
Csak az a kérdés hol és hogyan tudom újra feltölteni gázzal.
Ha jól emlékszem van egy erre kialakított kis szelep rajta.Mondjuk egy fejcsere nem tart olyan sokáig.
Rá kell húzni a szigetelőcsövet és rámelegíteni.Csak angliában nem tudom hogyan találok olyat aki ezt megcsinálja nekem (a feltöltését).
-
Valakinek esetleg nem kallódik a szekrény mélyén egy kompresszor, vagy nagyon kezdő pot, amivel el lehetne kezdeni szárazjéggel kísérletezni?

-
Üdv!
Még sosem szedtem le kompresszornak a fejét.
Ha leveszem ott kijön belőle a hűtőgáz ?Lefogatót akarok másikat rátenni.
-
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Mert nekem DDR3 1800MHz@cl7 pl7 volt, amit szerintem nem fogsz tudni behozni DDR2-es memóriákkal.
De a többiek javítsanak ki, ha tévedek
-
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Átettem a ramokat a két másik slotba, azt jobban szerették ezzel a procival, pl7 cl4 lement az 1m, még az os-en is tweakeltem egy kicsit, de így sem tudtam behozni a srácot.
14,734 lett a legjobb, amit kihoztam belőle. -
Igazából "fent", 4,3GHz és fölötte jó az effem. Egy komámmal versenyzünk, hogy 4GHz-en ki tud jobb effet összehozni. Ő ddr3-mal tolja és valószínűleg ezért, de rám ver 1000-et effben.
14,844 az én eddigi legjobb eredményem,az övé pedig 14,672.
Ezt kellene behoznom, de se pl7, se cl4 nem akar menni és ha megy is nagy ritkán, akkor lassabb az eredményem tőle. pl8 és cl5-4-4-8 megy mch 1,26V-tal, pl7 cl4-4-4-8 még 1,60-nal sem.
5:6 nézem a ramom, ami nem nagy durranás ilyen kis fsb-n. 1066-on cl5 nem fog nagyot akasztani, de más strap-ekkel magasabb órajellel nem megy. Ezen az FSB-n van olyan másik strap és osztó, ami "golden" lehet számomra? (tudom, próbáljam ki, de mindet néztem már) -
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Ha az eredményt másik E2160-nal hasonlítod össze, ahhoz képest kevesebb?
HGyu
-
Sziasztok fiúk!
Egy E2160-ast kompresszorozok a napokban, ma kezdtem el.
Szokásos UD3P, 2x1 Cellshock, 60-as OCZ SSD, tinyxp/vagy george_oc xp-je, immár normális szigetelés és rendes lefogató a kompihoz.
Viszont elakadtam! Nagyon gyenge az effem. 4400MHz körül tudok max lefuttatni 1M-et. 5:6 1173MHz-en mennének a ramok, ezt vihogva kéne vinniük cl4, pl7. De bármit csinálok, beledöglik a konfig. Bios frissítéssel sikerült behoznom 445-ön cl4 pl7 (előtte ott sem ment ilyen "szorosan"), de még rosszabb effel, mint a másik bios és csak pl8, cl5. Mit tudok ezzel kezdeni? 2-4K-val gyengébb az effem mint a hasonló órajelű többi subnak.
VTT: 1,28-tól 1,44V-ig minden volt.
PLL: 1,59-1,80V
Vcore: 1,6-1,90V
MCH: 1,36-1,60Velőször benchelek 2xxx procit, talán elsiklom valami felett. Meddig van értelme ezeknél a prociknál elmenni feszben, mi a megszokott? Illetve van valakinek tippje, hogy miért hülyéskedik a ramom? (3M és 6M wolfokkal hibátlanul hozza az elvárt formát még mindig, nem a ramok hibásak)
Előre is köszönök szépen minden segítséget!

-
jones965
Modder
-
subaruwrc
félisten
válasz
jones965
üzenetére
az majd kicsit többet fog tolerálni de attól még a felépítése nem lesz erősebb szóval majd csínján a fesszel.
bár ezt egy extrém tuningos úgy is elengedi a füle mellett
gpu tuninggal eddig én se jártam be olyan nagy utat,eddig talán egyedül a 285 verő gtx 275 volt ami full poton ment ( mint a barom
) a nagytöbbség viszonylag kis hidegben is elvérzik. -
jones965
Modder
Rég került már ténylegesen ideillő tartalom, most egy kicsit frissítem a topikot.
Ma elővettem az eddig csak vízzel hajtott Titan-t, és megnéztem LN2 hűtéssel mit fog produkálni.
A setup:ASUS GTX Titan
ASUS RAmpage IV Black Edition
GEIL EvoTwo 4*4GB 2400MHz
Corsair AX1200
Intel i7-4930K @ 5500MHz & 1,84V
K|ngp|n Dragon F1 Gemini
K|ngp|n TEK9 Fat
Samsung 840 EvoAmitől tartottam, az sajnos beigazolódott, megfelelő hatásfokú vrm hűtés nélkül a gpu-nak max 1,375V-ot lehetett adni, ez1330 mhz-hez volt elég, ami önmagában csalódás a vízzel elért 1400mhz-hez képest. A cpu hozta hozta a formáját, 3D tesztek alatt 5670Mhz-en dolgozott, ami köszönhetően a lap OC paneljának menet közben szabályozható volt.
Eredmények:
3dmark vantage:
P62735Cpu score:
3dm11
P18339
Ennél is a physics score ami igazán domináló.Utoljára pedig egy CR 1. eredmény 1 vga-val 3dm03-ban: 180785
System picture's.
-
NFree
addikt
Sziasztok, lenne pár kérdésem, nagyon nyűgös vízhűtésnél , magát a vizet, -20-30 fok körülire hűteni, Ilyen hőmérsékletnél is gondolom megy a páralecsapódás, ilyen esetekre milyen eszközökkel kellne ugymond leszigetelni a komponenseket , és hogyan? vagy annyira macerás, hogy akkor inkább már ln2 vel is megéri babrálni.
Esetleg szárazjéggel hűteni magát a vizet vagy nem megoldható?
Szóval szerintetek mivel kellene kezdeni ami költséghatékony de azért hatékony? Meg még lenne 1000 kérdésem , de majd alakul a dolog.
Teljesen hobbi szinten menne a tuning a magam szórakoztatására, vagy annyit ne lehet nyerni a dologal, hogy megérje vele babrálni.? -
adatfalo
senior tag
Hello!
Egyeseknek ismerős lehetek a vízhűtéses topicból.
Belefutottam egy kis anomáliába.
Volt egyszer egy jónak számító léghűtéses gépem (290x trix, noctua nh-d14 3 ventis kiszerelésben...stb).
Sikerült pár igen jó eredményt elérnem vele gpu tuning tekintetében:Kép
Azóta vízhűtésre váltottam, kupaktalanítottam a procimat...stb
És ugyanazokkal a beállításokkal(proci 4.6Ghz, ram 1800, vga 1190/1500) nem érem el ezt a pontot, sőt! További feszemelés után (1250/1550) se vagyok, még csak a közelébe se az akkori eredményeimnek. Valami visszafogná a vga-t?Van valami ötletetek?
Üdv,
adatfalo

Ui: még annyi, hogy a feszemelés miatt TriXX-re váltottam, AB helyett, lehet, hogy ez a baj?
Vagy köze lehet ahhoz, amit Abu is írt régebben, hogy ezek a kártyák a 70-80-90 fokra vannak kiélezve, és akkor tudják kiizzadni a legtöbbet magukból?
-
SSB
csendes tag
hello mindenkinek
már rég óta érdekel a tuning. Szívesen kipróbálnám egy kicsit komolyabban : szárazjéggel. De ugye ehhez szükség van POT-ra. Hol lehet ilyet venni Merlinnél láttam egyet de egy kcsiit húzós az ára
külföldön meg nem nagyon láttam....szóval ha tudnátok ajánlani azt előre is megköszönném 
-
subaruwrc
félisten
-30 / -25 terheléstől meg a felszerelés / paszta minőségétől függően.
meg mondjuk függ tőle h milyen gpu van alatta.
ez mondjuk tök véletlen egy gtx780 ti-ra lehet igaz
-
törölt tag
Sziasztok. Ha a gpu pot (Tek9 Fat) -50fokos akkor tesztek alatt a gpu mennyi lehet?
-
-
Achill3uS
nagyúr
nem értem mit akartál mondani a konnektorból felvett áram és a termelt hő értéke közötti összefüggéssel, mert teis pontosan tudod, hogy nem azonos. de tény, hogy szerintem sem életképes megoldás, de attól még vállalkozó szelleműeknek jó poén lehet. lehet az én mondandóm sem jött át

sorry nem tudtam írni tegnap, 3 nap chatban-t kaptam, de ma már lejárt

-
04ahgy
nagyúr
válasz
Achill3uS
üzenetére
Kérdés, hogy a hőszállító képessége mennyi, mert ugye véges. Egy modern VGA meg alapon bekajál 150-200W-ot, feszemelt, órajelemelt tuningnál meg a duplájánál kezdődik a dolog.
Szerintem élhetetlen koncepció.
Subival anno teszteltünk, a CountryCupra. Egy szem 3 magra butított 2500K + GTX480 vízzel, mérsékelt feszemeléssel kért 690-700W-ot konnektorból, gold táppal, monitor és sallangok nélkül, 3DMark03 alatt! Egy modern benchmark, mint a Heaven vagy a FireStrike még jobban megterhelné.
HGyu
-
gombcomp
senior tag
Kíváncsi lennék,hogy ki árulja 25K-ért.
Nekem is van még egy házbaépített Vapo-m BMW kollégánál kölcsönbe jó ideje,
remélem nem azt árulják az itthoni rokonai...
Mellesleg jobban járható út,ha a vapofej a víztartályodban lévő vizet hűti,és az
megy a hűtőkörbe.Nagyon még barkácsolni sem kell. -
Achill3uS
nagyúr
kompit használtunk miis vga-n, de még az x800-as időkben a pcie hajnalán. szerintem egy mai highend gpu-val ugyanúgy nem bírna el minuszban terhelve, de ettől függetlenül biztosan nyernél vele párszáz mhz-et vízhez képest, 2 fő problémád lesz. felfogatást (mivel cpu hűtőről van szó) és szigetelés. vga-t még nitrozni se szerettem mert ha alaplapot nehéz szigetelni vga-t úgy hogy ne páráljon le ne olvadjon a foglalatba a víz ne csapódjon le rajta a pára vagy ha mégis ne legyen belőle gond külön művészet úgy átalakítani a kártyát hogy maradandó nyomokat károkat ne szenvedjen. egyéb fizikai modokat nem is számítva. 25k reális ár egy kisebb teljesítményü kompresszoros hűtőért de lehet, hogy nem fogod tudni kivenni a házból csavarhúzóval. szóval ha szereted a kihívásokat és megéri víznél jobban lehűtened egy esetlegesen (cpu limitnél minimálisan-) jobb eredményért akkor megérheti a befektetett energia és pénz. de én inkább jeges vizezném.
-
Achill3uS
nagyúr
XE/XEII széria gombcompnak volt, idle-ben cpu nélkül -30 körül tud, ezt egy melegebb cpu emelt feszen siman felküldi pluszba egy cpu stressing alatt. 3dmark idejére kibírná de a legnagyobb gond, hogy hosszu távon semmiképp nem tudod alkalmazni mert az alaplapod úgyis lepárál, korrodál a socket akárhogy szigeteled. én azt mondanám kompis hűtés 24/7 használata (gyakorlatilag core 2 óta) főleg manapság teljesen értelmetlen. anno 100 körül mentek ph-n. csak találj rá vevőt a fentiek függvényében. aki komolyan extrém tuningol pedig nem használ ilyet.
-
kop8
őstag
Üdv!
Valaki tudja hogy egy Asetek VapoChill házzal egybe építet kompresszoros hűtés mit tud, milyen hőfokot lehet elérni vele minimum?
Mennyit érhet egy ilyen ház ha rendben működik?
-
gombcomp
senior tag
B.U.É.K. minden topiklakónak!

-
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
mag1 allokálás, maxmem megvolt?
HGYu
-
Bár tudom, hogy a legtöbben szakmai titokként kezelik, de mégis bátorkodom egy kis segítséget kérni fiúk!
Nézegettem a bot-ot és az előttem lévő sub tulaja kriminaalid...
Ugyan az a lap, ugyan az a proci, ugyan ez a pi-re modolt bios, de ramok csak 5-5-5-5-ön, PL10, proci lassabb majd' 40MHz-el és mégis rámver. Kiakadtam ezen. Ergo nálam tuti "van még benne" ezen az órajelen is vagy 1 tizedmásodperc, mert egyrészt effben hoznom kéne az ő szintjét, másrészt nálam pl9 4-4-3-7 megy a rendszer, amivel még kéne valamicskét javítanom. Mit cseszek el?
TinyXP drivermentes SSD-ről fut, ami AHCI-n megy, win7-el formázva, után ment rá az xp, Silver téma, szolgáltatások kikapcsolva, explorer off, pi nem a max prio-n, hanem eggyel alatta, mag 0.-hoz allokálva. Nyomom az 1K-kat amíg nem lesz nagyon gyors. 0.0076-os eredmények után jön egy 000062-es, akkor utána tolom az 1m-et és azt mentem ki. Mit rontok el? Annyi, amit sejtek, hogy talán hiba lehet, hogy fenn van vga driverem (számít?). Chipset driver pedig nincs (számít?).
Bármi segítséget nagy örömmel és hálával fogadok!
-
Köszi a szép szavakat fiúk!

Már szépen hűl az idő, ahogy hallom, pesten 4-5 fok körül van. A hét közepén megyek haza és akkor ahogy időm engedi, kidobom a konfigot a kertbe+léghűtéssel a chipsetet és a ramokat próbálom még jobban hűteni. Nitró nélkül megcélzom az 5800MHz-et. Aztán majd talán még hidegebb kerül rá, ki tudja mit hoz a jövő...
Achi: "főleg elsőre" Jóvan, újoncozzá' le.

-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Overlocker
üzenetére
de a team se gkx. nekem a cellshock-jaim voltak gkx-ek és abszolut igaz amit subi irt a skálázódásról. ez kevésbé reagál a magas feszre. de persze lehetnek szerencsés kivételek, mindazonáltal léggel én nem adnék neki több feszt maximum majd kint ha hideg lesz

ja igen és kicsipapucs, szép eredmények főleg elsőre. tanulj meg minnél profibban szigetelni és én inkább egy nitro tartályt meg blokkot vennék mint 2 stage kompit. sztem olcsobban is kijössz és több értelme is van. ezzel bármilyen hideget elő tudsz állítani a kompi pedig egy bizonyos hőfokot tud kb tartani ami ha coldbugba futsz (főleg a mai prociknál még gyakoribb) semmire nem mész vele. hobbinak pedig már a sima single stage is jó de profi eredményekhez ln2 kell.
-
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Gratula, nagyon szép eredmény!
Ebben a lapban nekem gond nélkül mentek a teamgroup ramok 1400 CL5-ben 2,45v mellett.. le is esett az állam

-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs
üzenetére
max clockban jobb a gmh, a gkx meg ebben jó hogy megy 1250 c4-et. a feszt nem tűri jobban mint a gmh, sőt emlékeim szerint az jobban skálázódik vele, ez egy idő után megtorpan. de az lehet h 1300 c4-nél lesz

-
válasz
subaruwrc
üzenetére
Nem lottel nagyon melle, de megis tevedsz. D9GKX chipek vannak rajta. Azokkal mi a helyzet? Mehet feljebb? Azt tudom h jobb mint a GMH, de feszt jobban turi? Tehat a fenti kerdesem ujra el ugy, hogy most tudod/tudjatok, hogy GKX chipes es a gyari huto van rajta mx/-vel ujrakenve es rajta egy 12-es 2000rpm-es venti. Igy mit gondolsz/tok?

-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs
üzenetére
valószínű ( 95% ) micron d9gmh chipes ramok 2.7v körül el kell viselniük ha át vannak pasztázva és rendesen meghűtöd őket. többet már csak mínuszban bírnak károsodás nélkül.
-
Köszi szépen a szép szavakat fiúk, sokat jelent!

Ramok: 2.60V-ot kaptak az utolsó tesztnél. Ami ledropol olyan 2.56-ig. Mennyit adjak neki léggel, amit még elvisel? A hűtést le fogom cserélni rajta, de csak egy jobb léghűtő kerül fel és majd kidobom a konfigot a mínuszokba. Szóval jó léghűtés és udvaron lét mellé mennyi a max fesz amit kaphat?

-
toyone
őstag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Ez fasza lett. Ramok gyilkosok.
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs
üzenetére
na, jó ütemben haladsz, az első mérföldkövedet el is érted, grat hozzá

45200-as effen semmi szégyelnivaló nincsen, az 1250+ c4 4 4 meg egyenesen kíváló bármilyen ddr2 ramtól.nitro kellene arra a rendszerre és rámenni a 32m-re

-
Tudom, hogy illene megvárni, hogy valaki valami szösszenetet írjon a hsz-eimre, de ezt nem tudtam magamban tartani. Íme az első sub 8-as PI-m fiúk:

Az effemen igyekszem még javítani és azt hiszem megtaláltam a titkot, 640FSB-ig cl4-el jó vagyok pl9 1:1 a rammal. És mindezt tök ésszerű feszekkel, 1.40V VTT, 1.36V MCH 1.63V PLL! Ahhoz képest, hogy 4k-ért vettem a ramok párját (hibásan) és néhány ddr2 tuningos nagyon fikázta, teljesen meg vagyok elégedve velük. 
Subaru: köszi szépen a múltkori segítséget!
-
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Ami kimaradt: egy kis os tweak-beli hibámat is korrigáltam, sikerült azzal is javítani, valamint a nagyobb hideg és pár bios trükk hatására 2-3FSB-t is nyertem nagyobb hideg nélkül is. 630FSB-n 1M volt már, csak a ramok miatt bukó (5-5-5-18 pl11), de van előttem megint cél egy ideig!

-
válasz
subaruwrc
üzenetére
Helló mindenki!
Az előzményeket kihagyva: Kapott a lap egy hicookie féle SPi-re moddolt F4-es biost még tovább moddolva+ rányitottam az ablakot a kompira, ami így tudott még hűlni további 5 fokot a vapofejnél. Valószínűleg itt a kis méretű single stage-em vége, főleg ezzel a kaka lefogatóval. Azzal még megnézem, hogy mit tehetek, de csodát leszámítva építésre kerül valami igazán heavy duty, two stage cuccos. kW-os fogyasztással és Ivy/Haswellre használható hőtűréssel.
Vissza a témához, íme eddigi életem legjobb eredménye. Persze megszidtam, hogy mi a manóért nem tudott becsúszni 8 alá, de majd még ráfekszem a dologra, mert másoknak pl10-el 5-5-5-15 megy ennél jobb eredmény, nekem meg pl9 4-4-4-9-el sem.

-
Kaszika
tag
Sziasztok nem csinaltam meg, de egy i7 930 rol lenne szo, asrock x58 as lappal, mikre lenne szuksegem hogy 4GHz ig huzzam konnyeden?
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs
üzenetére
a vrefeknek talán nem kell annyi de ezenkívül nem látok semmit ami gátolhatna.
ami számomra azt jelenti hogy csak a hőmérsékletek korlátoznak. -
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs
üzenetére
szerintem ennyi próbálgatás után már csak a hőfokok korlátoznak.
ezzel a hűtéssel a 625 1m is becsületes főleg cl4-ben. -
válasz
subaruwrc
üzenetére
Az lesz akkor! NB kap egy jobb hűtést, ramok is. És amikor megjönnek a minuszok, akkor megy ki szépen a konfig a kertbe. Talán a kompi is megy még lejjebb a procival. Hátha 630-640 még benne van így is, mert biosn túlmegy, csak win boot hasal el. Tudnám melyik beállítás nem jó... Mindjárt kifotózom a biost, vess rá egy pillantást, ha időd engedi, kérlek!

-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs
üzenetére
szobahőmérsékleten megállhat bizonyos frekin.
le kell azt is hűteni subzeroba. -
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs
üzenetére
hát mondjuk 1250 4 4 4 8-ban lenne egy tippem hogy mi fog vissza.
a ram léggel megy ? -
válasz
subaruwrc
üzenetére
Skewt siettetni nem lehet sajnos.

A második clock drive 800-ra való csökkentésével és néhány órás gtl-vtt páros keresgéléssel sikerült 625-ös FSB-n is 1M-eznem, íme az eddigi legjobb eredményem:
De efölé nem tudom vinni!
Vagy megfog valamely részegység, vagy valamit én rontok el. Most amíg agyalok a megoldáson/várom, hogy valaki hátha ad egy tuti tippet, addig rámegyek az eff-emre 625-el. 46317 a fenti eredménynél és már sikerült pár tweakkel és ram beállítással javítanom, csak eddig mindig belefagytam. De 10. kör körül még mind lefutott és viszonyítva a fentihez minden kör gyorsabb volt, 46k alá is be-becsúsztam volna.
-
subaruwrc
félisten
-
subaruwrc
félisten
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs
üzenetére
akkor ez csak 2 skew.
próbáld a másik irányba az mch skewt. elvileg van advance és delay is. ( "siettetés" , késleltetés )
cpu skew meg 200 vagy felette segíthet.
clock driveok jók. -
subaruwrc
félisten
A mai nap maratoninak számító összesen 7 órás tesztelésen vagyok túl, az eredményeit gyűjteném egy csokorba.
Az alaplapot és a processzort az MSI Hungary-nek köszönöm !A setup :
I5 4670K ES - LN2 - 133°C - K|ngp|n F1 Gemini rocket
MSI Z87 X-Power
PSC DDR3
MSI Gaming GTX 770
CoolerMaster 1000W Silent Gold Pro
ADATA SX900 SSDaz eredmények :
Super pi 32M digits - 5:08:000

ez utóbbi a személyes kedvencem

végre egy életképes haswell cpu került a kezeim közé,és bár a lapot csütörtökön kaptam kézhez az eredmények a számomra elfogadható kategóriába esnek. Ennél rosszabb sose legyen !
-
válasz
subaruwrc
üzenetére
Köszi a választ!
A 4 opció:
CPU Clock Drive: 700mV
PCI-E Clock Drive: 700mV
CPU Clock Skew: 0ps
MCH Clock Skew: 0psEzek az alapértékeik. Az első kettőt 800, 900-ra módosítottam, sokat dobott. A CPU Skew-t 50-en probáltam, ott nem vettem észre változást, fölötte nem néztem. Az MCH Skew ha pedig 50 picosec-en van, akkor nem bootol be.
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs
üzenetére
az a 4 skew érték a kulcsa a 630+ os fsb-nek de most egy 7 órás bench session után ha lelőnek se tudom neked megmondani fejből hogy mit hova kellene állítani.
ha annyit tudsz segíteni hogy mi a nevük és mettől meddig lehet őket állítani akkor talán ki tudjuk bogozni.
ezenkívül könnyedén lehet hogy a nagyobb hideg tudna segíteni leginkább. -
Sziasztok!
Itt a "tél", újra összeraktam a kompresszoros rendszert
(Giga EP45-UD3P, világbajnok E8400-am, 2x1GB CellShock 1000CL4, TX750 táp, 60gb Agility 3 OCZ SSD, TinyXP tweakelve), ez alkalommal már működő alaplap van alatta, lehet a CPU feszt is állítani, valamint a szigetelés problémája is megoldódott. 10 óra folyamatos terheléses üzem mellett sincs semmi nedvesedés. A művészgyurma és a 2 centi vastag armaflex megtette hatását.
Azonban elakadtam!
Nagyon szépen be van tweakelve a rendszer, ami a bios szintet érinti, 1.50V cpu-z által jelezve és 5545MHz-en simán lefut a SPi1M, eff-em is normális a többi hasonszőrű hwbot-os sub-hoz képest, 8M-ig néztem, az is többször lefutott. Azonban nem tudom sehogy sem 617 fölé vinni az FSB-t úgy, hogy egyáltalán az 1M lefusson. Mi fölött siklok el, ami nem engedi?
615-ös FSB-n 2.38V ram, 1.32V VTT és 1.38V MCH fesz mellett lefut, azonban 630 még 1.50V VTT és 1.60V MCH mellett sem. 333-as strap-en vagyok, 1:1 ram-nb, cl4-4-4-7-től 6-7-7-24-ig mindent próbáltam. PL is volt 9-15. PLL:1.61V, GTL-ek is tweakelve. Órákat öltem bele, de 630 még az xp képernyőnél befagy, fölötte már a restart loop van, csak resettel tudom utána életre kelteni. -40 fok körül van a proci és szétszedtem, tutira nem vizesedik.
Van egy rakat másodlagos ram opció (drive strength, időzítések), van ugye a 4 skew érték, ezeket nem nagyon tudom hová állítsam. Bárkinek bármi tippje van, szívesen fogadom. A cél: szeretném az első sub 9-es eredményem megcsinálni ezzel a kis duo konfiggal, valamint 650-es FSB-t is célul tűztem ki 9x-es szorzó mellett.
Előre is köszönök szépen minden segítséget.
Remélem ezzel beférek a topikba. -
jones965
Modder
válasz
subaruwrc
üzenetére
Köszi!

Az alaplapi eszközillesztő frissítése megoldotta a proci rakoncátlankodását. Sokszor még default beállítások mellett sem indult el a win, illetve random fagyott.
Az sli témát rosszul fogalmaztam: fix bekötéssel voltak a vizesblokkok, és a 3. pci-e slotban elsődleges vga-ként futott a kártya.A cpu fesz úgy néz ki ennyi a max, a loadline 180% és így megy 1.72V-on.
-
subaruwrc
félisten
válasz
jones965
üzenetére
először is gratulálok, így elsőként hidegre téve a 6 hengeres ivyt teljesen jók ezek az eredmények.
alaplapi chipset drivereket kellett updatelni hogy meginduljon ?
gondolom kíméled a procit de nem nézted magasabb feszen hogy bírja-e tovább vagy annyira nem fontos ?
1.8-1.85v környékén van a határuk ahogy nézegetem a külföldi srácok eredményeit.a post kicsit megzavart azt hittem hogy titan sli-vel futottál p60k-t de már látom hogy az végülis single card, így grat érte, majd legközelebb hatossal kezdődik.
valami ütősebb ram kitet ha újítasz, akkor mégjobb eséllyel.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3932
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) a nagytöbbség viszonylag kis hidegben is elvérzik.

köszi a gyors választ

Az effemen igyekszem még javítani és azt hiszem megtaláltam a titkot, 640FSB-ig cl4-el jó vagyok pl9 1:1 a rammal. És mindezt tök ésszerű feszekkel, 1.40V VTT, 1.36V MCH 1.63V PLL! Ahhoz képest, hogy 4k-ért vettem a ramok párját (hibásan) és néhány ddr2 tuningos nagyon fikázta, teljesen meg vagyok elégedve velük.