-
PROHARDVER!
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
subaruwrc
félisten
válasz
GameHunter12 #6999 üzenetére
Ebben a topikban semmit.
-
GameHunter12
újonc
Köszi a választ!
Mit vegyek mit ajánlanál ehhez az alaplaphoz?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
GameHunter12 #6997 üzenetére
Nem.
HGyu
-
GameHunter12
újonc
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy a Gigabyte GA-EP45 alaplapomhoz kompatibilis e a Intel Core i7-950 3.06GHz LGA1366 processzor.Válaszotokat köszönöm!
-
törölt tag
Jövőhét vége felé 5960x vol.4
Eddig az első példány 5500MHz (ez valamiért soha többé nem tudta ezt az órajelet
)a következő 5380MHz és az utolsó csoda darab 5200Mhz
Remélem végre kifogok egy jó példányt.
-
Achill3uS
nagyúr
mai rebench eredménye:
Geekbench3 GLOBAL 4X CPU 2. hely amikor elkészült még első lett volna, de start is rebench napot tartott
GPUPI for CPU - 1B GLOBAL 4X CPU 7. hely
sajnos a 6G nem megy a cpunak, -130-135-ön futottak a tesztek. nem rossz egy 4790k-tol, de nem is olyan jó mint a 4770k-m volt.
-
Achill3uS
nagyúr
-
subaruwrc
félisten
na mára ennyi
[link]maradék pár liter nitroval egy kis 2 cpu geekbench.
bazi nagy pára van,2 órát élt túl a rendszer.
6ghz a nagyon maximum ebből a chipből sajna.
cb -142 cbb - 125 -
h1mpi
félisten
Jones annyit nitrózik, hogy Ő nagyüzeminek számít
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
rambustibi #6980 üzenetére
más árszabása van a kiskannás és az ipari mennyiséget vásárló fix ügyfeleknek. régen ilyen 400ft per liter körül volt. és kb 10-12 ezerbe fájt a 20-30 liter manna. mára ez biztosan drágult.
-
törölt tag
Van nálam egy új 5960x. Gyorsan kipróbáltam nitro alatt de egy igazi hulladèk darab.
Létezik, hogy -108foknál vége?? Na mindegy megy is tovább szegènyke.
-
Achill3uS
nagyúr
delideld meg. én cirka 500mhzet nyertem vele.
Geekbench3 4X CPU Global First Place
ez a potato a 7. leggyorsabb 4790k jelenleg közvetlenül subaru ex vietcong chipje mögött.
köszi a delidet még1x Ádám
-
subaruwrc
félisten
válasz
jones965 #6964 üzenetére
köszi!
el kell ismerni valóban nagyon beteg chip.
zárójelben -133°C cbb és valahol -145°C körül cb
uncoreod szépen alakul valóban, a core viszont sajna elég gyatra. de mondjuk egy ilyen hőtermelésű chipnél ilyen kontakt mellett ez nem csoda.
keep pushin'h1mpi
sose a nitrogén literjének ára volt a korlátozó tényező ebben hanem a szállítási költség meg a tartály amiben tárolod.
a 200 nagyon fals,inkább valahol 500-600 körül alakul. -
-
h1mpi
félisten
most mennyibe kerül az LN2 literje?
-
jones965
Modder
válasz
subaruwrc #6958 üzenetére
Gratula, szép eredmények. Az az 5930K bajnok chip!
Ma én is teszteltem, de semmi nem működött úgy, mint korábban, pedig le sem vizesedtem 5 óra alatt.
A HD 7970 gpu-k szinte alig akartak menni, a cpu pedig szétszereléskor derült ki, hogy a paszta egész felületén ( a cpu közepén kb 1cm2-es felülettől eltekintve) elpattant a kupaktól.
Viszont az uncore órajelet sikerült elég szépen feltornászni. -
subaruwrc
félisten
5930K + X99 Champion session vol. #sokadik...
Champion challenge XTU 5ghz + 5ghz uncore
2064és a személyes kedvencem!
XTU - 5.625 / 4.875ghz 3000 12-14-14-25 1t trfc 270
straight benching 5 hours
-
Achill3uS
nagyúr
egyelore szarul, ~1.55v felett eldob minden többszálas terhelést -120 fokon is. de hozzáteszem, hogy a potot rátéve bios-ban 38 fokon indult! ami normál hőátadással 25 körül kéne lennie. és ha rámelegítek egy xtu-val a hőfokok az egekben a pot belül meg jéghideg. a kupak pedig nem is annyira borzalmas.
DE!
potato max valid
uh nemsokára elveszti a fejét, aztán meglátjuk mennyit javul -
Johni5
őstag
Egy hónap alatt 1500+ pont a csapatnak.Azért ez nem semmi.
"Potato warmup" lol. Achi mennyit megy az a 4790K LN2-vel? Viszonyításképpen kérdezem. -
04ahgy
nagyúr
válasz
regener #6949 üzenetére
Ez sima gap pad, nem használunk ilyet. Vízhűtéseseknek viszont jól jöhet, meg notebookok reparálásakor. Attól függ persze, mennyire lágy.
Pénteken bővül a család egy X99-SOC-Force-szal, és akkor már csak a Z87X-OC-Force valamint a GA-X99-SOC-Champion hiányzik.
HGyu
-
regener
veterán
Nemtudom használtok-e ilyet bármiféle tuningnál, de akár még jól is jöhet: [link]
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
#35434496 #6943 üzenetére
1500c12 az szép, meg a subok is! uncore-on még dolgozzál egy kicsit, de nem olyan rossz ez 5400 cinebench, ha xtu is lefut itt akkor főleg. lehet levizelt, az a para az ilyen meleg időben, légkondis helység(helyiseg? majd kicsip kijavit) nélkül halál nyáron nitrozni.
-
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs #6941 üzenetére
Köszi!
Értelem szerűen a célom a 80K volt, nem sok választott el.
-
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #6939 üzenetére
szivesen és gratula. örülök, hogy ezzel a karival jobban ment mint a 7970-nel
sajnos a vastag szigetelésnek ez az átka, néha bekavar a vramtuningban, de hosszabb session-höz viszont elengedhetetlen. az 1 réteg ami rajta volt eredetileg 1 óra után niagaraként folyik végig.
gyári vrm-el szerintem sokkal több nincs már a gpu-ban, talán még az 1700-at el lehet érni, aztán kb ennyi. -
jones965
Modder
válasz
jones965 #6938 üzenetére
Ma sikeresen túl vagyok a TitanX és 5960X tesztelésen.
A végeredmények többé-kevésbé sikeresnek mondhatóak, de egy-két tesztben, mint pl: a 3dm11 még maradt bent néhány pontszám. A TEK9fet potot külön köszönöm Achill3uS-nak, amit ugye eredetileg a HD7970 teszteléséhez kaptam kölcsön, de remélem nem gond, hogy a TitanX-t is megtiszteltem vele.
A cpu -78° és -90°C között érezte jól magát, -100°C-nál coldbugos lett. A gpu pedig-45° -60°C között tette a dolgát. Ez utóbbinál sajnos mire rájöttem, hogy a szigetelés miatt a ramok nem bírják az 1800-1900mhz feletti tartós tempót, addigra sajna az LN2 eléggé megcsappant, lévén 15 literrel kezdtem hozzá, így a tesztelés végén néztem meg, hogy csak gpu tuningnál 1630 mhz-ig bírta a kártya. Ez megfelel a HWBOT-on is látható gyári állapotban tesztelt vga-k eredményeinek.Az alábbi redmények születtek:
-
subaruwrc
félisten
válasz
jones965 #6927 üzenetére
egyébként bár nem olyan élű a vita de azért annyiban Achi mellé kell álljak,hogy ami 4500-hoz 1.4v-t kér az bizony potato. 1.55v-on naivság volt elvárni tőle magasabb órajelet,de mint látod,1.7v-on már azért megy.
nem degradálódott a chip semmit,pusztán csak egy fokkal gyengébb mint mondjuk ami nálunk járt. 5400 felett meg amúgy is különösen megnő a fesz igényük. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #6927 üzenetére
jones szerintem nem én tituláltam elsősorban potatonak a procidat, hanem te magad: [link]
ha ez számodra bántó volt sajnálom, de mint látható a vcore hatására megindult, amit említettem is neked a Veletech-en, 1.55vcore az csak bemelegítő fesz. de tény, hogy láttunk már ennél sokkal jobbakat.
másodsorban sajnálom, hogy nem sikerült a 7970 CF-el elérni eredményeket, mindazonáltal, nem ilyen módon számítottam tőled a nevem említésére. -
jones965
Modder
Tegnap került sor a régóta tervezett HD7970 CF LN2 tesztjére. Sajnos ez még mindig csak terv marad, ugyanis 04hgyu barátommal közösen olyan anomáliákba futottunk bele, hogy több mint 3 óra alatt nem jöttünk rá az okára. A cpu mikor -30° alá hűlt, egyszerűen a gpu-kat nem detektálta. Hol az egyiket, hol a másikat, ha véletlenül be is bootolt, akkor is windows-ba belefagyott.
Viszont ha már 50 liter LN2 be volt tárazva, így újra beszigeteltem a lapot, és megnéztük az Achill3uS által Potato-nak titulált procit. Mivel erősen fennállt a gyanú, hogy a proci egy korábbi magas cpu fesz érték miatt degradálódhatott, így odatoltam neki egy két értéket pluszban.
Nos ez annyit jelentett, hogy ez cpu tesztekben néhol 5300 mhz- feletti sterszt is bírta. Nosza neki, futtassunk éles benchmarkokat. Sajnos Gyurinak időközben elkellett menni, így egyedül folytattam éjszakába nyúlóan a tesztelést.
Sikerült egy két eredményen javítanom, úgy hogy ma vagy holnap a TitanX-et is benitrózom, mivel sikerült úgy néz ki a cpu megfelelő működéséhez a megfelelő értékeket beállítani.3dm03 - 221802
3dm06 - 51169 NewCR
-
Achill3uS
nagyúr
srácok eredményeket, ne menőzzetek
-
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
fRooStzzZ #6906 üzenetére
a két kártya közül az egyik potato a másik nem megy rosszul de már nem tudom melyik volt a tied
A kari: 1150 felett 1.35vgpu-val is artifactol
B kari: 1200 1.28vgpu firestrike stabil, 1.35-tel 1250 is lefut hibátlanul. ramok 1800+ugyhogy a B karit fogom ln2-vel tesztelni valamikor 1-2 hét múlva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Linux kezdőknek
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest