Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Bluetooth hangszórók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
subaruwrc
félisten
na ma végre úgy alakultak a dolgok, hogy készült említésre méltó eredmény a boszorkány konyhában
köszönet a segítségért, az Asus-nak ( lap ) , 04ahgy-nek , és toyonennak, akik nélkül nem jöhetett volna létre3DMark05 új rekord
58249Maximus 5 Gene
3570k - ln2 @ 6.2ghz
GTX 580 Matrix - 970/11503DMark01SE új rekord
141521
Maximus 5 Gene
3570k - ln2 @ 6.2ghz
GTX 580 Matrix - 970/1150thanks for reading
-
04ahgy
nagyúr
válasz
nightmare13 #4795 üzenetére
Az AX1200-at a Corsair tervezte, a Flextronics csak legyártotta nekik. Az egyik legjobb táp a piacon, szinte minden extrém tuning eredménynél ilye(neke)t látni. Azért bátorkodtam a tápom típusát megemlíteni, hogy finom célzást tegyek arra, nem keltette fel a Monolith az érdeklődésem.
Biztosan megeszi reggelire. Több eszmecsere a tápról nem ide, hanem a tápos topikokba illik. Az árát meg tudod nézni az ipon.hu-n.HGyu
-
nightmare13
őstag
Köszi a gratulációt, de kicsit olyan ez a nyeremény, hogy a francba, hogy ez
Néztem, az AX belét a Flex gyártja. Ha jól néztem, utoljára a hx1050 volt CWT-s. Hogy-hogy váltottak bérgyártót? Ennyire leromlott volna a CWT minősége? (Azt nem tudom megmondani, hogy megeszi-e reggelire, de biztos nem rossz a tápod
Mennyiért vetted, ha szabad kérdezni?)
-
04ahgy
nagyúr
válasz
nightmare13 #4793 üzenetére
Grat a nyereményedhez. Nekem AX1200-as zsebaggregátorom van, ami a Monolith zsebtelepeket fogyasztja reggelire. Azért hátha jelentkezik valaki rá.
HGyu
-
nightmare13
őstag
Sziasztok!
Nem szoktam tuningolni (ezután meg már csak laposom lesz), de mindig szívesen olvasom az eredményeket, amiket a srácok összehoznak. További sok sikert kívánok!
P.S. Egy pici reklámot remélem megengedtek... Nyertem iPon EB játékán egy 1200 wattos zsebtelepet (CWT beles Monolith), de mivel minden asztali géppel kapcsolatos cuccomat felszámolom, így bontatlanul áll. Esetleg nem tudtok valakit, akit érdekelne? Bolti ár alatt átadom, 2 év garanciával.
-
Köszi toyone, Achill3us!
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Overlocker #4763 üzenetére
utolag is de grat bro! odabaszos top eredmények ivy-val
-
toyone
őstag
válasz
Nocsak, jó proci. Gratulálok.
(#4772) subaruwrc
Jó eredmények ezek.
-
subaruwrc
félisten
válasz
Overlocker #4786 üzenetére
neked nem kell bemutatnom, a panelba milyen idő tud lenni, úgyhogy a show kedvéért csináltam ilyen fotót is
-
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Overlocker #4779 üzenetére
-
-
subaruwrc
félisten
válasz
radi8tor #4775 üzenetére
Képernyő billentyűzet? Csak nem lefagyott a billentyűzeted a sok nitrótól?
nem nyert.
Z77-es lapon nincs PS/2 bill csati, ezért kölcsön kellett kérnem egy USB-set, az viszont némi hiányossággal küzdött működőképes gombok terén ( gyk, f5/f10/prtscrn szar ) , úgyhogy így oldottam meg
de, hallottam már képmentő programokról is, de hirtelen nem találtam azt ami ismerős volt mások képernyő mentéseiről, ezért ezt használtamproblem?
-
-
subaruwrc
félisten
válasz
Overlocker #4771 üzenetére
hát nem egy sétagalopp az ivy tuning, azt aláírom. megizzasztott a kiscsaj ..
( csaj ? Oo)
énis ivyztem ma, bár inkább kevesebb, mint több sikerrel, de nem vagyok elégedetlen.
az elért eredmények az órajelekhez képest szerintem a helyükön vannak, aminek már tudok örülni, + a 16 ponttal elcsípett magyar rekord is dob a kedvemenlássuk a mai menüt! :
Core I5 3570K -Ln2 - no cb/cbb
Asus Maximus 5 Gene - 0881 bios
G.Skill Trident - Elpida BBSE - 1250 C9
Corsair Force 3 120Gb SSD
Asus GTX 580 Matrix Platinum - stock
Asus HD 7970 DC2T - stock
Cooler Master Silent Gold Pro 1kw
Win xp x86
Win 7 x64
25L narancsléa cpu 6050mhz-en volt maximum működőképes, mindenki levonhatja a következtetéseket, hogy akkor az eredmények jók-e, vagy sem
5994mhz pifast
12.12sec5800mhz cpu 950/1200 GTX580
125537 3DMark01 SE5936mhz cpu 1300 / 1800 HD 7970
441K Aquamark35936mhz cpu 1275/1750 HD 7970
55664 3DMark05ééés ennyi mára. minden túlélte, örülök
subaru
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Gratulálok, és örülök, hogy ismét frissült a blogod.
-
subaruwrc
félisten
válasz
hát ez így elég demotiváló mikozben egy sub 6100 as procival küzdok, de grat
méghogy nincs vele eredmény ..... -
Köszi, mindenkinek!
-
CosmO_O
tag
Széép!
Rizs pówer
-
jones965
Modder
válasz
Gratulálok a szép eredményekhez.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Na, ez már valami. Grat,
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Naggyon szép eredmények, és egy igazán jó kis 3570K példány.
HGyu
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
CosmO_O
tag
A bácsi egy olyan nagy tankban lakik hibernálva, és néha kijön tuningolni
-
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Overlocker #4757 üzenetére
ismeros az öreg?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Overlocker #4757 üzenetére
Élőben is lehet nézni, ahogy nézik 3DMark-ot.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ettől egy "kicsit" leesett az állam:
ROG Absolute Zero Extreme OC – Day 2 – Liquid Helium
First the system has to be chilled using liquid nitrogen down to approximately -150C, then the liquid helium is applied to drop it down beyond LN2 temps. As the temperature probe has a limit of -200C, it required offsetting to provide an additional overhead to -230C, which was around the cold-bug temp of that particular i7-3770K.
-
toyone
őstag
válasz
Overlocker #4751 üzenetére
Csak nem Ivy-t tesztelsz?
-
-
04ahgy
nagyúr
Köszönöm az elimeréseket. Over: én is értetlenül álltam e felett az eset felett.
HGyu
-
-
04ahgy
nagyúr
Tegnap ránéztem az Ivy-m tudására. Eredmények a következők születtek:
- WPrime 1024M - 121,89s.
- WPrime 32M - 3,796s.
- SuperPi 1M - 5s 750ms. A RAM időzítés volt a gyenge pont.
- PiFast - 12,06s. Valamiért magasabb órajelen nem futott le. SuperPi 1M lazán, PiFast alatt meg kék halál.A konfig:
Intel i7-3770K
Gigabyte Z77X-UD5H
4GB G.Skill Ripjaws 1600MHz CL7-8-7-24
Corsair AX1200
Hűtés a CPU-n: k|ngp|n Dragon F1 Gemini, rocket base.
A képet úgy nem mellesleg egy MSI HD7970 referencia kártya adta.Coldbug, coldbootbug nem volt, telepotos a CPU.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs #4747 üzenetére
Attól, hogy léggel jól megy, nitróval semmi sem biztos. Mehet szarul is. Ez a VGA léggel alig ment valamit: [link]. 730MHz körül csak.
A 3DMark2001 tweakek száma meg kb. végtelen.
És ma is elismert, népszerű tesztprogram. Mindentől függ a végeredmény. Sokszor még 6GHz+ Ivyvel sem lehet egy-egy alaposan betweakelt több éves LGA775-ös eredményt megdönteni.
De készülj arra, hogy sok sikertelenség és nitró pocsékolás árán lesz csak szép eredményed.
HGyu
-
Köszönöm a nem kicsit lelkesítő választ!
Az első, offtopikba tett sorom teljesen viccnek szántam
. Mindig olvasom a topikot és láttam jónéhányszor, hogy ilyen dolgokkal jönnek ide a kissé tudatlan népek. Tudomén, hogy nem extrém, amúgysem vagyok ATI párti.
Oda is írtam, hogy "nem ezért jöttem ám", na mind1, biztos nem volt elég érthető és vicces
Az előzőben a link helytelen volt, itt van helyesen:[link]
Remélem niróval/jéggel is szépen fog skálázódni. Alapfeszen 800MHz-es core clock megvan. Csak megyünk 1000 fölé.
"fél életed felemészti." ez kell nekem, ezért is a platform nagy szeretete. -
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs #4745 üzenetére
A tuning minden formája a megfelelő körökben elismerésre ad okot. A mostani Team Cup például épp Core2 részből is áll. [link]. Mindig, minden hardvert van értelme benchelni.
5% OC egy HD5850-től nem durva, nem extrém. A 475MHz FSB sem az. Az nVidia GT200 tuning azonban tiszteletre méltó ambíció.
Minden VGA-t megéri hideg alá tenni, a te GTX260-adat is. Az eredmény meg minden esetben eredmény, akkor is, ha a sorban utolsó.
A 775 rendszered és a GT200 a legjobb kombináció egy nitrózott 3DMark2001 tuninghoz. Nemzetközileg nagyon elismert, és mind a tesztprogram tweakelése, mind az LGA775 rendszer tuningja fél életed felemészti.
HGyu
-
Üdvözletem és tiszteletem minden extrém-tuningosnak!
E6750-et 3,8-ra hogy húzak, mert 333-ról 475-ra tolni az fsb-t már extrém? Ja és 5850+5%-on már durva húzáss?
Nem ezért jöttem na...
Azért bátorkodtam bírni a topikotokba, mert szeretnék én is foglalkozni folyékony nitrogénes tuninggal. A kérdésem nem a hűtéssel magával kapcsolatos elsősorban, hanem a használt hardverekkel.
Van egy fétisem, és ez pedig a 775-ös rendszerek felé mutatott mánia a GTX2xx kártyák imádatával spékelve.Az egyik kérdés, hogy van-e értelme még értelme ilyen rendszereket tuningolni hideg alatt? A 775-ös rendszer egy EP45-UD3P-ből, egy 650w-os corsair tápból, egy Coolance V2 POT-ból, egyedi ram potból és nemtom még milyen vga pot-ból állhat majd. A többi ugye vagy váltakozna mindig (vga, proci, ram), vagy nem fontos jelen helyzetben (monitor, vinyó, bench-asztal, perifériák...).
Van még értelme (hwbot és egyéb versenyek és nemzetközi elismertség szempontjából) berhelni a jó öreg core platformot?Másik, dupla kérdésem: Láttam, hogy toyone nemrég csinált egy GTX260-al eredményt. Oké, hogy just for fun címszó alatt, de egyrészt itt is érvényes a kérdésem, csak poénból érdemes játszani vele, vagy elérhetek eredményeket is?
ezt a karit érdemes lenne-e hideg alá tenni, megnézni mit megy? Gigabyte GTX260 (OC) 216 Shader 65nm, ezen a beállításon 3dmark stabil is.És az utolsó napi okosságom: Van már olyan platform, aminek a tuningjával kell annyit pepecselni, mint egy top-os p45-ösével? FSB (BCLK, akármi), Skew-k, GTL-ek, ezekre gondolok. Mert bár az 1366-os rendszerem közel áll a 775-höz élvezet tekintetében, de még így is pikk-pakk belőttem. Ezért maradnék még 775-ön, vagy mennék olyan platformra, ami hasonló kihívást jelent.
Előre is köszönök minden építő jellegű választ. Bocs a kezdő butaságért, igyekszem gyorsan belejönni és méltó tagjává válni ennek a kis csapatnak.
u.i.: tevékenykedik valaki Pesten a 14. és/vagy 17. kerület közelében?
-
04ahgy
nagyúr
-
-
toyone
őstag
Biostar TZ77XE4
Intel 3570K @ LN2 Ryba Pot
G.Skill Eco @ 1600Mhz CL7 1.35
Msi GTX480 Lightning
Enermax 800W Modu 87+Köszönet a BIOSTAR-nak és a CÉDRUS Kft. -nek, illetve HGyu-nak.
-
MPowerPH
félisten
-
subaruwrc
félisten
válasz
MPowerPH #4720 üzenetére
csak ez így ördögi kör, hogy az egyikben a feszt, a másikban az órajelet nem lehet szabadon állítani
7970 eshez amúgy van egy biosom, amivel a ccc limitet ki lehet tolni, az 580 matrixhoz meg egy olyan oc pack, hogy vgpu 1.6v - vmem 2.0v-ig állítható egy speckó gpu tweakből
7970 dc2t-re lehet kipróbálom ezt a trixx-et ha valóban több feszt lehet küldeni, hasznos lenne
-
-
MPowerPH
félisten
Csak az AB -vel lehetséges 1300MHz fölé vinni a GPU-t? Trixx/GPU T -vel nem kivitelezhető?
A GPU T tudja, ott meg a feszt nem tudom 1250mV -nál feljebb tolni.
-
subaruwrc
félisten
válasz
Hellboy2387 #4714 üzenetére
nem
de látom a megfelelő topikban is feltetted a kérdésed legalább. ott fognak tudni.
üdv -
Hello. Van nekem egy i5 2500k-m hozzá p8p67 pro lap, 8 gb corsair 1600mhz-es ram, ocz vertex 2 ssd, 2db 6850 2gb-os cf 930, 1050-en megy azt szeretnék huzni a processoron hami a lehető leg stabilabb legyen. 4.5ghz a cél de általában jó volt aztán 1 hét után mindig csak ki ki fagyogatott és már kicsit unom hogy sehogy se jó. valaki tudna segiteni? üdv
-
jones965
Modder
válasz
tom_tol #4709 üzenetére
A HWBOT-on meglehet nézni-igaz kicsit macerás-, hogy ilyen hűtéssel milyen eredményeket értek el .
Tény, mint subaru is írta, amelyik proci kéri a feszt a magas frekvenciához, annál kifullad.
Viszont a mínuszok miatt is olyan körültekintéssel kell szigetelni, mint LN2 esetén, csak valamivel tiovább bírja.Kérdés: 3770K?
-
tom_tol
addikt
Üdv
mi a véleményetek erről ? -
subaruwrc
félisten
10 millió / 1 procival nem hiszem hogy sok értelme felvenni a " versenyt " hacsak nincs valakinek irdatlan sok pénze meg felesleges szabadideje cpu-z validra binnelni bulldozereket
de mindenképp impresszív eredmény, tekintve hogy a bulldozereknél általános 2v körüli értéket meg sem közelíti a cpu fesz, így még a 9ghz sem kizárt akár nitroval is. bár nem értek azon a nyelven ahogy a fórumon írnak ( nem még nem jutottam el a fordítóig ) de szerintem ki se próbálták még addig a procit, amit mondjuk alátámasztana hogy a user ma regisztrált a hwbotra és ez az egyetlen eredménye, tehát nem egy vérbeli xoc-s akinek ez a 150. cpu-z max validációja.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest