Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi haladó szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
jones965
Modder
Tegnap délután és este 2 felvonásban teszteltem az asus oc showdovn Run 1 kiírásra.
Sajnos a 4790K proci órajelben 2 maggal 6100 mhz-nél elhasal, viszont uncore-ban aránylag jól tartotta magát.
A 2 bench XTU-5.5Ghz és Cinebench R11.5 többé kevésbé jó eredménynek mondható.
04hgyu nálam lévő ramja szépen teljesítettek 2400mhz-es gyári értékükhöz mérten 2600 mhz-en is jónak mondható időzítésekkel. Ebben nyilván szerepet játszott, hogy a cpu is bírta a magas uncore tempót.
A proci -130°C-on érezte elemében magát, coldbug -140°c. Coldboot hál'istennek nem volt nagy.
A második felvonásra a lap lehalása miatt volt szükség, aztán szárítást követően is csak dupla 0-zott.
Hosszas tisztítást követően elindult, akkor született az alábbi eredmény. Nitro elfogyása után viszont a lap ismét 00-zott, azóta meg sem nyikkan.Cinebench R11.5
-
Johni5
őstag
Pontozás.....na igen.
top 15 globál +top 20 hardver+wr pontok.
A verseny pontokat buktuk.
Így a 130 versenyen részvét ponjaimat buktam,ami nem kis visszaesést jelentett.130 pont minusz.
Hócipő,mert a pcmark05-ről levett globálokkal szintén buktam cirka 300 pontot.
Nó komment.Volt benne munkám nem kevés.Mind a kettőben.
Úgy berágtam,hogy cserébe DIV 3 és 4-be sz@rrá verek mindenkit. -
Achill3uS
nagyúr
hat meg en, de legalabb lementek vele a benchmarkok jórésze amit szerettem volna.
soc force ln2 lapban halt meg, szokásos feszeken amin járatni szoktam -122 fokon, 6450-en futott épp a 32M és a 15. loop után bsod és többet nem ébredt fel. utána kiszárít szétszed és másik lapban sem adja a post code-ot, a lapnak semmi baja. arra tippelek, hogy a hőátadás nem volt megfelelő a cpu és a blokk között mivel nem volt ráfogatva, hanem csak a pot saját súlya nyomta. mivel a pentiumnál ez a megoldás müködött ezért mertem bepróbálni a 4770k-nál is. hát úgy látszik itt már a termelt hő többletet nem bírja el. fizikailag nem látszik semmi a chipen, uh nem értem, de biztos h elsült benne valami. -
jones965
Modder
Valaki érti, hogy a HWBOT-on hogyan történik a league pontszámítás?
-
subaruwrc
félisten
cpu tweaker?
nem volt egy wast is das az effem,a ramokat meg csak 2.13v-ig lehet feszelni ebben a lapban ami meg még bemelegítő fesznek is gyenge nekik úgyhogy nem mentek semmit. na meg gondolhatod mi motivációm volt mikor kiderült hogy a 370*14 se megy nitro alatt...
de ez a kis AMD tetszett szóval vadászok alá egy jó ht tuningos lapot -
subaruwrc
félisten
Na ennek apropóján akkor én is leírom a kis mini beszámolómat amihez tegnap éjszaka már nem volt cérnám.
0:15-re értem haza a session után
Először is örülök neki hogy ilyen viszonyban vagyok már a srácokkal hogy hármasban toltunk egy nagyon jó hangulatú bár nehézségekkel tarkított sessiont,miután az én rendszereim és én is feladtam pozitív élmény volt nézni az öregeket küzdeni a 01-gyel.
Én egyrészről AMD 1 magos illetve cedar mill celeron rendszerrel készültem de végül mindkét ( 3 ) próbálkozás kudarcba fulladt a maga részéről.
AMD-vel kezdtem amihez a cpu-t Johni5 válogatott sempron 145-je szolgáltatta amit ezúton is ismét köszönök!
Arra számítottam hogy a léggel 360 max boot ht clock nitrogén alatt feljebb tornászható de sajnos rá kellett ébrednem hogy az a lap korlátja és nem a cpu-é így hát ezzel bekorlátozott órajelekkel futott a teszt.
A cpu fesz már 5600+-ra készülős volt aztán végül nem vettem vissza, -115°C-n elvolt 1 nyekkenés nélkül a rendszer a tesztek ideje alatt.Ezek után nagy reményekkel vágtam neki a celeron 8ghz projektnek,( ismét
) de az távolról sem olyan egyszerű mint ahogy kívülről tűnhet. Csak egy vagon fesz,egy jó lap meg egy jó proci és kész is.
Hát igen de talán hónapok óta is hajszolom de még mindig csak távolról alulról szemlélni sikerült,megközelíteni nem.Kicsit olyan ez mint az Everest mászás.Azt sem lehet csak úgy megcsinálni hogy na odamegyek és felsétálok,ha ilyen egyszerűen működne,nem járna érte hatalmas elismerés.
7540mhz-ig jutottam relatív,celeronokhoz képest alacsony(1.88v) feszen,de 1.9v felett a lap ovp védelme véget vetett a játéknak.
Egy időre
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #6168 üzenetére
köszönjük, dolgoztunk is rajta rendesen, over teljesen kimerült
feljebb irtam, Asus DC2 kártya ln2 bios-al vmoddal.
biztos vagyok benne, hogy az ecc raptor egy brutális pot, rengetegen dicsérik, de a 400 euro nevetséges ár érte. még a 270 dollár is olyan a tek 9 fat-ért a jelenlegi devizával, hogy valoszinüleg lemondok róla.sok sikert neked a ROG showdown-on, ha lenne lapom az elso ket fordulón énis indulnék szivesen, meglátjuk.
04ahgy köszi
-
jones965
Modder
válasz
Achill3uS #6166 üzenetére
Gratulálok srácok, megérdemelt az elismerés! HWBOT-on nézve csodálkoztam is a 3dm05 xp-n történő futtatásához.
Jövő héten az asus OC showdown versenyre én is készítek LN2 eredményeket, aztán ha még belefér, megnézzük a 3dm05-t. A 2001SE eredményed ez nagyon keményre sikeredett, azt nehéz lesz megközelíteni.
Mod: a TEK9 fet gpu pot nagyon jó darab, de nálam az EK SF3D jobban teljesített. Milyen gyártmányú a GTX 780Ti?
-
Achill3uS
nagyúr
sziasztok
nagyon sok mindent nem irnék le, eléggé elfáradtam mára, lényeg a lényeg, tartottunk ma egy kis OC összejövetelt a melohelyemen, melynek fő célja a 3dmark 01 05 06 single card jelenlegi magyar 3D rekordok megdöntése volt. déltől éjjfélig nyomtuk neki, ebből 6 óra ln2 végig.
subaru hozott magával sempron-os és celeronos rendszert rendszert, amit több kevesebb sikerrel sikerült kihajtani, de erről majd ő beszámol. nekem pedig közben over segitett a 780 Ti-met hidegen tartani, és tweakelni.
röviden és tömören, az Aquamark3 magyar rekord megdőlt, majd a mentés fájl corrupt lett. igy nem tudtam feltölteni. a 05 eredmény win 7-en készült majd meghalt az ssd és a közel 68 ezres score-t buktuk. a 06 directx problemak miatt nem indult el XP-n, más oprendszer addigra nem volt mukodoképes. szóval a 01 tartotta magát, és nyomtuk neki ami a csövön kifértami éppen lemaradt a global top 20-as 01 eredménytől, de igy is keményen megküzdöttünk érte. a vga szépen elfüti a tek9 slim-et, pedig alig emeltünk feszt a gpunak, ocp alatt 1.35-1.40v körül járt -100/-110 fokon végig 1400-1430 körüli órajeleken(boost 1500). de ennél sokkal több van a kártyában. a -79 fokos coldbug sem segitett sokat kb minden 2. restart után vissza kellett hüteni a kártyát. de sebaj, ugy gondolom mindenki jól mulatott, kellően elfáradtunk, és elégedetten tértünk nyugovóra, hogy azért végre csak össze hoztuk a közös tesztelést
köszi srácok!
AM3 magyar rekord
05 magyar rekord (2. felvonásban haha)
és jópár óra munkája a global single card 22. 01
konfig
4770K L310B delid Thermolab -120C
Gigabyte Z97X SOC Force
G.Skill TridentX 2400c9
Asus 780 Ti DC2 @ Tek 9 Slim -110C
Antec 1200W
és 70L LN2 amiből kb 40-et megevett a rendszerés következzenek a képek:
-
törölt tag
Röviden X99 Classified.
Nem mennek a 3000MHz-s ramok csak néha néha? EVGA E-LEET Tuning Utility ami az x99-hez van úgy szar ahogy van. Nem működik benne semmi. (se fesz se szorzó se semmi.)Biosban beállítottam próbaképpen 50x100-ra és win betöltésekor cpu-z szerint 3000MHz-n megy a proci amíg igaz is volt mert tetű lassú volt minden. Bezzeg e-leet szerint 50x100-on ment.
Szóval lényeg a lényeg jön a GIGABYTE X99-SOC Champion. Ezt meg kivágom a francba. Nagy csalódás ez a lap X79Dark után.
Ilyen képek fogadtak miután fix 50x100 volt biosban megadva.Mondom mi van itt!!! -
-
Johni5
őstag
Csapatkapitányok közül valaki nyomhatna egy recalt.
-
Szasztok!
Retro OC pretest on air. True Copper+átlagos zsír, 23 fokos szoba.
Celeron 430 max valid
Celeron 347 max valid
Celeron 352 max valid
E2160 max FSB on airRövidkre háttérsztori: nem fordítottam/fordít(hat)ok túl nagy erőt/pénzt/időt a binnelésbe, nagy szerencsém volt
a chipekkel.
A 352+347+2x430 egyben érkezett, Speed(R) fórumtárs+admintól ajándékba, így 430-at kettőből binneltem, cedart viszont 1-1ből (plusz subaru adott egy 352-t, de az nem bizonyult versenyképesnek).
E2160: ügyfelem gépében került cserére egy wolf E6500-ra, beszámítottam, benne van a jó fpo intervallumban, 1-ből sikerült jót találni.Nagyon remélem, hogy sikerül őket jó skálázásra bírni jelentősen hűvösebb körülmények között, hogy úgy mondjam.
-
jones965
Modder
válasz
Achill3uS #6129 üzenetére
Sajna ilyen részletességre nem emlékszem, éppen elég szívás volt LN2 alatt stabillá tenni az órajelet. Talán ha emlékeim nem csalnak 2,65V-ig mentem el Vring értékben.
Az uncore frekit pontosan ezért nem is erőltettem. Örültem sokszor, ha egyáltalán bebootolt a lap. Ilyen makacs platformmal még nem volt dolgom. Kiváncsi leszek, players111 mire megy majd LN2 alatti tesztekkel.Azóta már sokat olvastam utána dolgoknak, csak sajnos éppen platform nincsen, hogy ezeket kiteszteljem.
-
jones965
Modder
válasz
Achill3uS #6125 üzenetére
Igen, picivel fölötte is: Uncore 4063Mhz
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #6123 üzenetére
jaja igy mar korrekt.
kozben talaltam egy régebbi infot:"Let’s take a closer look at what exactly ASUS has accomplished. Haswell uses an FIVR (Fully Integrated Voltage Regulator) and as the new processor architectures have appeared, Intel has become more and more secretive about the workings of the pinouts. Not knowing where the voltage lines lay, ASUS basically bruteforced the entire contact points present on 2011 processors to figure out where the new pins should touch to grant unhindered access to voltage. The result? ASUS OC Socket lets you effectively bypass any FIVR compulsions Intel has in place. This means that you will be able to achieve higher and more stable overclocks probably at a lower voltage."
ami tok jo csak nem segit az uncore-ban, ahogy subaru is mondta. vagyis Derbauer írta hwboton.
itt még + 6 pinrol irnak, de a kommentekben van lga 2071-ről szó ami inkább közelít a valósághoz. hát ez valóban elég similar a 2083-hoz ami a Championban van. no mindegy, ehhez ténylegesen neki kéne esni mindkét lappal, hogy kiderüljön az igazság az uncore modokkal kapcsolatban.
ettől függetlenül a rampage 5-ben te ln2 alatt elérted a 4ghz+ szférát?
-
jones965
Modder
válasz
Achill3uS #6120 üzenetére
Az eredetileg megtervezett lga2011-3 sockettől 5 helyen tér el az asus megoldása. Ezen kezdődött a szabadalmi vita az általad is belinkelt részből a 2 cég között. Nem tudom azóta a vita milyen szinten van, annyi tény, hogy elsőként az asus vezette be. Valószínűleg ennek okán már a gigabyte is eszközölt változtatásokat derbauer közreműködése által (is).
Amennyiben jól látom, az uncore feszültség ellátásáért lévő kivezetések az asus megoldásán kivannak alakítva.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
subaruwrc #6117 üzenetére
"One of the biggest features that extreme overclockers will notice with the X99-SOC Champion is the use of a different socket, similar to the OC Socket used by their biggest competitors. Using the regular LGA2011-3 mountings, this socket contains 2083 pins rather than the standard 2011 and offers several new options for adjusting specific voltages in the BIOS, bypassing the FIVR.
These extra pins are enabled via a DIP Switch onboard, but their relevance is only really towards the liquid nitrogen users. There is also the issue that a form of the OC Socket is in the patent pending stage by ASUS, and we are not sure if GIGABYTE's version infringes on it. Given how rare it is to patent a design in the motherboard industry (compared to the smartphone space, for example), I wonder how aggressively this would be pursued."haha
najo ezt asszem csak a bennfentesek tudják megmondani mi a kül a Champion és az Asus OC socket között, nekünk csak annyi jut, hogy similar. same same - bit different
#6119 "A fanatizmus és a logika ritkán jár kézenfogva." (Seeley Booth)
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
subaruwrc #6115 üzenetére
ez egyelore nalam is feltételezés, de gondolom azért huzták ennyi ideig a fejlesztést, mert van rá megoldás. tul képp a Champion egy LN2 kiadás így eltér a többi Giga X99 laptól fizikailag is, de pl ahhoz egy Asus-os kéne h megmondja a R5E-ben hány pin-ből áll az OC socket így azt is össze lehetne hasonlítani. a Champion esetében egy kapcsoloval tudod a 2011-rol a 2083-mat aktivalni. jones leszámolnád?
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
subaruwrc #6113 üzenetére
ettol fuggetlenul, szerintem a rampage 5 és tul "régi" fejlesztés ahhoz, hogy legyen benne ilyen opcio.
beszélek majd dinos-al de szerintem az x99 champion az egyetlen ami mod nélkül a legjobban viheti az uncore-t, nem véletlenül [link] [link] - épp players hivott ezügyben ma, hol lehet kapni, most mutatták be ces-en januar elejen en itthon nem lattam meg.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
subaruwrc #6111 üzenetére
ugy ugy, thats the point. "I came across two additional voltages which are not supplied on the normal socket, but are present on the OC-Socket. However the CPU internally supplies itself with different voltages there."
aki 5g körüli uncore-al tolja, szerintem mind moddolt cpu-val. lap kb mindegy.
-
subaruwrc
félisten
válasz
jones965 #6110 üzenetére
nem socket függő a dolog hanem a cpu uncore része nem feszelhető bios szinten egyik lapban sem csak moddal.
esetleg az r5e-ben és a championban van opció gyárilag de nem a socket függvénye.amúgy ez a pro oc se a mi terepünk lesz. 2x gpu firestrike extremere másfél milla csak a hardver és akkor még nem öntötted nyakon
pénznyelő -
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #6108 üzenetére
Derbauer a Gigabyte laborban fedezte fel ezt a "bugot", az Asus-nak ehhez maximum annyi köze van, hogy ők előbb dobták piacra az OC sockettel szerelt lapjukat.
de lehet h players Evga lapja még nem ilyen.
"Tested and confirmed with 3 different 5960X CPUs. I'm not sure how/if it works on the 6-Core Haswell-E and other motherbords but I think it should be the same. However I suggest to not apply this mod on CPUs if you use them on boards with OC-Socket such as ASUS R5E."
a gond az, hogy az OC socket önmagában még nem oldja meg 100%-ig ezt a problémát, csak jobb mint a sima.
-
jones965
Modder
válasz
Achill3uS #6105 üzenetére
Az asus készítette el elsőként az OC socket foglalatot, ahol ezek az érintkező helyek már be voltak építve, ezáltal a cpu stabilabb tápfeszt kapott.
Der8auer's ezt a hiányosságot oldotta meg a Gigabyte lapban. Ezt követően készítette el a gyártó az asus mintájára a módosított socket-et. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
subaruwrc #6103 üzenetére
itt van a dolog miértje.
de elnézve dinosék eredményeit az X99-Championban lehet h már fixálva van a bug, és elmennek mod nélkül is 4g-ig léggel, ln2-vel pedig 4.5-5 körül. -
-
-
jones965
Modder
válasz
Achill3uS #6098 üzenetére
Érdekes a kiírás, legalábbis az én értelmezésem szerint. Egy stage-ben indítani a Z97 és X99 lapokat, több mint furcsa. -hogy a viharba akarják XTU-ban és CinebenchR11.5-ben a 2 platformot összevetni?
A Fire strike e. még csak hagyján, ott leginkább a Gpu domborít, na de az első kettő.Ráadásul alaplap még csak van, de proci egy szál sem az x99-hez.
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Need for Speed: Rivals
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen NAS-t vegyek?
- Windows 10
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen videókártyát?
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest