Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
jones965
Modder
válasz
matteo_szg
üzenetére
Így közel 7 hónap távlatában mennyi realitást érzel a leírtakkal, úgy mint a privát támogatások, valamint az OC Community Event kapcsán?
-csak mert magam részéről még az ezen kívül megbeszélt dolgok sem realizálódtak. Ez utóbbit már természetesen elengedtem, csak így a közösség elé vetett információk súlya valahogy elillanni látszik.
-
jones965
Modder
válasz
Achill3uS
üzenetére
Igen sajnos ezeket látom én, hetente ha felnézek bot-ra nem látok igazán semmi érdemleges eredményt, amit kellően kifejez az említett Gskill event. A pénzügyi nagyságrendeket pedig már átbeszéltük személyesen is, ezen sajnos nem tudunk változtatni, több százezres bukóval pedig közöttünk nemigen van egyén, aki ezt a fajta békát leszeretné nyelni.
Ezek alapján akkor marad a reményteli várakozás, aminek a valószínűsége jelenlegi meglátásom alapján erősen lefelé konvergálódik.
A piac átrendeződött, aminek a gyártói support vissza esését bőrünkön tapasztaljuk. Nem mondom hogy nem fáj, de ez egyéni probléma.
A tervezett OC eventet pedig ha az ég nem szakad le, akkor most már nem szeretném kihagyni. Akár aktív, vagy éppen passzív résztvevőként.
-
jones965
Modder
Srácok valaki űzi még ezt a "hivatást" egyáltalán? Sajnos nekem már nagyon úgy fest, hogy ebben (is) elmaradnak a beígért dolgok.
-
jones965
Modder
válasz
Achill3uS
üzenetére
Osztozom a megnyilvánulásodban, magam részéről is csak dicséret és elismerés illeti a csapat azon tagjait, akik képesek voltak saját erőből ezt a színvonalat és eredményeket elérni.
Bízom benne, hogy jövőre ismét tudok magam részéről is érdemi eredményekkel osztozni a közös sikerekben.
-
jones965
Modder
válasz
Achill3uS
üzenetére
Amiket eddig láttam bot-on eredményeket, nekem összegezve az jött le, hogy ezek a sokmagos szörnyek túlszárnyalják lényegesen a hasonló elődjeiket. Ezek szerint akkor itt is nagy a szórás és marad a binnelés, ami tekintettel a cpu ár/jövedelem viszonyokra, továbbra is megmarad a külhoni sport társak számára.
Bizakodva vártam az eredményeket a binnelési videód megosztása után, de ez most nem lett elég karcos a jelek szerint, pedig a lapod a nevében hordozva a lehetőséget biztos alapokat nyújtana hozzá.
-
-
jones965
Modder
válasz
matteo_szg
üzenetére
Ennek a formáján még inkább durvítottak.A teljesítménye sem semmi a látottak alapján.
-
jones965
Modder
válasz
matteo_szg
üzenetére
Felfokozottan várjuk a fejleményeket. A kézzel foghatónak tudunk igazán örülni.

-
jones965
Modder
válasz
matteo_szg
üzenetére
Főleg ha egy 12 core-t tartalmazó i9 cpu-val lesz megspékelve.

-
jones965
Modder
Ma én is végigszenvedtem közel 8 órát a kabylake tesztelésével, és azt hiszem ezzel a módszerrel utoljára. Még adok egy esélyt a Balázs által beszerzésre kerülő pasztának Kingpin-től, mert ez így hajmeresztő.
3x ment el a kontakt, ami jól látszik az alábbi xtu eredménynél, -120°C volt a bűvös határ, ahol reccsenés volt.
2x szereltem, pasztázás újra, de semmi változás. Az is lehet, hogy túlságosan leszorítom, passz. Már mindent kipróbáltam, de 6400mhz 4/4 alatt vége a benchnek. Egy értékelhető eredményem lett 6.1Ghz-en. -
jones965
Modder
válasz
subaruwrc
üzenetére
Én legutóbb Győrben teszteltem LN2-vel, és ott új tubust bontottam, ami itthoni beszerzés és nem tudtam magas órajelen benchelni. Előtte amivel teszteltem, Tajvan-ról, az asus-tól jött, Elgondolkodtató, hogy tényleg lehet valami a paszták körül.
Bala: ez ugyan az a cpu, amit már LN2 alatt teszteltél?
-
jones965
Modder
válasz
Achill3uS
üzenetére
Köszi a gyors az összefoglalót.
Az elmondottak alapján nekem már "dezsavű" érzésem támad, mert gyakorlatilag egy-két eredménytől eltekintve szinte folyamatosan kudarcokkal voltak teli az ilyen és hasonló session-ok. Gondolj bele, mi lett volna ha én is ott vagyok.
Ettől függetlenül jó volt nézni mind a fotókat és a time laps videót, egy kicsit ezeken keresztül átéreztem a hangulatot, amit szerintem minimálisan rontott csak el a kevésbé kiugró eredmények elérése.
-
jones965
Modder
válasz
subaruwrc
üzenetére
Amit Bala említett mehet, lehetne 2 run 2D és 2run 3D teszt. Az 5 /4.5 Ghz szerintem mindenki részéről vállalható. Azon agyalok, hogy ebbe több mindenkit be kellene vonni, és keresnék rá valami díjakat is, persze csak jelképes értékűt, hogy legyen nagyobb verseny szellem. Pár topikba bedobnánk, esetleg egy logout is mehetne. Felpezsdíthetjük egy kicsit a téli álomból ébredező embereket.
-
jones965
Modder
válasz
Achill3uS
üzenetére
Szuper, akkor csináljuk.
Viszont akkor azok az eredmények számítanának, amik a verseny megkezdése után születnek.subaruwrc: ma reggel ráakartam gyúrni, erre fel a win megint megadta magát, már sem vga-t sem display-t nem lát. Benne van a vga, ad képet, eszközkezelőben meg nincs felkiáltó jeles hardver.

-
jones965
Modder
válasz
Achill3uS
üzenetére
Mint itthon utólag kiderült, a win8.1 összehányta magát, lehet hogy a sérült lábtól, passz. Itthon próbálkoztam a helyre állításával, reménytelenül, úgy hogy friss telepítés. Az eff sajnos egy picivel elmarad a korábbitól, amit elég jól sikerült kimaxolni 5.2Ghz-en.
Alpi & Joci: társulok az előttem szólóhoz, elismerésem az eredményekhez. Mint ahogyan már FB-n is írtam, a trónkövetelők jönnek.

-
jones965
Modder
válasz
Achill3uS
üzenetére
Fúrja az oldaladat a kíváncsiság?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként volt LN2 tesztelés, bár nem sikeredett fényesre. De ha már rákérdeztél, írok róla.
Szerintem én meg vagyok babonázva a live tuningokkal ugyanis nem kevesebb, mint 6x szedtem szét a setupot. No de sorban:Annak rendje módja szerinti előkészületek, behűtés és -150°C coldbug. No ez fasza, megint kezdődik. Win alatt ugyan ez, coldboot csak -140°C, még jobb. Szét majd újra szerelés, debug 55 code. Hurrá, haladunk.
Szétszed, foglalat megtekint, egy láb a foglalat szélén derékszögben kifordulva. Egyre jobb. Petinek volt egy 2 cm átmérőjű hobby nagyítója, annak segítségével orvosoltam a hibát. Újra összerak, ismét -150°C fagyás. Agyam keresem a sarokban, kb odáig dobta le az ékszíj.
Ezt követően még 2x szét-össze, helyzet változatlan. Na egy utolsó esély címszóval ( Peti buzdításának hála: ebből WR lesz) szétszedtem, kupak die között újra paszta. A rendszer indul, néha köhög, majd kb 1 óra próbálkozást követően beindult, úgy hogy a telipot verzió is simán ment. Minden happy, kivéve én, mivel 6700mhz-en terhelés nélkül is befagy. Na mondom ebből nem lesz még TR (tanya rekord) sem, így hogy a látogatók ki legyenek szolgálva, így stabil 6200mhz-en futtattam 3d05-öt. Persze ezt úgy, hogy nem működött az Nvidia driver, telepíteni nem engedte, eszköz kezelőből lehetett kicsi életet verni bele, de Nvidia vezérlő pult nem volt, így az alapon futó kártyát még optimalizálni sem lehetett, sőt a D3Doverrider sem futott. Tehát volt egy mankón támaszkodó féllábas rendszerem, amin azért sikeresen demóztam. A legjobb eredményem +77K volt, a proci már 6Ghz-en is befagyott cpu tesztek alatt.
Máté nagylelkűen egy gyors kereszt kérdést követően bele egyezett a Ryzen nitrózásába, de mivel ahhoz már nem volt elég lelki erőm, no meg technikai felszereltségem sem, hogy egy intel rendszert upgradeljek AMD-re, így bármennyire is szívhasogató érzéssel, de lemondtam ennek a lehetőségéről.(zárójelben jegyzem meg, ha tudtam volna előre ezt, lett volna egy friss win7 + optikai meghajtó a csomagban)
Ennek ellenére jó volt a buli, a nagyon sok szétszerelés ellenére a rendszer működött, délután 5 órától 11:30-ig tartott a bemutató, itt hagytam abba.Ma délelőtt rendes körülmények mellett megjavítottam a cpu foglalat érintkezőjét. Nem csak elfordulva volt, hanem pluszban megtekeredve is. Tökéletes nem lett, de működik a rendszer. Jövő héten folytatás.

-
jones965
Modder
válasz
subaruwrc
üzenetére
Vagy már annyira felnőtt, hogy bármilyen lapban nem szokás Ln2 tuningolni. Ezen csak a nyelvünket lehet köszörülni, az eredményeket nem nagyon.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Viccet félre téve, a feszültség értékéhez képest az órajelek szerintem rendben vannak, tényleg kell ez alá a cpu alá egy normális alaplap. Már csak a motiváció miatt is szükség van a kiélezett egészséges küzdelemre.
Hajrá!
ps:remélem az első mondatom miatt nincs harag.

-
jones965
Modder
Ma ismét egy 8 órás LN2 session van a hátam mögött, amely egyrészről az Apex-nek, másrészt a jól bevált és kivitelezett szigetelésnek köszönhető. A terítéken a 7600K cpu volt, ami gyakorlatilag ugyan azt tudja, mint a 7700K, vagyis 6700mhz benchmark és 6800 mhz spi. Szokáshoz híven ez a teszt is rosszul indult, kezdte azzal, hogy behűtést követően nem detektálta a vga-t, így végig a 3. pci-e slotban kellett tesztelni, ami 3D alatt egy kis hiányt szenved. A 3dm05 effen sikerült javítani, de mint már korábban is írtam, a cpu L3 cache miatt alacsonyabb a kihajtás ugyanazon órajel mellett. Így a további javítás a Győri PlayIT plusz-on várható 7700K cpu-val. A mai eredmények:
2D.
Spi1M:05.328
Spi32M:04.44.952
Itt valamiért az xp alatt az eff nem volt jó, így a másik működő oprendszeren futtattam.3dmark05: 82195
-
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Bár nem látni az UC és mem órajeleket, de az alacsony feszültség érték miatt kevesebb a pontszám. Jó kis darabnak ígérkezik. LN2 mikor lesz?
-
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs
üzenetére
4c/8t ?
-
jones965
Modder
válasz
Achill3uS
üzenetére
Én reggel láttam a videót és abban is 5,4Ghz-es érték hallatszott. Mindenestre clock to clock jóval erősebb. CB-ben mindenképp, de ezt már a demonstráción is bemutatták.
A rammal kapcsolatban: megvettem azokat a ramokat amiket kicsipapucs linkelt, a különbözetet pedig még tegnap visszautalta. A ramok pedig pár órán belül nálam vannak.

-
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Nem, már ott tartok, hogy visszamondom a rendelést és beszerzem saját magam. Szerintem már 3 hét alatt bárhonnan megkaptam volna.

Köszi az elismerést.

-
jones965
Modder
válasz
jones965
üzenetére
Nos mondhatni sok próbálkozást követően egy viszonylag szerencsésnek mondható session-on vagyok túl. A teszt rosszul indult, ugyanis egyből cb-be futottam. No mondom mi a fene, aztán nagy nehezen realizálódott, viszont sajnos 4/4 alatt CBB volt -180C-on, ellenben teljes értéken (4/8) gond nélkül boot-olt. Így restart esetén sajnos melegíteni kellett. 3dmark benchek alatt 6700 mhz-en stabil volt, így ennek megfelelő eredmények születtek. Sajnos a 3dm05 pretesztek alatt hiába volt jó effen, itt nagyon elmaradt. Készült egy gyors AM3 teszt is, ami megfelelő verzió szám mellett is feltöltést követően rossz verzion-ra hivatkozva invalid.

A szigetelés jónak bizonyult, 25 l LN2 7 órás tesztelést tett lehetővé.Eredmények:
Folytatás az ígéretesnek tűnő 7600K cpu-val.
-
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs
üzenetére
-
jones965
Modder
Még ami eszembe jutott, hogy végig a lassú pot-al teszteltem. Lehet ki kellene próbálni a gyors fejjel, függetlenül hogy telipottal ment.
-
jones965
Modder
válasz
subaruwrc
üzenetére
Platform váltás? Milyen cpu megy bele?
Ma folytattam ámokfutásomat, napközben beszéltem Achi-val, de minden próbálkozás beállítás ellenére wall-os a rendszer. 6200Mhz-en bármilyen beállítás mellet random eldobálja magát a cpu. A 7700K után betettem még próbaképpen a 7600K ES-t, de mhz-re ugyan azt azt produkálta mint az elődje. Valószínűleg vagy mind a 2 proci itt kifullad, vagy a nálam nem kerek valami. A telipot tökéletesen működik, nincs cb és cbb, de ezen kívül más öröm nem akadt.
Ami még érdekes, hogy a 7700K letiltott HT mellett azonos órajelen jobban pörgeti a rendszert, mint a 7600K. Ez főleg 05-ben mutatkozik meg, de más bencheknél is látszódik. Valószínűleg az eltérő cache miatt lehet, bár furcsának tartom. -
jones965
Modder
Ma én is neki estem a 7700K tuningjának, amiből sajnos semmi nem lett. A behűtést követően hol látta az egyik meghajtót, hol nem. Na ez mondom jól kezdődik, de mindegy, teszteljük ki a cpu végét. 6400 mhz-be már belefagyott, még menteni sem lehetett. Egyetlen tesztet sem tudtam lefuttatni, ami lefutott xtu, az meg olyan volt mintha HT nélküli eredmény lett volna.

A cpu pot alja tökéletes volt, egy két helyen volt vizesedés a lapon, de szerintem az nem okozhatott volna ilyen anomáliát. Biztos ami biztos alapon irány a gyógyszertár vazelinért, és a plasti dip-el kezelt lapot átkentem még jó vastagon alul felül. Ami viszont nem tetszik, hogy a cpu pcb olyan homorú, hogy csészének is beillene.
Az előkészített rendszer rev 2.0. Holnap folytatás. -
jones965
Modder
válasz
Achill3uS
üzenetére
Osztozom az előttem szólók gratulációjához.

Csak megerősíteni tudom a leírtakat a lap vonatkozásában. Sajnos a guide-t én is elolvastam, csak éppen nem jól állítottam be az értékeket fejből, hiába volt bekapcsolva az RSVD/CBB switch. Emiatt lehet, hogy nem sikerült olyan értéken futtatnom a 7600K-t, mint a formulában.
Ennek a lapnak tényleg nem számít a telipot, fantasztikus olyan érzéssel benchelni, hogy újraindításnál vagy éppen tesztek alatt a hőfokokra keljen figyelni.
Remélem én is betudok szerezni hamarosan egy i7-est, és akkor re-run.Szép munka!
ps: most nézem, hogy Te a gyári bios-al teszteltél.Nem próbáltad az Elmor félét?
-
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs
üzenetére
én azt hiszem a 2010, vagy 2012 verziót szoktam alkalmazni.
-
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs
üzenetére
vcredist x86. ezt próbáld meg futtatni.

-
jones965
Modder
válasz
matteo_szg
üzenetére
Jól hangzik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó egy 4790+a hozzá tartozo konfig!
- AMD Ryzen 9 9950X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- AMD Ryzen 7 7800X3D - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 8500G 6-Core 3.5GHz AM5 Box - PCX garancia 2028.10.06.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)