Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
CosmO_O
tag
Akkor holnaptól átveszem az általuk alkalmazott eljárást
-
CosmO_O
tag
Ez lenne az, bár lehet én értem félre...
-
CosmO_O
tag
Estét Urak!
Féloff kérdés. Hwbot-on megengedett 3DMark01 subtesztek között GPU/CPU értékeket állítani?
Az egyik submission alatt ezt volt: "GPU ran at 1300 to 1600 dependant on test."
Hogy ON is legyek, kis szigetelés upgrade. Rizzsel kiszinteztem a lapot majd fixáltam festőszalaggal. Arra egérpad egy réteg viledával, megtámasztva a potot. Holnap tesztelés!
-
jones965
Modder
A mai nap a többkártyás rendszer tesztjére volt szánva. Sajnos nem jól kezdődött, mivel eredetileg 3 CFX-es rendszert terveztem, de sajna az Asrock lap hiába támogatja ezt a kiépítést, a PCH vezérlés miatt (köszi 04ahgyu) csak 2 tud probléma mentesen működni.
Na ez jó indok arra, hogy beszerezzek egy komolyabb deszkát.Igazából 2 komolyabb eredményt sikerült elérnem.
A konfig a szokásos:
Asrock prof. M Z77 & 3770K
Sapphire HD 7970 OC 2 CFX.3DM05 2CFX
P60488 new CR3DM05
P592933DM11
P21973
Itt hiába a magasabb cpu score, összeségében a SBE nem verhető. Minimális saját rekord javítás.A ramok sajnos kukák, még a gyári értékeken sem tudják a 2133Mhz-t, pedig nitro maradt bőven a 2D tesztekre, de csak saját rekordok beállítása sikerült, javítás nem.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #5091 üzenetére
én csupán magyarázatot próbáltam adni arra, hogy miért nem ment a tuning a 2gigás modullal, REX volt a kedvenc tuning platformom és 2000c8 volt nálam is a max amennyire emlékszem, d9jnm-el ahogyan Gyuri is emlitette feljebb azok is egész jó chippek.
attól még, hogy itt valóban többen megfordulnak, ram chipes listát nem fogsz találni, ez egy régi topic de időben kb akkori modulokat fogsz találni amilyen neked kéne: [link] -
válasz
Achill3uS #5088 üzenetére
Nem kötözködni akarok, csak nagyon félreolvastad, amit írtam!
Pontosan tudom, hogy X48 bench=2x1, bele is írtam az üzenetembe, hogy szigorúan 2x1-et keresek, nem figyelted? Azt is, hogy akkoriban nem volt 2x2 2000 CL7.
Azt csak leírtam, hogy 2x2-vel próbáltam. Nem volt más kéznél, így megnéztem, tényleg nagyon rossz-e. Igen, az volt.
Azzal sem értek egyet, hogy ez a téma ddr3 tuning topikba való. Az apróba kellene beírnom egy hirdetést, hogy ilyet keresek, de gondoltam itt több sikerrel járok, hátha valamelyik tuner megválna egy ilyen kittől.
Amit viszont köszönök, hogy megmondtad, a ram chipeket és gyártókat illetően merrefelé keresgéljek!
A privire megy válasz! -
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #5087 üzenetére
alapbol 2 gigás modulbol nem nagyon voltak képesek 2000cl7-re akkoriban, a mai chippek amik pedig képesek rá nem szeretik az x48-as platformot mert az ugye más rendszer, északi híd alapu memvezérlés, magas fesz igény, ergo 2x1-est keress tuningra más nem fog menni a REX-ben jól. abből is lehetőleg valami micron d9gtr,gts chippes ramot keress (bizonyos ocz, corsair-ek, csx diablo stb). ja subarunak van még ilyenje tőlem sztem biztos szivesen külcsönadja
de ez inkább ddr3 tuning topic mint extrém. egyébként kaptál egy pü-t tőlem más témában.
-
Ha már így jól előkerült a téma!
Valakinek nincs valami jó kis 2000 CL7 képes és/vagy hitelesített, szigorúan 2x1GB eladó ramja 775-el játszani? Akár eladni, akár kölcsönbe. REX-em a 2x4 meg 2x2 gigás kiteket nem csípi. 2133 CL7 RipjawsX-eim ~1866 CL9-nél jobbat nem mennek benne. 2x2 Kingston-okkal tudtam majdnem használható SPI1M-et összehozni.
Kösz előre is mindenkinek. -
CosmO_O
tag
Köszi!
Holnap új rendszer és még pár liter nitró -
CosmO_O
tag
Kell még egy kis kraft
(Meg egy friss telepítés és tweak!)
-
subaruwrc
félisten
válasz
Overlocker #5072 üzenetére
inkább a szerencsén múlott hogy ez legalább végigfutott, több nem volt a rendszerben
a másik proci amúgy 6510-40-en is futatott 32m-et de sajna a 10. loopnál tovább nem jutottunk pedig az igazán ütős lehetett volna. kellett a nitro másra is, sebaj majd legközelebb egy mégjobb retaillel megfogjuk az 5 percet
tom_tol
toyone
-
-
CosmO_O
tag
Szép kör volt Subaru!
Köszönöm még egyszer a tippet, gurítottam én is egyet a i7-essel, íme
-
-
-
subaruwrc
félisten
a mai nap, tanulva az előző teszt hibáiból, és kijavítva azokat, ismét nitrogén alá került a 3770K ES és Gigabyte Z77X-UP7 kombináció, de ezúttal egy bika rammal kiegészülve.
az eredményeket alább láthatjátok.
a nap felében toyone volt a segítségemre, a hardvereket, az INTEL-nek a GIGABYTE-nak, az ADATA-nak és 04ahgy-nek köszönhetem.Gigabyte Z77X-UP7
3770K ES #1superpi 32m_5min_12sec_782msec - New CR.
6400mhz cpu 1.875v
2480mhz RAM - 1.83v - 8-12-8-30 1Tezzel a cpuval készültem a leginkább, megcsiszoltam hogy rendesen hozzáérhessen a pot, kapott gelid gc-extreme pasztát, és múltkor ez futott 6700mhz-et. Hát most itt ki is fújt a története...
De, szerencsére akadt egy másik cpu is a polcon, ami nem csak 1 magra butítva volt képes teljesíteni.
3770K ES # 2
superpi 1m_5sec_515msec - New CR.
6550mhz cpu 1.968v ouch
2610mhz RAM - 1.85v - 8-12-8-30 1thexus pifast 10.95sec - New CR.
Aquamark 3 - 501927marks - New CR.
hwbot savefile ismét korrupt3Dmark03 single HD 7970 @1280 /1850 - 180024 New CR.
wprime 32m 3.843sec 6100mhz cpu
ennyi fért ki a nitroból, illetve belőlem mára.
köszönöm mindenkinek akinek bármiféle köze volt hozzá, hogy ezek az eredmények létrejöhessenek !
subaruwrc
out
-
CosmO_O
tag
A mai lecke megvolt
-
CosmO_O
tag
Emiatt generálhat coldbugot?
-
CosmO_O
tag
Jones: Két próbálkozásból kétszer jelentkezett a dolog, win alatt nincs para, csak ha fagyi van és újraindulok addig nincs POST, amíg -80 alatt vagyok.
subaruwrc:
Chilleres beállításokkal indultam, így nem néztem, hogy mondjuk defaultban is jelentkezik e a hiba.
100 mhz 57-58 as szorzó és Vcore-ral Vmem-mel és VTT-vel játszok csak. -
CosmO_O
tag
Jó estét!
Tapasztaltatok coldbug-ot Z77-es Maximus lapoknál? Az én Gene-em -80° alatt kakukk, nincs POST.
Neten találtam erről infot, Formula/Extreme lapoknál nem említik. Személyes tapasztalat valakinek?Köszönöm!
-
CosmO_O
tag
Többet nem kell venni, max 4 slim-et 4 way-hez
A héten ki akarom maxolni a 285-öst. -
CosmO_O
tag
Ilyen ám!
385 ájró -
MZperX75
addikt
válasz
jones965 #5045 üzenetére
Integráltra ....HD6550D.
Ezért kerestem olyan topikot ahol extrame módon terhelnek és húznak procit vagy GPU-t.
Köszönöm válaszodat,én jelen pillanatban negatív túlhajtásra hajtok,alulfeszelés legkisebb ,még használható órajel,kisebb fogyasztású HTPC-n ,cél kis ,a legkisebb fogyasztás,halk működés.
Az izzasztóban Oliverda által szerzett AMD A8-3820-as van a porondon.
áttettem off-ba
[ Módosította: jones965 ]
-
jones965
Modder
válasz
MZperX75 #5044 üzenetére
Unigine heaven főleg a gpu-t izzasztja.
CosmO_O: szép darab. Milyen vga-ra megy?
-
MZperX75
addikt
Sziasztok, segítség.... tudtok olyan tesztprogramot ajánlani ami rendesen megtépázza a processzort és GPU-is egyben.
Egy fogyasztási blogot írok,alulfeszelés címmel a bajom,hogy reális fogyasztásokat szeretnék mérni a gép maximális kihasználása mellett,eddig jól álok,csak különböző tesztprogik nem minden esetben adnak reális képet.
Játékok nagy része azon az APU-n amit tesztelek GPU limitesek,így a proci sem pörög maxon.Pime95-el is néztem ,de elvileg a GPU-t az sem terheli egyszerre a CPU-val,AIDA64 sem.
És a játékok nagy többsége sem sajnos.Valami 3D mark?
-
CosmO_O
tag
Befutott az új szerzemény, avatás a héten
-
jones965
Modder
Ma ismét elővettem a dewar-t, megtöltettem LN2-vel, és több kevesebb sikerrel az alábbi hardvereket nyüstöltem.
A dologhoz még az elején hozzátenném-természetesen minden rossz hátsó gondolat nélkül-, hogy a közel 1 hónapja megfosztott 3dm06 magyar rekord vissza szerzése volt a fő cél. Voltak még low HD kártyáim itthon, de valami ördögi tréfa kapcsán amelyik kártyát korábban lehetett tuningolni, azt mág a catalyst sem engedte, sem külső tweak progi, amit meg lehetett tuningolni, az meg gyakorlatilag a 0-val volt egyenlő.A recept a jól bevált ASrock alaplappal és az aránylag jól tuningolható 3770K procival zajlott.
A kitűzött 3dm06 single kártya rekordot sikerült beállítanom, viszont amivel még szerettem volna egy kis borsot törni a konkurencia orra alá, vagyis a 3dm05 rekord, nos az sajna csak óhaj maradt.3dm06 P45917
Valamint pár fotó:
-
jones965
Modder
válasz
subaruwrc #5034 üzenetére
A papír használata szerintem sem mellőzhető, eddig nekem is az miatt maradt órákon keresztül tesztelhető a lap.
Ellenben a ramok miatt nekem is szokott lenni 55 debug-cod hibám. Arra lehet kipróbálom én is ezt a módszert.-180°C-nál szerinted számíthat valamit a polír?
-
subaruwrc
félisten
válasz
jones965 #5033 üzenetére
AMD-nél bevált.
még nem végleges a koncepció, de szeretném elkerülni legközelebb hogy átfagyjon a memória slotok környéke, majd kap alá két réteg szilviát és úgy kerülnek ezek vissza.
ja meg a procinak át kell esnie még egy csiszoláson mert még mindig nem vagyok elégedett a kinyomott paszta képével -
szab.tam
nagyúr
válasz
subaruwrc #5028 üzenetére
bocs, ha már volt kérdés:
ez a testpad saját gyártmány? a bele lianli? vagy más?
ha lenne róla pucér kép, beszerzési forrás, azt megköszönném.****
a frottír törcsi (by suth park.
), valóban jó potszigetelő megoldás?
nem csak levezeti az összegyűlt, lecsapódott vizet a laphoz? -
subaruwrc
félisten
-
jones965
Modder
-
toyone
őstag
Maradék, három termoszos végjáték, egy nem túl tuningos A10-5800K-val.
Max órajel 6447Mhz valid többi bad
4 maggal 6200Mhz+Just 4 fun.
toyone
-
subaruwrc
félisten
válasz
jones965 #5014 üzenetére
diplomatikusan fogalmaztad a sz@rt
ez a ram nem kifejezetten erős 32m benchingre, mert nem bírja a szoros 2.3. időzítéseket de ez az eredmény még akkor is nagyon tempón kívül van amit nem igazán értek miért.
a teszt előttig f5o biossal teszteltem, az jobban kezeli a ramokat, viszont nem tud elég vcoret adni úgyhogy kénytelen voltam visszatenni az f3xoc biost. produkált 204k effet is a rendszer ami kevésbé lett volna lassú, de ez a 225k körüli érthetetlen egyenlőre számomra. ez az eredménye, ha az utolsó pillanatban kell változtatni valamit .... :/CosmO_O
válogatott. -
CosmO_O
tag
Jól megy a proci!
Válogatott, vagy sikerült belenyúlni?
-
subaruwrc
félisten
Üdvözlet !
A mai nap a Gigabyte csúcs Z77-es lapja került a tesztpadra, az eredmények a következőképpen alakultak :
superpi 1m_5.563sec
pifast_11.45sec
superpi 32m _5min50sec lol
Az alkatrészekért köszönet illeti a GIGABYTE-ot, az Intelt, és az ADATA-t , valamint toyone-t
-
subaruwrc
félisten
5009-10 ezek mik ?
-
szab.tam
nagyúr
válasz
radi8tor #5009 üzenetére
jópofa. szamovár egyenesen a 3 nővérből....
de legalább valami hőszigetelős cucc? vagy sima, 1 falú?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ezen nagyot röhögtem:
Termosz helyett.
-
CosmO_O
tag
El lehet vele kísérletezni, de szerintem egy x48-as lappal jobban ki lehet hajtani.
-
tom_tol
addikt
Urak
Mi a véleményetek Commando lapról E8xxx proci alá ? -
Achill3uS
nagyúr
válasz
subaruwrc #4999 üzenetére
ehh régen ilyen gyenge hatásfok nem volt, hogy 7 proci közül egyik se megy semmit, hiába ekkora csikszélességgel nem lehet mit kezdeni, elkeseritő
binning competition nem oc verseny... inkább jöttetek volna sörözni velünk péntek este
btw, eredményt ide már nem is linkeltek? facebookon nehéz megtalálni a sok sz*r között...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest