Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gigabyte alaplap topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED TV topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Achill3uS
nagyúr
-
jones965
Modder
válasz
jones965
üzenetére
Ma késő délután leteszteltem LN2 alatt a HD7970 vga-t, egyelőre gyári állapotban. A hőfokot nagyon jól viseli a kártya, (-130°C) legalábbis az eddig adható 1,38V mellett. Ez 1390 Mhz-ig volt elég, így holnap megcsinálom az OCP módot, valamint ha még lesz rá időm, akkor a tesztet is.
Ha hozza a + 1500 mhz-t, akkor még 1 ilyen kártyát is átalakítok, és mehet a cf teszt. -
subaruwrc
félisten
válasz
üzenetére
neem az este volt. nap közben csak simán élveztük a helyzetet és nem közvetítettünk lényegtelen infokat.
bármennyire jó cpu volt amúgy, 5.4 körül elfogyott róla a hűtés
5380mhz-en 1.6-v-tal multi thread stabil volt,5400 meg fagyogatott. jobb paszta is kellett volna de azt gondoltam crap cpu lesz mint általában és nem akartam gelidet pazarolni. rákeféltünk
ui: kipróbálom ezt az x99 soc force-ot hogy mit is mennek benne a ramok

-
subaruwrc
félisten
válasz
Achill3uS
üzenetére
lényegeset már nem is tudok hozzátenni csak azt hogy egy nagyon jó hangulatú és végül is eredményes tesztelésen és kiváló hétvégén vagyunk túl a GIGABYTE és azt hiszem mondhatom hogy 04ahgy szervezésében. elkezdtünk ismerkedni az x99-cel,ígéretes,beszállhatunk a buliba végre mi is.
ja és a tanulság hogy rumra vodkát ne igyatok
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
üzenetére
az van az uncore-al, hogy a VL feszekkel lehet kimaxolni szépen, amihez néhány óra első találkozással nem mertünk nyúlni mivel dinos-tol kaptam olyan irányelveket, hogy ha nem jó arányt állítok be a cpu sérülhet tőle. auto beállításokon (OC Socket enable) a 4G uncore boot sima ügy volt amikor én néztem, de nem tudom mennyire volt stabil, azt nem teszteltem, srácok nyomatták a benchmarkokat én csak maxvalidoltam.
köszönjük

mod: a ramot kivéve az egész setup a Gigabyte tulajdona, és Bluestorm kolléga úgy hozta, hogy ő már sima SOC Force-ban nitrozta a cput és nagyon jól skálázódott feszre, adott neki már 1.90v+ ugyhogy, adjunk neki nyugodtan. tehát ezt már tudtuk, hogy bírni fogja, viszont a champion egyéb sajátosságairól nem volt neki sem fogalma. első találkozás volt neki is, nekünk meg pláne. ezért jártunk el így, ahogy.
-
04ahgy
nagyúr
A további eredmények a GIGABYTE OC Workshop-ról:
- Intel XTU 9. hely 5930K-val: http://hwbot.org/submission/2810576_
- Cinebench R15 6. hely 5930K-val: http://hwbot.org/submission/2810574_
- Cinebench R11.5 6. hely 5930K-val: http://hwbot.org/submission/2810570_A fotók, amik készültek, feldolgozás alatt állnak részemről, hamarosan megosztom azokat is.
HGyu
-
Szatesz.
aktív tag
Sziasztok! Régebbről maradtak még dolgok az extrem hűtéshez. Pl 8-10 literes dewar edeny, többsávos voltkraft hőmérő jo pár diódaval hozza és talan egyszer hasznaltam. Tudom h ez nem a hirdetes helye, de hátha valakinek kellene..

-
Johni5
őstag
Grat srácok! players111 mondatán sminkelek kicsit.
Szép volt fiatalok! -
-
-
törölt tag
Megszakadt a közvetítés. Vagy valami nagy dolog készül vagy.... Más nem történhet.

-
-
NFree
addikt
Sziasztok , bocs hogy nem igazán idevaló kérdésekkel zaklatlak benneteket, csak azt szeretném tudni , 3d markokban kb mennyi a vga-k gpu órajelének szórása?
Tehát mondjuk valmi megy 01 ben pl 920mhz et akkor vantage , 3dm11 vagy 06 ban is hasonlóképp bírja majd a strapát vagy elég nagy az eltérés?

-
CosmO_O
tag
A rizs is nagyon tuti, főleg amikor már az is deresedik

Basszus már hetek óta tolódik a session, jó lenne már alkotni valamit....
-
-
válasz
Achill3uS
üzenetére
Én is szoptam eleget a művészgyurmával, viszont azt hittem, az egy have to do dolog kompinál, ezért mindig alkalmaztam pár hónappal ezelőttig. Egyszer nem kaptam művészgyurmát a boltban és itthon csak Blu-tack nevű gyurmaragasztót találtam, amivel sem melegen, se hidegen nem volt leszedési baj. Talán egy próbát megérne nálad is, ha nem vette el a törphányás a kedved örökre a gyurmázástól.

-
-
CosmO_O
tag
Vazelin+gyurma=halál
Igen Johni5 mondja a tutit, hűtőbe vele és lejön. -
Johni5
őstag
A gyurma szívás,én a hűtőbe rakom az alaplapot. 12 fok környékén elég könnyel leszedhető.
-
-
gombcomp
senior tag
Nem akarok beleszólni "tuning-nyugdíjasként",de nálam a gyurmára meglepetésemre
a "saját gombóccal való kiszedegetés",és a WD40 spray után rövidre vágott ecsettel való
tisztítása,és utána jöhet a Jones-féle benzines tisztítás vált be... gari előtt.
(A saját gombóc az egy maradék anyag mintha kiszedegetnéd a cuccot,mert jobban tapad
az eredeti anyaghoz mint a laphoz...)
-
jones965
Modder
válasz
Achill3uS
üzenetére
Pontosan ezért megyek rá a globál ( később), valamint a hardver pontokra.
1 és 2db gpu esetén ha sikerül magas órajelet elérni, akkor jelentős hardver pontokat lehet kapni.Az smd-k alaccsonyabban vannak a gpu-nál, így a bevált módszeremet fogom alkalmazni, le lesznek fóliázva vízhatlan szalaggal.
-
CosmO_O
tag
7970 matrixon LET-tel kentem meg, hibátlan, 100%-os védelem

-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965
üzenetére
a competition pontokat elvileg eltörölték mert nagyon felborította az erőviszonyokat. azóta nincs változás ha jól tudom.
ettől függetlenül megnéznék egy 7970 ln2-t akár cf-ben uh ne fogd vissza magad

mivel tervezed szigetelni a karit? elég sok az smd a gpu körül, nem lesz könnyü dolgod. -
jones965
Modder
Mivel a HWBOT-on megváltozott a pontszámítási módszer, így előkészítettem a HD7970 vga-kat, amik reményeim szerint hozni fogják a hardver pontokat.
Eltávolításra került a fém védőkeret a gpu körül, ami meggátolta a pot felfekvését. Először megnézem így mennyit mennek a gpu-k 1.4V mellett, aztán jöhet az OCP mod.
-
Achill3uS
nagyúr
köszönöm srácok
amig nem lesz sub 8.30.xxx ugysem nyugszom, de most még várok egy uj cput, addig lehet nyomok még egy tesztet majd a gigában is. abban jobb effem volt. de a bclk valamiért nem akart jól menni.subaru: már nem bánom

jones: a tras szinte semmit nem számít, a trfc már inkább, szép lassan haladtam vele lejjebb, megmondom őszintén 72 alatt nem is néztem, annyi minden más subtiming és egyéb tweak van az Asus-ban, ami viszont olyan szinten befolyásolja az effet, hogy 110.4 bclk-n futtatott 32M-em lassabb volt mint a fenti 109.9-es. nem véletlenül ramtuningról szól ez a verseny. iszonyat sok beállítás van ami hidegben másképp viselkedik mint levegőn, így képtelenség pretest-elni. egyébként a cl5 és cl6 között semmi stabilitási kül nincs. ahol nem megy az 5 ott a 6 sem. valamint nekem az az osztás amit Strat használ a 2800+ még c7-en se bootol. lehet a cpu nem szereti. ja és igen. a lap. 2401 bios-t nem lehet letakarítani róla. mióta felkerült semmi másra nem enged flash-elni. write protected. se dos alól se semmi. mákom van, hogy amugy nem olyan rossz bios de a 0028-ban jobban bíznék, tekintve, hogy az való subzerora. már írtam Asus-nak ezügyben, lehet, hogy egyedi probléma, majd kiderül.
-
-
-
fRooStzzZ
senior tag
komoly cuccli
-
Achill3uS
nagyúr
hétvégén megejtettem a soronkövetkező session-t a g.skill versenyre, Asus z97 + psc subzero

cirka 4 óra szigetelés után neki is tudtam állni a tesztelésnek, nem mondom, hogy elégedetlen vagyok, de azért jó lett volna Strat-ot leverni, tekintve, hogy a cpu-ban van még (110.4 a vége - ezúton is köszönöm subarunak a cput, ez a 4. és egyelőre a legjobb procim), de 110 bclk fölött gondok vannak a ram stabilitással. ha pedig tul sokat lazítok rajta tul sokat veszitek effiben. ellenben egy 111+ bclks procival már nem lesz ilyen gond másik ramosztással. reméljük. addig is, kénytelen leszek venni egy 3dmark advanced kulcsot. cpu teszthez - azért ez kicsit ironikus.8min 33sec 422ms with Intel Pentium G3240 at 3406.6MHz
23600 MByte/sec. with DDR3 SDRAM at 1318.8MHz

-
CosmO_O
tag
Romannál elgurult a 'gyóccer'
Ez mennyi lesz? 1000 eur? -
Achill3uS
nagyúr
azt a rohadt...
Új hozzászólás Aktív témák
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Hardcore café
- Warhammer 40.000
- Elektromos autók - motorok
- PlayStation 5
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Gigabyte alaplap topik
- További aktív témák...
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- Eladó EVGA GTX570HD 2.5GB videokártya
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Ma készítek jobb minőségben.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Jöhet priviben is, hogy mi volt a gond.

Ó...bameg!