- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amazon Fire TV stick/box
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- És akkor a memóriapánik után beköszöntött a HDD-pánik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tidus
addikt
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ez jó lehet: Kingston HyperX T1 2800MHz DDR3 Memory kit
-
Tidus
addikt
válasz
Devin92devin
üzenetére
Nincs mit köszönni, mert érdemben itt nem segítettem, de ment privát.
-
Tidus
addikt
válasz
Devin92devin
üzenetére
Akkor miért nem csinálsz validot.
A Vcore és a szorzó piszkálása nem lesz elég az 5GHz-hez. A többi feszen is állítani kell. Nem elég az auto beállítás. A Dram késleltetésről, és Voltage-ról nem is beszélve.Egyébbként ha konkrét beállításokat szeretnél, itt senki nem fog adni Phenom-hoz. Ebben a topikban álltalában felsőktegóriás Intel-el küzdenek az userek, v. esetleg Buldozerekkel.
Itt olvasgass. -
Devin92devin
tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
primet nem tervezem nekem annyi elég ha betölt és egy hőmérsékletet + cpu-z-t tudok nézni a hőmérséklet ezért ennyi mert sokáig kellett próbálgatnom és a jég már majdnem teljesen elolvadt
egyébként 10 fok körül volt az első pár indításnál, 5ghz-lenne a cél tehát akkor a hőmérséklet nagyon magas ehhez az órajelhez?
és még annyi hogy csak a cpu feszültséget emeljem?Illetve nyáron 30 fokos szobában ment már 4600 on (léghűtéssel) cm V6GT, felment 60 fokra is és primet is bírta, viszont arra nem emlékszem mekkora fesszel, de most ennyit se megy óriási fesszel nemtudom mi a gond.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Devin92devin
üzenetére
Csak ne prime -ozd ekkora fesszel, mert kinyírod.
Az a hűtés kutyafül, azért nem megy jobban. Futtass pl. 3DMark -okat, ha izgat a magas órajel. -
Devin92devin
tag
Sziasztok egy kis segítségre lenne szükségem gigabyte 880GA-UD3_h lap egy Phenom II B60 társaságában vízzel hűtőm, gondoltam durvább tuningolásba kezdek hát fagyasztottam le vizet pumpa bele kezdtem 4200 mhz-vel 1,475 volton csak a cpu szorzót állítottam nem fsb, hozzáteszem ennyit sima vízzel is ment csak kicsivel magasabb feszen, 5/c primet futtattam proci 17 fok volt max gondoltam tovább megyek 4400 mhz, 1,61v kellett hogy 5/c primet bírja legalább proci max 30 fokos volt de a jég egyre jobban olvadt
, és ennyi volt a vége amit nem is gondoltam volna 4600 on már 1.8v-is kifagyott az üdvözöljük-nél
mi lehet a gond? folyamatosan 30 fok alatt volt akkor nem értem 4600 on miért nem kapcsol be hatalmas fesszel sem
, biosban csak szorzót állítottam és cpu feszültséget, esetleg másnak is adni kel + feszt? -
toyone
őstag
-
törölt tag
Sziasztok,
két kérdésem volna tisztelettel.
1., Egy i7-2600 (non-K) 3,9 GHz 4c/8t 1,14V-tal, LinX alatt 63 fokos csúcshőmérséklettel architekurálisan milyen eredmény? Egy ilyen CPU tuningpotenciál szempontjából SB-ek közt hol helyezkedhet el?
2., Gyanítom, hogy a fenti kérdésnek nem ez a tökéletes topic. Tudnátok tanácsot adni, hogy ilyesmi kérdésekkel hová írjak? Tuningnak tuning, de nem extrém, de nem is kezdő szájbarágó szint, nem találtam megfelelő helyet.
Előre is köszönöm.
Üdv
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Zé_Mester
üzenetére
No meg, ha egy kicsit elcsendesíted elmédet, és az Erő által mondottakra figyelsz, ifjú padawan, a választ megleled.
Tudod, subaru mikor tesztelt utoljára Gigabyte lapban...

Az én eredményeim:
- WPrime 32M Phenom II X2 565 3 mag 7,766s
- WPrime 1024M Phenom II X2 565 3 mag 248,546sHGyu
-
jones965
Modder
Szép volt fiúk, remek eredmények!
Gratulálok.
-
subaruwrc
félisten
mai eredmények
vdrop moddolt 990FXA-UD7
Bulldozer FX 6100 - fullpot, full fesz amit a lap csak le tud adni ( 2.06v műszerrel mérve )
A-Data RAM- PSC IC
Gf 8400 GS
Cooler Master 1KW
Corsair Force SSDcpu-z valid - 7482mhz - wr 3.
pifast - 7400 cpu / 2868 ram - wr 2.
superpi 1m WR - 7400 cpu - 2868 ram -
04ahgy
nagyúr
Ma AMD van a terítéken, Gigabyte 990FXA-UD7-ben.

HGyu
-
Tidus
addikt
Subzero Sense-t használta(alkalmazta) már valaki R4E alaplapnál, LN2 extrém tulhajtáshoz?
-
jones965
Modder
Srácok ha nem gond, ezt a topikot ne a saját dolgaitokkal írjátok már tele.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ezen a képen épp magyarázok (világoskék pullover) Keldor papának és SzlobiG kollégának.
-
toyone
őstag
(#4554) helkis
El lehetett lenni
De név PH! Nick és arc alapján már nem tudom összerakni őket.(#4555) jones965
Megvannak számlálva annak is a napjai
-
toyone
őstag
A szombati Veletech kiállításon 04ahgy és jómagam tartottunk egy demo-t.
Folyékony nitrogénes teszt ezúttal kimaradt, több technikai akadály miatt, így szárazjegeztünk. Az elejétől kezdve tisztában voltunk vele hogy semmi maradandót nem fogunk tudni elérni, lévén aznap lesz elindítva elsőnek minden, és hűtés terén is hátrányban vagyunk.Első körben memória magyar rekordot szerettük volna megdönteni. Ezt egy MSI A75MA-G55 és egy AMD Llano 3870K társaságában kíséreltük meg. Corsair Vengeance modullal.
Azt hogy a lap (nagy valószínűséggel) vagy a CPU ajándékozott meg minket az alacsony referencia órajel tűréssel nem tudtuk helyszínen kideríteni.A következő szett valamivel "aktuálisabb" volt:
MSI Z77A-GD65, Intel I5 2500K, G.Skill Eco 1600 CL7, MSI HD7970 Lightning
3D teszteket futtattunk de nem szaladt úgy a Lightning hogy szép, egykártyás eredményeket érjünk el.A nagyközönség pozitívan fogadott bennünket, tetszett az embereknek. Rengeteg PH!-s tuningos is kilátogatott , és jöttek pacsizni, ami külön öröm volt. A célt, hogy lássanak ilyet is az emberek, elértük.
Rengeteg embernek tartozunk köszönettel:
Prohardver, MSI Hungary, Corsair, Quiksilver, 04ahgy, yolan, jones965, repastam, Peti, Rebeka, Krisztina, és minden PH!-s ,illetve azon kívüli látogatónak, aki kijött és megállt nálunk.
Az eseményről yolan szolgáltatta a képeket amiket ITT tekinthettek meg.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Kis videó a mai Veletech 2012-ről: [link]
-
tom_tol
addikt
Sziasztok
próbálta valaki a 2011-s foglalatot a leszorító keret nélkül
Üdv -
toyone
őstag
A szombati Veletech kiállításon élő demo-t tartunk 04ahgy-val, az MSI Hungary jóvoltából.
Akiknek esetlegesen valamilyen nézeteltérése lenne 04ahgy-val, helyszínen, a hivatalos K-1 szabályzat alapján megbeszélhetik. Ugyan itt fogadni is lehet.

Folyékony nitrogén most kimarad. Szárazjegezünk majd. Így inkább egyszerűbb, haverkodós, beszélgetős végkifejlet várható.
Két konfigurációnk lesz.
Az egyik Z77 alapokra épül, 1db VGA-val aminek kiléte majd a helyszínen derül ki. A másik rendszer ha minden jól megy AMD alapokon fog szerepelni.
Nyitástól vagyunk, kb 11-fél 12 körül kezdjük el a tesztet.Mindenkit várunk szeretettel.
toyone
-
04ahgy
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
Ez nem meglepő. Nem lehet minden GPU telepotos, mint ahogy nem is.
GTX285-öm -70°C körül eldobja coldbuggal, de a GTX275-öm meg telepotos volt, tehát -196°C easy. Azzal sikerült is megvernem Vantage-ben jones965 igen tuningos GTX285-ösét! Ezt azért nagy teljesítménynek tekintem, remélem megengedtetik nekem.
HGyu
-
szab.tam
nagyúr
arra még a mugen2b pont nem. (asszem.) legfeljebb faragok valami lefogatót, úgyis lesz rá időm, mire megjönnek a csövek (ha megjönnek egyáltalán...)
csak ugye ahhoz akkor hátlapi merevítő sincs. azaz fúrni kell arra is lyukat. majd megnézem a furattávot.thx.

450w...

elvileg arra is lehetne blokkot faragni. de oda már a hőcső nem elég. egy cpu kupakra max 5 db 8as, 55w-os csövet lehet odatenni lapjával, szögletesítve, direkt érintkezéssel.. (a gpu kupakjára ugye 6 db-ot tudtam.)
tehát 5x55=330w.
tehát oda valami nagyon speciális hőkamra szerűséget kellene építeni, ami csövekben végződik. mint egy sündisznó.
de ezt összefaragni házilag, kivákumolni, kimérni a szükséges vizet hozzá. gyakorlatilag lehetetlen....
na, nem csövezek tovább a nitrósok között....

ha elkészült, újból jövök...
-
szab.tam
nagyúr
hi néktek!
nem extrém, de mivel az itteneni embereknél nem egy rémisztő dolog, ha az asztalon van kint a gép, ezért jöttem ide.
kb. 1 hónap múlva lesz aktuális. egy eléggé speciális passzív procihűtőt terveztem. a blokk már majdnem kész. a csövek még idő, hogy hozzám kerüljenek.
csak fekvő lapra lehet feltenni.
mugen2 b lefogatószettje lesz rá felszerelhető.keresek majd egy olyan pesti ph-s kollégát, aki össze tud dobni valami hozzá való tesztkonfigot.
jól skálázódjon a proci hőmérlséklete és fogyasztása. ezt úgyis értem, hogy nagy legyen az idle és load deltaT, és a feszemelés, csökkentés hatása is jól mutatkozzon a melegedésben. (van egy régi E6300-am, gyakorlatilag minimális hőkülönbséggel. na, ilyen procival nem tudok tesztelni.)és nagyjából tudja, hogy az adott pillanatban nagyságrendileg kb. mit fogyaszthat a proci.
valamiért úgy gondolom, hogy 120-180w között fog tudni 80 fok linx alatt működni.
legalábbis a gyakorlatban. elméletben a 16 db. 6mm-es csőben 600w körüli hőszállítási teljesítmény van, de a végső hőleadó felületek mérete, (16x300mm lesz fellamellázva), és a hő csövekig való eljutásánál lévő pár mm ezt a hűtési teljesítményt nagyságrendileg szűkítő tényezőként léphet fel.
a teljesítményét passzív módban valahol egy thermalright sentinel 1.5-2x-esére tudom tippelni.nekem egyedül a 775-ös q9550 lenne erre valamennyire alkalmas, de azt a gépet fizikailag nem szeretném megbontani, mert azt a hatalmas hűtőt leszedni elég macera.
többet most egyelőre erről a hűtőről nyilvánosan nem publikálnék.

de ha van, akinél esetleg adott lehet egy ilyen kísérlet, tud segíteni, és érdekli személyes közelből eme, úgy érzem nem mindennapi innováció, akkor kérem majd pü-ben jelezze felém.nagyon köszönöm!

-
radi8tor
MODERÁTOR
Corsair videója GPU kártya LN2 preparálásáról
Arról persze nem beszél hogyan kell lemosni róla a vazelint

-
04ahgy
nagyúr
Ezeket, hogy melyik CPU jobb meg nem, ne az extrém topikban tárgaljuk már meg!
HGyu
-
helkis
veterán
pl itt van T56 eredménye hasonló órajelekkel eggyel korábbi driverrel: [link]
bár mondjuk ez meg tess on-os..
(#4523) radi8tor1 - ez a programozón múlik kb. mint a physx, ha támogatja és van mit számolnia akkor segít, ha nem támogatja, akkor textúra-hibázhat, vagy nem dob +ban semmit..
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
Tudom nem teljesen ide tartozik, de megkérdezném.
i7-2700K vagy i7-3930K lenne jobb választás 3DMark és játékok alá?Elég jó eredményt (tess OFF) láttam levegőn hűtött 2600K + R7970 Lightninggal, ezért kicsit feleslegesnek érzem SB-E létjogosultságát.
-
CosmO_O
tag
Rekordok mondjuk?
(Befejeztem az offolást) -
CosmO_O
tag
Ha ez nem fake, akkor érdekes dolgok következnek...

Új hozzászólás Aktív témák
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 - i7 10850H 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T1000 4GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Fitbit Versa 4 okos óra
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ott tettem fel először a kérdést és ide küldtek mert hogy amit én akarok nem egyszerű alap tuning

Az a hűtés kutyafül, azért nem megy jobban. Futtass pl. 3DMark -okat, ha izgat a magas órajel.
mi lehet a gond? folyamatosan 30 fok alatt volt akkor nem értem 4600 on miért nem kapcsol be hatalmas fesszel sem
akkor neked is jár a gratula fele

le a kalappal, gratula
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)