Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Projektor topic
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD FX
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali informatikai kérdések órája
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Achill3uS
nagyúr
hát én ilyet még nem láttam, hogy magasabb ram és uncore órajel sávszél csökkenéssel jár. de az is igaz, hogy én csak giga és asus oc lapokkal találkoztam. de azt tudom mondani a rtl-ek és a subtimingok adják a sávszéled jó részét. játszani kell velük, különben az órajel semmit nem ér, ha fellazítja neked a lap auto-n, hogy birja a magasabb órajelet.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965
üzenetére
gratula
elképesztő órajeleket megy ez a 980. hány fokon volt a gpu amikor az 1900at vitte? ezek szerint a vizes vrm is bevált és nem vizelt le több óra alatt sem? ugyanakkor hihetetlen számomra, hogy ln2 alatt 5G-t se megy firesrike-ra a cpu. de 4790k uh bármi megtörténhet 
-
Johni5
őstag
válasz
jones965
üzenetére
Grat!Catzilla brutál pontszám!
Este vergődtem a 3258-al. A 2-es számú példány 5200-as frekin spi 16k-nál is lassabb az elsőnél.Valahogy 78ms alatt egyszerűen képtelen leszámolni.A másik 62ms alatt teszi ugyan ezt.A 78-assal teszteltem,mert nem volt ingerenciám procit cserélni.Subaru ramjait használva azért megindult a rendszer,bár nem az igazi még.
-
jones965
Modder
Ma este sort kerítettem egyrészt az asus OC showdown helyezésem javítására, valamint egyúttal leteszteltem ln2 alatt az asus gtx980 matrix kártyát. Az eredmények elég vegyesek lettek.
Az első etap nem igazán sikerült túl jól, amit sajnos a kissé féloldalasan felszerelt pot okozott. Ezen az EK SF3D-n sajnos nincs a gpu lefogató csavaroknál távtartó, így nagyon könnyen oldalra lehet húzatni. Erre majd szerkesztek egy keretet. Ebből kifolyólag sajna a gpu 1800mhz-nél megállt. A feszültséget szépen felvette, de nyilván a rossz érintkezés miatt a gpu folyamatosan eldobta magát.
Szétszerelést követően már csak a gpu-n maradt az LN2, nagyobb gondossággal illesztve a potot.
Valamennyire jobban jártam, mivel szétszedés után ismét látszódott, hogy még kb a gpu 1/3 felülete nem egyformán érintkezett. Így a vga 1,58V-ig bírta a feszültséget felvenni, ezáltal majd 1900 mhz-ig skálázódva benchmarkok alatt. A tippem majdnem bejött, tévedtem -7.1Mhz-et.
Sajnos Fire strike alatt hiába hozta a magas gpu pontokat, a cpu miatt eléggé lepontozta, de azért sikerült javítanom a korábbi eredményemen. Na majd legközelebb ha minden összejön, akkor egy 8 hengeres alatt is megpróbáljuk. A gpu-t és a PCB-t olyan tökéletesen sikerült szigetelni, hogy az első 3 órás tesztelést követően, csak a potot kellett kimelegíteni és ment is vissza a helyére.

Fire strike E: 8296
Fire strike: 16414
Catzilla 720 P: 38428
A cpu sajnos most is ugyanolyan szarul ment mint eddig, így a cpu stressz programokat meg sem próbáltam javítani.
PS: készült egy 3dm11 eredmény is, ez is ssajna csak 4800mhz-es cpu-val.
-
M3kk
őstag
Csa gyurmak
. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
matteo_szg
üzenetére
az exemnel maradt egy noi gigabyte top is, lehet vissza kene kerni, meg sokat erhet egyszer

-
válasz
matteo_szg
üzenetére

-
Achill3uS
nagyúr
ezt a Gigabyte tavalyi versenyén nyertem, 100db-t adtak ki belőle és mind "elszórták" az extrémesek között. kereskedelmi forgalomba nem került. nem is baj, mert nem sokra menne vele az átlag user a cpu felfogató lukazás nélkül. ezt erre találták ki amit tegnap csináltam vele, maximum memória túlhajtás. pont. a sima SOC-Force lapot jobban szeretem, több mindenre használható mint ez.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
matteo_szg
üzenetére
réges régen egy messzi messzi galaxisban, amikor az ő pólójukat hordtad...
de megnyugtatásul közlöm, a Gene VII amit a ROG Showdown-ra szereztem is nagyon frankó lap, kár, hogy meghalt közben minden versenyképes hardverem 
-
Achill3uS
nagyúr
kicsipapucs, subaruwrc, jones köszönöm

az a helyzet, szerintem ennél még sokkal több van a ramban, a probléma az, hogy nincs a birtokomban az a bios amivel a top eredményeket csinálták ebben a lapban, mert az nda-s bios. nem biztos, hogy valaha meg tudom kaparintani. dinos-al beszéltem és azt mondta tegyem rá a sima lap X04-es biosát de az nekem nem megy rá. az egyetlen létező xtreme biost ehhez a laphoz pedig nem ismeri fel az oc tool és igy nem tudok benne baseclockot emelni. még a gombokkal sem a lapon. a jelenegi bios pedig 2.10v-on limitálja a ramfeszt. ami kismiska -190 fokon. ugyanis no cb no cbb a végén már DDR3-4000 easy boot volt

-
-
Achill3uS
nagyúr
overrel mai őrültségünk: 2051.2 MHz with DDR3 SDRAM

-
CosmO_O
tag
Tény, hogy hatékonyabb
Lépj majd oda neki.
(Ha tudok, megyek PalyIT-re megnézni mit csináltok
) -
CosmO_O
tag
Anno az ASUS 7970 CD2 TOP kártyához járt egy LN2 MOS Heatsink, azon a kártyán elégnek bizonyult.
rátoltam egy 3000-es ventit és nem volt gond a PWM hőmérséklettel, esetleges lecsapódással. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965
üzenetére
dícséretes munka, ilyet még külföldön sem láttam.

de én spec tartanék tőle, hogy ha nem szigeteled le valami durva anyaggal, plastidip vagy vazelin akkor levizelhet a gap pad alatt a vrm. persze ha nem fogod nagyon behűteni és nem tervezel órákat benchelni vele jó lehet. nalam a 780Ti-nek -80 fokos cb-je volt. és -100-110 körül még kellemesen lehetett járatni és ha bsod volt könnyü volt visszamelegiteni is. de azért ott már rendesen átfagyott a nyák. mindegy elso sessionnel kiderül müködik e vagy sem. hajrá! -
jones965
Modder
-
toyone
őstag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
P5B Deluxe FullMod - ami majd este kiderül hogy megpilledt-e. #szomorú
ittakary
Elindultál az úton!
-
nekem is... de az ADATA-s jegyzetpapirom már megvan! ez csak jelent valamit

De hogy picit On legyek: ti milyen pasztára esküdtök? Én ezt használom kb 2.5 éve folyamatosan:

Ez milyen minőséget képvisel? Ugyanis a 4690k-m egy Brockennel a tetején nem igazán akar hűvös maradni 1,18V-tal 4,4GHzen.. értsd: 90°C alulról
-
-
regener
veterán
Wow micsoda topic, lesz hol nyálat csorgatni

Eddig még nemis tudtam hogy ilyen is van, már értem miért kihalt a kezdő tuningos topic, mert a profik ide járnak

-
jones965
Modder
válasz
subaruwrc
üzenetére
A GTX 980 topik törzsközönsége szerint pedig nem kimagasló eredmény.

Majd LN2 alatt meglátjuk. Első blikk-re azt mondom, az 1900mhz biztos benne van, aztán majd......Egy kis korrekció: a vgpu értéket rossz ponton mértem, ezért mutatott nekem több értéket a beállítottnál.
Most újra rámértem, immár az alaplap GND pontját felhasználva, és az 1635 mhz-es órajelhez egész pontosan 1.33V kellett. -
-
matteo_szg
őstag
Majdnem.

Ez a kártya pl. halott állapotban érkezett, szétkaptuk, látszott, hogy vagy sokszor vagy egyszer durván lekapták róla a hűtést, és hanyag módon rakta vissza egy R&D kolléga. Hűtőt helyrehoztuk, feléledt, jones a további dolgokon javított.
Két napja jött egy noti, bekapcsolás után a teljes ASUS tesztcsomag, test mode felirat, logok mentve, stb. Mókás volt látni, mivel dolgoznak odakint.

-
h1mpi
félisten
válasz
matteo_szg
üzenetére
Ha Te vagy Mr. ASUS Hungary, akkor elhiszem

-
matteo_szg
őstag
Ezt hadd tudjam jobban én, rendben?

Termékcsoporttól függetlenül vannak végleges kereskedelmi forgalomba szánt példányokat megelőző minták. Mi javarészt ilyeneket kapunk, notebookból rendszeresen Engineering sample-t. Az egy szerencsés helyzet, ha végleges a tesztpéldány.

-
h1mpi
félisten
válasz
matteo_szg
üzenetére
Olyat nem gyárt egy cég, ez egy sima mezei példány, ami bárkihez kerülhetett volna.
-
CosmO_O
tag
válasz
jones965
üzenetére
Tiszteletem az Uraknak!
Már kétszer leírták a nevem, az idézés sikerült!
A Plastidip szvsz egy nagyon jól használható anyag. Igen, az eltávolítás legalább kétszer annyi idő, mint a felvitel, de cserébe 100%-os zárást kapsz. Igen, drága, de mihez mérten? Nekem még van egy fél tégely, de már vagy 3 lapot kentem vele telibe, vastagon, ami a kulcsa az eltávolításnak, szépen lassan, egyben lejön, kapsz egy nagyon frankó kis maszkot a nyákról
Ellenben a vazelint egyszer játszottam be, 3 napig vergődtem az eltávolítással. A nagyját leverettem vízzel, aztán oldószerrel, papírral tisztogattam a végén benzinnel, végül 24 óra plusz pihentetés után összeraktam és a lap már csak füstjelekkel kommunikált

Amit több alkalommal is bevált, komoly lapokon 4-5 órás bencsek alatt az a következő volt:
- Plastidip a CPU körül smd szigetekre vastagon, hogy lejöjjön.
- Erre egy rizs réteg a kondik és CPU foglalati körül részre, kiszintezni (Utálom fsragcsálni az armát, na!).
Szépen körülkerítve maszkolószalaggal, hogy ne szökjön ki a rizsa.
-Majd erre armaflex és egy réteg vileda kendő középen a potra kivágva.Ennél a szubmisinél csatolt képen kb látszik a felépítmény.
-
jones965
Modder
Ma hozzám került "beteg" GTX 980 kártya az asus-tól.
Gépbe gyors bepattintás, default gyönyörűen fut 3D alatt. Egészen addig, míg az órajelhez, vagy a feszültséghez hozzá nem nyúltam, Abban a pillanatban blacksreen, majd restart.
Kártya szétkap, és a gpu áramkör egyik FET kivezetése nem volt rendesen beforrasztva, valamiért oda kevesebb ón került. Gyors javítás, valamint az LN2 mod engedélyezése egy forrasztással, majd tesztelés.A kártya innentől kezdve mint egy kezesbárány viselkedett, egészen +15xxmhz-ig bírta 1,35V mellett.
A GTX 780Ti vizesblokkját gyorsan átszereltem, viszont amit előzőleg azonosnak néztem, itt azért volt minimális eltérés a 2 pcb között. Egész pontosan a vrm áramköri résznél a furatok kb 1mm-el hátrébb vannak, így sajnos oda gyors kötegelővel lett odahúzatva a blokk. Nem a legszebb egy fullcover blokktól, de hatékony.
A kártya nagyon kéri a feszültséget, szoftveresen 1,34V-on a gpu 1,42V-ot vesz fel. Ellenben nagyon megy: 1640 mhz-ig sikerült a chilleres 6°C-os vízzel elérni. Jövő héten LN2-vel is megnézem mit tud, ha jó lesz, akkor beröffentem alá a 8 hengerest. Mindenesetre ígéretesek az eredmények.
-
-
-
Achill3uS
nagyúr
köszi ismerem a giga versenyen hasznaltam is ezt a tweaket, de most a score-al volt gond, legalább 100 pont minuszban voltam tegnap. lehet a win7-em megkergült, valami driver hianyzott vagy régi systeminfo volt. majd kiderül legközelebb, ha lesz legközelebb. mert ez a cpu megy eladásra az 100.
-
Johni5
őstag
XTU-nál 3 sec után vegyétek vissza az órajelet és a feszt.
Több pontot kapsz,és magasabb órajelen startolhatsz.XTU 3 sec alapján számolja a pontot.Aztán már csak a stabilitást nézi.De nekünk ez nem számít most. -
jones965
Modder
válasz
Achill3uS
üzenetére
Sajnos elég sok kudarc kísért itt mindannyiunkat, akik DC procival akartunk nyomulni, komolyabb eredmények reményében. Akkor még az én 5600mhz-et tudó uncore órajelével nem is egy rossz darab.
A hétvégén elvégzem a skalpolást, valamint megpróbálok életre kelteni egy 3D halott gtx980 kártyát.
Aztán ha ezek összejönnek, akkor még egyszer rágyúrok én is az asus oc showdown-ra. -
Achill3uS
nagyúr
nah akkor Asus Showdown 2015 nekem ennyi is volt idénre

Ádám cpu-jához képest hulladék (u az a batch) 5.9G eldob a cinebench alatt bármilyen feszen. 6.2G validba belefagy HT off is, XTU performance elszállt, nem tudom hova, még most se talált magára. és ugy néz ki a 4770k mellé meghalt tegnap a 780Ti-m is, driver telepités közben alapon/stock coolerrel elkezdett csikozni és azóta ugy maradt. remélem egy bga-zás megoldja. de egyelőre ez erős 3:0 vagy 4:0? nem is tudom. szóval azt hiszem en most egy kicsit megállok, és számot vetek eddigi eredményeimről, és nyalogatom a sebeimet.

itt később realizáltam, hogy ahol az XTU lefutott elfelejtettem a cinebench-et feljebb huzni ram és uncore tekintetében, de már annyira mindegy volt, hogy hamár lefutott elmentettem, de 6G alatti eredmény nem igazán hoz lázba.
amugy a lapban pozitivan csalódtam, jó a ramkezelése a psc-ket is szépen vitte 2600c8 jobb subokkal is mint a gigában. eff-re nem tudom, mert win7-es eredményeket nem tudom a 2d XP-hez hasonlitani, de végre megfejtettem Sam trdrd 4-en futtatott eredményeinek a titkát, és ugy hivják h Asus lap.
na mindegy, akinek szüksége van valami haswell hardware-re szoljon eladok pár dolgot a napokban

-
subaruwrc
félisten
válasz
jones965
üzenetére
Nem,ugyanazt produkálta mint eddig,6ghz 3d05 kivág 124-es bsod-val,fesz emelés csak ront rajta.
Elmelegszik,windows 7 alatt amúgy is több fesz kell neki. De hogy 6.2 01 se volt benne az a vicc teteje.
Majd ellenőrzöm léggel hogy degradálódott-e vagy mi van vele..05-t akartam főként levadászni de legalább a 01 egy kis szépség tapasz,köszi

-
subaruwrc
félisten
Ismét nagy reményekkel indultam neki egy újabb haswell sessionnak majd ismét kudarc lett a vége.
Olyan hulladék az ihs alatti pasztázás hogy a 4c/8t terhelést 5400-ig bírja a chip,amihez ugyan elég neki 1.4v viszont felette elmelegszik hiába - 130°C a pot talpa,és minden teszt kivág hibával.Kritikán aluli hogyha normális nitros eredményeket akarok akkor delidelni kell egy 100 ezres chipet...
Köszönöm a segítséget 04ahgy-nek és Achinak

Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Milyen egeret válasszak?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Autós topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Okos Otthon / Smart Home
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
akkor is szépet ment! en ezt a cput nem delidelném a helyedben, hanem eladnám.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)