Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
- Androidos fejegységek
-
PROHARDVER!
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thrawn
félisten
Lehet felkötni a gatyót Link

-
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Overlocker
üzenetére
Sem az SB, sem az SB-E, sem az IB nem nagyon szeresse őket. Hiwa is írta, hogy SBE-vel 2V-on vitte csak a Hyperje azt, amit Gulffal 1,62V-on...

Más a chip karakterisztika...
HGyu
-
-
04ahgy
nagyúr
-
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Overlocker
üzenetére
Szépen összehoztad papa, a szívem mindig megmelengeti egy-két AMD-s session.

HGyu
-
subaruwrc
félisten
válasz
Overlocker
üzenetére

-
-
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Overlocker
üzenetére
grat bro
szep amd run, kulonosen a 01 
-
toyone
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
Welcome back Mr. Over.
Gratulálok hozzá, az AMD 05 1 Gpu első hely különösen jó, csak kár a képért. -
válasz
Overlocker
üzenetére
-
A tegnap, tegnap előtti nap folyamán sor került egy kis extrém tuningra, az ASUS jóvoltából egy GTX680 TOP verzió feküdt a tesztpadon, várva hogy mit egy AMD-s alaprendszerben. Sajnos a kitűzött AMD 3dmark01 WR nem sikerült, valószínűleg még jobb driverre van szükség, ehhez a számhoz, illetve pár erősebb kifagyás után fps-t is vesztettem...A prociból sem tudtam a maximumot kihozni stabilitásra, sajnos a Crosshair IV Formula már gyengélkedett eme produkcióhoz, de azért "fél lábon is" - 1db működő PCI-E 16x sínnel - kihajtottam belőle a maximumot!

Tesztrendszer:
ASUS Crosshair IV Formula (3024 bios)
AMD Phenom II X2 555BE @ 1,83-1,84v
2x2GB Kingston Hyperx (Elpida BBSE) @ 1,74v
ASUS GTX680-DC2T-2GD5 @1272/1734Mhz @1,175v (stock)
Corsair Force 3 GT 60GB
Antec TPQ-1200W OC
LittleDevil LN2 Pot
LN2 10L
Windows XP SP33dmark01:107086 (AMD Global 1 GPU: 2nd)

3dmark03: 132638 (AMD Global 1 GPU: 3nd)
3dmark05: 45300 (AMD Global 1 GPU: 1st) "WR" (proci-vga ua órajelen ment mint 03-ba)
A kép megsérült, később kaptam 45318-at,de a kis különbség miatt nem mentettem..szval ez így sikerült, kár érte..Üdv,
over
-
Zé_Mester
őstag
-
Achill3uS
nagyúr
ahogy tetszik uraim, én jelenleg max egy i5-2410M-el tudok beszállni, még wolfdale sincs se közel se távol
szoval ez a ti mókátok lesz sandy-sek... de megprobalok egy versenyszabályzatot irni nektek, és mivel az octeamhungary.hu-t ujra online allitottam, mar csak a backupokat kell visszaállítani, ott akár egy toplista is elfér, valami nyereményt meg kitalálok a győztesnek... -
subaruwrc
félisten
válasz
Overlocker
üzenetére
yep
-
-
jones965
Modder
válasz
Overlocker
üzenetére
Megkésve, de köszönöm!

& Zé_Mester: természetesen még majd próbálom még jobban kimaxolni a rendszert, és a superpi-vel még jobb eredményt elérni.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Achill3uS
üzenetére
Csak SB-re szavazok akkor. Könnyebben beszerezhető és olcsóbb is, mint az Ivy. Ivy-s lapokba meg passzol. 2300MHz fölé nem lehet menni RAM frekivel sem SB mellett, így még egyenlőbb a mezőny, nem azt mutatja, ki tud drágább-gyorsabb RAM-ot szerezni.
Felőlem 4GHz Wolfdale LCC is lehet, de ha abban Te is részt veszel, akkor egyértelmű a kimenetele.

HGyu
-
-
toyone
őstag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Thx.
Nem rossz, de nem problémamentes. Ha elkefélsz egy beállítást és lekapcsolódik a lap (főleg memóriánál) akkor CBB-s lesz. És az nem vicces. Azon EFI-ben amiben 1.8v- fölé tudsz menni moddolni kell a lapot hogy ne legyen CB-s. Ahol ez ki van játszva meg csak 1.79v a max vcore.
Nekem ettől függetlenül tetszik,ugyan nem olyan mint más gyártók 60k-s lapjai, figyelni kell másra is, nem csak a szorzót állítani. -
Zé_Mester
őstag
válasz
jones965
üzenetére
gratulálok, nagyon szép eredmények
csak így tovább 
a superpi különösen tetszik, ha még jobban kipucolod a wint nyerhetsz vele még pár tizedet/századot
toyone : gratula neked is, nem semmi

hogy szuperált a biostar lap a hűvösben ? egyik havernak asszem pont ilyenje van és rám akarja erőszakolni egy kis kínzásra, lehet beadom a derekam
-
-
jones965
Modder
subaruwrc:-nem tudom, mivel csak a gyári cooler van, ami ilyen irányban szóba jöhetne. Vízzel tudom majd még kitesztelni.
04ahgy:-köszönöm!
Achill3uS :-egyáltalán nem veszem kioktatásnak, inkább megtisztelő, hogy ilyen részletesen válaszolsz.
A többi sráctól hallottam a fanatizmusodat, például a 2001 SE tweak-jével. Sajnos nekem annyi időm nincs, hogy ilyen apró részletekig elmenjek.
Mint egyfajta sportra tekintek erre a műfajra, és lelkesedéssel tölt el, ha sikerül elérni egy-egy jobb eredményt. Természetesen ismerem a HWBOT nívós eredményeit, valamint a mögöttük álló neveket, de én nem mérem magamat azzal a mércével.
Inkább maradok az átlagos középmezőnyben, és mint írtam jó kis adrenalin termelő idő töltésnek. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965
üzenetére
köszönöm ez jolesik, 2010-ben már keveset tuningoltam, a 2010-es MTH-ra is csak nézőként mentem ki, de rémlik, hogy beszélgettünk amig subaruék nitrogőzben alkottak... mi MTH-n 2006-2007-ben tuningoltunk jéggel meg nitroval overrel de ha akkoriban is már moddingoltál akkor tutira összefutottunk ott is...
mivel nichshih most az asrocknal dolgozik, szerintem nem lehet rossz lap csak rendes biost kell hozzá találni, hogy legyen sebessége is... beta-kra is erdemes lehet ráprobalni...
a frissitett eredményeid már szebbek lettek, de föleg a 2d-ket igy elnézegetve még sokat kell tanulnod melyik benchmarkot, hogyan kell futtatni, és a világért se kioktatásnak vedd mi sem ugy születtünk, hogy tudtuk, hogyan kell, inkább tanácsnak, rengeteg tesztóra van már mögöttünk, nemtudom mekkora dewar-od van, de én volt, hogy többször egész 30litereket használtam el csak egy cpu-ra, vagy vga-ra egy jo 32M vagy 3dmark2001 futtatashoz, szoval a kevesebb, kimunkalt eredmeny neha több, tudom, hogy drága dolog a nitro, de nem mennyiségre mérik a tuningot... nyulj bele abba a bios-ba, teszteld ki léggel jobban mit birnak az alkatrészeid külön külön, sok nitrot sporolsz azzal is, hogy már kb tudod mi mennyit megy amikor felöntöd... és akkor a windows-rol még nem is beszéltem... nem attol lesz gyors az eredmény mert egyszinü a háttér

szoval jo uton haladsz, látom sok hw megfordul nálad és nem sporolod az időt a tuningra a modding mellett, ami több mint dícséretes és értékelendő, mind örülünk neki, hogy a hwbot pontja gyülnek az országnak, de ne sporold ki a befektetett energiát sem a tesztjeidből!
a magyar rekordok pedig leginkább ilyen kis házi versengésnek tekinthetők, amivel jó múlatni az időt, borsot törni egymás orra alá, adni a motivációt a teszteléshez, de ha megnézel egy napi top feltöltést hwbotra, teis látod, hogy a nemzetközi mezőny bizony, profi, tele van alkatrésszel, és tesztel kökeményen!
szoval ahogyan mifelénk mondják, keep pushing it!
-
-
jones965
Modder
válasz
Achill3uS
üzenetére
Találkozni egyszer már volt alkalmam veled ( 2010. MTH), valamint az ebbéli munkásságodat is ismerem, amik előtt fejet kell hajtani.
A végleges feszt még nem tudom, mert ennek a BIOS-a eltér az ASUS-tól. Itt max 1,7V-ig engedi, a tuning szofverével lehet adni további feszt.
Eddig 1,8V volt a legtöbb amit ez kapott, de ahogy elnéztem közel 2 V-ig tolható neki. -
jones965
Modder
válasz
subaruwrc
üzenetére
Még ismerkedem a konfiggal, most óvatosabb kézzel bántam a procival.
06-ban szerettem volna, de most nem jött össze.
Az 1 gpu-s állításom töröltem.#4639) toyone _ először is gratulálok az eredményeidhez.

Szépen megy az Asrock, bár -155°C-nál jobban nem hűtöttem be, így is 3 óra alatt a gondos szigetelés ellenére a cpu back plate és a PCB körülötte tiszta dér volt. -
subaruwrc
félisten
válasz
jones965
üzenetére
a pifast különösen jónak néz ki
a 06-ot magasabb órajelen nem bírta a cucc ?
amúgy over tartja az 1 gpu-s 06-t, ezzel. -
subaruwrc
félisten
válasz
Achill3uS
üzenetére
ram orajelen kicsit még gyurjatok,
csóri eco-k már ígyis hiper ultra turbo módba voltak, meg ennek az ivynak elég híg volt az imc-je, nade majd a másik

( avantiumokkal esetleg
) 
mod
végre van megint fun az oc-ben. lehetőség tweakelni, nem csak az nyerhet aki befaszmákol egy 6.5-es procit
-
toyone
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
Köszi, jó ideje te uraltad a 32M és pifast első helyet.
Örök célkitűzés volt azt megdönteni, még akkor is amikkor AMD-t teszteltünk
04ahgy

-
-
toyone
őstag
Biostar TZ77XE4 @ Max 1.79v Vcore
Intel I5 3570K @ LN2 @ Ryba Pot
G.Skill Eco 1600 CL7 1.35v @ Nem épp "eco" feszültségen
Gigabyte GTX 260 192sp & MSI HD7970 @ Stock
Corsair F120 120GB
Enermax Modu 87+ 800W2D
Max Valid 6200 (6300 corrupt)
[link]Super PI 1M 05.875s
[link]Super PI 32M 05.28.610s Special thanks to subaruwrc!
[link]Pifast 11.83s
[link]3D
Nem 3D -re készültem de lett az is.
MSI HD7970
Aquamark 455356 ( sikeresen lemaradt a hitelesítő fájl, így hwbotra nem tudom feltölteni)
[link]3D Mark 05 54369
[link]Just For Fun
Gigabyte GTX 260 192sp
Aquamark 405908
[link]A kitűzött cél, hogy a személyes rekordjaimat megjavítsam sikerült. Köszönettel tartozom ezért:
Biostar, Cédrus Kft., Corsair, subaruwrc, 04ahgy
ui.:
A 2D és a 3D (kivéve a GTX 260-al csinált AM3 és a max validot) mindegyike a jelenlegi magyar rekord lett:

toyone @ Xtreme 3D Team Hungary
-
jones965
Modder
válasz
subaruwrc
üzenetére
Most már tudom, hogy 1,8V fölött kapott, mivel elköltözött az örök vadászmezőkre.

Valószínűleg a 3Dm2001SE is csak azért hozott 105xxx pontot, mert kezdett degradálódni.
Ennek a példánynak -130°C-nál volt coldbug-ja.Hozzá szoktam az asus bios-ához, bár az asrock-é sem rossz, csak tudni kell vele bánni.
Holnap gariban cserélve lesz, úgyhogy estére remélem ismét jelentkezem már jobb eredménnyel. -
04ahgy
nagyúr
2010 végén volt az utsó komment. ez csak a korai szériára állt, az első és a második eresztés 980X-re. És csak arra. A 3. széria, amik közül a "szuper FPO-k" is kikerültek, már nem halt be letiltott maggal sem, és a 990X sem.
SandyBridge és SandyBridge-E sem, egyetlen szimpla példány sem.
És mint láthatod, jones965 Ivy-je sem.
HGyu
-
jones965
Modder
válasz
jones965
üzenetére
Na a mai napom szeretném gyorsan elfelejteni.

Délután sikeresen összeraktam a setup-ot, majd 5900Mhz-es órajelen 2D-s teszteket futtatni.
Aránylag szépen jöttek is az eredmények, amiket USB pendrive-ra mentettem.
Bár ne tettem volna. A létrehozott könyvtár szőrén-szálán eltűnt róla, ráadásul a tesztek befejezése után már az Asrock Fatal1ty sem volt hajlandó elindulni.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
jones965
üzenetére
Gratulálok. Ha már az eredmények CPU és egyéb okok miatt nem törtek a HD7970-esek babérjaira, legalább szép képek készültek. Azért ez sem utolsó.

Pedig ha átszereled a chillerre a CPU-t, akkor több nitró maradt volna. Utólag persze már könnyen vagyok okos, ha ott és akkor nem voltam jelen.

HGyu
-
jones965
Modder
Egy kicsit a topik témájához vissza térve:
Ma tartottunk egy kis LN2 session-t- itt köszönném meg Cybertrone önzetlen felajánlását a 3db GTX 680 kártya tesztelésére.

Az idő rövidsége miatt kicsit pörgősre vettük a teszteket, így inkább a biztos eredményre mentem, mintsem a kimaxolásra.
A teljesség igénye nélkül néhány fotó:
Pár eredmény:
A teljes konfig:
Asus Rampage IV formula
Core i7 3930K
3 way SLI GTX 680
Corsair HX 1050W
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 3510 15,6", i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Eredeti Lenovo 90W szögleges laptop táp + kerek átalakító egyben eladó
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R9 9950X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, hehe 

hát de ha most alakul verseny akkor alap hogy gyere. a legjobbal akarok mérközni

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)