Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
-
PROHARDVER!
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Nincs AMD lefogató sehol. A régin lukak sem voltak, ezen azért vannak, hogy a potot felfogathasd. Az AMD hűtő kerete nem szerelhető fel, ahhoz kicsi a furat, és nem is fér el. Ez csak pottal használható.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Van egyébként topik, ahova tartozik: [HWBot topik].
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
üzenetére
Szép eredmények. Gratula! Subarunak is a 8G-hez!
1,7V egy Haswell-E számára egyszálas terhelésen csirke. Letiltanék két magot és a HT-t, emelnék egy kis VCore-t, emelnék egy kis uncore órajelet (mert az is csirke), ha kell fesszel együtt. RAM órajel is mehet feljebb, ha bírja, ha kell fesszel együtt.
Leeghoofd SuperPi eredménye foghatónak tűnik amúgy!
HGyu
-
-
04ahgy
nagyúr
"Nah, ennél pl. auto beállítás az mit jelent?"
Az auto beállítás azt jelenti, hogy a beállítható 200 ... 500 kHz intervallumban, valamelyen előre programozott algoritmus alapján az alaplap BIOS-a (UEFI-je) maga állapítja meg, mi legyen az érték, amit felvesz."Mennyi az, amire még lehet állítani?"
Amit enged beállítani, arra mindre lehet állítani, ugyanakkor szabad is."Vagy ezt teszteljem, h terhelve hogy melegszik a VRM és mennyire stabil a fesz?"
A magasabb frekvencia a feszültség pontos értékét (line regulation), stabilitását (load regulation) nem, csak a tranziensekre adott feszültségcsúcs-választ befolyásolja. Azt, hogy milyen gyorsan reagál a VRM a változásokra. Értelemszerűen nagyobb frekvencián a hatásfoka kisebb és jobban fog melegedni, gyorsabb válaszidőért cserébe."T.Probe vs. Current Balance... Alapból Thermalon van, vizes a VRM, ha átrakom Current-re akkor mi lesz?"
Alapból nem szerencsés vízzel hűteni a VRM-et. Valószínűsítem, hogy a fekete FET tokozásra fekszik fel a blokk. A műgyganta rosszul vezeti a hőt. A VRM-nek légáramlat kell, és a NYÁK felől, ahol a réz rá van forrasztva, kell, hogy érkezzen a hűtése. Tetszik, nem tetszik, a PCB a VRM hűtőbordája, és oda forszírozott, turbulens légáramlat kell, hogy a hőt leadhassa. Az alapbeállítás a hőmérsékletük alapján igyekszik elosztani a FET-ek áramát (a melegebb kisebbet kap), a másik pedig egynlő áramot igyekszik beállítani, akkor is, ha eltérnek a fázisonkénti hőfokok. Utóbbi esetben a kielégítő hűtésről (a vizesbblokk nem megfelelő, nem ad légáramlatot) neked kell gondoskodnod, mert a hőmegfutás könnyebben előfordulhat. A hőmegfutás eredménye a VRM zárlat, ami pukkanás formájában jelentkezik.Minden BIOS beállításra vonatkozik egyébként: ha nem tudod, mit csinál, nem állítgatod el, mert az alapbeállításból baj nem lehet.
Hogy ON topik is legyek: Achill3uS, olyan intenzitással vetetted bele magad a sűrűbe az elmúlt fél évben, hogy csak az állam keresgélem a földről. Gratulálok a gyönyörű eredményekhez!
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Gratula a subzero szüzességed elvesztéséhez!
Jaja, mi is megtanultuk már, hogy nincs átszerelgetés, mindig akkor pukkantak el a lapjaink... 
"Elég lett volna kevesebb szesz is. Mondjuk negyed ennyi !
" – Hiába no, Magyarországon népbetegség az alkoholizmus, de azért legközelebb józanul benchelj. 
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Achill3uS
üzenetére
Nitróztam GTX285-öt, egy kalap kakszi az egész. A GTX280-akhoz képest egy fosch. Spórolós ahogy van. A ref NYÁK-ot egyébként az XFX tudta még kurtítani, megsúgom.

Ellenben egy GIGABYTE ref. GTX275 igen szépen futott anno.
Az OCP egyébként modolható, meg az OVP és a feszek is.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Achill3uS
üzenetére
Jujj, de szép, jujj de izgalmas!
Én egy szerény FX-9590 7248MHz CPU-Z validdal neveznék, amely létrejöttéért köszönet illeti meg Achill3uS-t és Brekk-et!

A képek megtekintését különösen javaslom!
http://hwbot.org/submission/2985550_04ahgy_cpu_frequency_fx_9590_7248.83_mhz
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Achill3uS
üzenetére
Valóban figyelemre méltó, egyetértek! Elolvastam, értelmeztem, de mégis ez ragadott meg leginkább: "Our communities need to work harder together, we need to support each other more through positive reinforcement and camaraderie. If we work together we will get stronger." Ahhoz képest idehaza csak egy kezdeményezés volt, Tőled, ami jelenleg romokban hever. Sajnálatos. A Team Hungary-ra gondolok egyébiránt.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
GameHunter12
üzenetére
Nem.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
regener
üzenetére
Ez sima gap pad, nem használunk ilyet. Vízhűtéseseknek viszont jól jöhet, meg notebookok reparálásakor. Attól függ persze, mennyire lágy.
Pénteken bővül a család egy X99-SOC-Force-szal, és akkor már csak a Z87X-OC-Force valamint a GA-X99-SOC-Champion hiányzik.

HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Achill3uS
üzenetére
Nincs is baj vele, ezt nem is mondtam, de a szavaiból a vGPU mod kívánalma jött le. Egy adott túlfesz felett kell(het) 7970-nél az OCP, de -130°C-on sokat csökken a szivárgás is, szóval én azt mondom, nem annyira kritikus az OCP megléte, mint a voltmod (feszültségemelés) megléte.
Afterburnerhez már a kezdetekkor volt volt unlock, és működik is, mindamellett a hardveres megoldás a legjobb valóban.
(#6730) jones965: Én is köszi. Viszont akkor nem keresgélem a 2.1-es Afterburnert meg az unlockját, ha ez nálad működik.
(#6728) kicsipapucs:

(#6727) 04ahgy: Elárulom a titkot is. Azért nem ártott meg a Sex on the beach, mert én Cuba librét ittam.

HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
üzenetére
Reginam occidere. Amúgy biztosan nem ártott meg.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
üzenetére
Reginam occidere.
Nekem címezted a hozzászólást, ezért fontos tudni, hol a vessző.
Vigyázz, Jones nekem kinyírta a Lightning karimat (ekkor jonestől kell félnem).
Vigyázz Jones, nekem kinyírta a Lightning karimat (ekkor jonesnek kell félnie a VGA gyilkos ArtMoney-tól).
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
jones965
üzenetére
Attól tartok, akkor rossz modot készítettél, a szövegkörnyezetedből az tűnik ki, mást vártál, mint az csinál.
OCP - Over Current Protection, azaz túláramvédelem. Csak a beavatkozását tolod ki a moddal, feszültséget nem kap nagyobbat tőle a VGA.
OVP - Over Voltage Protection, azaz túlfeszültség-védelem. Még ettől sem kap nagyobb feszt, ha megmoddolod, csak máshol fog lekapcsolni.
Ha a GPU feszültséget akartad növelni csak, akkor azt szoftveresen is lehet referencia NYÁK-nál.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
A további eredmények a GIGABYTE OC Workshop-ról:
- Intel XTU 9. hely 5930K-val: http://hwbot.org/submission/2810576_
- Cinebench R15 6. hely 5930K-val: http://hwbot.org/submission/2810574_
- Cinebench R11.5 6. hely 5930K-val: http://hwbot.org/submission/2810570_A fotók, amik készültek, feldolgozás alatt állnak részemről, hamarosan megosztom azokat is.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
subaruwrc
üzenetére
Elvileg csak marginális (azonos beállításokkal kisebb-közepes) stabilitási különbségnek szabadna lenni, a távolabbi slot nagyobb stabilitásának javára, a fő értékekben (persze tökazonos hardverrel) ugyanazt kellene vinnie a feketékben is, mint a távolabbi slotokban. Habár megmondom őszintén, ez csak elmélet, én ösztönösen és mindig a távolabbit használom.
Ha eladok egy lapot, legközelebb úgy fogom meghirdetni, hogy érintetlen 1-3 RAM slotokkal eladó. 
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Achill3uS
üzenetére
Így járattad a G3258-akat is? Mert anno Csehországban műszeres méréssel bizonyosodtunk meg SOC Force-ban a 3V VR(in) szükségességéről magas CPU fesz mellett. Toyone és én (subi akkor épp csajozott, de neki is megmutattuk később). 2,8V esetén két szálas terhelésre szépen elkezdett a beállított, Extreme LLC-s VCore 1,8V-ről csökkenni, 1,7V alá is (műszeres méréssel). Egyértelműen az IVR ludasságát vezettük le, mert jól látszott, hogy nem tudja tartani a feszt. Emelt VR(in) hatására pedig nem volt drop.
UI.: neked nem Csehországban kéne Valentin napoznod?
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Achill3uS
üzenetére
Nekem egy quadkitre való Geil EVO TWO-m van (4*4GiB), 2400/CL10-11-11-30. Egyszer véletlenül a 30 helyett 12-t állítottam be, és bootolt a rendszer (igaz fagyott).

Sehol nem leltem infót, de szerintem ez is Samsung chip lesz. A Corsair Dominator Platinum viselkedik hasonlóan.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Achill3uS
üzenetére
Nem is fog benne ugyanaz menni, mint a sima Force-ban. Alapesetben a magas frekvenciás RAM-okat a lapgyártók is a távolabbi slotokba javasolják. A hozzávezetések parazita kapacitásai és induktivitásai egy LC szűrőt képeznek, aminek része van a jelalak kialakításában, a belengések csillapításában.
Közelebbi slotokkal ez más fizikai paraméterekkel valósul meg, tehát teljesen más időzítésekkel kell az adott RAM-ot magas frekvenciára stabilizálnod.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Akinek nem inge, ne vegye magára, de ne legyen már chat.hu színvonal a topik...
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Jól szalad!
Nekem mondjuk az 1024M a kedvencem. 
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
BME-n oktatóm volt az illető, neki van két működőképes REX! Subaru látta is őket együtt, egy helyen, még meg is örökítette. Habár nem hiszem, hogy eladók, manapság az egy szép kor technikatörténeti emléke már!
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
matteo_szg
üzenetére
Ez nagyon szép gesztus, és követendő példa a többiek részéről is!

HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
jones965
üzenetére
Szép eredmények, valóban. De mikor ott vagyok, belakjuk a rendszert, így másnap könnyű dolgod van.

A 4790-ért nem kár, GIGABYTE és AsRock lapban sem ad képet.toyone: tetszik a video, de valami olyasmi zenét is tehettél volna bele, mint subaru első videójának elején hallatszik. Zsoldos Béla: Üstdobverseny.
subaru: Egy tized MHz...

HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Az a csoda, hogy abban a belépő szintű lapban alapon elketyeg egy Q6600, ne akard tuningolni semennyire.
"1-szer van mikor 1780mhz" ---> Ha csak egyszer 1780MHz, akkor várd meg, hogy elmúljon. Utána hol a probléma?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#5577) honda 1993: subaru már útbaigazított. De han nem volt 990FXA, csak 990XA, az még rosszabb, akkor ne extrém tuningolj benne.
Mondjuk azok közül így is a GIGABYTE a legjobb, ha 990XA-UD3.HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
honda 1993
üzenetére
Mindegyik AMD FX CPU Black Edition is egyben.
Tudok nagyon komoly hűtőt, de csak AM2 és FM1 foglalatosat, maradhat? xD
15 ezerből extrém tuninghoz nem kapsz hűtőt, ki kell ábrándítsalak. Kell dewar, pot, nitrogén, szigetelés, hőmérő, szenzor. Amennyiben jól számolom, nyaldossuk a fél millát.
Igen, van olyan CPU hűtő, amit az extrém tuningban használunk, és nem kell lecserélni a ventijét. sőt, mind ilyen, némák. Nincs rajtuk venti, csak a folyékony nitrogén sistergése hallható. Ezért cserélni sem kell.
A felsoroltak közül a 990FXA-UD3 a nyerő, de extrém tuningra ennél drágább alaplapot nézz. Például a 990FXA-UD7, vagy a Sabertooth 990FX R2.0, esetleg a Crosshair V Formula.
Mindegyik gyártónál lehet egyszerűen emelgetni BIOS-ból a feszt és az órajelet, a tuningoló a saját dolgát könnyíti meg az alaplapot felhasználva. Még nem jött el az az idő, hogy extrém tuningot az alaplap csináljon helyetted.HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Ha az eredményt másik E2160-nal hasonlítod össze, ahhoz képest kevesebb?
HGyu
-
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Achill3uS
üzenetére
Kérdés, hogy a hőszállító képessége mennyi, mert ugye véges. Egy modern VGA meg alapon bekajál 150-200W-ot, feszemelt, órajelemelt tuningnál meg a duplájánál kezdődik a dolog.
Szerintem élhetetlen koncepció.
Subival anno teszteltünk, a CountryCupra. Egy szem 3 magra butított 2500K + GTX480 vízzel, mérsékelt feszemeléssel kért 690-700W-ot konnektorból, gold táppal, monitor és sallangok nélkül, 3DMark03 alatt! Egy modern benchmark, mint a Heaven vagy a FireStrike még jobban megterhelné.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! 16" Lenovo IdeaPad 5 Pro 16" Ryzen 7 5800H 16GB 1TB QHD+ 1év gar.
- Bomba ár! Fujitsu Lifebook T936: i5-6G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Több darab! MacBook Pro 14" M1 16GB RAM 27%-os áfás számla (218)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Írtam privátot is.

" – Hiába no, Magyarországon népbetegség az alkoholizmus, de azért legközelebb józanul benchelj. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)