Hirdetés

2018. június 23., szombat

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-10-15 11:32:33

PROHARDVER!

Extrém tuning topic

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8801) subaruwrc válasza eldiablo (#8800) üzenetére


subaruwrc
(PH! félisten)

:C

jones

régi. z170 és x99 lapot is voltak szívesek adni :)

- EVGA -

(#8802) kicsipapucs


kicsipapucs
(őstag)

Srácok, valakinek van tervben, hogy bencsel 8700k-t apexben, vagy bármi más lapban? Vagy már esetleg érkezett is valakihez egy jó ES? Nekem úton egy procim, de lapom nincs alá. :D

ázusz support bögre

(#8803) Brekk


Brekk
(PH! addikt)

Nekem tervben van, de még semmim nincs hozzá. :D

http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.

(#8804) eldiablo


eldiablo
(PH! addikt)

Sziasztok!

Gyors élmény beszámolót írok, amíg még frissek az emlékek.

Szárazjéggel rápróbáltam a szimpatikus 7740X-re, kb azt kaptam amit vártam:
6.1Ghz valid.

3DMarkok 980Ti Matrix Platinummal:

2001SE 178334 marks

3Dmark03 281918 marks

Vantage 69857 marks

és XTU az íze kedvéért
5.8Ghz 1927 marks

Kicsit tartottam a foglalat szigetelésétől, de jól sikerült, nem érte nedvesség a lapot.

Köszönöm a közreműködést Johni5 és köszönöm a Xigmateknek a támogatást.

[ Szerkesztve ]

http://hwbot.org/user/northsys/

(#8805) kicsipapucs válasza eldiablo (#8804) üzenetére


kicsipapucs
(őstag)

Ez kérem, felhívás keringőre!
Javult a 03 effed jelentősen, Norbi.
XTU: :O

ázusz support bögre

(#8806) eldiablo válasza kicsipapucs (#8805) üzenetére


eldiablo
(PH! addikt)

Meló után hoztuk össze a bulit, így hajnal 1-2 körül erőt vett rajtam az enerváltság, nem volt erőm szépen megcsinálni, a matéria is fogytán volt. Majd legközelebb.

http://hwbot.org/user/northsys/

(#8807) jones965 válasza eldiablo (#8804) üzenetére


jones965
(Modder)

Szép munka!
Nekem az egyik kedvencem a vantage, így általában ezekre hangolok elsősorban. Nálad a GT2 pontszám nagyon el van maradva a kihozható maximumból az órajelhez képest. Tessék ráfeküdni az inspector használatára. :)

Privát üzenetben szakmai kérdésekkel nem foglalkozom.

(#8808) Achill3uS válasza eldiablo (#8804) üzenetére


Achill3uS
(Topikgazda)

gratula szép munka! ha ln2-re váltasz mindenképp vegyél legalább egy kingpin venomot rá, szerintem az alu pot nagyon visszafogja :K

"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)

(#8809) eldiablo


eldiablo
(PH! addikt)

Köszönöm urak!

jones965:
Nagyon keveset foglalkoztam a Vantage-el, így nem sok tapasztalatom van vele de, folyamatosan fejlesztem magam. :R

Achill3uS:
Igen, már agyaltam a rézre váltáson, de nem idei projekt lesz sajnos.

http://hwbot.org/user/northsys/

(#8810) Achill3uS


Achill3uS
(Topikgazda)

sziasztok!

van egy eladó i9 7900X-em érdekel valakit? :U
nos viccet félretéve, kicsit csalódott vagyok mert nagyon vártam (még szabit is kivettem a teszt napjára), hogy minden összeálljon az i9 teszthez és baromi kiváncsi voltam mit fog művelni az Apexban egy ilyen sokmagos szörnyeteg. viszont a golden rule sajnos beigazolódni látszik ami léggel jónak tűnik subzerora nem mindig jó... úgy tünik igy esett a 7900X-emmel is, szokásos random pickup Csabitól aminek örültem is, hogy megint jót sikerült szereznie (pacsi) :K
léggel 5GHz boot az gyerekjáték volt:
Intel Core i9 7900X boot into windows @ 5GHz aircooled

megrendeltem a deliddert is mult héten kinabol mivel der8auer csuszik és nem tudott szállitási határidőt mondani, ma megejtettem a sikeres delidet amiről videót is készitettem:

szóval delid után fogtam a jó "öreg" vazelinnel kikent Rampage VI Apexet bele a cpu, szigetelés, egy jó adag thermal grizzly a kupak alá és a tetejére majd uccu neki :))
ahogy az Asus guideban olvasható főfokok voltak jósolva be is jött, sőt kicsit jobb is, -97coldboot, -101cb
na most már az órajeleket kellett igazitani, 5.4GHz boot után 1.4~1.5vcore mellett elég nagyot néztem amikor elfagyott a cinebench r15... na mondom jolvan elsőre nem sikerült belőni a biost van ilyen (0026tal volt a legjobb a ramkezelés léggel, 3600c12 stabil 1.70vdimm quadch) probaljunk finomitani kideriteni mit szeret a cpu... hát ez cseszett szeretni bármit is, már már kezdtem feladni 3 óra után de mondom jo probaljuk még meg a léggel nem annyira kiemelkedő de legutolsó kiadott skylake-x ln2 profilos 0030-as biost.
na ezzel végre megvolt az áttörés egészen 5.5GHz-ig eljutottam cinebench stabilan, de itt volt a vége. a gpupi-t 5.4-en sem sikerült lefuttatnom minden alkalommal más loopnál dobta el, XTU ugyanez, elsőre 5G-n ment le majd végre sikerült az 5.3-mat megküldeni de meg kell mondjam nem értem az okát. a hőfok monitor nem kuszott fel -5 fölé ergo a magok bőven minuszban voltak, szóval el nem melegetdett, több vcore-ra vcache-re nem reagált ez az 1.4-1.45 volt ami ugy ahogy ment és ennyi. na mondom a végén nézek még egy max validot, 5700ba belefagytunk, de már az 5600mhz-es validnál is sikerült elhagyni valahogy 1 mag 2 szálat lol.

XTU
3766 marks with Intel Core i9 7900X at 5280MHz

Cinebench R15
3017 cb with Intel Core i9 7900X at 5498MHz

Cinebench 11.5
33 points with Intel Core i9 7900X at 5498MHz

(a többi eredményt megtaláljátok boton a profilom alatt ha érdekel valakit: [link] )

szóval ugy jellemezném a sessiont, hogy ezis megvolt. a lap jól szerepelt, bekötöttem a fűtőfóliát is, hogy ne vizeljen le semmi, de amikor kitapintva meleg volt a vrm a -90 fokos pot mellett nem láttam értelmét szóval lekötöttem, hozzáteszem utána sem volt gond a vizesedéssel szóval nem indokolt skylake-xnél a hasznélata.
szerintem itt a cpu volt a gyenge láncszem, nem is tervezek rálocsolni több nitrot szerintem ebben ennyi van, nincs több ötletem amit nem próbáltam volna meg, a szétszedéskor is tökéletes volt a kontakt tehát az sem lehetett probléma.
szerintem rápróbálok egy maximus x apex-re ha az Asus istenek is ugy akarják és visszamegyek legacy-zni, mert a multicore-ban csak akkor látok több esélyt ha binnel az ember cput, de még "csak" ezt a cput is 300k / db binnelni, felejtő sajnos a magyar piacon erre nincs fizetőképes kereslet delid után garancia nélkül főleg. ezis szerintem maradni fog mindennapos gépként legalább lesz mit rakni az Ares 3 alá :))

hirtelen ennyi, remélem összejönnek a tervek és a playit-en együtt tolhatjuk jövő hónapban a biciklit :R
köszönöm az ASUS és az Oáziscomputer rendithetetlen támogatását!

[ Szerkesztve ]

"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)

(#8811) jones965 válasza Achill3uS (#8810) üzenetére


jones965
(Modder)

Amiket eddig láttam bot-on eredményeket, nekem összegezve az jött le, hogy ezek a sokmagos szörnyek túlszárnyalják lényegesen a hasonló elődjeiket. Ezek szerint akkor itt is nagy a szórás és marad a binnelés, ami tekintettel a cpu ár/jövedelem viszonyokra, továbbra is megmarad a külhoni sport társak számára.

Bizakodva vártam az eredményeket a binnelési videód megosztása után, de ez most nem lett elég karcos a jelek szerint, pedig a lapod a nevében hordozva a lehetőséget biztos alapokat nyújtana hozzá.

Privát üzenetben szakmai kérdésekkel nem foglalkozom.

(#8812) subaruwrc válasza Achill3uS (#8810) üzenetére


subaruwrc
(PH! félisten)

effben azért hoztad amit kellett

szerintem simán próbálj rá egy erősebb táppal a cuccra.. :)

- EVGA -

(#8813) Brekk válasza Achill3uS (#8810) üzenetére


Brekk
(PH! addikt)

Szép munka! ;)

http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.

(#8814) kicsipapucs


kicsipapucs
(őstag)

Helló mindenki.

Mint sokan tudják, (többek között) Vantage őrült vagyok. Most az új, 6 magos mainstream procik megjelenésével kíváncsi lettem, vajon a kaby szintű elérhető órajelek 6 maggal párosítva milyen eredményt szülhetnek a kedvenc benchemben. Sajna még nem jött meg a procim (lapot se vettem), így mástól kellett kérni, hogy futtassa le a tesztet nekem, egy ilyen képet kaptam Dancoptól ma hajnalban fészen:

Iszonyat bezsongtam a dologtól, olyan vga kihajtás van ekkora órajelen, 160k köré saccoltunk egy sli 1080ti-t gpu scoreban!!! Tudom, összességében egy 160k vga meg ez a cpu score is csak ~130k total, ami elmarad a mostani wr 138-tól, de 1 gpu-n szerintem simán mindent ver ez a setup, ahol van számottevő gpu score diffi 5500-5800 és egy 6900-as proci órajel között.

Mit gondoltok?

ázusz support bögre

(#8815) Achill3uS


Achill3uS
(Topikgazda)

jones, subaru, Csabi köszönöm :R tápból szerintem a seasonic 750 prime titanium elég kellett, hogy legyen egy geforce 7200 mellett csak a cpunak, állitolag ez a táp 950wattnál kapcsol le szóval kétlem, hogy ez lett volna a gond. szerintem ebbe ennyi van, nem is akarok rá több időt meg nitrot áldozni. sajnos nem mindig lehet szerencsém, most énis belenyúltam. bosszantó de majd túlteszem magam rajta. :U

kicsip: nem tudom, szerintem ez mindent visz :)) (forrás: Splave)

"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)

(#8816) Milo629


Milo629
(senior tag)

Üdv. bár nem cél az extrém tuning, de deliddel kapcsolatban talán jó helyre írok, úton van egy Coollaboratory Liquid Ultra + tisztítókit és amit a leírásban ajánlottak hozzá egy UHU hőálló szilikon - 80 ml /UH46735/, lenne ezzel kapcsolatban egy pár (hülye) kérdésem:

Haswell esetén, ha biztosra akarok menni és a pengével csak azokat az oldalakat vágom be, ahol nincsenek azok a nemakarokhülyeségetírnimicsodák, akkor már "letekerhető" a kupak (gondolom szerencsésebb mint felfele feszegetni), vagy muszáj a negyedik oldalt is vágni, mert túl erősen fogja tartani még így is?

Miután lekapartam mondjuk valami plasztik kártyával, a még rajta maradt ragasztót mivel érdemes eltávolítani, pl. körömlakklemosó vagy ehhez is kellene valami spéci szer, továbbá ugyan ez a kupakon és magán a procin maradt pasztával is, hogy azt mivel érdemes és szövettel vagy papírtörlőkendővel szerencsésebb?

Olvastam azt is, hogy ha CLU megy a kupak alá, akkor haswell-nél le kell valamivel szigetelni a hogyishívjákokat, mehet ezekre is a hőálló szilikon, vagy ahogy a videók nagy részében van átlátszó körömlakk?

Visszaragasztásnál fontos, hogy légmentes legyen, vagy épp hogy ne?

(#8817) jones965 válasza Achill3uS (#8815) üzenetére


jones965
(Modder)

Szerintem kicsip. nem a cpu score miatt mutatta, hanem az órajel kapcsán, így a gpu score lehet igen magas majd. :)

Privát üzenetben szakmai kérdésekkel nem foglalkozom.

(#8818) Achill3uS válasza jones965 (#8817) üzenetére


Achill3uS
(Topikgazda)

azrt értem, de szerintem a végén nem nyersz vele annyit még mindig, hogy közelébe érjen egy 16-18 magos ln2-es eredménynek.

"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)

(#8819) jones965 válasza Achill3uS (#8818) üzenetére


jones965
(Modder)

Ez kétségtelen. :)

Privát üzenetben szakmai kérdésekkel nem foglalkozom.

(#8820) subaruwrc válasza kicsipapucs (#8814) üzenetére


subaruwrc
(PH! félisten)

2 gpu-t visszafogja a kevés pcie sáv.
én még inkább a 18 magosra tennék hiába a jó kihajtás.

- EVGA -

(#8821) Achill3uS válasza jones965 (#8819) üzenetére


Achill3uS
(Topikgazda)

lásd uj vantage WR by steponz "csak" 16 magossal: 139523 marks with 2x Nvidia Kingpin Edition GeForce GTX 1080 Ti at 2500/1639MHz

"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)

(#8822) jones965 válasza Achill3uS (#8821) üzenetére


jones965
(Modder)

Azért Dancop hozzászólása sem piskóta. :D

Privát üzenetben szakmai kérdésekkel nem foglalkozom.

(#8823) kicsipapucs válasza Achill3uS (#8818) üzenetére


kicsipapucs
(őstag)

Ne 1080Ti-ben gondolkozz, én legacy-re gondoltam kártyákat illetően. :K

ázusz support bögre

(#8824) subaruwrc válasza jones965 (#8822) üzenetére


subaruwrc
(PH! félisten)

csak irigy. :)

- EVGA -

(#8825) jones965 válasza subaruwrc (#8824) üzenetére


jones965
(Modder)

nyilván én sem gondoltam másra. :)

Privát üzenetben szakmai kérdésekkel nem foglalkozom.

(#8826) kicsipapucs válasza subaruwrc (#8824) üzenetére


kicsipapucs
(őstag)

A photoshop megjegyzés poén volt és a screenshotra ráphotoshopolt szakálls manusz lógóra vonatkozott. :DDD

ázusz support bögre

(#8827) Achill3uS


Achill3uS
(Topikgazda)

sziasztok,
tegnap éjjel/ma hajnalban a maradék ln2-vel rápróbáltam mégegy kört a 7900X-re, és valamit nagyon sikerült eltalálni a ramokkal, mert eddig 3733 fölé nem tudtam jutni, de most már megy a 4000c12 quad channel ami még az oc formulaban sem túl gyakori eredmény :D
cbb most -83C-on jelentkezett és CB -88 körül viszont a kontaktom kicsit jobban sikeredett, multkor nagyon eláztattam pasztával a die-t most kevesebbet tettem és aztis elkentem egy pengével, ugy tünik ez jobb megoldás mint amit der8auer javasolt (tegyél annyi pasztát, hogy a nyák se látszódjon :DDD ).
további érdekesség, hogy a win10x32-m szarakodott az effel és láttam, hogy másik is 8.1x32-vel xtu-znak szóval énis tettem egy próbát, és bizony jobb pontokat dobott. szóval sikerült egy uj XTU CR-t beütni :K

4090 marks with Intel Core i9 7900X 11.0 degrees °C under load at 5390MHz

uh most már tényleg kéne szereznem egy normális cput :C
köszönöm a Team Group az ASUS és az Oáziscomputer töretlen támogatását!

"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)

(#8828) Brekk válasza Achill3uS (#8827) üzenetére


Brekk
(PH! addikt)

Des szép táp! :DDD Gratu az eredményhez!

[ Szerkesztve ]

http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.

(#8829) subaruwrc válasza Achill3uS (#8827) üzenetére


subaruwrc
(PH! félisten)

megérdemelt eredmény és elsőség papi :K :C

- EVGA -

(#8830) jones965 válasza Achill3uS (#8827) üzenetére


jones965
(Modder)

szép eredmény, bár ezen az órajelen egy vantage vagy más 3D eredményt is megsasoltam volna. :)

Privát üzenetben szakmai kérdésekkel nem foglalkozom.

(#8831) kicsipapucs válasza Achill3uS (#8827) üzenetére


kicsipapucs
(őstag)

Jól van, nyomassad is neki, nem szabad leállni!
Segített a jobb táp?
Heatert ehhez is használod?

[ Szerkesztve ]

ázusz support bögre

(#8832) Achill3uS


Achill3uS
(Topikgazda)

nagyon köszönöm srácok, Csabi, subi, jones, kicsip :R

sajnos 3d teszt mostanában nem lesz, nincs semmi értelmes vgam ami alkalmas benchelésre a 1080Ti-okat már eladtam egy ideje és nincs most költségvetés újat venni. pedig egy ln2 ready kártya érdekelne. mondjuk egy Galax :K
a nagyobb tápnak nem igazán éreztem előnyét, mivel 1.50vcore-nál többnél már bőven pluszba fűti a procit XTU alatt és ott sem vett ki a konnektorból 500W-nál többet a rendszer fogyasztásmérő szerint.
a legutóbbi teszt óta felraktam a vrm bordát is, hátha segit, de igazából ez a -80/-90 fok körüli cpu pot elég ideális, semmi jegesedés nincs, a vrm sem igazán hül át, szóval a heaterre sincs szükség sőt kipróbáltam és az kifejezetten átmelegiti a lapot amire szerintem semmi szükség.
a cpu sajnos tényleg nagyon elmarad a hwboton top10es eredményekben használt i9-ekhez képest, de ettől függetlenül nagyon élvezetes és kezes a platform, könnyebb bencselni mint a kaby-X-el a lapot. és Skylake-Xnél végre nincs a CL12-es slow boot bug sem. #bdieproblems
szóval megmondom őszintén az utóbbi idők egyik nagy kedvence lett nálam az x299 és a Rampage VI Apex csak ez a fránya i9 binnelés ne kellenne. sajnos magyarországon nem nagyon van piaca ennek a platformnak láthatjátok énis felraktam ezt a procit az apróba, de szerintem nem fog elmenni csak nagyon nyomott áron de fázok is tőle, hogy vegyek egy másik randomot vagy ne, mert kicsit ilyen feelingem van tőle...

"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)

(#8833) toyone


toyone
(őstag)

Sziasztok!
Az őszi OC Gathering rövidke videója:

[ Szerkesztve ]

Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊

(#8834) subaruwrc válasza toyone (#8833) üzenetére


subaruwrc
(PH! félisten)

Ennél rövidebb sose legyen :)

- EVGA -

(#8835) Achill3uS válasza toyone (#8833) üzenetére


Achill3uS
(Topikgazda)

köszönjük, ismét nagyszerű hangulatú videó lett :R
az event pedig hatalmas móka és kacagás volt mint mindig :))

nem volt időm összefoglalót írni, uh most csak így álá nátúr ideszúrom az eredményt annak aki nem lett volna ott :D

187142 marks with Nvidia Matrix Platinum Edition GeForce GTX 580 at 1200/2300MHz

de ezzel még koránt sincs vége, legközelebb combosabb pottal kimaxolom mert van még erő a kis matrix-ban!

külön köszönet illeti Norbit a helyért, ha nagyok leszünk megháláljuk :R

[ Szerkesztve ]

"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)

(#8836) Achill3uS


Achill3uS
(Topikgazda)

sziasztok
erősen robogunk az évvége felé, ezért szeretném megragadni az alkalmat és megköszönni a csapatnak az egész éves munkáját! keményen nyomtátok és nem kis eredményeket tettetek le az asztalra!

HWBOT Country Cup 2017 - 11. hely! :Y
restellem, hogy semmi közöm eme remek helyezéshez igy a partvonalról tapsolok nektek :C

de azért a csapat rangsorban is szépen álljuk a sarat: 24. hely

az egykori nagyágyú XS és a régi csapatom az OCX között, gyakorlatilag minden komoly szponzoráció nélkül, nem semmi! :R

szóval, jövőre veletek ugyanitt, illetve a következő OC Gatheringen :K

"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)

(#8837) subaruwrc válasza Achill3uS (#8836) üzenetére


subaruwrc
(PH! félisten)

bele kell húzzunk jövőre barátom ;]

lenyomnak a fiatalok :C

- EVGA -

(#8838) jones965 válasza Achill3uS (#8836) üzenetére


jones965
(Modder)

Osztozom a megnyilvánulásodban, magam részéről is csak dicséret és elismerés illeti a csapat azon tagjait, akik képesek voltak saját erőből ezt a színvonalat és eredményeket elérni.
Bízom benne, hogy jövőre ismét tudok magam részéről is érdemi eredményekkel osztozni a közös sikerekben. :)

Privát üzenetben szakmai kérdésekkel nem foglalkozom.

(#8839) Johni5 válasza Achill3uS (#8836) üzenetére


Johni5
(őstag)

:R :R Ami volt itthon,azzal letoltam mindent. :Y Lenyúltad a borítóképem a fészről. :DDD ;)
--Az Ausztrálok 4 nappal ezelőtt nem voltak a táblán.Jól megtolták a végét.--

Ui:ATI kártyákkal toljátok le a 3DMark11 et,és a 3DMarkot a 17.12.2 Adrenalin driverrel.15-20% plussz!!!

[ Szerkesztve ]

http://hwbot.org/user/johni5/... https://www.facebook.com/HungarianOverclockers

(#8840) Tidus


Tidus
(PH! addikt)

Sziasztok.
Tegnap este, hát pont karácsonyra összeállt a cucc.
Egy rögtönzött Cinebench R15 alapjáraton.
Folyt, köv.
Mindenkinek kellemes karácsonyt.

HEDT i9, maximum edition...

(#8841) toyone válasza Achill3uS (#8836) üzenetére


toyone
(őstag)

Micsoda montázs 😀
Boldog karácsonyt mindenkinek!

Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊

(#8842) Johni5 válasza toyone (#8841) üzenetére


Johni5
(őstag)

Köszi a képeket!Volt miből összeválogatni.

http://hwbot.org/user/johni5/... https://www.facebook.com/HungarianOverclockers

(#8843) Aventyr


Aventyr
(senior tag)
LOGOUT blog

Boldog Karácsonyt Gyerekek ! :C

https://www.facebook.com/HungarianOverclockers/ - - - - - - - - - - - - - - - hwbot.org/team/team_hungary/ - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - https://logout.hu/blog/aventyr/index.html

(#8844) kicsipapucs


kicsipapucs
(őstag)


Boldog Karácsonyt az XOC közösségnek!

ázusz support bögre

(#8845) subaruwrc válasza kicsipapucs (#8844) üzenetére


subaruwrc
(PH! félisten)

mi ez a transzi ?

- EVGA -

(#8846) Tidus


Tidus
(PH! addikt)

Szerintetek?
A Rampage VI Extreme laphoz pendrive-n adják a Drivereket.
Az Apex-hez miért adták CD-n.
Nem mintha különösebb jelentősége lenne, nem is használom, csak feltűnt.

Achill3uS: Delid?

[ Szerkesztve ]

HEDT i9, maximum edition...

(#8847) Johni5 válasza Tidus (#8846) üzenetére


Johni5
(őstag)

WIN 10 leszed magának hozzá mindent,ha nem,akkor meg marad a net.

http://hwbot.org/user/johni5/... https://www.facebook.com/HungarianOverclockers

(#8848) Tidus válasza Johni5 (#8847) üzenetére


Tidus
(PH! addikt)

Ezt tudom élek is vele.
Csak feltűnt, egyik extreme laphoz ez van, a másikhoz meg az.

HEDT i9, maximum edition...

(#8849) jones965 válasza Tidus (#8848) üzenetére


jones965
(Modder)

Az Apex nem extrem lap, egyébként a R5E10 óta van, hogy mini stick-en vannak az adatok, de csak az extrem lapoknál.

Privát üzenetben szakmai kérdésekkel nem foglalkozom.

(#8850) IO.sys


IO.sys
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Elég nyomi leszek itt a konfigommal, de nem tudok jobb helyet a magyar weben.
1 éve OC-zok. Az everyday max órajel a célom alacsony fogyasztás mellett.
Tudom, itt már többen abbahagyták az olvasást. :)

Jelenleg X3480 procival (LGA1156) 4340MHz a csúcsom vízzel, 1,41V-on, de szeretnék tovább menni. Innentől bármit húzok feljebb, nem stabil. A lap egy Asus Maximus III Formula. Nem tudom, hogy a proci határait értem-e el, vagy én vagyok tudatlan. El szoktam olvasni mindent, de most tapasztaltabbak véleményére lennék kíváncsi. Például ott van a clock skew, amit hiába piszkáltam. Tudtok mondani fórumot, ahol nem extrém OC megy, de tudnak érdemben hozzászólni?

You think that's air you're breathing?

(#8851) Tidus válasza jones965 (#8849) üzenetére


Tidus
(PH! addikt)

Csak extrém tuning alaplap. Egyébként az alaplapi hang kódek is jobban sikerült az Apex-en, mint a gamer Rampage VI Extreme alaplapon.
Pedig fordítva várná az érdeklődő.

(#8850) IO.sys: LGA1156: Bacsis-t kérdezd meg.

[ Szerkesztve ]

HEDT i9, maximum edition...

(#8852) Achill3uS


Achill3uS
(Topikgazda)

na gyerekek nem tudom ki hogy van vele, de nekem határozottan tetszik a hwbot rev7 :D
caseking meg alza oc team? azok kik? ;] 15.-ek lettünk! :C

"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)

(#8853) Aventyr válasza Achill3uS (#8852) üzenetére


Aventyr
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez már végleges ? Jól nézünk ki ! :DD

https://www.facebook.com/HungarianOverclockers/ - - - - - - - - - - - - - - - hwbot.org/team/team_hungary/ - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - https://logout.hu/blog/aventyr/index.html

(#8854) matteo_szg


matteo_szg
(őstag)

Srácok,

A Facebook oldalunkra érkezett egy komment, ami a hazai overclocker közösség támogatására kérdez rá.
Mivel ebben a topikban minden értintett jelen van, az illetékes kifejtené esetleg bővebben?
Semmi offense, tényleg érdekel minket, az FB komment szekció erre viszont alkalmatlan.

Köszi!

Üdv,

Máté

jupiiii

(#8855) Johni5 válasza matteo_szg (#8854) üzenetére


Johni5
(őstag)

Én konkrétan csak promó cuccokra gondoltam,( reklámpóló)mivel évente megy 3 vidi az összejövetelekről.Csak reklám célú anyagokra gondolok.Támogatást sosem kérnék,ahhoz én kicsi vagyok. :B .Jön majd Norbi,aztán válaszol a kérdésre.

[ Szerkesztve ]

http://hwbot.org/user/johni5/... https://www.facebook.com/HungarianOverclockers

(#8856) matteo_szg válasza Johni5 (#8855) üzenetére


matteo_szg
(őstag)

Könnyű válasznak tűnhet, de valóban az -> bármikor, most épp van is pár ROG ajándékunk. Semmi kiugró, pólók, bögre, nyakbaakasztó és még pár apróság. Már ha ezekre gondoltál...:)

De várjuk meg akkor Norbi válaszát, érdekel a véleménye, visszajelzése.

jupiiii

(#8857) Johni5 válasza matteo_szg (#8856) üzenetére


Johni5
(őstag)

Mivel engem sem a pénz ,sem a dicsőség nem hajt,ennyivel bőven megelégszem.A srácok azért már ismernek.Becsülöm mindenki munkáját.

[ Szerkesztve ]

http://hwbot.org/user/johni5/... https://www.facebook.com/HungarianOverclockers

(#8858) eldiablo válasza matteo_szg (#8854) üzenetére


eldiablo
(PH! addikt)

Szia.

Nos, a már említett mélyen tisztelt kollégák támogatásán felül egyéb események, személyek támogatása felől érdeklődtem volna pallérozatlan stílusomban.
Bár a kérdésem inkább költői.

http://hwbot.org/user/northsys/

(#8859) matteo_szg válasza eldiablo (#8858) üzenetére


matteo_szg
(őstag)

Szia!

Ami az eseményeket illeti, hamarosan jó hírekkel szolgálhatunk. Egyelőre ennyit, még picit korai az apró részletekről beszélni publikusan. :)

A privát támogatásokkal kapcsolatban csak azt tudom mondani, hogy az Achill3us-Brekk-Jones trión felül nem terveztünk új harcosokat bevonni hosszú távra. Ez szimplán üzleti döntés, nekünk is szigorú elvárásoknak kell megfelelnünk a HQ-nk felé, illetve nincs végtelen költségvetésünk erre, sajnos.

Ez változhat a jövőben, de inkább talán a fentebb említett eseményes aktivitásra kell koncentrálnunk most, ahol ennek a kis közösségnek az aktív tagjai részt vehetnek majd, függetlenül attól, kivel milyen a kapcsolatunk. Egy jó alap lehet ahhoz, hogy segíthessük a Teamet, amennyire csak lehet.
Amolyan OC Community Event; jó hangulatban, rekordöntögető kedvvel. :)

jupiiii

(#8860) Achill3uS válasza matteo_szg (#8859) üzenetére


Achill3uS
(Topikgazda)

loookin' :K

"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)

(#8861) subaruwrc válasza matteo_szg (#8859) üzenetére


subaruwrc
(PH! félisten)

:))

- EVGA -

(#8862) jones965


jones965
(Modder)

Srácok valaki űzi még ezt a "hivatást" egyáltalán? Sajnos nekem már nagyon úgy fest, hogy ebben (is) elmaradnak a beígért dolgok.

Privát üzenetben szakmai kérdésekkel nem foglalkozom.

(#8863) Achill3uS válasza jones965 (#8862) üzenetére


Achill3uS
(Topikgazda)

Én úgy látom, hogy valami elképesztő módon esett az elmult 1évben az OC népszerűsége, űzése nemzetközi szinten is, így nem csoda, hogy nálunk is. Ennek szerintem elég összetett a háttere, köze van az Intel balf*szkodásához, hogy 6 magos processzort újdonságként adnak el lassan az 5. foglalt típusban desktop szegmensben házon belül a történelem során (1366,2011,2011v3,2066,1151), legomboltak az emberekről egy rakat lóvét a 2066-ért ami egy dead end platformnak néz ki, hogy 1151-ben 3 chipset generácót adtak ki ugyanarra a foglalatra amit igazából 1-el le lehetett volna fedni és összességében szerintem továbbra sem értek el átütő teljesítmény növekedést az órajel növelésen kívül a Nehalem óta. Ezt nagyon ügyesen kihasználta az AMD, és szépen felrázta a piacot tavaly aminél hatékonyabb és profitábilisebb terméket az Intelnek egyelőre esélye sincs gyártani, de szerintem ez a tempójú termék avultatás és a folyamatos eszetlen árnövelés (csúcs cpu 3000$, csúcs vga 5000$) még mindig maximum a gyártóknak kedvez, nekünk felhasználóknak csak kiforratlan rókabőrszagú újdonságokat eredményez negyed/félévente amit lassan annyira megun a piac, hogy kiscica módjára szőrgombócokban öklendezi vissza. Egyszóval az egykor lelkes "enthusiast" vásárlóközönség motivációját vesztette, hogy már az új hardware iránti láza sem kárpótolja. De még ha akarnád is csinálni, locsolni bele a pénzt, időt, energiát, ez hol térül meg? Hol marad a versenyszellem? Annál jobban nem mutatja a dolgot, hogy már a legerősebben gyártói támogatott Top10-es OCerek is alig alig töltögetnek fel eredményeket. Ez, hogy a 20ezer usd összdíjazású 2018-as Computex G.Skill versenyére amire az első 6 továbbjut 22 ember töltsön fel eredményt mindent elárul. Régen jelentett valamit, hogy valaki hwbot TOP100-50-20-10-be bejut, most ird és mond semmit, akár törölni is lehetne a ranking rendszert és mint egy OC database használni csak a botot. Mióta PJ kilépett rohamosan esik a színvonal sajnos.
Mindenkinek meg kell húzni azt a vonalat amíg örömet okoz neki a dolog, különben semmi értelme az egésznek. Ez már nem az a korszak amikor mindenki versenyzett a gyártók kegyeiért mint 5-10éve. A kialakult szituáció nekünk tuningereknek nem igazán kedvez, talán már soha nem is lesz olyan mint régen, éppen ezért múlt héten kitaláltam, hogy a következő OC Gatheringünkön (azért remélem lesz igényetek legalább 1-re idén is :B ) retrozni fogok, aki ismer tudjátok, hogy ez nálam nagy szó, és vettem 2-3 775ös deszkát többek között egy REX-et, lövök pár procit bele és csak az érzés számít. :))
peace :R

[ Szerkesztve ]

"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)

(#8864) subaruwrc válasza Achill3uS (#8863) üzenetére


subaruwrc
(PH! félisten)

talán már soha nem is lesz olyan mint régen

hát nem fogok beszaladni Overhez mert csak 550fsb-t megy az E8200-am,az biztos :DDD

- EVGA -

(#8865) subaruwrc válasza Achill3uS (#8863) üzenetére


subaruwrc
(PH! félisten)

mondjuk ha nem korcsosult volna el a gyártói kommunikáció / support talán még lehetne is nyomni

mondjuk akkor se lenne plusszos buli de legalább for fun

- EVGA -

(#8866) jones965 válasza Achill3uS (#8863) üzenetére


jones965
(Modder)

Igen sajnos ezeket látom én, hetente ha felnézek bot-ra nem látok igazán semmi érdemleges eredményt, amit kellően kifejez az említett Gskill event. A pénzügyi nagyságrendeket pedig már átbeszéltük személyesen is, ezen sajnos nem tudunk változtatni, több százezres bukóval pedig közöttünk nemigen van egyén, aki ezt a fajta békát leszeretné nyelni.
Ezek alapján akkor marad a reményteli várakozás, aminek a valószínűsége jelenlegi meglátásom alapján erősen lefelé konvergálódik.
A piac átrendeződött, aminek a gyártói support vissza esését bőrünkön tapasztaljuk. Nem mondom hogy nem fáj, de ez egyéni probléma.
A tervezett OC eventet pedig ha az ég nem szakad le, akkor most már nem szeretném kihagyni. Akár aktív, vagy éppen passzív résztvevőként. :)

Privát üzenetben szakmai kérdésekkel nem foglalkozom.

(#8867) Achill3uS válasza subaruwrc (#8865) üzenetére


Achill3uS
(Topikgazda)

pénz beszél, kutya ugat. nem húzó ágazat már az OC (tény h sosem volt az) de most a gaming és a mining az a ló amit próbál mindenki megülni, mivel azzal lehet mennyiségeket eladni lapok és vgak terén is.
a másik, hogy be kell ismerni az extrém oc mindig egy kicsit szubkultúr dolog volt, nehezen eladható az átlag user felé (az overclockingtv is kimondhatjuk, hogy belebukott) őket az eredmény érdekli kb 5 mp-ig amíg átolvassák mit tud az a lap amit kiszemeltek, a mögötte lévő kőkemény fejlesztői és tesztelői munkáról lövésük sincs.

jones: szívemből szóltál, úgy legyen :K

"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)

(#8868) kicsipapucs válasza subaruwrc (#8865) üzenetére


kicsipapucs
(őstag)

Szerintem ezzel van a baj! 4-5-6, vagy X éve nem ez volt az alapja a tuningnak, hogy korcs, vagy nem korcs-e a support. Most is vannak megfizethető árú konfigok benchelni. Oké, nem leszel vele bot elite top3, de mióta szól erről a tuning, hogy amerikai milliomosokkal versenyezzek, kinek nagyobb a virtuális fütyije?
Régen miért volt jó pl neked/nektek/nekem, "mindenkinek" is egy random 4670k, 3570k giga release oc partykon a többiekkel? Akkor is 100-ból binneltek már a hicookie és 8fag félék, mégis lehetett funolni és egy jó effel ott lenni top15-ben.
Mi változott meg? Nem neked címzem személyesen, csak rajtad keresztól próbálom bemutatni a jelenséget.

ázusz support bögre

(#8869) Achill3uS válasza kicsipapucs (#8868) üzenetére


Achill3uS
(Topikgazda)

Mert az ember alapvetően mindig fejlődni szeretne és többet elérni mint akár tavaly és főleg többet mint 5-10éve, még akkor is ha egy hobbiról van szó és nem versenyszerűen nyomod.
2006-7-8-ban amikor gyerekcipőben járt a hwbot baromi büszke voltam egy SPI 1M eredményre amivel global top20ba belefértem mert rogyásig voltak a subzero eredmények már top100ban is. Hozzáteszem az ipari méretű binnelések nem is voltak divatban akkoriban mivel nem volt senkinek sem anyagi előnye belőle. Ezt az egészet a gyártói versenyek indították el és a kiemelt teljesítményű emberek felemelése gyártói szintre, amit AndreYang emelt a következő szintre, ő volt az első aki nyilvánosan bevállalta fórumon, hogy megvett 100db E8600 procit binnelésre WR céllal. Itt kezdődött el az oc "korcsosulása" ami a Titan kártyák megjelenésével folytatódott és a jelen leszűkült desktop piacon csúcsosodik a 3000 usd-s cpu és 5000 usd-s vga árakkal.
Véleményem szerint, ahogy anno is elmondta jugeen az Asus-os interjúnkban 10 évvel ezelőtt - megpróbálok kb pontosan idézni - "Fontos megjegyezni, hogy ez elsősorban nem másnak a szórakozása, mi vagyunk kiváncsiak, hogy a jelen technológia mire képes, és mit lehet kihozni a hardware-ekből."
Az OC lényege számomra mindig is a releváns, iránymutató cuccokról szólt, az adott technikából többet kihozni, én ezért nem retróztam igazán soha, mert nem az érdekelt ami már elmúlt. Ezt jelen piacon nem igazán tudod megtenni olyan anyagi forrásokból mint anno, főleg ha mai bencsmarkokat is szeretnél futtatni nem csak a legacy-t. Ez a fő probléma amit az egyre szűkülő szcéna nehezen tud megemészteni. Plusz mivel az egész piac szűkül nem csak a gyártó de teis nehezebben tudsz eladni bármit amit megint csak a saját zsebeden érzel. Kis pénz kis foci, örök igazság Öcsi bácsi.

[ Szerkesztve ]

"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.