Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- 3D nyomtatás
- LG LCD és LED TV-k
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Projektor topic
- XMLTV EPG letöltő progi
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
PROHARDVER!
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok.Lenne egy kérdésem.Van egy i7 3930k-es procim.1.4v-on megy 4.8Ghz-en.Az a kérdésem hogy mekkora feszt lehet neki adni max ami még nem vàgja haza?Alaplapon vrm hűtve.Proci is hűtve kompakt vízhűtéssel.Real tempel monitorozva.
-
Brekk
addikt
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Örülj neki.

-
-
jones965
Modder
válasz
Achill3uS
üzenetére
Nekem ez van, dupla benchpad.
Arra gyanítok, hogy hétfő óta minden este ment az LN2 tesztelés, és néhol a gumi elvált a laptól, és pára kerülhetett alá, ami nem tudott kiszáradni. 5800mhz felett állandóan eldobott még gpu tesztnél is.
Ezért szigeteltem újra. Kiderül hamarosan. -
jones965
Modder
válasz
Achill3uS
üzenetére
Gratula itt is! A benchtable melyik verzió? Van ehhez is LN2 pad?
players111: a héten eddig minden este teszteltem, inkább kevesebb mint több sikerrel. A 6700K cpu-m nem hozza azt a teljesítményt, mint delid után. Ma vagy holnap kap még egy esélyt, tegnap este újra "gumiztam" a lapot.
04hgyu:: gratula az elért eredményhez!

-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
jaja 1366ban énis szerettem az eatx rampage lapokat. jobban elfér rajta az ember. hozzáteszem ln2-re szigetelni nem lesz kis miska ezt a lapot. lebontani az összes covert és heatsinket.
ez 7200GS és az első, azért van még életben

-
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Achill3uS
üzenetére
Jujj, de szép, jujj de izgalmas!
Én egy szerény FX-9590 7248MHz CPU-Z validdal neveznék, amely létrejöttéért köszönet illeti meg Achill3uS-t és Brekk-et!

A képek megtekintését különösen javaslom!
http://hwbot.org/submission/2985550_04ahgy_cpu_frequency_fx_9590_7248.83_mhz
HGyu
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
üzenetére
nem maradtál le semmiről, de már hozzám is megjött a SOC Force ahogy jones mondja, a teszteléssel kissé lemaradásban vagyok, tegnap jött meg a dimastech benchtable-m is, szóval most már elkezdtem léggel nyüstölni, a probléma az, hogy jövő hétig biztos nem lesz még elegendő tapasztalatom a lappal, sem időm az első ln2 sessionre ugyanis a hétvégén költözöm.

-
Achill3uS
nagyúr
következő probléma merült fel a delidelt prociknál néhány embernél:
hajlik a skylake mint az iphone 6s
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
üzenetére
azért ők is elég nagy cég, valoszinüleg aki válaszolgat a mélekre nincs képben minden tesztelői cuccal, esetleg azt se tudta megmondani ránézésre miez és ki lehet az akit tudna neked kontaktént adni, hogy nála érdeklődj. MSI házi tuningere pepinorang hwboton is megtalálod írj neki direktben hátha tud segíteni. de szerintem ez az oc panel is csak lightning kártyákkal fog menni.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965
üzenetére
látom nem csak engem szivat a futuremark valid

amugy uncore és a ramok nem mennek neked feljebb 2 modullal? vagy nem nézted? nálam a 3200 stabil volt a plafon léggel MFR-ekkel.
szerk: ha már topicgazda vagyok, a belinkelt hwbot versenyek mostantól kiemelt hozzászólásként fognak a topicban szerepelni, hogy aki csak ritkán néz be is feltünjön neki

-
jones965
Modder
válasz
Achill3uS
üzenetére
Köszi! Viszont elrontottam a mentést, így törölték is az eredményemet a hwbot-ról. Képmentés megvolt, majd validálni csak úgy lehet online, hogy előtte a details ablakot be kell zárni. Ekkor észrevettem, hogy a memoria fül nincs megnyitva, ezt módosítottam, újra képmentés, így sajnálatos módon szabálytalan lett az eredmény. De legalább maradt a kihívás. Van egy gyengébb eredményem, az legalább szabályos.
-
Achill3uS
nagyúr
memória szigetelés ln2 használathoz lépésekben:
1. kiválasztani a megfelelő hardware-eket és lepucolni róluk a gyári bordákat és ragasztókat, memóriabordák levételét hőlégfúvóval és kézzel esetleg egy vékony csavarhúzóval tudjuk finoman nem feszegetve kellő előmelegítéssel eltávolítani. ha valaki bizonytalanabb a dologban gyakoroljon valami olcsó ddr2 modulon előtte.
2. alaplap fontos részeinek a vizhatlanná tétele, különös tekintettel a cpu a memória foglalatok köré hátoldalára és a vrmre. ne legyünk lusták kimaszkolni a dimm-eket és közöttük is felkenni a lapot. használhatunk vazelint vagy plasti dipet (vagy más folyékony gumit) de önmagában a papírozás nem elég! az a következő fázis!
3. ram ic-k megkenése egyesével pasztával és a rampot (jelen esetben EK-SF3D Triple Point Evo) összerakása után mehet a helyére.
4. jöhet a cpu pot felrakása
5. további papírozás, különösen légmentesre szigetelve a 24 pines tápcsatlakozó körül.
6. és végül annyi réteg törülköző amennyi befér.
6 óra ramállítgatás és tesztelés után lefagyva ugyan de hibátlan állapotban a konfig:
eredményt szerintem láttátok már de ha valaki lemaradt akkor íme:
Intel XTU stabil DDR4-3740 CL11-16-16-28 1T @ 1.70vdimm -130°C

-
Achill3uS
nagyúr
-
Achill3uS
nagyúr
akit érdekel este összedobhatok egy memoria ln2 guide-ot, nagyjabol vegig dokumentaltam a fazisokat fenykepekkel.
04ahgy (Gyuri) nem akarsz nekünk mutatni valamit?

-
Achill3uS
nagyúr
Gratula Johni es Brekk. Szep sessionok

-
toyone
őstag
Johni & Achi
Szép eredmények -
Johni5
őstag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
60x60x45-ös réz tömbből + 54-es rézcső.6e ft-volt az egész asszem.
-
-
Achill3uS
nagyúr
Johni:
jol nez ki a cucc, orulok h teis csapatod 
Jones: koszonom
sztem a 03 mindig is vga limites volt, a TX pedig architekturalisan is erosebb egy hangyanyit es nalad kb 400mhzel feljebb is jar, es nem lodoltam. en ezzel magyarazom a kevesebb scoret de lehet h csak magamat nyugtatom 
Players: ez 980Ti KP?? Lehet neked is vazelint, letet vagy plasti dipet kene tenni a vgara a gyurma helyett.
-
Johni5
őstag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
-
-
Achill3uS
nagyúr
-
Johni5
őstag
Ma a Sempi 145-öt megnéztem az Asus M2N32 SLI Deluxe lapban.
A CPU fesz maximálisan 1.7v lehet.
Sajnos 400*14-en kifagy ezzel a fesszel.
Freki terén eddig jutottam -65 fokon
-
jones965
Modder
Ma immár delidelt cpu-val ismét nekifutottam a bencheknek. A cpu sajnos elmarad Achill3uS cpu-jától, vagy pedig az általam használt paszta nincs olyan jó, mint a Grizly, ezt valószínűsíti a teszt alatti cpu hőmérséklet. XTU alatt sajnos ismét nem remekelt, annyi, hogy 5400Mhz-en lefutott a teszt, 5500Mhz-n már bsod.
3dm05-ben még ha célkeresztbe nem is, de látómezőbe került a rekord eredménye.
3dm03-t futtattam még, amivel sikerült GTX TX-ben az első helyet megszerezni.Folyt.köv.
-
válasz
Achill3uS
üzenetére
Köszi!
Én most csinálok a Gemini-hez egy nagy talpat, kb 4 centivel magasabb a gyári slow base-nél. De még nem tudom, hogy milyen mintázatot lenne érdemes bele vágni, mi most a menő (értsd: leghatékonyabb).
Illetve azért kérdeztem a súlyt tőled, mert azt illetően is lehetne még tweakelni az enyém, mert a talp nemsoká kész, furatok nélkül és így olyan 2600gramm körül van csak a talp, külön.05: grat a cr-hez. Kemény, hogy ez a bench még mindig ennyire cpu limites csak. GT1 még egy GTX280-nal is procin stoppol.
-
Achill3uS
nagyúr
ezek mind olyan benchek amiket jórészt 1x-2x futtattatm, a fenti XTU-val voltam elfoglalva leginkább.
05 magyar rekord 72727 pont
06 magyar rekord (WR top 10) csak nem mentettem validot, elfelejtettem, hogy a 06 még nem legacy benchmark uh nem tudom hwbotra feltölteni

tegnap 4 órába ez fért bele.

-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
kb 3kg körül van, kicsit könnyebb mint az F1EE, ezért szeretem mert nagyon jó balanszban van a gyors és a lassú pot között.
az már a vcore miatt van, 1.80v alatt még 0 fok alatt marad. és nem fullpoton járatom, hanem csak -145C-n.
-
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965
üzenetére
jones, én ennyit mondanék, a többi eredményt holnap teszem fel:
800 MHz nyereség delid után XTU-ban a gyári állapothoz képest LN2 alatt

-
jones965
Modder
válasz
Achill3uS
üzenetére
Beigazolódni látszódik a felvetésed a skylake kapcsán. Ma este 2x futottam neki a tesztelésnek, és a proci 1,55V felett elkezd fűteni, mint kazán és képtelen átadni a hőt a kupakon keresztül.

A proci 1,52V mellett is képes 5.5Ghz-en működni, úgyhogy nincs mese, delidelni kell nekem is. Nevetséges, hogy XTU alatt 1,52V 5.3Ghz-en közel 40°C-ra ugrik fel a magok hőmérséklete, a cpu pot pedig -165°C.
Volt olyan futtatás, ahol még throtlingolt is a cpu.
3 eredményt sikerült össze varázsolni, 3dm05, geekbench, és xtu. Utóbbinál nagyon kellene neki a több fesz a magasabb órajelhez, de fentebb írt okok miatt bsod.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
üzenetére
nem arról már leszoktam
ez kék plasti dip, csak nem volt kéznél higító így kicsit sürü állapotában került felkenésre, de majd leszedem és megcsinálom szebben legközelebb.hétvégén elég sokat bencheltem, főleg Intel XTU-t és mint kiderült az Asrock Z170 OC Formula az egyetlen lap a piacon jelenleg ami 2 modullal hoz benchekben olyan teljesítményt/eredményeket amit a többi lap (Asus, Gigabyte, MSI) csak 4 modullal tud elérni. ez önmagában nem nagy dolog, eltekintve attól, hogy 2 modult sokkal jobban ki lehet hajtani és könnyebb nitrozni is. remélem ezek nem valami fizikai képességei a lapnak, hanem bios szinten javítható lesz a későbbiekben.
másik téma ami kiderült, hogy a gyári paszta a Skylake esetében gyakorlatilag használhatatlan komolyabb extrém tuningra. persze némelyik darab jobban sikerül, és az sem mindegy milyen terhelésnek tesszük ki. mert max órajelre és superpi-re még bírta eddig nekünk is, de pl XTU alatt -145 pot hőmérsékletnél XTU alatt vcore-tol függően de +30-40 fokokra is felugrik peak-ben. alig akartam elhinni. de amikor 5200mhz-nél feljebb nem tudtam XTU-t futtatni és 1.50-1.55v felett eldobta kapásból nem volt mit tenni. be kell látni, ha valaki komolyabb tuningot akar ajánlott delidelni, de ln2-es eredményekhez muszáj. egyrészt a cpu érdekében, mert simán el is sülhet 1.70v+ terhelés alatt szerintem, másrészt pedig mert többszáz mhz-et bukunk el így. sajnos persze a proci gariját is, de nincs mit tenni, extrém tuning esetében szerintem ez nem meglepő kockázat.
-
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965
üzenetére
Nekem kezd kialakuloban lenni egy elmeletem, megint nagy elteresek vannak az ES-ek es a retailek kozott. A korai chipek alacsony vidjuek voltak es magas fesz kellett nekik h jot menjenek, es a mostani retailek az 1.3+os videkkel nem birjak jol a magas vcoret. Nekemis delidelve grizzlyvel 1.7nel tobb vcoret nem toleralt load alatt, jott a bsod. De azert egy dolgot nem ertek, hogy lehet dancopnak olyan rohadt mazlija megint h az a batch ami mindenkinek full szarul ment, L519xxxx neki abbol van egy goldenje, 5G 1.375v

Új hozzászólás Aktív témák
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Háztartási gépek
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- 3D nyomtatás
- BestBuy topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- LG LCD és LED TV-k
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nagyon sajnáltam, mikor kikopott az ASUS-tól is, meg a Giga-tól is a Z97-ek beköszöntével.

Ez úgy néz ki,mintha János csinált volna rá egy Crysis moddot 
Ilyenkor mi van??
viszont grizzly veszély van!!! kihaló félben a medvék!!! ja nem, csak elfogyott a pasztám

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)