Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Veszélyben az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- Az Intel szerint sokáig marad velünk az Intel 18A node
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- OLED monitor topic
- Milyen videókártyát?
- Mini-ITX
- 
			  PROHARDVER! Extrém tuning topic 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

Achill3uS nagyúr subaruwrc: sajnalom  kicsipapucs: szerintem túl későn jött és túl kis példányszámban kerül eladásra, hogy game changer legyen. énis usa-bol rendeltem, és drágábbra jött ki mint bármilyen kiskereskedésben a nagytesó OCF, nem beszélve arról, hogy így még garanciám sincs rá. viszont engem is a kiváncsiság hajtott, és nem csalódtam. a biosa nagyon egyszerű, áttekinthető, egy rakat nickshih féle preset-tel ram ic-k szerint. és ha megnézed az XTU-mat, hogy milyen gyér ram beállításokkal ment 738 pontot, ezt Impact-ban 3866c12-vel hoztam 0.2bclk-val kisebben. szóval igen, az effje elég erősnek mondható, de még várok egy jó B die kit-re, hogy ki tudjam tesztelni ténylegesen. viszont nitro alá nem fogom vetni, mert ahhoz túl drága volt, hogy összekenjem vagy megöljem. jones: egyszerűen látszik ami a kis broadwellre is jellemző volt, nem skálázódik jól órajelben. hiába nincs már benne az IMC, azt mondják az átlag procik 4.8-5.2 LN2-re léggel pedig 4.3-4.4 kb. szerintem ez elfogadhatatlan a plusz 2mag 4szálért cserébe az eddigi Extrém árcédula majdnem 2x-eséért. 
 remélem megoldódik a meló téma, az bizony sokkal fontosabb mint bármilyen tuning téma.players: der8auer írta, hogy nemsokára lesznek binnelt procik caseking-en. szerintem 2500 euro felett. nézd meg ebayen is mennyit kérnek el egy ES-ért: [link] mod: ja el is felejtettem említeni, hogy ennyi pénzért nem árt ha delideled is ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) such a joke such a joke Broadwell-E delid Broadwell-E delid
- 

#35434496 törölt tag Ez a 6950X tényleg $1723  
- 

jones965 Modder válasz  Achill3uS

üzenetére Achill3uS

üzenetéreHát ezek nem valami acélos eredmények, ráadásul az LN2-es órajelek nem valami fényesek. Mondjuk a 10 mag már lehet korlátozó tényező is, de az 5960X-hez képest nem valami nagy az előrelépés. Ami biztos, ilyen cpu-ra nem ruházok be. 
 A benchelés nálam mostanában kimerül az asztali verziónál, unatkozás képen néha futtatok pár tesztet. Egyelőre nekem sajnos most ettől jóval magasabb pioritású dolgok vannak.( Munkahely keresés, stb ) )
- 

- 

Achill3uS nagyúr nem tudom ti, hogy vagytok vele de szerintem ez kiábrándító: Launch Day! Intel Core i7 6950X Processor Extreme Edition: 4 World Records, 15 Global First Places egy közel 2ezer dolláros cpu ami eleve egy i3-nyival (2/4) több mint az 5960X, mindössze ennyiben tud ráverni az eddigi rekordokra, mindezt ilyen órajelek mellett (cherry picked ES 5.3-mon?!)... megérett az intel a pusztulásra... remélem felkavarja még idén valami az állóvizet, mert ez így bizony nagyon nagyon nem jó irány... egyébként közben zajlik az élet nálam is, rendeltem egy Asrock Z170M OC Formula lapot még hó elején ami nemrégiben meg is jött, kiváncsi voltam mitől ez a legjobb ram tuningra. egyelőre ezt sikerült belőle kihozni: 738 marks with Intel Core i3 6320 at 4000MHz de a ramok úgy néz ki hibásak ugyhogy most rma-ra vár, és hogy valami értelmes kerüljön bele, amivel meg tudom hajtani  nálatok mi a szitu? senki nem bencsel a nyáron? 
- 

- 

04ahgy nagyúr válasz  kicsipapucs

üzenetére kicsipapucs

üzenetéreNincs AMD lefogató sehol. A régin lukak sem voltak, ezen azért vannak, hogy a potot felfogathasd. Az AMD hűtő kerete nem szerelhető fel, ahhoz kicsi a furat, és nem is fér el. Ez csak pottal használható. HGyu 
- 

- 

- 

NFree addikt válasz  subaruwrc

üzenetére subaruwrc

üzenetére&(#8080) players111 
 Nem lightning a 770 is ezért nem értem és írtam ide . A 480 -nak +0.5v ot ad az kb majdnem 1,6v az 580-nak +0.8v-ot enged. a 770 meg semmi 1,3v max. nem gon mert rbby vel meg tudom buherálni csak nem akartam feltenni régebbi aftert a régi lightningom 1.36v al ment asszem 1380-at . a mostani az hidegbe 1,3v al tud 1400 körül. Hát a mai hidegeket nem használtam ki. Helyette tweak el bajlódtam nem sok sikerrel,+ volt modod keresgélnék a nem refnyákos 9800gtx + hoz mert gyengus ez is .
 Nem is zavarok tovább jók legyetek 
- 

NFree addikt Sziasztok , egy barátomtól kaptam msi aftert 4.1.1 hwbot editiont , s a problémám a következő. 480,580 lightning elég szépen engedi a feszt , a 770 emnek viszont csak 1,3v a max amit adhatok ez mitől lehetséges? Elvileg annak is adnia kellene többet nem?  
 Bocs , hogy itt teszem fel a kérdést de sztem ti használjátok ezeket a dolgokat a legtöbbet.   
- 

subaruwrc félisten 6700K sokadszor. 
 + single gtx titan x
 + sli gtx 970
 + single gtx 580GTX580 @ 539k Am3, ezt az utolsó két literrel készítettem,főként amiatt hogy ellenőrizzem a kártyát.Legutóbb csak x8 tempón volt hajlandó futni,de szerencsére a pcie érintkező tisztítása után OK. Titan X 
 DX11 5220GTX 970 SLI  
- 

ferike123 csendes tag Üdvözletem az Uraknak,zavarnèk egy keveset,eladó lenne egy Zè_mestertől vásárolt pot,ha esetleg valakinek szüksège lenne rá, üzenetben lehet èrdeklődni itt a link a hirdetès: [link] 
- 

Achill3uS nagyúr válasz  jones965

üzenetére jones965

üzenetéreköszönöm Jones, jól esnek a soraid és hasonló jókat kívánok neked is! biztos vagyok benne, hogy fogunk mert mint írtam szeretnék aktívan a közösség életében részt venni, együtt benchelni veled és másokkal is alkamlakként de egyelőre a saját lantomat leteszem, a thermolab pot visszamegy a vitrinbe  
- 

jones965 Modder válasz  Achill3uS

üzenetére Achill3uS

üzenetéreGyakorlatilag a számból vetted ki a szavakat, csak nálam ez már jó pár héttel korábban, mint jeleztem is bekövetkezett. Én egyelőre nem kívánom értékesíteni a cuccaimat, azért év közben ha lesz időm és energiám szeretnék benchelni egy pár alkalommal. Jön a jó idő, most a másik hobby-nak fogok hódolni. Éppen ma érkezett meg Magyarországra a legfrissebb szponzoromtól a cuccok, egész pontosan 2 db nagy dobozzal. Sajnálom, hogy Te is így döntöttél, nyilván az okod megvolt rá. remélem azért még lesz lehetőségünk egy-két közös tesztelésre.  Bár mit is csinálsz, sok sikert! Bár mit is csinálsz, sok sikert!
- 

Achill3uS nagyúr sracok megint ugy alakult, hogy tartok egy kis szünetet extrém tuning téren, ennek több oka is van, nem részletezem túl, a lényeg, hogy nem áll rendelkezésemre annyi idő és pénz ami ahhoz kéne, hogy olyan szinten csináljam amit én szeretnék és elvárnék magamtól a jövőben, félgőzzel pedig nem szeretném csinálni. de továbbra is itt leszek, részt kívánok venni a közösség életében, de pár dologtól megválnék, ami csak foglalja a helyet ha nem használom. akit érdekel 30literes dewar, dimastech benchtable, pár apróság privátban megtalál.  
- 

- 

subaruwrc félisten válasz  kicsipapucs

üzenetére kicsipapucs

üzenetéremegkergetek egy GTX 580-at nitro alatt. nem sok tapasztalatom van még vga nitroval de kell a hardver pont boton.6.3 skylake elég szépen megfuttatja majd reményeim szerint.  
- 

- 

Achill3uS nagyúr válasz  #35434496

üzenetére #35434496

üzenetéreszvsz ne geminit vegyél ha jót akarsz. senki nem tesztel vele a profik közül. szerintem a broadwell-E-hez nem lesz elég. F1 Dark-ot vegyél ha mindenképpen kingpin. de én ha pénz nem gond akkor biztos h Der8auer Beast-et vennék. másik logikai gikszer nálam, hogy ha 3 potot szeretnél nitrózni a 20 literes dewar-ból kb annyi időd nem lesz vele, hogy 1 benchmarkot kimaxolj. ha elfogadsz tanácsot, dewar-t amíg nitrózol soha ne adj el.  
- 

- 

#35434496 törölt tag Új potokat szerettem volna. Tudom marhaság de nekem ez hobbi.  
 Szóval 2db F1 Gemini 2.0 Anodized Gold , 2db TEK-9 FAT és egy Ney Pro Universal Memory Cooler GOLD
 A Messertől pedig egy LAB20-as Dewart.Ui: A nitrózást képtelenség abbahagyni!!!!! 
- 

- 

#35434496 törölt tag Sziasztok! Vettem egy új Dewart és jönnek új potok Kingpintől. 
 A "régi" cuccaimat eladnám ha kell valakinek dewar, venom 6.66, tek9 fat
- 

04ahgy nagyúr Van egyébként topik, ahova tartozik: [HWBot topik]. HGyu 
- 

NFree addikt Sziasztok , lenne egy kis problémám és nem egészen ide tartozik , szóval nem tudok belépni a hwbot-ra , elfelejtettem a jelszavam. s hiába kérek mail-t, nem érkezik semmi . Szóval hogy tudnám újra használni a profilom ? Tudtok-e ebben segíteni. 
- 

#38742016 törölt tag Sziasztok, ehhez ért valaki? [link] Megpróbálnám a laptopom átalakítani asztali gépre, a hűtéssel nem lesz baj.  
- 

Alpi. addikt Sziasztok ! 
 Joci jóvoltábol tegnap hozzájutottam egy adag szárazjéghez.
 Délután, este a 4790K-val ismerkedtem nagyobb órajeleken, kevesebb hőfokon.
 Mit mondjak ? Továbbra is ámulatba ejt ez a proci. Imádok dolgozni vele. Van egy-két egyedi dolga. Olyan, mintha elfelejtettek volna szólni neki, hogy mit is kéne tennie rendes Dc-ként. 
 Mivel igen meleg darab, 2d benchek alatt simán feljöttek pluszba a magok, de pár sec után már a kupak is. Mikor beláttam, hogy itt nincs mit tenni, sajnos a jég nem elég, hogy rendesen lent tarthassam a hőfokot nem is kínoztam ilyesmivel. Rettenetesen megy hidegre, de ez visszafele is pont annyira igaz sajna, ha nem tudom lent tartani magokat, akkor azonnal belefagy bármibe. Lehetne biztos plusz feszt adni bizonyos határokon belül, de azt nem akartam. Annyira erős a meztőny, hogy nem múlik semmi +100 mhz-eken sajnos. Megnéztem hűvösebben mit mutat. Hagytam hozzá hülni pothoz és rajzolt egy [6ghz] játszi könnyedséggel. -70 fok környékén nem lesz gond ez a freki úgy tűnik, ami igen szép előjel a további skálázással kapcsolatban.
 3D05 runokat toltam ezurán főleg. Kitaláltam még kora délután ,hogy megpróbálom, hátha sikerül a 60.000-es (saját) álomhatárt megugrani. Jópár run után nagy örömömre [ez a kép] fogadott !
 Ezután szét kellett szednem a cuccot. 5-6 órát ment csaknem folyamatosan. A szigetelés a végét járta.
 Pár eredmény még : [hwprime] Geekbench Cinebench
 Mivel egész sok jegem maradt, ma reggel gyorsan összedobtam egy másik konfigot. Ezúttal egy egész másik típust. Amd-t és 1 maggal. Igazábol itt is tapasztalatszerzés volt a legfontosabb célom. Nem nagyon volt időm a 790FX DFI-vel dolgozni. Hát, mondhatom, hogy nem volt túl nehéz első randi. Joci mondott pár dolgot ddr2, nagy ref clock témában, aminek hasznát is láttam. Ezzel sok tapogatózástol megmenekültem. Ezúton is köszönöm.
 Olyan Lanparty-san megy a lap. Lineáris, semmi meglepő. HA postol, akkor 99%, hogy soha sehol nem fog megállni. Ez a 145-ösöm nem egy túl acélos darab. Eddig 4700 - 4800-at tudtam maxra kihozni belőle. Több másik lappal is itt tetőzött. Hát ez talált egy 600 körüli órajelet még benne. Léghűtésses chipsettel kb. idáig tudtam menni. Itt elértem a max. feszt, borda is finoman sütött már. Bár nem volt elsődleges célom, annyira ment a lap, hogy sikerült pár szép eredmény.
 prime32 ef clck
 2 nagyon nagyon kellemes jegezésen vagyok túl. Nem egetrengető eredmények, de remélem sikerül még tovább menetelnem mindkét fronton ! Tényleg jó móka volt. Teljesen feltöltött ez a 2 nap. Köszönöm még 1x, aki bármiben segített, hogy összejöjjön ! 
- 

maxatesz tag Sziasztok! 
 Kérdésem az lenne G 3258 proci mennyire bírja hosszútávon a 1.4V -ot ?
 Hűtés megoldott, csak kíváncsi lennék az élettartamára ezen a feszen.
 Még nagyon kezdő vagyok, csak tapogatok 
 Köszi a válaszokat 
- 

subaruwrc félisten majdnem  
- 

Johni5 őstag válasz  haiiro_o

üzenetére haiiro_o

üzenetéreEzt már láttam egy pár éve.A processzor integrálása a lapba már nem tetszik.A kondenzátor 40-60 fokos.A vga mellé biztos nem tenném be,mellesleg a ház mögött,mellett marha meleg lesz.Ha nem 100% a szigetelés,akkor elázik mindened.A vga-val kezdődik a sor.Én inkább tesztpadon használom az ss-t.Ha házba építek valamit,akkor folyadékhűtőként használom inkább.(átépítem).Az elpárologtatóba az a bordázat tök fölös,inkább az alsó felületet kell megnövelni barázdás kialakítással.A szívócső szigetelése meg kritikán aluli. 
- 

Achill3uS nagyúr Kis csúszással de itt van a 3DMark05 eredményünk is az eventről: 79291 score sajnos screenshotot nem mentettem, egyébként 6450mhz-en született ha jól emlékszem, de az eff nem volt jó így sajnos nem lett meg az új CR sem. maybe next time  
- 

haiiro_o tag Sziasztok. Ezt láttátok már? [link] 
 Lehetséges "szebben" megcsinálni?
- 

toyone őstag Köszönöm Uraim! 
- 

toyone őstag 
- 

Alpi. addikt Én is megosztom a hétvégi élményeimet. 
 Q6600 + P5E64WS páros került vallatásra. Sajnos nem sokat tudtam előzetesen tesztelni, készülni vele.
 A proci nagyon jónak tűnt, de nem tudtam, mennyire tudom működtetni ebben a lapban.
 Előzetesen 500 fsb körüli benchmarkokban és 510, titokban 520 fsb-s validban reménykedtem.
 Elég későn tudtam megérkezni sajnos. A szigetelés tuti tartott 1 órát. Megpróbáltam maximálisan figyelni az összerkásra. Fos szigetelésben és eláztatásban világszínvonalat nyújtok ugyanis. 
 Ezután jött a felismerés, hogy otthon felejtettem a hőmérőmet. 
 Cb-vel kűzdöttem az elején keményen. Lassan-lassan kezdtem ráérezni. Pot alji buborékolásbol következtettem a hőfokra. 
 Mindezek ellenére a cucc nagyon szépen futott. Innen már csak euforikus órák következtek számomra.
 Mire feleszméltem már este volt, hulla fáradt voltam, de volt pár jó kis eredményem az ssd-n.
 Sikerült a szigetelés is végre. Tökéletesen tartott. Boldog voltam, hogy végülis ennyire jól sikerült a délutánom. Gyanítom, hogy inkább szerencse volt, nem szakértelem, de nem árultam el magamnak.
 Eredmények :
 [Valid]
 [Wprime32]
 [Spi]
 [Geekbench]
 A lapbol ennyit sikerült kihoznom. A cpu-ba maradt bőven. Vcore : 1.62-1.64 , Vtt : 1.26 !!!Jó volt végre megismerkedni kicsit a társasággal. 
 Köszönöm még 1x a szervezőknek. Óriási élmény volt, remélem még sok ilyenbe lesz részünk ! 
- 

subaruwrc félisten Na,hát azok kedvéért akik nem voltak ott egy kis élménybeszámoló a szombaton megrendezett kis összejövetelünkről. 
 Tiszteletét tette Achill3uS,Over@locker,Johni5,CosmO_O,Alpi,Toyone,Northsys és jómagam 
 A hangulat hibátlan volt,ki több ki kevesebb sikerrel vészelte át a napot,hardver viszont egyet sem öltünk meg a kb 130 liter nitrogén elpacsálása közben 
 Én főleg AMD rendszerrel készültem,amihez a Gigabyte jóvoltálból kaptam kézhez egy 990FX Gaming csúcs AM3+ lapot viszont a bios kiforratlansága miatt ez a próbálkozásom hamar szétszedésbe torkollott,így a jól bevált,beton stabil Asus Crosshair V formula lappal folytattam a kísérletezést.Ennek eredményei úgy alakultak,hogy Over hathatós segítségével megjavítottuk a hazai max cpu-z mhz rekordot bő 150mhz-cel,így 8187mhz-et elérve. Illetve korábban felállítottuk az 1 cpu-s AMD Hwbot prime global első helyet 7600mhz 8c/8t ... Előttem csak 2 illetve 4 cpu-s rendszerek ..  Mindannyiunk nevében mondhatom hogy nagyon jó hangulatú esemény volt,sok szervezés után,alig várom a következőt  
- 

Achill3uS nagyúr szia 
 nem vagy jó helyen, ez a topic csak és kizárólag extrém tuninggal foglalkozik, ami jelen esetben azt jelenti, hogy fagypont alá hűtjük az adott hardware-eket és ott teszteljük őket.de a kérdésed elég specifikus néhány tanács belefér. 2011v3-ba eszedbe ne jusson belerakni, mert attól, hogy több a láb még nem fog belemenni fizikailag sem és megölöd vele a lapot is meg a cpu-t is. viszont szerintem van rá esély h van olyan X79-es lap ami támogatja ezt a cpu-t ha nem is hivatalosan, de a kevesebb lábbal is müködőképes, láttam már EX procikat sima desktop lapban. ehhez guglizni kell, én evga-ra tippelek. de kis utánajárással, ha nem is ugyanezt a cpu-t de hasonló paraméterekkel rendelkezőt 2 perc alatt lehet találni: [link]. off vége, inkább a 2011-es Xeon topicban kellene folytatni. 
- 

KveZ tag Üdv! Segítségeteket szeretném kérni. 
 Olyan problémára szeretnék megoldást találni, ami nem egészen a realitás talaján mozog. Adott egy Xeon E7-4860 v2 Ivy Bridge EX LGA2011 szerverekbe szánt CPU. Ott tökéletesen működik is a megadott alaplapokkal és gépekkel. Viszont én kicsit meg szeretném kavarni a dolgokat.Valahogyan bele szeretném erőltetni ezt egy asztali környezetbe. Ez a CPU az X79 kortársa. Viszont az X79-es alaplapok nem támogatják elvileg. Mivel ez Ivy Bridge EX. 
 LGA2011-es a foglalata de az EX chip miatt több pint tartalmaz, ahogy a képen is látszik. Nagyon hasonlít a 2011-3-as foglalatra, de a 2011-3 DDR4-es. Ez az EX DDR3-at támogat.
 Lehet-e megoldást találni a problémára szerintetek?
 Köszönöm!
 Üdv: Kvez!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Okos Otthon / Smart Home
- Battlefield 6
- Hardcore café
- Formula-1
- Windows 11
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 9 285K - Új, Gari 2028.08.05. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7600X AM5 processzor eladó doboz+gari
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Apple iPhone 14 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3070Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nagyakkus, mobilnetes - Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) such a joke
 such a joke  

)
 ) 

mert a ln2 bios kell hozzá, s eszembe sem jutott, mivel a két másik karinál nem kell babrálni semmit a bios kapcsolóval simán viszi
 mert a ln2 bios kell hozzá, s eszembe sem jutott, mivel a két másik karinál nem kell babrálni semmit a bios kapcsolóval simán viszi 

Köszönjük!!
 Köszönjük!! koszonjuk, osztom is
 koszonjuk, osztom is