-
PROHARDVER!
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
válasz
subaruwrc
üzenetére
Köszönöm a GIGABYTE Magyarországnak, hogy rendezték az eseményt, és a meghívást is.
Hibátlan volt bulinak, hibátlan volt OC Partinak is (talán a legjobban megszervezett volt amin én is jártam), a HWBOT UP7-es fórumában meg másnap hajnalban jött rá valaki, hogy majd jelzi, hogy kevés az 1,85V-os max. CPU fesz.

(#4990) gunyo: Pálesz, jéger, kinek mi. Én csak az Otard VSOP-t hiányoltam.

(#4992) jones965: Az én lapom nagyon szépen muzsikált, minden téren. A bele helyezett CPU-k voltak kevesek. Coldbugba is mindössze háromszor futottam, egy-egy reboot közbeni instabilitáskor.
(#4988) szab.tam: "csak nehogy valamelyik összekeverje a kávés termoszt a fagyissal...
(ezüst vs fekete.)" - Mindegyik termosz nitrogénes volt, így nem állt fenn a véletlen összekeverés veszélye.
"én elhiszem, hogy nem remeg a kezetek, és azt is, hogy még meg is úszható, ha mellémegy." - Remegett a kezünk és többször mellé is ment. Sőt, a lányok kezére locsoltuk is, szándékosan (szemléltetve a kíváncsi kameráknak és fényképezőgépeknek a Leidenfrost jelenséget), ők meg tartották nevetve. Megúsztuk mindannyian.
"de akkor is rossz nézni, a hogy kesztyű nélkül megy a tejeskannából az átfejtés.
szerintem pont addig, amíg valaki tényleg meg nem sérül..." - Nem volt hideg a füle, na. Amúgy dewar edény a tisztes neve, még ha formailag a tejeskannához való hasonlóság a megtévesztésig fenn is áll.HGyu
-
-
subaruwrc
félisten
válasz
jones965
üzenetére
köszi szépen.
nem az volt a cél azt sejted, de a 7-ből egyik cpu sem volt képes 6100mhz 06 cpu tesztre se pedig volt ami validolt 6610-en vagy 6540-en de csak két maggal vagy 6400 körül ht on ami meg bőven kevés
arról nem is beszélek, hogy ezek nem teljesen maxolt értékek mivel valamilyen érthetetlen ok folytán a lap lekorlátozott 1.85v vcorenál .... -
CosmO_O
tag
Csapassátok srácok!
Szépen megy a cpu subtest 06 alatt

-
szab.tam
nagyúr

csak nehogy valamelyik összekeverje a kávés termoszt a fagyissal...
(ezüst vs fekete.)***
én elhiszem, hogy nem remeg a kezetek, és azt is, hogy még meg is úszható, ha mellémegy.
de akkor is rossz nézni, a hogy kesztyű nélkül megy a tejeskannából az átfejtés.
szerintem pont addig, amíg valaki tényleg meg nem sérül.... -
toyone
őstag
Hazánk kiválóságai a Gigabyte jóvoltából Mikulásnapi OC Party-t tartanak.
-
subaruwrc
félisten

kicsit még rádobok a hypera

elemeztem a számokat .toyone : 6660 cpu de csak 2996mhz nb és 1184mhz c9 ram : 14 min 12 sec 469msec az: 5677443-as eff
vs
froxic : 6365 cpu - 3870mhz nb és 1331 c10 ram: 15min 01sec 438msec az: 5737652 eff, jobb effet alacsonyabb órajelen könyebb hozni, a + 250mhz memória superpi 32m-ben borzasztó sokat számít, az nb-ről nem beszélve, egy szóval KIB...... nagyon szép munka
-
toyone
őstag
A mai napon 04ahgy és jómagam (toyone) tartottunk egy "AMD FM1/FM2 OC sessiont". subaruwrc egyéb elfoglaltságai miatt megszakításokkal tudott csak jelen lenni( ezúton is kösz hogy hoztál kaját).
Szép számmal sikerült hardvert felhalmoznunk. Mint mindig, most sem jutott idő illetve inkább nitró mindenre.Az ECS A55 eléggé fapados deszka volt terveinkhez, de hát ez volt, ezzel kellett alkotnunk. A max 1.55v-s CPU feszültségen kívül semmilyen más feszültséghez nem lehetett nyúlni. Így 4492Mhz-ig repült a 3870K-nk.
Az ECS BIOS írója valószínűleg "más" szemmel nézi a világot. Mert el-el kalandoznak a gondolatai...
Személy szerint inkább az MSI FM2-A85XA-G65 lapjára és az abban tuningolt AMD A10 5800K koncentráltam.
Korábbi tesztek alapján, nagyon jónak ígérkezett a lap és a proci tuningolhatósága. 04ahgy folyamatos segítsége mellett remek eredmények születtek.AMD A10 5800k @ LN2 @ Ryba pot
MSI FM2-A85XA-G65
Geil EVO TWO 2400Mhz CL10-11-11-33
Corsair Force 120GB
Enermax Modu 87+ 800WMax órajel:
7006.21Pifast
SuperPi 1M
SuperPI 32M
Ez mindannyiunkban a na b@azdmeg díjat érdemelte ki. Főleg ha az előző 32M rekorddal vettjük össze.
Köszönöm az MSI Hungary-nek, 04ahgy-nak és subaruwrc-nek.
toyone - x3dth
[ Módosította: radi8tor ]
-
ktg3
őstag
Procit kupakolni mennyire éri meg? Az a sejtésem, hogy nagyon rossz a hőátadás a kupak és mag között.
Mennyire fog változni/lazulni a hűtő felfogatás?
Érdemes nekiugrani a dolognak?Szeretnék még azért jópár mhz-t kicsikarni az e5300-bóll. Scyte mine 2-vel hűtöm amúgy.
-
jones965
Modder
A hétfői és tegnap estem ismét egy kis tuningolással telt el.
A felhozatal most egy ASUS HD 5970 kártya volt, a szokásos 3770K proci és 25L LN2 társaságával.
Az előzetesen pretesztelt kártya, már a kinti hőmérsékleten is sokszor coldbugos lett, így a tegnap esti tesztet bent végeztem.
Sajnos ez sem segített, mert különböző órajeleken, különböző feszültségek mellett random fagyott, illetve lagolt a kártya.System pics innentől.
Az elért eredmények közül igazán talán csak a vantage-t emelném ki, ezt sem a végeredmény miatt.
Amennyiben a lagolás nem lett volna (HA ugye nem létezik), akkor a végpontszám itt is 4-el kezdődne.3DM06 P42910
A többi eredmény a HWBOT-on megtalálhatóak.
-
jones965
Modder
-
subaruwrc
félisten
-
jones965
Modder
válasz
subaruwrc
üzenetére
Ismerős a történet, bár én még vga-t nem nitroztam.
Amivel majd hamarosan jelentkezni fogok, az egy HD 5970 lesz.
Ez detto azt csinálja, mint nálad a 7970. Mikor lehűl a vga a külső hőmérsékletre, még gyári órajeleken is lefagy. Csak 60°C környékén érzi jól magát.
Bemelegítésnek: 3DM11 P11071
-
subaruwrc
félisten
válasz
jones965
üzenetére
köszöni szépen megy a vonat alá

megjött ma a gelid gc-extremem, úgyhogy ennek örömére azt kapott a kártya, és ezt azzal hálálta hogy a múltkorihoz képest teljesen más hőfokok feküdtek, illetve nem feküdtek neki, ezenkívül 1700mhz memória órajel felett teljesen működésképtelen volt, coreban pedig 1400mhz futott úgy ahogy, felette artifact, fagyás, reset, kép elmegy stb, úgyhogy szétszedtük mielőtt komolyabb baleset érte volna

-
subaruwrc
félisten
bocsesz hogy kicsi a kép.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
biztos nem.

ide csak ámulni jövök.

-
válasz
szab.tam
üzenetére
Lassan te is belekezdhetnél az extrém tuningba, annyira nem is hangos a nitró forrása!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nekem az EP45-UD3P 640 körül vérzik el max. FSB-ben, már ami még benchelhető (!) eredményeket illeti. Illene lassan megjavítani, mert vettem jobb hűtést, jön a hideg (kitenni udvarra léggel), és utána lassan lesz pénzem pot-ra és nitróforrásom is van.
Amúgy meg jobbegér, kép megjelenítése és láthatod nagyban a képet, régebbi képnél odaírtam, többiek sztem tudják... -
szab.tam
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
én asszem valami 12.600 körüli olvasást bírtam kihozni a ddr2 lv. ocz-imből.
egy sima E8500@7*600-on 1:1-ben, 1.8v-on ráadásul a rütyvedt p5qd turbo-ban. (persze minden csak lég...)
azért akkor a 600-as fsb tetszett...(tehetnél nagyithatóra linkelt képeket, mert így semmit sem láni.)

-
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs
üzenetére
& CosmO_O

A kártya típusa Gigabyte alapfeszen, természetesen nem sima vízzel, hanem Hailea-val volt hűtve. ( 3°C).
Készültek más tesztek is, csak azokat nem linkeltem.
Tessék:2001SE: P109678
3DM06: P28379
Vantage-t futtattam, de rosszab eredményt kaptam, mint a 990X@5000Mhz cpu-val. Még a gpu score is alacsonyabb lett azonos gpu órajel mellett, pedig a cpu órajele lényegesen magasabb volt most. ( 5860Mhz)
Erősen lelakott már a teszt SSD-m, de időm nem volt újrahúzni. -
CosmO_O
tag
Jót ment az a 285-ös, pontos típusát megmondod?

-
válasz
jones965
üzenetére
Akkor kezdem az alsó deréktáji nyelvcsapások sorát, gratula!!

Van néhány kérdésem, ha szabad.
285-el más benchet (01SE, 06, Vantage) miért nem néztél? Nem szereted őket, vagy nem volt belőlük értékelhető eredmény, vagy csak most így alakult?
Volt a kari vmodolva, vagy alapfeszen ment ennyit?
-
jones965
Modder
Mai teszt eredmények:
3770K / LN2
GTX 285/H2O
Asrock Z77 ProfM.wPrime 32M: 3,656 sec
wPrime1024M: 116,360 sec
3Dm05 : P42952
3DM03 : P76045
A nap legvégére hagytam, és vagy 10 liter nitrot öntöztem el miatta, de nem sikerült subaru GTX 680 3Dm11 eredményét befognom. Ezzel azt hiszem egy darabig adósa maradok.

GTX680 MSI lIghtning 1,388 V @ 1411Mhz boost.
Fotók most is készültek,majd pótolom az előzőekkel.

-
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs
üzenetére
A legtöbb 3Dmark progihoz inkább kell magas órajelű cpu. A 775 arhitectura a magas órajel ellenére sem lesz versenyképes az 1155 platformhoz.
Holnap pontosan ilyen cpu-val tesztelek GTX 285 karit többek közt.
Lesz viszonyítási alapod. -
Ha 775-ös gépet pakolok GTX2xx vga alá, esélytelen vele 3DMark rekordokat dönteni?
Mindenképpen 1155 kell és az is széthajtva? -
jones965
Modder
válasz
subaruwrc
üzenetére
Köszi!
A 3dm03 cf teszt volt az első, és a cpu energia beállításokat elfelejtettem kikapcsolni, egyébként 6180 Mhz-en ment.
A pifast-nál pedig elfelejtettem a ram időzítéseket visszavenni.
Majd legközelebb, most a GTX 285 következik, valamint a GTX 680 az elmaradt 3dm11 teszttel. -
jones965
Modder
A mai nap ismét nitro öntözéssel telt el.
A felhozatal:
Asrock Z77 Prof.M
3770K
HD 7970 cf
GTX 680 Lightning
Eredmények:GTX 680
2001SE P122759
3Dm05 P59893
3DM06 P44582A Pifast eredményemen javítottam, de még mindíg csak 2. vagyok.
HD7970
Valamint lett még egy országos rekord:
3DM03 CF P239387
Fotó később.
-
subaruwrc
félisten
válasz
tom_tol
üzenetére
le lehet hűteni a négy kártyát jéggel, csak nyolc kéz kell hozzá meg 4 vga pot, rendes szigetelések és full koncentráció
én jegezni nem jegezném azokat, sokkal előrébb nem lennél mint a jeges vízzel, sőt ha valamelyikre nem figyelsz még meg is sütheted, ha mondjuk feltapad a pot falára a jeges massza. a vízre legalább nem kell figyelni.egyébként mind a négy kártya jeges vízzel megy nálad?
mákos vagy továbbra is tartom, nálunk 3/3 lightning nem tudott 1250+-t léggelJones
köszönjük! -
subaruwrc
félisten
Ma összegyűlt az Xtreme 3D Team Hungary magja, egy közös nitro locsolásra, lett pár eredménye, alább közölném.
A felhasznált alkatrészek így alakultak :
3930K cpu @ 5400mhz 6c/12t LN2 -50°C - K|ngp|n F1 Gemini
ASUS Rampage IV Extreme
G.Skill / Geil Evo Two 2400mhz CL10
Cooler Master 1KW
Corsair TX 850WMSI Lightning GTX 680 - stock
ASUS Matrix Platinum GTX 580 SLI-stock
MSI - Sapphire - Sapphire - Powercolor HD 7970 4x cf -stock
eredmények :
3D11_P13076 - Lightning GTX 680 @1411 / 1950
3DV_P47644- GTX 680 @ 1400 / 1930
3DV_P54947_GTX580SLI@ 950/1100
3D11_P15162_GTX580SLI@950/1100
ha akad kérdés azokra válaszolok, de magamtól nem tudok még mit írni, elfáradtam

subaru
-
válasz
subaruwrc
üzenetére
!!Rossz hír!!
Írni akartam, hogy ha tetszik, akkor segíts nekem tweakelni, mert ez botrány, hogy gyengébb beállításokkal is agyonveri a srác az eredményem, de aztán nekiálltam tweakelni magamtól.
09.025@5085 lefutott, ami ugye 46k alá nyomott eff végre! De csak lenne, mert dobott egy hátast a gép és azután be sem kapcsolt. Hagytam egy fél órát, semmi. Bios elem ki egy kicsit, ram nélkül indít, új ram.
Így most megy, de nem engedi állítani a procifeszt sem biosból, sem pedig windows alól ET6-al.
És ráadásként indulánál a 6db "phase led" közül az 5-ös nem világít... Bad news, úgy látszik, hogy kell vmi 2000-es cl7 ramot kerítenem, ahogy 04ahgy mondta és beizzítanom a REX-em és megbüntetni a nem létező hibást egy komoly eredménnyel.

-
tom_tol
addikt
válasz
subaruwrc
üzenetére
akkor én nem jól használom a jeget
öntök némi szeszt a potba és teszek bele jeget
a massza nem alakul ki amíg hűl addig pezseg, utána már nem annyira és terhelés alatt szintén pezsgő fürdő
kipróbáltam egy tálban, abban massza lesz
mit csinálok rosszul ?akkor semmi esély 4 vga-t jéggel hűteni ?
-
-
tom_tol
addikt
-
tom_tol
addikt
kösz
akkor nem is szokták jegezni a vga-t ? -
tom_tol
addikt
Barátim
a Tek-9 Slim mennyire alkalmas jéghez ?
kép alapján elég szűknek tűnik -
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs
üzenetére
tetszik ez a fanatizmus

-
Sziasztok!
2 napnyi non-stop ram-tweak után ki merem jelenteni, hogy tuti, hogy os tweakkel tudta a srác elérni az eredményt a pink háttérrel.
Annyira határon járattam a gépem, hogy csak na. 3.-ra sikerült lefuttatni csak az 1m-et.
9x565MHz, 1:1 pl8(!!) 1130MHz a ramok, cl4-4-4-14-28(!). Így kábé 12000mb/s volt az olvasásom. És így sikerült gyengébb eff-el (46113-ról 46162-re gyengült), de egyéni rekordot csinálnom, íme:
09,078s@5085,1MHz
A srác meg 5-5-5-15 verte az én eredményem bőven. Tanácstalan vagyok... OS tweaket pedig sajnos még nem ismerek rengeteget, az alapabbakat természetesen végigpróbáltam mindet. -
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs
üzenetére
maradhatunk 1333-ba.
2.4v nemrossz, de akkor még akár lehet is bennük 2.5-2.6v ig bezárólag
jó célok, lássuk.
az a gtx 260 as is nagyon ígéretes
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Ez korrektül hangzik. Várjuk az eredményeket!

HGyu
-
válasz
subaruwrc
üzenetére
Hogy hol voltam eddig? Ahogy a Schimán klasszikus mondaná: "bocsi-bocsi siettem, csak Ceglédnél felsővezeték szakadás volt"
(remélem az egyetemisták értik majd)
Komolyra fordítva: Eddig olyan max. 4,7GHz, de 24/7 használható, Linx-ezhető tuningokat csináltam a gépeken, minél kisebb feszekkel mind proci, mind lap szempontjából. Most kapott el a láz úgy igazán.Az új célom: 45500 alá nyomni az effem 5GHz körül. Van most kábé egy hetem rá, napi néhány órát rászánok. De légből sem valami toppos cooler-rel tolom, egy kölcsön középkategóriás hűtő izzik a kis duo-n és nem is kint este hidegben, hanem jó kis padlófűtéses, 22 fokos szobában a földön. Szóval ideálisabb körülményeket próbálok teremteni.
"durván mennek azok a ddr2-esek" Köszi! Bár 2,4V-on ajánlom is nekik, hogy menjenek!
Tegnap megnéztem 1333MHz-en (vagy ebben a közösségben 667-nek jobb mondani?) és le tudtam szorítani a tRFC-m 28-ig! Bár az este végén már nagyon eldobált mindent a pi... 
Van egy hasonló q9550-em is, azt is szeretném meggyepálni, most, hogy a 775 végleg kikerül a főgépeim közül. 3D bench-ekbe pedig egy alapfeszen(!) 830MHz magórajeles (576-ról) 216 Shaderes 65nm-es GTX260-at szeretnék befogni, de azon kell még egy ocp modot eszközölni és cseréltetni az nvio chipet, mert lesarkaztam a buta fejemmel.
Szép napot!
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs
üzenetére
látom megy az eff számolás is, meg eltalálsz egy biosban
merre voltál eddig ?
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs
üzenetére
perf levelt próbálhatod lejjebb szorítani
durván mennek azok a ddr2-esek
-
válasz
subaruwrc
üzenetére
Köszi a biztató szavakat!

Na még egy kicsit játszottam vele, ezt sikerült kihozni:
09.125s@5067MHz a mai csúcs.
Lenyomtam az efficiency-met 46113-ra, ez még jobban tetszik?
A fentiben javítani szeretnék: van info a pink hátteres csodáról, a srác ddr2-es p35 asus lapban csinálta, 1:1 hajtott 2x1giga rammal, nem pedig ddr3-al!! -
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs
üzenetére
46310 es efficiencyd van ami nem rossz egyáltalán. ez az eredmény valószínű ddr3-mal készült mert 45600 as effje van amit nemhiszem hogy bármilyen os tweak behoz, főleg ahogy nézem szemetes rendszer.
ddr2-vel 5100+ kell ehhez az időhöz
( 5190 a te effeddel ) -
Ez a kép botról van, csak más adat nincs fenn róla!

"Ez milyen feszültségen jött össze?" Ha nem is dobsz hátast, remélem azért elismerésre méltóan alacsony eredmény: 1,372V-os (cpu-z) fesz mellett futottak le a tesztek és talán menne még lejjebb is, még nem néztem meg meddig megy le.
POT-om nincs még.
Dewar-om kölcsönbe lesz mindig, nitrót abban kapom.
Rizsem, hungarocellem, Szilvia papírtörlőm van.

Termoszom van.
Nitróellátóm is van.
Esetleg van valami eladó cuccod, vagy csak érdeklődsz? -
toyone
őstag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Egy olyan eredmény aminek ilyen "divatos" rózsaszín hátérre van, nem szabadna napvilágot látnia sem. Azért nincs boton mert közízlés moderáció van.
(rekordom: 09.156sec@5058MHz)
Ez milyen feszültségen jött össze?Ja, légen vagyok egyelőre, jég-nitró később jön.
Ehhez megvannak az eszközeid? -
Ebből a képből indulok ki, ezt mindenképpen szeretném megdönteni:

Mondjuk erről pont nincs hwboton pont nincs más info, hogy ddr3, vagy ddr2, milyen lap...
Ergo sztem nem sokkal, de gyengébb az eredményem eddig a többiekénél.
Ezért vmi os tweaket keresek, ami még dobhat annyit. Pedig már elég sok mindent próbáltam xp szinten.
Ram meg többet nem bír... -
jones965
Modder
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
OS és mem tweakek is kellenek. Az eredményed más 5GHz-es eredményhez képest helyén van, vagy gyengébb? Mennyinek kellene lennie?
HGyu
-
Köszi a tippet!

Most DDR2-vel kínlódok egy ideig még...
UD3P+2x1 CellShock D9GKX chipes ram a felállás. A memória már határon üzemel így is...
1333MHz Cl5-5-4-14-34-et mentek pl8 mellett 5:6 osztóval. Ebből hogyan tudok még valamit kicsikarni?
"...és sok tweak" os, vagy memtweakre gondolsz? Mert mind a kettőt kapott dögivel.
1m-et inkább silver lunával, vagy classic-al toljam?
Ja, légen vagyok egyelőre, jég-nitró később jön.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
2000MHz CL7-es RAM kell dualban és sok tweak.
HGyu
-
Először is gratula Jones papának!

Másodszor: E8400 5,00GHz körül 2d-zem és superpi1m-et nem tudom 9sec alá vinni. (rekordom: 09.156sec@5058MHz)
Van valaki aki tudna nekem tippeket adni ezügyben? (tudom, h kell hozzá még info, csak addig nem nyaggatok senkit, amíg vki nem mondja, h rám tud szánni időt).
Előre is kösz!
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB White Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Eladó Apple iPhone 13 Mini 128GB / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)