Hirdetés
-
PROHARDVER!
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Valami pár szavas kis beszámolót írhatnátok mindenki, hogy legyen valami nyoma. Van még itthon 1-2 ember rajtam kívül is, akik nem voltak ott és érdekli őket, mik lettek.
Toyone: minimalista, de hangulatos videó lett ez is. -
válasz
subaruwrc
üzenetére
Szerintem ezzel van a baj! 4-5-6, vagy X éve nem ez volt az alapja a tuningnak, hogy korcs, vagy nem korcs-e a support. Most is vannak megfizethető árú konfigok benchelni. Oké, nem leszel vele bot elite top3, de mióta szól erről a tuning, hogy amerikai milliomosokkal versenyezzek, kinek nagyobb a virtuális fütyije?
Régen miért volt jó pl neked/nektek/nekem, "mindenkinek" is egy random 4670k, 3570k giga release oc partykon a többiekkel? Akkor is 100-ból binneltek már a hicookie és 8fag félék, mégis lehetett funolni és egy jó effel ott lenni top15-ben.
Mi változott meg? Nem neked címzem személyesen, csak rajtad keresztól próbálom bemutatni a jelenséget. -
Boldog Karácsonyt az XOC közösségnek! -
-
-
-
Helló mindenki.
Mint sokan tudják, (többek között) Vantage őrült vagyok. Most az új, 6 magos mainstream procik megjelenésével kíváncsi lettem, vajon a kaby szintű elérhető órajelek 6 maggal párosítva milyen eredményt szülhetnek a kedvenc benchemben. Sajna még nem jött meg a procim (lapot se vettem), így mástól kellett kérni, hogy futtassa le a tesztet nekem, egy ilyen képet kaptam Dancoptól ma hajnalban fészen:

Iszonyat bezsongtam a dologtól, olyan vga kihajtás van ekkora órajelen, 160k köré saccoltunk egy sli 1080ti-t gpu scoreban!!! Tudom, összességében egy 160k vga meg ez a cpu score is csak ~130k total, ami elmarad a mostani wr 138-tól, de 1 gpu-n szerintem simán mindent ver ez a setup, ahol van számottevő gpu score diffi 5500-5800 és egy 6900-as proci órajel között.Mit gondoltok?
-
-
Srácok, valakinek van tervben, hogy bencsel 8700k-t apexben, vagy bármi más lapban? Vagy már esetleg érkezett is valakihez egy jó ES? Nekem úton egy procim, de lapom nincs alá.

-
-
-
-
Srácok, tudom, hogy kicsit off, de azért megkérdezem, lévén, hogy kb mi cserélgetünk pasztát a leggyakrabban.
Használ valaki MX2-t még? Én most binnelni/pretestelni vettem egy 30grammos-at belőle az iPonban és teljesen nem olyan, mint volt régen. Folyósabb, szinte mindig van "előváladék" (vízszerű híg lé az elején) és zöldes színű az eddigi szürke helyett. Megváltoztathatták vajon az összetételt, vagy sikerült egy "romlottat" kifognom, vagy hamisítvány (ezt kétlem azért), vagy mi a szar? Mit gondoltok?
Itt egy összehasonlítási kép: jobb alsó sarokban az a kis szürke paszta az a régi mx2-m utolsó kenete, a nagy zöld trutyi középen meg az új.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
subaruwrc
üzenetére
Nekem is elég fura, de nem csak kitaláltam. Próbáltam delidelt, kupakmentes GTX580-on, 780Ti-n, meg a 7700k-mon. Mindhármon verte a Grizzly legalább 5-6 fokkal. Nitróval még nem próbáltam, csak kompival, de ott E8400-zal és 3258-cal is jobbat validáltam vele már elsőre is (az olyan -60C), mint Grizzlyvel akárhány összeszerelés után.
-
-
válasz
Achill3uS
üzenetére
Jó, hát nem is arra gondoltam, hogy a jozsón vettétek és filccel van ráírva, hogy krajonaud, de gondolom ide a vadkeletre jó ez is mentalitás van.
Nekem abszolút bevált a kingpingvin paszta kompinál (nem volt reccsenés -30 fokon, micsoda teljesítmény
), viszont léggel valami irtó fos - tudom, hogy nem az a célja, de akkor is -, egy mx2 leveri. Adok egy kenetnyit szívesen bárkinek. -
-
-
-
-
-
-
válasz
Achill3uS
üzenetére
Jaja, láttam én is a topikot hwboton. 1,195V eddig a legjobb 5000/4600 eredményem, vcore limit volt, nem cache. Szóval jó irányba lőttél!

"10-20 fok nem számít": kivéve, amikor de. Ennél a procinál még nem tudom mekkora temp scaler, de pl. a 3258-am őrült ilyen szempontból. 1500-as és 2000RPM-es venti között (3 fok diffi kb.) 20mV-ot differál feszben. Delid nélkül 1,45V 5G spi32m, 5G delid lassú ventivel 1,400V, 5G delid gyors venti 1,385V, 5G kompi delid 1,265V és közismerten kula kompim van, az említett 3258 +15 fokig fűti cb15 alatt 5200-on. Meglátjuk nálam egy értelmes léggel/vízzel mit produkál majd!
Megnézem mit megy az Apexben léggel, ha ott is hozza ezt, akkor nemtom mit baxok el, mert eddig 100/100 embernél a kb 60mV diffi megvolt feszben az mocf javára Apexhez képest, nálam meg 0.
Delid már tegnap is megvolt, csak tényleg annyira szar a Copper-em talpa, hogy 2 ponton érintkezik kb.
Behajtom a Mátyást!
-
-
-
-
-
-
Na!
Tegnap összeraktam kókány léggel (TRUE Copper, lefogató nélkül, egyenetlen talppal) a 7700k-t. Kapott egy win7-et. 5/4,5G 2/2 tweakeletlen OS-sel a spi32m 1,180V-on lefutott, lejjebb még nem néztem, bealudtam. 1,13V-on viszont garantáltan nem indult el a windows. Amúgy lehetetlenül vékony a proci nyákja... Kézzel félbe tudnám törni.
-
válasz
Achill3uS
üzenetére
"minden szinten lehet kiemelkedőt felmutatni" Ezzel tökéletesen egyetértek, de te is tudod, hogy az abszolút csúcsot nézik nemzetközileg, nem a best kompis, best sandy, best 5G eredményeket. A gyártók, a kívülállók. Én arra a szintre gondoltam, amikor mondtam, hogy megyünk még jobban a süllyesztőbe. Gondolatmenetem: A még olcsóbb prociktól még többen kezdenek majd tuningolásba és binnelésbe. Olyanok, akik amúgy "nem tehették meg" (magyar átlaghoz képest dehogynem megtehetnék, csak odakinti szinthez képest úgy érzik, előtte nem) is belevágnak, mert 5 proci is elérhető áron lesz megvehető. Erre gondoltam. Ettől több lesz a pay-to-win ember, pedig a nyugati fizetéshez mért olcsó hardver árak miatt így is sok van. Nem szoktál noob titan XP slis arcokkal találkozni boton? Meg nitrós 6GHz-es 7700k-sokkal, meg 6 perces spis 6,7GHz-esekkel? Én igen!
Másképp látjuk a jó részét.
De a véleményem tartom, mert bár dankópé jó ellenpélda, de másra gondoltam, sokakra, kis-közepes emberekre. Ha ezektől a kijelentéseimtől amatőrnek, vagy hülyének, oc noobnak tartasz, vállalom. 
sub: ámde legyen, én nagyon várom!
Johni5: a hw masters #1 az szép cél.
-
válasz
matteo_szg
üzenetére
"Attól miért kell félni, hogy az Intel korrigálni kénytelen bizonyos termékcsaládok árait?" Hát én személy szerint azért, mert itt a balkáni Budapesten elég sok tevét kellett legeltetnem ahhoz, hogy meg tudjam venni a magam 2db 7700k-ját, amiből a gyengébbik tuningosat így is eladni kénytelen voltam. Nyugtatóbb tudat lett volna/lenne, hogy adott esetben egy év múlva a tuningossága miatt relatíve kis bukóval ki lehet majd szállni belőle egy következő generációra váltásnál. Hiába lesz golden, még az őrült tunerek sem fognak 1,5x-es piaci árat fizetni, ha annyira nagyon lecsökken az általad említett kidolgozott művelet után egy új ára mondjuk egy ilyen procinak.
1-es pont: még kevesebb figyelem jut majd ránk, kis tunerekre, amely kategóriába beletartozik a teljes ország a példámban, mert ma már nagyobb részt tesz ki egy eredmény létrejöttében kb egy jó proci binnelése, mint a tweak tudás és az egyéb mögé rakott emberi tartalom együttesen.
2-es: erre írtam a fenti véleményt.Javuló AMD bin: én is ezt szeretném, jöjjenek csak a nagy órajelek, mert mint az tech kedvelő ember én is azt kultiválnám, de ez meg majd csak még nagyobb pofon lesz azoknak, akik a binnelésben/jókorra időzített eladásban pénzkereseti lehetőséget is látnak-láttak.

-
válasz
Achill3uS
üzenetére
Az a nagy félelmem, hogy az Intel árak mennek majd a levesbe.
1. Az összes kinti nagy pénzű közepes bencher is binnelni fog, mint állat,
2. Másrészt a mi már megvett procijaink nem fognak egy fabatkát sem érni.Amúgy meg nemtom, de szerintem olyan ciki, hogy bár oké, 8 magos, de mégis csak 5,2-5,4GHz-en "vánszorog" nitró alatt is. Jó, piszok erős így is, de gagyin mutat a kis szám.
-
-
-
-
-
-
válasz
jones965
üzenetére
Nagyon nem ajánlom a slow base-t hozzá. Túl kicsi a felület és még ennek ellenére is relatíve alacsony a tömege, szerintem fullpotra, meg úgy amúgy is ideálisabb a 16 furatos base a tapasztalataim alapján.
A lassú talppal szerintem sosem volt -196 közelében sem a proci. -
-
Két 7700K-t vettem, retail mindkettő, az egyik nálam delid nélkül 5000@1,45V nem ment be win8.1-be, eladás után az új gazdájánál ezen az értéken 3D sokszálas bench stabil (pl. 3D11/FS PhysX) delid és erős vízhűtés mellett, szutyok. A másikat még csak postra néztem, hogy megy-e, de az kapcsiból több, mint egy tizeddel kisebb VID-es, a batch ugyanaz. Szóval ja, egyetértek, hogy óriási szórás van már csak ez alapján is.
-
-
-
-
Sziasztok!
Valamiért nem bírom működésre bírni a Vantage-et a bench 7-esemen. APPCRASH error detail-lel kilép még az alkalmazás indulása közben. Valaki nem találkozott ilyennel? Hiányzik valami .Net, vagy c++?
-
válasz
Achill3uS
üzenetére
Ha már így itt a téma. Ki a tököm szereti ezt amúgy nézni streamelve?
Az XOC mint E-Sport egy csőd. Gémer és egyéb kocka ismerősöket kérdeztem bel- és külföldön egyaránt és halál unalmas nézni szerintük, ahogy Troufmann a francia idegesítő akcentusával vinnyog és közben tunerek monitort néznek és néha látni Jane Nash seggét 2 másodpercre, majd ha WR, akkor nagy ujjongás.
Mi a véleményetek? -
Komoly a kérdés, ilyeneknek van még itt helye?

Jelenleg personal best, proci single stage.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
üzenetére
Kingpin sosem viszi túlzásba a proci binninget, 5960X-ből is állítása szerint ugyanazt az egy 5800MHz képes ES-t használta végig, nem ment rá 2000 darabra, hogy legyen egy 5900-as, vagy 6000-es szörny, mint a TeamAU-nak, der8auer-nek, vagy dankópénak pl.
Don't fos IMO. -
-
válasz
subaruwrc
üzenetére
Szép kis retro. Jó eredmények!
Csak érdeklődésképpen, nem beleszólni:
- 3770K CB/CBB 104-es biciklinél már offolódott, nem csak 106 fölött, vagy hogy van a sztori?
- Ramra miért nem feszítesz rá? A Sandy-vel menne a PI-d 2200 CL6-10-6-25-1 szűk szubokkal, Ivy meg... Jó lappal mint a Haswell=2600+C8.
- 2500K-t nem nézted esetleg kevesebb maggal? Hátha a 3-as/4-es wallos, 1-2 meg menne még fel 1-2 szorzót, jellemző volt rájuk. 4/4 5350MHz-es 2500k-m 1/1 ~5700-at ment. SPi-hez az jól jönne neked.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
üzenetére
Tömd ki papírzsepivel/budipapírral/kéztörlővel légmentesen szvsz, de majd a nagyok megmondják a tutit.
A hwboton pedig légy szíves töltsd ki az adatokat az eredmény alatt, gusztusosabb s érthetőbb úgy. Feltéve, ha bele lehet nyúlni hwprime valid feltöltése közben/után -
Szomorú gyásznap ez a mai a magyar extrémtuningos közösségnek:
[link]Nyilván kivonva az egyenletből a személyi vonatkozást és elviccelve.
-
-
-
-
-
-
Elég kemény fojtás volt ez a 103-as BCLK limit:[link]
-
-
-
válasz
Overlocker
üzenetére
Azt írtam az egyel későbbi hsz-emben is, szerintem csak pofátlan sandbag megy, "úccse döncse" meg senki az eredményét alapon, én többet várok azért 20%-nál, szerintem ennél léggel is többet ki lehet hozni belőlük.
Achi közben észrevette, ott az asztalon a 250BCLK, ami lehet, hogy K-s procival készült, de inkább ugyehogyugye?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szerk.: Achi: még 39*170 is 6600+-os proci lesz/lenne.
Elég sokan nagyon várjuk már ennek a sztorinak végkimenetelét. -
válasz
Achill3uS
üzenetére
Dhenzjhen elég halk a témában, félek, ha kiderül a módszer, az lesz, mint a 771 Xeon matricás buli után, csak most nem a használtpiac árai mennek fel, hanem az újé. Vagy Intel bácsi kiad egy kötelező mikrokódot, amit minden gyártónak implementálnia kell egy újabb bios verzióba, irreverzibilis formában és többé megint nem megy a bclk "trükk".
Ha már feltételezések: Hallottam olyat, hogy ES proci, csak jelöletlen, hogy microkód, hogy a proci alján van forrasztásos mod. Annyi, de annyi elmélet kering, hogy tényleg csak akkor lesz biztos, ha elárulja DJ, vagy valaki utána csinálja.
DJ-ről jut eszembe... Azt feltételezem, hogy sandbag-el, mint állat. Értem a lényegét és a motivációt a sandbag-ek mögött, de miért ennyire alacsonyat tesz fel? 6700K-val 470BCLK a ref clock wr. Ha gyengébbek is az i3-ak, 300-at feltételezem, hogy mennek. Csak a pont és a "pionírság" motiválja? Abszolút értékben a score vadászat nem? Oké, övé minden global1, de nem lenne menőbb 5500-on eredményeket felrakni mondjuk? Sosem fogom én ezt az iparos hwbot-ot megérteni...
-
Nem akarom ezzel most lopni a show-t, le a kalappal előttetek srácok és az összefoglaló hsz is nagyon élvezhető, átélhető lett, (nekem különösen tetszett a "ha lenne még egy nap" rész, sokszor érzem ezt), de...

DJ megcsinálta a már régóta várt BCLK limit feloldást lockolt szorzós Skylake prociknál. Gondolom szétsandbaggeli az agyát, de így is 4680MHz-es eredményeket tett fel egy i3 6320-szal. Laposra vert mindenkit global.

Ez egy game changer lesz, ha mások kitalálják hogyan csinálta, vagy netán publikálja!!
Kíváncsi leszek, vajon az Intel reagál-e árakban a fejleményekre és, hogy netán visszatér-e az élet a tuningba, ráadásul retro stílusban, "FSB"-vel... -
válasz
Overlocker
üzenetére
És akik otthonról izgultak értetek?

Viccet félretéve:
Mikortájt várhatóak jó hosszúúú beszámolók, képek, cikk(ek), hwbot linkek? Végre van aktivitás a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Gigabyte alaplap topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Robotporszívók
- Arc Raiders
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 8GB RAM 256GB SSD
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 512GB Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad 11Pro Wifi+Cell 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Remélem ez viszont összejön és lesz link.

Gratula. Ennyire jó ez a lap?

Lassan nekem is meg kéne hajtanom az L639-em...
Be se jön az ablaka, pár másodpercet tölt, utána crash. Más ötlet?