Új hozzászólás Aktív témák
-
tomi5244
őstag
válasz
Kernel #11985 üzenetére
Ma voltam bent a médiában ott 8 ezerért vesztegetik (HAMA) enyhén szólva is lefagytam... körbenéztem a neten vannak már 4-5 ezer környékén is. Viszont az E-digitálnál találtam 990.- ért Meg is rendeltem [link]
Tudna valaki ésszerű magyarázatot adni, hogy mi lehet az oka az ekkora árkülönbségnek. Mindegyik ugyanolyan kivitelű adapter direkt megnéztem, vagy talán működésében lehetnek eltérések?
Köszönöm!
T -
andatti
senior tag
válasz
Kernel #11959 üzenetére
Az mpg kódolásos baklövésem korrigáltam az előző hsz-emben. Bocsánat érte.
A VLC-t nem próbáltam, a cikket elolvastam, és igazad van, mert már nem úgy van. Figyelembe véve a te általad berakott képet, szerintem abban is hiba van, mert a Frekvenciát nem lehet 0-n hagyni, mivel nincs benne olyan választási lehetőség, hogy automatikus, így választhatok, hogy Multiplex A -ra állítom, ami a szentesi adó esetében 786 Mhz, vagy Multiplex C-re, akkor pedig 826 Mhz, Azaz egyszerre akkor is csak a saját szoftverével lehet kapcsolgatni az adók között. VLC esetében mindig át kéne írni a frekvenciát. No, közben "csoda történt," mert a programok fül nem volt aktív átírás után, és most mégis, úgy látszik idő kellett hozzá. Azaz m1, m2, duna, duna word adók és a 3 rádió jön be rajta, /786-on/. Akkor így valóban elképzelhető, hogy (ha nem omlik össze a szgépem, bár 2 magos proci, de "régi", 1,4 Ghz-es) nézem az egyiket VLC-n és rögzítek az Arcsoft Total Media 3,5-el egy másik csatornán futó filmet... (manuálisan némítva, mert két hang káosz lenne). Így értetted?
Az előbb berakott linkről az is kiderül, hogy a szentesi adó nem adja a családi csomagot, csak a kecskeméti, ami az előbbi 100 kw-os adásához képest minimálisan ad, 2,3 kw a maximuma. Így mivel Szentest is alig találtam meg, bár full erősséggel jön, félő, hogy Kecskemét ilyen kis teljesítménnyel nem jön el ezt a kb. 30 km-t, amiből az következik, hogy nem éri meg családi csomagot venni, meglévő kártyaolvasó esetén sem.
Mindjárt ki is próbálom ezt az 1 tuner, de két progi és működik-e az egyidejű rögzítés és tv nézés a két külön frekin levő csatornán...update:
The device is not available, or is being used by another application. Please close any applications that may be using the device and try again.
Szóval ez alapján a kettő progi is összeveszik, és igen, bebizonyosodott, hogy kevés az 1 tuner.
Vagy a vlc-t használom és akkor egy képernyő alapján rögzítő videó rekorder progit telepítek, ami esetleg nem mpeg-ben rögzít, hanem mondjuk avi-ban. (és vállalom a macerát a két frekvencia miatti átállás miatt.) Vagy pedig használom tovább a tunerrel /MSI Digi Vox Ultimate Pro/ kompatibilis ArcSoft Total Media 3.5 programot, a korábban ecsetelt kötöttségek és nehézségek ismeretében. -
-
sazabi
aktív tag
-
sazabi
aktív tag
válasz
Kernel #11798 üzenetére
(#11798) Kernel
A tuner konfigurálása után parancsikonnal is indítható a TV, bár még nem volt módom tesztelni:
És hogyan kell konfigurálni?(#11797) azbest
Igen, a blog postoddal kezdtemDriver a legújabb van fent aláírt.
Ha mondjuk a győri toronyra akarom átírni a beállításokat azt hogyan tehetem meg? Hol találom a hozzá tartozó infókat? Ez az?(#11796) nfsu17
Dvbdream azt mondja, hogy a jelminőség is 100% -
-
spgabor
aktív tag
válasz
Kernel #11718 üzenetére
A tv-t én jobban preferálom, mert szeretem, ha egyben minden megvan. De ha ez még a tervek szerint is kb. 8 év, akkor tényleg nincs miért izgulni, mert addig még ki tudja hová fejlődik a technika. A mostani berendezések meg valószínűleg arra amúgy is csere érettek lennének.
Csak már szűnne meg az a nyamvadt analóg, hogy több csatornát lehessen nézni.
-
azbest
félisten
válasz
Kernel #11691 üzenetére
Egyik helyen torzra nyújtva használták régóta a tévét (vendéglőkben is láttam ilyeneket)... inkább beállítottam arra, hogy nagyítson... igaz így a valódi 4:3-as tetejét és alját levágja, de még mindig jobb, mint amikor torz
Az igazi 16:9et meg nem bántja, mert az eleve a széléig ér, a letterboxból jó 16:9 lesz.
-
Iomega
addikt
válasz
Kernel #11669 üzenetére
Már végigzongoráztam mindent, de semmi. szerintem szoftos probléma lesz, mert olyanokat csinál, hogy nem reagál az exit gomb megnyomására se, miközben a menüben meg tudok navigálni. Csak úgy tudok kilépni a menüből ilyenkor, hogy újraindítom.
A földi csatornakeresést is végrehajtottam, de szintén zenész. -
Virág et.
senior tag
válasz
Kernel #11622 üzenetére
Köszi, hogy leírtad a tapasztalataidat.
A HE-ACC kódolású (rádiók és a TV2-RTL Klub) adások gyenge hangminősége azért tűnt fel, mert van Wayteq HD90CD és 95CX-em is, amelyeknél nincs ilyen probléma.
Egyébként úgy tűnik, hogy a HD60 talán egy kicsit jobban szól mint az Evolve Arcadia, de ezek párhuzamos tesztelésére már nincs lehetőségem, így ez nem 100 százalék.
Olcsón jutottam hozzá, a menürendszer és a médialejátszási képessége jobb, mint a Wayteq-eké, így egyelőre kiegyezem ezzel a kis hibájával. Megpróbálom kideríteni, hogy milyen alapra épült, hátha más gyártó firmware-e jó lesz hozzá...
(pld. a hasonló kinézetű Strong Prima V, ami állítólag nem küzd ilyen problémákkal...) -
Zidanekrisz
csendes tag
válasz
Kernel #11609 üzenetére
Az enyémnek biztos nem ez a baja. Mivel akkor is lefagy amikor a tv antenna nincs is bedugva. Szóval nem a csatorna váltások vagy a felvétel miatt van, mert volt többször is hogy egymás után kapcsoltam be (mert mindig lefagyott) ...valamikor el sem tudtam jutni a menüig. Pl. lefagy úgy hogy van kép de nem reagál semmire, vagy zöld, fekete, lila ill. szürke képernyővel találkoztam eddig...
Ki sem lehet rendesen próbálni mert 5 percnél tovább nem bírta fagyás nélkül.
-
cigam
titán
válasz
Kernel #11602 üzenetére
érdemes figyelni a SMART-ot is, mert a nagy tekerésben áthelyezett, vagyis lecserélt szektorok keletkeztek, ami szerintem nem fizikai hiba miatt történt, hanem valamilyen adatátviteli hibát nézett be magának a SMART.
Ez elég meredeken hangzik. A SMART "hogyan nézhet be" adatátviteli hibát azért, mert használva van?
A winyónak tökmind1, hogy a PC-be épített vezérlőtől kapja a parancsokat, vagy az USB-be építettől.
Logikusabb magyarázatnak tűnik, hogy amúgy is bejelölt volna magának hibás területet, függetlenül attól, hogy mire van kötve. -
Murphistic
aktív tag
válasz
Kernel #11602 üzenetére
Érdekes, amit írsz. Ha jól emlékszem a folyamatos tekerést csak felvétel közben produkálta. A lejátszás már simán ment. Én akkor arra gyanakodtam, hogy fura módon van implementálva az NTFS kezelése és mondjuk minden egyes "blokk" kiírása után frissíti a fájlméretre vonatkozó bejegyzést és emiatt ugrál a fej.
Igazából csak szükségmegoldás volt, azóta mindig USB kulccsal használtam az STB-t, így nem is foglalkoztam a problémával.
-
tlac
nagyúr
válasz
Kernel #11548 üzenetére
a távirányító elején, és tényleg nagyon halványan látszik, kicsit utánaolvasgattam és azt írták egy másik fórumon, hogy némelyik led bocsáthat egy kis fényt ki
telefon kamerájával nézve fehér fény látszika távirányító szerintem sosem volt leejtve
én főleg linux és osx alatt használtam a távirányítót
az osx azóta jóval újabb verzióra lett cserélve, először erre gyanakodtam, hogy emiatt nem megy, de aztán linux alatt sem tudtam újra beállítani, ezért kezdek a hardverre gyanakodniköszönöm az infókat!
-
Jb001
tag
válasz
Kernel #11483 üzenetére
Igen, azóta itt a fórumon találtam egy felhasználó által készített táblázatot, benne az összes csati adatsebességével stb., lényeg h. nálam digin a legdurvább a 12,1 Mbps videó + 192 Kbps audió, úgy számoltam az 5,4 giga óránként.
Közben felhívtam a céget aki csinálja a Synaps CHD-3100-at, a következőket válaszolgatták (nagyon örültek nekem hogy kérdezgetek
)
- AC3 hangot kezeli, DTS-t nem
- feliratokat viszi, külsőt-belsőt egyaránt
- bitráta miatt nem akadozik a lejátszás
- codec probléma miatt előfordulhat h. nem játszik le valamit (mert elmondásuk szerint nem tudják annyira nyomon követni a codec-eket)Ez utóbbival kapcsolatban: a firmware-frissítéssekkel együtt a codec-eket is frissítik a cuccban?
-
Seelaard
tag
válasz
Kernel #11469 üzenetére
Ma este majd bíbelődök kicsit a beállításokkal, de a lehetséges beállítási kombinációk számát még az is növeli, hogy az stb-n is lehet állítani az alapvető képbeállításokat.
Majd megnézem, hogy mi a különbség, ha a tv-n veszem fel a kontrasztot és/vagy az élességet vagy a beltérin. -
malaszlo
csendes tag
válasz
Kernel #11442 üzenetére
Általános szöveg?
"A hagyományos televíziók nem alkalmasak a digitális TV adás vételére. Az új technikához set-top-box-ra vagy dekóderre van szükség. A PC-n pedig egy DVB-T TV kártyára. Az átállás alatt azonban még keverednek az adók, van analóg és lesz digitális a kedvenc csatornák között. Ezért van szükség a hibrid, analóg és digitális jel vételére is alkalmas kártyára. Vigyázzunk, csak az MPEG-2 kódolást tudó készülékek, TV-k és kártyák nem lesznek jók a magyarországi adások vételére, csak az MPEG-4-et tudó társaik!"
Akkor általánosságban hazudnak, vagy nem pontosak!
Az "analóg jel" nálam kétféle jelentést hordoz itt!
Analóg, vagyis nem digitális kábeltv jel hanem analóg. Amikor bekötötték akkor azt mondták, hogy a digitálishoz set-top box kell, az analóghoz meg semmi, csak TV. Utóbbit választottam, mert nem akartam +1 távirányítót és a kapott jel sem rossz minőségű.
A második jelentés az lehet, hogy analóg jel, ami sima, régi antennával fogható jel.
Úgy sejtem, ez utóbbira gondoltak a leírásban!
-
robag88
csendes tag
válasz
Kernel #11371 üzenetére
Köszönöm a segítséged!
A gép szinte állandóan megy amikor a tv is, ezzel nem lenne baj. De nagy a távolság a gép és a tv között. A gép szinte állandó használatban van, nem akarom még jobban terhelni, hogy két eszközt használjon csak a tv .
Lehet, hogy félre értettelek, de az optibox, amit írtam az nem egy beltéri egység, hanem egy pci tuner. Amin tényleg hurkon keresztül van kimenet.
[link]Nézegettem boxokat is, de ott is megszaladnak az árak, ami már jó. Vagy HTPC ami a legjobb lenne, de megint csak az árak, ennél a változatnál meg aztán pláne.
-
Raucher
tag
válasz
Kernel #11371 üzenetére
nem kell ilyen twin-tuneres Optibox, hacsak nem akarsz kétfejes tányért kötni rá.
Nem kell feltétlenül kétfejes tányér.
Ha dual LNB-t használ akkor egy holdról bármelyik 2 adót lehet fogni, egyszerre.
A Single LNB esetében az azonos polaritáson lévő adók közül lehet bármelyik kettőt egyszerre venni. (Bár ez kicsit körülményes megkötés, de a Digi esetében működhetne, ha..) -
-
Tjoke
tag
válasz
Kernel #11362 üzenetére
nem, olvastam ha veszi a jelet, akkor zölden kéne világítania a tray ikonnak, de ezt soha nemtette meg ugye ez a vevő egy jack dugóval csatlakozik a tuner kártyához, és com portot be kell állítani de néztem alaplapon a com port egy viszonylag sok tüskés csatlakozó, h van ez akkor?
-
MonkeyBird
csendes tag
válasz
Kernel #11277 üzenetére
Akkor én fogalmaztam meg rosszúl a kérdést értetlenül, a lényeg erre voltam kiváncsi, hogy mezeien lementi a Streamet mintha netről töltenék le valamit és nem tömöritget semmit felvételkor. Viszont az ilyen kütyük melletti leírások többsége DVD minőséget és MPEG2 felvételt katyvaszól ezért voltam rá kiváncsi, hogy mi merre hány méter mert az ilyen nem sokat érne ha csak erre volna képes, pont a lényeg veszne el ezzel.
Annyit javítanék az eredeti kérdésen, hogy inkább arra kérnék válasz, hogy melyik chipset a jobb melyiket érdemes inkább beszerezni.
Ahogy végig böngésztem a leírásokat és a fórumot erre a chipsetre IT9135 van a legtöbb cucc és van hozzá 64bit-es driver is.
Ezt a kütyüt néztem ki magamnak.
Mini USB DVB-T HDTV MPEG-4 Win 7 64Bit it9135Itt pedig a nagykereskedő oldalán: HX126 HDTV MPEG-4 IT9135
Akinek esetleg van ilyenje leírhatná tapasztalatait, előre is köszönöm.
-
csendes
addikt
válasz
Kernel #10985 üzenetére
A gyakorlati tapasztalat: Hálós nyakkendős szabályozható erősítős szobaantennát kikapcsoltam és elfelejtettem bekapcsolni. Az A multiplex Budapesten (38. csatorna, 610 MHz, 100kW) így is jó minőségben jön, csak abból jöttem rá, hogy nincs bekapcsolva, hogy a C multiplex már nem ment (62. csatorna 802 MHz, 100 kW). Korábban, a teljesítményemelés előtt, más frekvenciakiosztással más volt a helyzet. Viszont 10-15 dB jelerősítésnél (ami a C multiplexhez kell) sincs túlvezérlés. A 64-QAM 3/4 modulációnál az ajánlott jelszint a tuner bemeneten 48-74 dBuV [link], vagyis célszerű olyan antennaerősítőt használni, ami ennél valamivel nagyobb jelszintet tud (100 dBuV) [link], és szabályozható az erősítés.
-
Murphistic
aktív tag
válasz
Kernel #10952 üzenetére
+korcsi +Watt25 +hati Köszönöm mindenkinek a választ! Igazából nem nagyon volt rá szükségem és nem gondoltam volna rá, hogy a BIOSban van egy "kis ébresztőóra". Mindig tanul valami újat az ember.Remélhetőleg laca500-nak is sikerül a felélesztés, mert végülis az ő kérdése volt, csak én belekontárkodtam
.
Murphistic
-
gg72
veterán
válasz
Kernel #10855 üzenetére
Igen, valóban beettem a markating-maszlagot, hogy a digitális átállás milyen egyszerű. De azt azért te is láthatod, hogy nem én vagyok egyedül, aki szenved a dologgal, különben nem lenne ilyen hosszú ez a topic, meg a számtalan többi sem és nem csak itt a PH-n. Szóval akkor maradjunk annyiban, hogy nem a szolgáltatást fikázom le, hanem a nem megfelelő hivatalos tájékoztatást vele kapcsolatban.
De azért az előző hozzászólásoddal te is képviseltél egyfajta "gondolkosást", ami sajnos egyre inkább terjedőben van itt a PH-n, miszerint oktassuk ki a hülyegyereket, de úgy, hogy azért közben nehogy segítsünk neki.
-
gg72
veterán
válasz
Kernel #10850 üzenetére
Megmondanád nekem, hogy milyen játékantenákkal szórakozok, amikor a lefedettségi térkép alapján egy beltéri antenna is elég lenne a normális vételhez?
Ahelyett, hogy lekezelően kioktatsz, ajánlj már légyszíves akkor egy jó antennát, ami nem a játék-kategóriába tartozik.A kis t...öm tele van az ilyen hsz.ekkel, amiben a segítőkészség csírája sincs meg, csak a leugatás.
-
Murphistic
aktív tag
Szervusz!
Megkérdezhetem, hogy milyen STB-vel próbálkoztál a képen? Ugyanis otthon egy Strong SRT-8110 van rendszeresítve MindigTV vételre és a menü formája alapján Te is valami hasonlóval dolgoztál. Nekem tetszik a 8110-es, még meglepetés is ért, mert kezelte az NTFS-re formázott külső meghajtókat is, csak annyi a furcsa, hogy mintha nagyon melegedne a hűtőbordás chip ( szinte érezni, ahogy száll fel a meleg levegő ). Neked is hasonlóak a tapasztalataid, vagy szerezzek be egy hűtőventillátort?
-
-
danielsun89
csendes tag
Köszi a válaszokat mindenkinek, tanulságos volt mindegyik. Azóta némit kísérletezgettem és rájöttem, hogy, ha csak és kizárólag a TV-zéshez használt szoftver fut és mellette semmi más, akkor 80 foknál stagnál a melegedés. Az annyira nem vészes. Továbbá, ha hosszabbítós usb hub-on keresztülo használom, akkor a Tuner sem melegszik olvadáspontra(mint ahogy már írtátok is)
Amúgy lehet tényleg a hűtéssel van vmi gáz, mert mostanában mozilla barátommal is meggyűlik a baja(plugin-container és társa). Utánanézek más fórumokon hogyan tudnám kipucolni kicsit a ventit meg azt a részt.
Azért megnyugtató, hogy mindenkinek melegszik eléggé,de lehet analóg még rádob egy lapáttal...mindegy év végétől ne lesz analóg-para.
köszi még1x
-
zhagyma
őstag
" ... Az a kellemetlen, hogy hibrid tunerben van még egy digitalizáló chip is, aminek a teljesítménye hozzáadódik a disszipációhoz. ..."
Egy hibrid tunerben lehet "hibrid demodulator" ( az enyémben az van ). Digitalizálás (A/D) a digitális demodulátorban és az analóg videó kódoló részben is van. Szerintem az analóg vétel esetén a melegedést az analóg videó dekóder rész okozza (ebben az RF chipből kilépő CVBS videójel kikódolása történik RGB komponensekre). Az ezután lévő ITU656 szerinti digitalizálás már nem olyan vészes ...
-
zsigus
őstag
Az 1080i nem minősül FullHD-nak. FullHD az 1080p. Az 1080i nem 1080 soros, hanem csak 540, egyszerre.
Google második találat:
"Dióhéjban a különbség közöttük: a 720p esetében 1280x720 képpont rajzolódik ki egyszerre a képernyőre, míg a legjobbnál, a gyakorta Full HD-nek is nevezett HD-Ready 1080p-nél 1920x1080 pixel van a képernyőn - a differencia tehát több mint egymillió képpont."
Azzal a kiegészítéssel igaz ez, hogy a 720p nem mindig ezt a felbontást jelöli, hanem lehet 1024x768 is, mivel a 720p feltétele a 720 sor.
Azért hívják legtöbbször FullHD-nak az 1080i-t, mert nincs rá külön kifejezés, mint a HD Ready-re (720p). Egyébként a helyes, szabványos elnevezés HD Ready 720p és HD Ready 1080p.
-
Yipp
tag
Köszi a válaszokat. Nekem mindenképp legalább 2 tuner kell, így vagy splittert rakok be, vagy ezzel a "felfűzős" módszerrel kötöm be őket.
Külföldi fórumokon és itt is olvastam, hogy a digitális tévénél ha két adó azonos frekvencián van, akkor akár 1 tunerrel is 2 adást lehet felvenni, vagy egyet nézni/timeshiftelni és egy másikat felvenni. Ez igaz? Így 2 tunerrel akár 3-4 adást is fel lehet venni 2 frekvenciáról?
És ha igaz, akkor miért csak kettőt lehet egy frekiről rögzíteni, miért nem akár az összeset?
-
Kernel
nagyúr
Közben lejárt az időlimit, de annyi még talán idetartozik, hogy a szaküzletekben kapható jobb minőségű elosztók és egyéb alkatrészekek épp abban jeleskednek, hogy nagyobb frekvencián is kis veszteséggel tudnak dolgozni. Vagyis a hangsúly itt nem a digitálison van, hanem frekvencia nagyságán.
Ezért van az, hogy szakmabeli számára a "digitális antenna" vagy "digitális splitter" stb. elég furcsán hangzó kifejezések.
-
csudri
őstag
Annyira hülye nem vagyok, hogy földi vevővel akarjak rögzíteni kábeltvt.
Az viszont elszomorít, hogy DVB-C vevővel sem, mert apámnál kellene kiváltani a megdöglött videóját. Mivel egy új VHS videóba ma már tök felesleges beruházni, ezért keresek valami megoldást, hogy fel tudja venni, amit szeretne. DVD-felvevőt rá lehet kötni a sima UPC-s STB-re?
ui: A UPC saját vevője sem játszik, mert az plusz 2000/hó. Már így is 13500 a havi UPC számla, az már tényleg rablás lenne.
-
wassermann
Topikgazda
Lehet, hogy velem van a hiba - de annak ellenére, hogy szinte nem is nézek TV-t - tágabb családomban, ha bárki tanácsot kér tőlem évek óta felhívom a figyelmüket a FullHD-ra és az MPEG4-re (lsd topik 1. hsz). Már többen cseréltek le öreg TV-ket a környezetemben, ezt szemelőtt tartva: pl. a 74 éves keresztapám is.
Szerintem megérti mindenki és pénztárcája szerint mérlegel...
-
wassermann
Topikgazda
Tényleg lüke vagyok, hiszen freki váltás csak akkor történik, ha az egyik muxróll a másikra vált. Viszont melegnek, az én USB-s cuccom elég meleg: tehát lehet hogy pl. stabil 50fok-on tartja az RF részt.
A csatornaváltásnál a késlekedés viszont simán jöhet abból, hogy ki kell várnia a következő "kulcskockát".
-
nono0327
csendes tag
Köszi a választ. Igazából egy kissé bonyolult a helyzet, mert szolgálati lakásban lakom, most álltunk át az analógról digitális tv-re. Tegnap kaptam meg a boxot és a conax-ot is és amikor betettem a tv-be, akkor láttam, hogy sokkal több csatorna van feloldva mindkét kártyán, mint amit megrendeltünk. Ezért nem akartam a szolgáltatót bevonni.
-
Timyyy
őstag
Megpróbálom, annyit még meg tudnál mondani, hogy akkor a régióhoz milyen országot válasszak? Mert hiába állítom át ezt a PAL cuccot, ha olyan országot választottam, ahol más van mint amit alatta megadtam, akkor mindig visszaállítja, ezért nem volt jó Magyarország sem, és akkor ezekszerint hiába tettem Németországra, akkor most olyat kell keresni, ahol alapértelmezett a D/K.
Szerk.: átraktam PAL-D-re, ha a hifit felnyomtam max hangra, akkor a statikus zaj alatt nagyon halkan meghallottam a tv adás hangját, szóval ez még így mindig nem jó. Van egy PAL_N_COMBO nevű beállítás is, itt már elég volt félhangerő a hifire, hogy halljam az adás hangját, de még mindig nagyon gyenge és a statikus sípolás meg zaj is megmaradt mellette.
-
torrentszaki
tag
-
spiritex
veterán
-
nfsu17
veterán
-
GBogyó
tag
Kicsit kiegészítenélek, pontosítanálak, ahogy én tudom.
Az AFD jel a HD adásoknál használt kizárólag, megmondja, hogy a fix16:9 adásban csak a 4:3-as részen van-e képtartalom, vagy a teljes 16:9-es képben. Eddig egyezünk.
Az SD adások esetén kétféle kapcsolójel van, ami nem ugyan az, mint az AFD. Én úgy fogalmaznám, hogy alapértelmezetten 4:3 a formátuma, de kapcsolójel jelezheti, hogy éppen anamorf módon, azaz 16:9-es méretaránnyal kell értelmezni ugyan azt a (jellemzően) 720x576-os felbontású adást. Analóg adás esetén van a WSS, amit a régebbi készülékek nem kezelnek, ezért nem szívesen sugároznak így, illetve a digitális adásokban egy másik jel (flag), ami ugyanerre hivatott.
Még annyi, hogy vigyázni kell, az AFD jelet a DVB-T vevők jelentős része nem kezeli, még a MindigTV matrica sem elegendő feltétel erre.
-
nfsu17
veterán
"Merevlemez már kényelmetlenebb, forog a motor, esetleg soha nem áll le, akkor kapcsold ki, de akkor nem fog készenlétben figyelni, nekem legalábbis hamar elegem lett belőle."
Természetesen, ha már 128GB-os pen-eket adnának fillérekért, akkor ez így valóban kényelmesebb lenne. Aki nem akar 2 óránál több HD adást rögzíteni, annak is jó megoldás ez. De azért 1 óra HD adás az ölég kevéske és ha megnéztem, törölhetem is, mert több nem is fér rá.
Én 320GB-os 2,5"-os, táp nélküli hdd-t használok.
Hangja nincs, ha bekapcsolom a boxot, ez is bekapcsol, ha lekapcsolom, ez is lekapcsol. Ha időzítve vesz fel valamit, akkor is bemountolja a hdd-t, hozzá sem kell nyúlni. Be lehet állítani, hogy X idő után lekapcsoljon. Na ezt még nem próbáltam, de ez után valószínű már nem is vesz fel semmit, ha nyomom a REC-et, hisz már lekapcsolta. Nekem mindig megy a hdd, ha tévézek.
Tök úgy működik, mint a pendrive, nem is értem miért lett belőle eleged.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen videókártyát?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Linux kezdőknek
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest