Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz gulyasa #8436 üzenetére

    A gyakorlatban ez egyszerűen működik, például az én készülékemnél csak megnyomom az Info gombot a távszabályzón felvétel közben, erre feldob egy kis táblázatot, ahol szerepel minden szükséges információ, aktuális fájlméret, szabad hely, bitsebesség stb.

    Bár a táblázatról nincs fotó, de így néz ki a menü:

    http://www.digiportal.hu/page.php?89

    Sok PVR-es típusban használják ugyanezt a menürendszert és processzort, Alcor stb.

    Az aktuális bitsebességgel kalkulálva kijelzi, hogy mennyi idő van hátra, ami elfér az adathordozón. Mondjuk az enyémnél annyi szépséghibája van, hogy menet közben az időérték már nem változik, tehát legjobb a felvétel elején ránézni, ha kevés a hely.

    Mert ha például kiírja, hogy 1 órányi szabad hely van, akkor legalább tudok mire számítani. De amikor fél óra múlva is 1 órát közöl, az nyilván megtévesztő.

    Így különböző adóknál egy-egy próbafelvételt indítva le tudom tesztelni, hogy például egy 4 GB méretű pendrive-ra HD adóból kb. 1 óra fér el, SD-adóból talán 8 óra, nem emlékszem pontosan. Amúgy is adónként eltérő a bitsebesség.

    Felvétel céljára egyébként legpraktikusabb a pendrive, szerintem. Nekem ott figyel mindig benne, gombnyomásra indul a felvétel, például jön egy telefonhívás, megzavarnak valaminek a nézése közben, csak rányomok, később vissza tudom nézni.

    Merevlemez már kényelmetlenebb, forog a motor, esetleg soha nem áll le, akkor kapcsold ki, de akkor nem fog készenlétben figyelni, nekem legalábbis hamar elegem lett belőle.

    [ Szerkesztve ]

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák