Hirdetés
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Bronzos ATX 3.1 tápok a be quiet! névjegyével
- OLED monitor topic
- Mini PC
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
Sziasztok!
Hátha tudjátok, hol keressem, koaxkábelt dugnék egy usb-s tunerbe, a kettő közé kellene egy koax- mcx átalakító kábel. Holnap tudok ilyet Pesten venni bárhol? Köszi!
-
Rick4
félisten
válasz
Watt25 #15403 üzenetére
Semmi, mindössze én próbálok következetes lenni. Úgy látszik, másoknál ez még kérdéseket vet fel, és kioktatólag kívánnak fellépni minden olyan mások számára nem egyértelmű helyzetben, ahol lehetett volna inkább a segítségnyújtásra is koncentrálni.
De nem vagyunk egyformák, van aki először magával szemben támaszt elvárásokat, mások meg egyből a többiekkel kezdik. -
Rick4
félisten
válasz
soultrapp #15315 üzenetére
A 10 ezres tuner az egy 220-ba dugható dobozka, mint egy digis vagy upc-s műholdvevő beltéri. Ekkor ez végzi a dekódolást, a videokimenetre egy usb-s digitalizálót dugsz, a gépnek annyi a feladata, hogy megjeleníti a képet, ez nem terheli le különösképp. Próbáld ki a tunert, max nem fog tetszeni.
-
Rick4
félisten
válasz
soultrapp #15313 üzenetére
Rendesen lefogja, ugyanis szoftveresen dekódolódik az mpeg4-es muxból a csati. Én asztali gépen G2020-as proci, + 8GB ram-mal találtam elfogadhatónak, de ott is 30% körül terhelte a procit. Ha 6K-ért veszel egy dvb-t set top box-ot, meg 3K-ért egy usb-s digitalizálót, akkor nem a géped terhelődik, persze 2K-ért van ilyen usb-s tuner, döntsd el, mi számít.
-
Rick4
félisten
válasz
#65675776 #15217 üzenetére
Érdekes, hogy ilyen lopható- másolható dolgokra költenek, ehelyett ott vannak a rendes belépős jelszavak, amik ugye fejben vannak, komolyabb helyeken meg hardverkulcs, extra komoly helyeken meg token eszköz.
Nem volt infóm ilyenről, pedig nem tegnap születtem, de majd utánaolvasok. -
Rick4
félisten
Azt hiszem félreértettük egymást, nem néztem, hogy smartcard olvasó is van a gépben. Bár ilyet még nem is láttam, biztosan az?
-
Rick4
félisten
válasz
Kernel #15148 üzenetére
Nem tudom, olvastad-e kijavítottam magam, hogy nem a wayteq-ra gondoltam, hanem az általam beírz dologra. Ha az időkontinuumban lépkedünk előre, abban a pillanatban, ahogy megírom a javítást, és az itt látható, a logika azt diktálja, hogy az értelmesebb emberek nem akarván hülyét csinálni magukból, a másodikkal együtt értelmezik az elsőt, tehát felfogják, mi történik itt.
Nos, Te ennek ellenére hajtogatod a hülyeségedet, hogy én a wayteq-ra írtam, és hogy meghazudtokkal.
Nem, nem arra írtam, csak közben mást is csináltam, és későn vettem észre, hogy amire bálaszolok, az nem az, viszont amint észrevettem, javítottam a hibát, rajtad kívül mindenki számára nyilvánvaló, hogy mit és mire írtam. Ebből neked még mindig az jön le, hogy meghazudtollak. Gratulálok, biztos boldog ember lehetsz ezzel a jellemmel.
Ha olvasnál kicsit, láthatnád, bennem megvolt a képesség, hogy javítsak, lássuk, benned ennyi rosszindulat, csökönyösség mellett van-e egy szemernyi beismerési képesség?
Á, hagyd, nem érdekes, a legjobb az ilyenek ellen, ha szimplán semmibe veszlek, úgyse vagy képes arra amire kértelek. Köszi, hogy nem is reagálsz, lapozz tovább nyugodtan.
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
A félreértések elkerülés végett pontosítok:
Mármint amit én írtam be, az a blu-ray felvevő, az tudja a T és C tuner funkciót, (minden Samsung eszközöm ismeri csatikeresés előtt a légi/ kábel kiválasztás lehetőségét, és gondolom megvan a képessége ahhoz, hogy ugyanolyan képminőséget biztosítson, mint a saját márkás TV. -
Rick4
félisten
válasz
Armagedown #15088 üzenetére
Mivel este lesznek a meccsek, annyira nem lesz belőle gond.
-
Rick4
félisten
válasz
Baaraanz #15004 üzenetére
Nem kell aggódni, mi itt egymásért vagyunk.
Tehnap amúgy éjjel kettőig olvasgattam ezt a témát, mert feszeget a dolog, hogy dvb-t tunerem is van, tp-link wdr3600-as routerem is van, ráadásul openwrt-vel, másoknak már megy is vele a dolog, lehet megcsinálom, de nem is nekem lenne érdekes, hanem a szülőknél, ahol TV nincs, de hármójuknak 3 gépe van, szintén ugyanilyen routerrel, na oda jó lenne....
Amúgy viccen kívül jó megoldás ez a műholdvevős dolog, előfizetve van 60-70 magyar csatorna, én úgy csinálom, hogy a dvb-t tunerem kiiktattam, egy Vu+ duo kéttuneres műholdvevőm van a másik szobában, ott azt néznek amit akarnak, én meg itt a műholdvevő webes felületéből arra a csatira kattintok, amelyikre akarok, vlc ablak nyílik, és nézem a jobb alsó sarokban.
wassermann: ne aggódj, tudom, hogy mellénézted.
Amúgy azért is írtam, hogy manapság már lehet Cloud Iboxot venni, mert ez a dreames dolog sokéves ár már, jó a készülék, nekem is volt, de ma már kevesebbért vannak ugyanennyit tudók.
-
Rick4
félisten
válasz
wassermann #14999 üzenetére
cloud ibox konkrétan 25 ezres, 5 nap alatt itthon van. Kérlek ha belebonyolódsz ilyen ordas baromságokba, akkor folytasd is, részlezezd, az általad említett raspberry-t hol veszed meg kompletten 6K-ért? Konkrét linkeket, tényeket sorolj, ne kibúvót keress, ugyanis ennyiért engem is érdekel. Köszi.
-
Rick4
félisten
Szerintem fleasheld újra, ill külső tápos HDD-vel is megpróbálhatod, szerintem azzal menni fog, szimplán csak nem tud 500mA-nyi áramot kiadni. ez utóbbi lehet kiszáradó kondik miatt, ami anyagárban 2-300Ft lenet, hozzáértőnek 10-15 perces meló. Ezt előbb nézetném meg, mint ahogy flashelek, nehogy a rossz kondi miatt a flashelés is megálljon.
-
Rick4
félisten
válasz
Kernel #14811 üzenetére
Nézd, olvasni Te is tudsz, az egyik fontos dolgot másnak már leírtam, de ugye ha magadtól, csak úgy szűkíted a kört, hogy az "adott célra" és társai, akkor sok beszélgetni valónk nincsen a továbbiakban, hiszen nem neked, és nem erről a szűkített dologról írtam.... Én nem mondtam, hogy az adott célra ne lenne alkalmas, azt írtam, van jobb a linkelt 10$-os cuccoknál. A van jobb nekem nem azt jellenti, hogy olcsóbb. Neked azt jelenti? Akkor ismételten nincs több kérdésem.
A parttalan vitát részemről lezárom, ha minden második kérdésnél inkorrekt módon belevesztek új paramétereket a beszélgetésbe (először noname helyett omnikey, aztán meg a feladatkört leszűkítve az adott célra) akkor felesleges itt és most erről beszélgetnünk.
-
Rick4
félisten
A választ annak, akinek szántam, megírtam. Ha kérdezni szeretnél, akkor megteheted ennél kultúráltabban is, és akkor veled is beszélgetek.
Nem haragszom, félre ne érts, de a közötködésre nem vagyok vevő, az infókat meg magad is megtalálod a neten. Pl egy: [link], de amíg az ember nem szembesül egy "MÁSIK" márkájú termék korlátaival, nincs ilyenre szüksége, mint ahogy sokan busszal járnak Mercedes helyett. Nekik is hiába magyarázod, hogy viccelsz? 10M egy ilyenért ajándék. És mint írtam, mindenki azt használ, amit akar.
-
Rick4
félisten
válasz
kk831228 #14783 üzenetére
Felejtse el. Fizessen elő a upc-nél egy direktkártyára: [link], párezerért vesz kis antennát, akár tapadókorongosat is: [link] beltéri elfér hátul, ebből is lehet sajátja: [link] ami 2-3 ezertől felfelé van, míg vezet, este meg elő a notit, usb-s digitalizáló kártya, bele a beltériból az RCA kábelen a kép és a hang, tévézik. És akkor nem kell albán, spanyol, francia adásokkal vacakolni, hanem nézi az itthoni műsort.
-
Rick4
félisten
válasz
Zirowe #14747 üzenetére
Hotbirdre elég a 60-as tányér simán, ha csak nem nagyon akciós a nagyobb, és tényleg nincs különbség árban, viszont amit linkeltem, az 90-es hálós 6500-ért, azért a 2500Ft pluszért elgondolkodnék rajta, cserébe az lnb tényleg lényegtelen, mert nem lesz jobb a jelszint, nem lesz szebb a kép egyiktől sem, koaxból meg a rézre szavazok inkább.
-
Rick4
félisten
válasz
Zirowe #14745 üzenetére
Szerintem oda elég a 60 centis antenna is. [link], hálósból is elég lesz, persze ha minimális a különbség, pont úgy, mint az LNB esetén, magadat nyugtathatod, hogy jobbat vettél.
Amúgy tényleg nincs olyan, hogy prémium, vannak műszaki pataméterek, egyiket összehasonlítva a másikkal, kijön valamennyi különbség és kész. Akkor tényleg csak az árazás lehet prémium.
-
Rick4
félisten
válasz
Zirowe #14743 üzenetére
Antennának is, üzletnek is ez a tuti: [link], lnb-ből meg ez: [link]. Nekem is egy opticum red fej van fent, 1.5 év alatt eléggé kifakult ( a fekete meg a vörös műanyag már csak ilyen), a tetején a garimatrica szerintem fél év után olvashatatlan volt, ráadásul itt az azonos paraméterű darabokból pont ugyanolyan jó a legolcsóbb, mint a legdrágább, szóval fölösleges a drágább... Tehát twin fejből 0.1-es vagy 0.2-es gyakorlatilag ugyanolyan jó, nem lesz éremi különbség, és a drágább is pénzkidobás. Horbird-en mit nézel?
-
Rick4
félisten
A dvbdream jó, viszont nekem nem igazán csípte a keresést, a progdvb meg vacakolt, holott a driver, kodek ugyanaz volt. A vlc is jó, a dvbdream viszont 3 perc alatt működésre bírható. Érdemes ránézni az xbmc-re, az se rossz. Igaz, én meguntam ezekkel a vacakolást, most kiszedtem minden ilyet a gépből, ( van skystar hd2-m, usb-s dvb-s tunerem, és AF9015-ös dvb-t tunerem is) és a másik szobában lévő kéttuneres műholdvevőm streameli a gépre a műsort. Mondanom se kell, hogy webes felületről, epg-ből választva sokkal egyszerűbb, hd adásnál is 30% alatt van a terhelés, nincs kábelezés, plusz fogyasztás, ráadásul mini itx-re tértem át, küzdöttem a dologgal, hogy itx lap pci slottal, itx ház még egy kártyányi hellyel... Ajánlom mindenkinek inkább a jobb megoldást, lehet itt is taglaltátok, tp link 1043-as router meg usb-s tuner szintén streamelve, és értelemszerűen az már mehet tabletre, telóra, neg kívülre is...
-
Rick4
félisten
válasz
LógaGéza #14422 üzenetére
Ez nem lesz jó, mellesleg szinte ilyenem van nem S2-es kivitelben, az a 5-6 ezresért jó, ez nem ér ennyit. Egyik ismerős úgy csinálja, hogy viszi a beltérit, meg van egy pcimcia csatolós videobemenete, arra dugja a beltéri videokimenetét, és már megy is. Ami neked kell abban van kártyaolvasó, mint pl ez: [link] , ehhez meg kell egy ilyen: [link]
-
Rick4
félisten
Helló srácok!
Szegeden lakom, bedugtam a gépbe egy dvb-t sticket, progdvb lekereste a csatikat, de nincs AAC hang, akármit csinálok. Van elecard, ac3, coreavc filter, de egyikkel se megy. Érdekesség, hogy dvbdream, dvbviewer nem is indítja az eszközt. Régi motoros vagyok már, sok éve skystar-ozom, tehát sok újdonság nincs, de ez most megfogott. W7 x64 van fent, friss telepítés, ja, erősítő bekapcsolva.Az itt írt mmace kodek regelése se megy...
-
Rick4
félisten
válasz
maross #12197 üzenetére
Legyen mérvadó az én helyzetem, hátha ebből látod majd.
A szegedi adóállomástól kb 6km-re lakom, családi házban, 2m magasságnál kint jön már adás, az usb-s tévévevő és a pici antennája kint a klíma konzoljára rakva épp talál jelet, idebent, ablak mellett, ablakoz rakva semmi, pedig a klímakonzol az ablakba rakott helytől kb 70 centre van. A tévéimnek a padláson van egy 10cm-es darabon lecsupaszított végű koax, ezzel 30% körüli jelszinttel, irányba forgatva, próbálgatva bejönnek a csatornák, de ennyi.
Korántsem történik az, hogy a tévé hátuljába dugva egy drótot fullon jön minden. -
Rick4
félisten
Srácok, erről (vagy ilyenekről) van valakinek infója? a pci-os skystar2 hd2-met készülök ilyenre cserélni. Brazos-os gépre dugnám, HD nem lényeges.
-
Rick4
félisten
válasz
zsigus #11307 üzenetére
Hát, szerintem rossz helyre kezdted el ezt írkálni, még bilibe pisiltél, mikor én már a plazma topic aktív résztvevője voltam, ha meg utánajársz ki milyen alkatrészt vesz a készülékeibe, nem beszélnél itt hülyeséget. Érveid az előbb se voltak, még mindig nincsenek. De hagyjuk is, ne is válaszolj.
-
Rick4
félisten
válasz
zsigus #11302 üzenetére
Sok sok éve volt egy Thomson LCD-m, eladtam, lett egy 37"-os LG tévém, beépített vinyóra felvevős, szerintem a mai napig hibátlanul megy, de gondoltam lecserélem. Ebből lett egy 50"-os samsung plazma, egy fos volt, beégett, a felirat helyén a folt ott maradt, a képe vibrált, eladtam vettem egy 55"-os LG tévét, tökéletesen megy lassan egy éve. Nekem nem a ráírt márkajelzés számít, hanem a tudás az ár függvényében. Ennek meg semmi köze ahhoz, hogy Samsung vagy LG van ráírva. 1M Ft alatt meg kb ugyanazokból az alkatrészekből van összerakva minden tévé.
-
Rick4
félisten
válasz
szabogabor10 #9118 üzenetére
Na, megnéztem, tv2 és pl viasat 3 kötött kapcsolgattam, nem láttam se ugrálást, se problémát. Szerintem kezeli rendesen, de a 16:9-nél a tv2-t illetően csak sejtésem volt, a logo jó volt, a fejek nem voltak nyomottak, de az info ablakban semmiféle eligazítás, plusz infó.
-
Rick4
félisten
válasz
szabogabor10 #9118 üzenetére
Ilyenem van, de 3 hete be se kapcsoltam. Szolíd technika...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Call of Duty: Warzone
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Laptop csatorna inditasa 2023 vegen YouTube-on?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Óvodások homokozója
- 3D nyomtatás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- További aktív témák...
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest