Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- E-book olvasók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen monitort vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Zirowe #19115 üzenetére
Egy átlagos 51m hosszú RG6 kábel csillapítása 2GHz-en 26dB.
Az RG6 elég jól körülírja mit kell tudnia a kábelnek függetlenül attól, hogy miből és hogyan készítették. Persze a kínaiak bármire rányomtatnak bármit, szóval lyukra is futhatsz, de ha megbízható helyről vásárolsz kicsi a veszély.[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
válasz Zirowe #19113 üzenetére
Egy kicsit túl gondolod ezt a kábel kérdést, mint az audiofülek a hangzást. Pl. hiába van rézből, kb soha nem fogod megtudni milyen tisztaságú, milyen és mennyi szennyező anyagot tartalmaz. Nem beszélve arról, hogy az acélnak nagyságrenddel jobb a szakítószilárdsága, plusz a magasabb frekvenciák a skin hatás miatt nem a drót teljes keresztmetszetén, hanem annak felszínén közlekednek. Vagyis nem az ördögtől való a réz bevonatos acél.
Ja, és mielőtt bevezetnéd a levezető csőbe, előtte csinálj egy kis hurkot. Ez a kis hurok arra jó, hogy amikor esik az eső, az alján lecsepeg a víz, így az eső(hó/jég olvadás) nem fog befolyni a csőbe. Plusz a cső végén is legyen egy ilyen kis kunkor, ha mégis beázna valamiért, azt ne egyenesen a lakásba vezesse. Vagy legalább a bevezetés előtt 20-30 cm-re tegyél a kábelre valami bumszlit(pl. a szilikonból egy gátat), amin megakad a víz, és ott cseppen le, a nagyja nem jut el a csőig.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Zirowe #19106 üzenetére
"A kérdésem az, hogy ezt a távot milyen koax és twin lnb bírja ki úgy, hogy a végeredmény még nézhető legyen?"
Pontosítsd, mit szeretnél.
A Twin LNB, kettő kábelt feltételez a kettő beltérihez.
Ha a szolgáltatás csak V vagy H poláron van, akkor a lejövő koaxot elegendő megosztani. De ez esetben az egyik beltéri LNB tápellátását le kell kapcsolni.
Önhordó koax kábel RG6 fekete, az a kábel, amit keresel.
De a koax kábel nem egyszerű úgy átjuttatni a szellőzőrácson, hogy megmaradjon a kábel minimális hajlítási íve. Ha túl kis íven hajlítod a kábelt, akkor legyilkolod az ívnél.
Ha biztosra akarsz menni, vagy problémás néhány frekvencia vétele, felrakhatsz jelerősítőt. Például Triax 2600S vonali erősítő. Az antennánál van a helye és nem a beltérinél.
A vásárlásnál figyelni kell hasonló termék esetében, hogy 5 és 12V tápfeszültséggel is üzemeljen. (V/H polaritás)Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz Zirowe #19110 üzenetére
Megoldás lehet, de ismerni kellene a terepet. Pl. amikor elér a szellőzőbe, nem fogja kidörzsölni? Én a szellőzőbe fúrnék egy kampót, ami pár centire elemeli tőle, és egy kötélszívvel rögzíteném, vagy ahogy adja magát.
A kábelen, kivitelezésen ne spórolj, nem 1-2 évet kell kibírnia hanem legalább 8-10évet. Megkockáztatom egy profi szerelővel csináltasd meg, akinek vannak szerszámai, tapasztalata.
Plusz még ott van a villámvédelem kérdése is. Pl. az árbócot hozzá tudod csatlakoztatni a villámvédelmi rendszerhez?
-
válasz Zirowe #19108 üzenetére
A kábel fogja megtartani a lógást? Az nem lesz vidám. Tegyél mellé egy pár mm-es horganyzott huzalt. Arra ~30cmenként hozzá bandázsolod a coax-ot, így a megfelelően rögzített, felfüggesztett huzal leveszi róla a terhet. Sőt, léteznek önhordó kivitelek is.
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
válasz Zirowe #15690 üzenetére
Targytalan, kiderult, hogy csak elirtak, 29900 helyett 30000, ott pedig hibatlanul bejon minden.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Rick4
félisten
válasz Zirowe #14904 üzenetére
Azt előre sose tudni, a fej kitolva vagy benyomva lesz jó helyen, mivel minden tükör és minden fej más. Persze ezen max. Annyi múlik, hogy 95% vagy 92% lesz a jelszint.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Mike88
senior tag
válasz Zirowe #14901 üzenetére
A fejet mindenképp forgasd el, nagyon sok múlik rajta. Amikor elérted a 60/100-at, akkor lett volna érdemes ilyesmit próbálni, hogy fejet elforgatni, majd nézni hogy mi erre a "reakció". A dőlésszögön egy hangyányit állítani stb, ha egyik sem segít akkor egy picit bemozdítani valamelyik irányba. Érdemes néha váltani a frekvenciák között, visszaválthatsz utána arra a frekvenciára, amivel próbáltad beállítani. Előfordul, hogy "megfagy", persze beltéritől függ, többek között T-s Intek beltérinél gyakori jelenség.
-
Zirowe
nagyúr
válasz Zirowe #14907 üzenetére
Az ablakban tartva egy bizonyos ponton 100/72es ertekkel van kep.
Azon a ponton tok egyenesen es normalisan van.
Ugyanigy kijebb rakom a fix helye fele, es ugrik minden.Az lnb 5.5 fokos elforgatasat hogy tudnam lemerni?
A kozepet egy nyil jelzi, gondolom az az origo, azta onnan 3 csik.
Az 3 fok lenne?We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Mike88
senior tag
válasz Zirowe #14896 üzenetére
Ki mondott 10-et?
Melyik holddal próbálkozol? A 30 közelít a jóhoz amúgy, de függ nyilván attól, hogy melyik holddal, s attól is egy egészen kicsit, hogy az ország melyik szegletében próbálkozol. Továbbá amennyiben (mert hogy bármi lehet...) nem függőleges a pózna, falitartó stb. amire teszed, akkor az is torzít a dőlésszögön. -
-
azbest
félisten
válasz Zirowe #14760 üzenetére
A magas frekvenciás jel az ér felszínén halad. Tehát valószínűbbnek tartom a rézbevonatot, mint az ötvözetet. (eléggé google fordítósnak tűnnek az ott írt szókapcsolatok).
Számítógépes utp kábelnél ott szokott ez a rezezett kábel kibukni, ha power-over-ehernet -et használnának de nem megy jól a rákötött eszköz, mert a táp a teljes keresztmetszeten át halad és a magasabb ellenállású alumíniumon leesik a tápfeszültség. Normál adatátvitelnél nem jelent gondot.
[ Szerkesztve ]
-
Caldera
aktív tag
válasz Zirowe #14760 üzenetére
A mértékbeli különbségre lehet más fog tudni érteket mondani. Azért ájánlják mert a nemesfémek után (arany, ezüt, platina) a legjobb elektomos vezető, elérhető áron.
Egy aranyozott tutira jobb lenne, csak ki venné meg??[ Szerkesztve ]
''Úgy élj, hogyha leperg előtted az életed filmje érdemes legyen végignézned.''
-
Caldera
aktív tag
válasz Zirowe #14758 üzenetére
Egyerűen fogalmazva az ötvözetnél olvadt állapotban "összeöntik" az összetevőket (alapanyag+ötvözők). A bevonatnál pedig a kész termékre (hordozó) kerül egy vagy több réteg bevonat.
Pl. a krómozás bevonat, de a króm-nikkel (szerszám alapanyag) ötvözet.A kábel belső erét bárhogy vágom, a vágás helye mindig réz, nyoma sincs acélnak, ergo nem bevonatos.
A laírás szerint az acél 20%, így a maradék 80%-nak réznek kell lennie[ Szerkesztve ]
''Úgy élj, hogyha leperg előtted az életed filmje érdemes legyen végignézned.''
-
Rick4
félisten
válasz Zirowe #14747 üzenetére
Hotbirdre elég a 60-as tányér simán, ha csak nem nagyon akciós a nagyobb, és tényleg nincs különbség árban, viszont amit linkeltem, az 90-es hálós 6500-ért, azért a 2500Ft pluszért elgondolkodnék rajta, cserébe az lnb tényleg lényegtelen, mert nem lesz jobb a jelszint, nem lesz szebb a kép egyiktől sem, koaxból meg a rézre szavazok inkább.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz Zirowe #14745 üzenetére
Szerintem oda elég a 60 centis antenna is. [link], hálósból is elég lesz, persze ha minimális a különbség, pont úgy, mint az LNB esetén, magadat nyugtathatod, hogy jobbat vettél. Amúgy tényleg nincs olyan, hogy prémium, vannak műszaki pataméterek, egyiket összehasonlítva a másikkal, kijön valamennyi különbség és kész. Akkor tényleg csak az árazás lehet prémium.
-
Rick4
félisten
válasz Zirowe #14743 üzenetére
Antennának is, üzletnek is ez a tuti: [link], lnb-ből meg ez: [link]. Nekem is egy opticum red fej van fent, 1.5 év alatt eléggé kifakult ( a fekete meg a vörös műanyag már csak ilyen), a tetején a garimatrica szerintem fél év után olvashatatlan volt, ráadásul itt az azonos paraméterű darabokból pont ugyanolyan jó a legolcsóbb, mint a legdrágább, szóval fölösleges a drágább... Tehát twin fejből 0.1-es vagy 0.2-es gyakorlatilag ugyanolyan jó, nem lesz éremi különbség, és a drágább is pénzkidobás. Horbird-en mit nézel?
-
-
hcs57
addikt
válasz Zirowe #14551 üzenetére
Ha lecseréled, akkor kell egy műszer, amivel a tükröt újra beállítod..(néhány mm eltérés esetén már nem jön semmi..) ezt magad nem tudod megcsinálni. A fejet ki tudod cserélni, s le tudod kezelni a rozsdától a tükröt.
Ha levetted a tükröt, akkor műszer nélkül kicsi eséllyel állítod vissza. Sok antennát szereltem, van tapasztalatom (meg műszerem is..).
[ Szerkesztve ]
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
wassermann
Topikgazda
válasz Zirowe #14551 üzenetére
Ha jól van belőve, én nem cserélném le ezt a tányért. Láttam már ennél sokkal rosszabbat is. Talán a rozsdás helyeken óvatosan ledrótkefézném, lefesteném. A három tartócsavart is külön egyenként kiszedve újra cserélném. A tányér el se hagyná a tartót : )
[ Szerkesztve ]
-
hcs57
addikt
-
Zirowe
nagyúr
válasz Zirowe #14547 üzenetére
Csináltam pár képet a paraboláról.
Le is mértem, kb 120cm (vagy picivel nagyobb) az átmérője hátulról (csak így fértem hozzá ).Érdemes cserélni vagy még bőven jó?
Ha csere, akkor mindenképpen ekkora vagy lehet kisebb is?
Csak a hotbird érdekel, más nem.Mi a különbség az opticum red plus és az opticum ltp-06h red között, melyik a jobb?
Vagy esetleg érdemes egy inverto blackbe vagy egy goldba fektetni?Kábelből néztem két fajta drágább rg6-ot (ezt és ezt), illetve ezt az rg11et.
Ahogy nézem a mostani kábel rézbevonatú acél belsejű.Abszolút nem vágom ezt a témát.
[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
azbest
félisten
válasz Zirowe #14545 üzenetére
Ha esetleg régebbi fajta az lnb és gyengék a paraméterei, akkor esetleg érdemes lehet cserélni jobbra... úgy látom manapság olcsón adják ezeket. Meg azt hiszem vannak olyan lnb-k amik erősebb jelet adnak, ki hogy távolabra lehessen vinni a jelet. Persze, ha a tükör a kevés, akkor ez nem segít.
A frekik azért is különbözhetnek, mert a műhold másik nyalábján vannak, így megeshet, hogy vannak olyanok ahol 60cm tükör is elegendő, míg másik csatornához ugyanarról a pozícióról akár 2m is kellhet.
[ Szerkesztve ]
-
zichie
senior tag
válasz Zirowe #14342 üzenetére
"Kérdés, hogy milyen twin lnb fejet érdemes venni?"
Nekem az inverto twin fejekkel van tapasztalatom. Volt egy red twin, de egy éven belül meghibásodott. Már évek óta black twin van és jól szolgál, a gyengébb jelű holdak és a feedek nagy része is jön vele. A hideget viszont nem szereti, mínusz 10-15 fok alatt bizonytalan vagy egyáltalán nincs vétel, de ez lehet kábel probléma is.
-
Ivy.4.Ever
őstag
válasz Zirowe #14186 üzenetére
Ez egy samsung S22A350H és a leírásában sincs ilyen említve. Az átalakítóval meg az a baj, hogy a lényege a részletesség elveszne, pedig a viszonylag kis képátmérőt az élességgel szeretném kompenzálni. A cx95-össel lehet külön a képet hdmiről és az rgb-ről a hangot leszedni egy időben biztos?
-
MMIX
addikt
válasz Zirowe #13998 üzenetére
A hsz lényege pont az, hogy Szentes és Szeged környéke erősödik és egy hangyányit a Kékes környéke. Vagy legalábbis vételi javulást mutat a térkép. Úgy látom a MUX(B)
A PDF-ben meg benne vannak a novemberi Max.ERP (kW)
A környező országokra is tekintettel kell lenni, meg az orosz haditechnikájukra és a szomszéd országok analóg lekapcsolási dátumaira. (gondolom)Engem meg a két még nem használt MUX D és MUX E érdekelne. Mikortól és mi lesz rajta.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Zirowe
nagyúr
válasz Zirowe #13859 üzenetére
Sziasztok, a két splitter közül melyiket érdemesebb használni dvb-t-hez?
-
Zirowe
nagyúr
válasz Zirowe #13874 üzenetére
Vlc-vel készült felvételek ritka ocsmányok.
Mp4-be mentette le az rtl klubbot, ha megnyitom mpc-hc-vel, akkor csak hang van, kép nincs, ha vlc-vel, akkor van hang, van kép is, de az néha teljesen széteszik, néha meg megáll teljesen (közben megy a hang, illetve ha becsukom és újra kinyitom, akkor ugyanoda rakva már megy rendesen).
-
Kernel
nagyúr
válasz Zirowe #13872 üzenetére
Egyébként normális esetben rögtön elindul az első helyre bejegyzett adó, csak nálad panasz volt az A-multiplex jelszintjére.
Ilyenkor valóban azt szokta csinálni, hogy bejön a lejátszólista, mert nem tud működni az első program. De ha beírod előre az RTL Klubot, eszerint menne.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
válasz Zirowe #13868 üzenetére
Nekem is a 2.0.8 van, nincs ilyen gondja. Van egy ilyen variáció is, hogy első sorba beiktatni:
-------------------------------------------------------
#EXTM3U#EXTINF:0,RTL Klub
#EXTVLCOPT:program=20
dvb-t://frequency=770000000#EXTINF:0,m1 HD
#EXTVLCOPT:program=100
dvb-t://frequency=610000000
------------------------------------------------------------REC-gomb: Eszközök --> Felület személyre szabása
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
válasz Zirowe #13865 üzenetére
Először műsor nélkül kell VLC-beállításokat elvégezni, utána bezárni a programot, hogy elmentse magának: [link]
Csatornalista létrehozása: [link] Kiterjesztése bármi lehet (pl. *.vlc), ami a VLC-hez társítható, így egyszerűbb indítani, csak egy kattintás a fájlra.
Programváltás a lejátszó << >> gombjaival is történhet, vagy CTRL+L.
VLC felvétel: [link]
-
Bloksma
aktív tag
válasz Zirowe #13144 üzenetére
Az ékezetes karakterekkel nincs gond, a kb. egy évvel ezelőtti szoftverfrissítés óta az .srt-ket gond nélkül kezeli (mondjuk egy .sub-al egyszer már meggyűlt a baja) A csatornák sorrendje tényleg fix, esetleg egy kedvenc listát lehet létrehozni. Mondjuk aki csak 7 csatornát néz vele, annak szerintem nem gond.
Nálunk otthon szülőknél van, ők csak tévéznek rajta, én néha, ha hazamegyek, pendriveról nézek filmet. Erre a célra tökéletesen megfelel. Akinek viszont teljesen megbízható, minőségi médialejátszóra van szüksége, annak 10k-nál többet kell rááldoznia.
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
válasz Zirowe #13095 üzenetére
sziasztok, tudnátok vmi olcsó stb-t ajánlani max 10k-ig?
mindigtv extra egyáltalán nem kell, viszont kell hdmi, pvr és alap filmlejátszás ( avi, mkv, mp4, 720p, 1080p, ac3, aac, mp3) megfelelő felirat kezeléssel (egyéni méret és helyzet+magyar ékezetek), csatornák egyéni sorrendje.
jelenleg van egy olcsó kínai stb-m, 6k volt, fenti teljes leírásnak megfelel, kivéve a felirat kezelést (egyedül az ékezetek okésak) és a egyéni csatorna sorrendet + elég ramaty a kinézete (scartba helyezhető, külső infra érzékelő és otg kábel), ezt szeretném most lecserélni.
most nyáron két hónapot elég sokat használnám.
-
wassermann
Topikgazda
-
wassermann
Topikgazda
válasz Zirowe #11552 üzenetére
Ha beltéren van, ennél talán jobb egy finom kis forrasztás:
1. belső erek átlapolással összeforr
2. a koax belső szigeteléséből egy megfelelő méretű darab egyik oldalon bemetszve visszapattintva majd cellux vagy pillanatragasztóval összerag. ne nyíljon ki
3. külső harisnyát forrasztani + alufólia ,
4. az egészre kívülről szigszalag bandázs. -
azbest
félisten
válasz Zirowe #11550 üzenetére
közösítőt? Nem az a baj, hogy két helyről használod egyszerre? A parabola feje többféle üzemmódban megy:
- polaritás horizontális vagy vertikális - 14 vagy 18V tápfeszültség határozza meg
- mennyire keverje le a frekvenciát - 22kHz-es kapcsolójel alapjánSzóval a kapcsolójel és tápfesz alapján négy állapotban lehet a fej, amit megzavar ha két helyről kétféle tápot és kapcsolójelet kap Vagy félreértem a helyzetet?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Zirowe
nagyúr
válasz Zirowe #11168 üzenetére
Kozben visszatert minden.
Ja, es nem volt vihar, se mas.
-
Murphistic
aktív tag
válasz Zirowe #10702 üzenetére
A családi házon, ahol most a lepkeantennák a padláson libegnek korábban három antenna volt. Kettő viszonylag könnyen megadta magát, mert a legkisebb ütésre is szétporladtak ( korábban az egyik egy darabja a virágoskertben landolt egy vihar után ), így darabokban lejöttek.
A harmadik elég jó állapotban volt így szépen le lett szerelve, ami úgy történt, hogy az árbócával be lett húzva, ameddig lehetett és utána létráról le lett szerelve ( az antenna még kívül volt ), majd át lett buktatva a cseréptartó lécek közt. Az is egy mutatvány volt,de csak egy létra kellett hozzá, meg egy bizonyos szakaszon leszedni a cserepeket. Ha nem cseréptetőről van szó, akkor tényleg szívás .A lepkeantennák pedig egy közös rúdra lettek felszerelve, ami két gerendához van rögzítve és nem lóg ki a tetőn kívülre.
Remélem Nektek is sikerül megoldani valahogy.Bár minden problémát megold egy emelőkosaras autó .
Murphistic
[ Szerkesztve ]
"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
Murphistic
aktív tag
válasz Zirowe #10700 üzenetére
Szerintem próbálkozni kell. Most megnéztem és a Hármashatár-hegyen lévő adó alig tized akkora teljesítménnyel ad mint a Széchenyi-hegyi. Így tippre elég nagy takarásnak kéne lenni, hogy ne tudjátok fogni az onnan jövő jelet. (kb.90 km-re északkeletre szerintem a Széchenyi-hegyi adó jelét tudtam fogni egy erősítős lepkeantennával-igaz csak a közszolgálati muxot).
Őszintén szólva nem nagyon tudom, hogy mennyire kell irányban lennie. Ami biztos, hogy pontosabban mint egy lepkeantennánál és mivel csak egy sorban vannak a vízszintes elemek a függőleges irányra nem annyira kényes. ( A privát próbálkozásaim során néha viszont milliméterek is számítottak, de abban az esetben sokkal gyengébb jellel volt dolgom. )
Az viszont kár, hogy nem fértek hozzá magához az antennához. Ha valami korrózió okozta hiba van, akkor az talán esélyesebb a kinti dobozban mint a padláson lévő elosztóban.
Tudom beteg ötlet, de esetleg próbáld meg leszerelni a saját antennádat és a célhelyen a padláson kipróbálni. A lepkeantennás esetemben is az antenna a padláson van és mégis tűrhető a vétel. Ha pedig működik akkor rákötni a régi kábelezésre és ha így is ok, akkor a régi antennánál lesz a hiba. Ebben az esetben én valahogy leszedném a tetőről és felraknám a padlásra ( persze miután kiderült hol a hiba és kijavítva )
Murphistic
-
Murphistic
aktív tag
válasz Zirowe #10697 üzenetére
Az erősítőt elméletileg az antennához legközelebb kell rakni. Ezért például a kis gyertyaerősítőm én közvetlenül az antenna kimenetére csavaroztam fel, majd onnan koax kábellel húztam tovább a jelet. A Te esetedben szintén az antenna és az elosztó közé kellene szerelni az elosztót, az elosztót pedig esetleg lecserélni olyanra, ami az egyik ágán átengedi a feladott tápot ( bár lehet ez is jó, ilyet még nem kellett alkalmaznom, szóval nem tudom biztosra). Én ilyen erősítőt használok: [link] STB-ből táplálva.
Viszont ha szerinted jobbak a vételi körülmények, akkor lehet a kábelezéssel lesz a gond, amin nem biztos, hogy segítene az erősítő.
Amit én tennék: Vásárolnék koax kábelt, ami elérne az antennától a TV-ig és közvetlenül összekötném vele. Így megnézném, hogy mi a helyzet. Ha minden rendben ( a jelszint is elég erős ahhoz, hogy elosztás után se legyen probléma ), akkor újra kell kábelezni. Ha nem elég ez sem, akkor jönne az erősítős megoldás, amihez már lenne kábeled is, ami kitart az elkövetkező 10-20 évre.
Viszont mielőtt költségbe vernéd magad, illetve a barátodat kérlek vedd figyelembe, hogy nem vagyok szakember a témában, inkább csak hobbiból foglalkozok ezzel a témával.
Egyébként lehet olyan gond is, hogy az antenna doboza beázott, vagy már nincs rendben a levezető kábel, mert írod, hogy már ott sem tökéletes a jelszint. A kábelcserét pedig azért ajánlottam, mert azt talán viszonylag olcsón meg lehet úszni.
Murphistic
-
-
Murphistic
aktív tag
válasz Zirowe #10695 üzenetére
Szerintem a hosszú kábelen elveszik a jel. Azt hiszem ez pont az az eset, amikor jól jön az erősítő, amit a lehető legközelebb kell az antennához felszerelni. Úgy rémlik, hogy a Széchenyi-hegyen lévő adó elég nagy teljesítménnyel ad. Viszont ha már eleve van erősítő, akkor lehet a kábelezést és a csatlakozókat, elosztót kell cserélni.
Murphistic
-
Zirowe
nagyúr
válasz Zirowe #10694 üzenetére
Szerintem az antenna ezzel egyezik meg, aminek viszont durván jól kéne vennie a jelet bmilyen körülmény között, nem?
-
bogyo74
tag
válasz Zirowe #10505 üzenetére
Köszi, az olaszokat nem követtem. Azért "jó" hallani, hogy máshol is vannak problémák, nem csak nálunk. Mekkora fikázás ment folyamatosan, hogy a két nagy kereskedelmi mennyire lassan állt át 16:9-re (egyébként ezzel egyet is értek ;-) ).
Nekem ott borul el az agyam, amikor egy csatorna szinte mindent 16:9 letterbox-ban ad. Az már tényleg álljon át, ne szórakozzon.
Figyelni fogom az olasz adásokat, kíváncsi vagyok a változásra, köszi az infót!
Bogyó
-
bogyo74
tag
válasz Zirowe #10502 üzenetére
Az 1N sokaknak okoz fejfájást, illetve komoly kihívást a fórumokon, sokan nézzük irigykedve a nagyokat, akiknek sikerül fogni.
S/S2 szempontjából mindegy a fej, csak a vevőn múlik minden. Régebbi analóg időszakból használt fejek egy része nem volt jó a mai világban (illetve nem fedte le a teljes frekvenciatartományt), de amúgy ebben az esetben nincs különbség. A HD képes fej csak marketing. :-D
Most itt elvesztem. Arra gondolsz, hogy az olaszoknál lévő földfelszíni analóg lekapcsolás fog változtatni a műholdas adók helyzetén?
Az inverto egész jó minőséget gyárt, hogy ár-érték arányban van-e jobb, nem tudom, de nagyon nem fogsz tudni ezzel mellényúlni.
Bogyó
-
bogyo74
tag
válasz Zirowe #10493 üzenetére
Az Astra 1N-hez önmagában kell neked legalább egy 150-es "lavór". Az ország keleti részein küzdenek 240-esekkel is, és még sikerélményük sincs mindig. Fontos tudni, hogy kb. 1 év múlva leváltja az ideiglenes 1N-t a 2F, ahol még kisebb footprint-et ígérnek.
A monoblock fejjel az a gond, hogy az egy bizonyos antennamérethez van kitalálva (olyan 80 cm körül), és főleg nem 15 fok átfogására. Szerintem nagyon nagy lesz a távolság a két fej között, ami egy nagy tányéron kiemelten jelentkezik. A jó hír viszont, hogy ha az 1N fejét egy nagy tányéron a fókuszba teszed, akkor a másik fejet nagyjából elég lesz beállítani, és jönni fog a HB.
Tehát hozzávalók két személyre:
- min 150-es antenna, lehetőleg jó minőségű (és ez sem garancia),
- multi fejtartó sín, vagy második fejtartó valami állítható mechanikával,
- két twin fej,
- két bármilyen DiSeqC kapcsoló, amit persze mindkét beltéri ismer.
- jó sok türelem az 1N beállításához.Bogyó
-
gyiku
nagyúr
válasz Zirowe #10495 üzenetére
Dupla fejtartó ASTRA-HOTBIRD vételére, ezek szerint megoldhato.
Dupla fejtartó ASTRA-HOTBIRD vételére normál 90-es parabolához.
[ Szerkesztve ]
hüllő
-
looser
addikt
válasz Zirowe #10436 üzenetére
Tényleg nem lenne rossz, tudom, hogy a tetőantenna a legjobb megoldás, de beltéri antenna kellene, mert az egyszerűbb. Ehhez egyébként kell egy lyukat fúrni a falon át a szabadba, amin bejön a kábel? Táplálás nem kell neki? Vagy a kültéri antennák passzívak? Nem értek hozzá...
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz Zirowe #10407 üzenetére
a lényeg még mindig az lenne nekem, h a monitor és a tv egy legyen...
helytakarékosság végett, meg mondjuk energiagazdaságosságból...de ez már az én harcom
lehet megveszem a samu monitor-tvjét, ha meg majd nem jó, eladom, v verem a fejem a falba ja meg hozzá esetleg egy mediabox... a tvben úgyis van azt hiszem gyárilag dvb t c zs
köszönöm a felvilágosítást, sokat okosodtam ma is Uraim!!
-
zsigus
őstag
válasz Zirowe #10407 üzenetére
"Főleg, mivel tv nézésre kell neki elsődlegesen, amire a plazmát nem ajánlják."
Mi? Akkor nem tudom mi van az enyémmel, mert eddig semmi gond nem volt vele Novembertől. Pedig bizony TV nézésre is használom (F1, foci stb.). Nem arról van szó, hogy TV nézésre nem ajánlott - csak ahogy írtam hamarabb is - a nagyiknak nem ajánlott mert ott napi 8-10 órán keresztül egy csatorna mehet. Normál TV-nézési szokásokkal viszont semmi gond nincs vele (én nem szoktam kímélni és beégésnek semmi nyoma kezdettől fogva).
A fogyasztást hagyjuk. Mérések alapján van közöttük 10-20W, képminőségben pedig ég és föld a kettő. Azt pedig nehezen hiszem el, hogy ne lenne csóva egy olcsó LCD-n pl. sporteseményeknél.
Ha akarsz válaszolj, én arra már nem fogok, ahogy mondtam ez nem ide tartozik.
[ Szerkesztve ]
-
zsigus
őstag
válasz Zirowe #10405 üzenetére
"100k-ért butaság hd ready plazmát venni, annyiért már kapsz full hd lcd-t is, ami nem hulladék."
32 colos FHD LCD-t biztos, csak annak nem sok értelme van, mert ennél még egy 42 colos HD Ready plazma is jobb, ha a megfelelő nézési távolságot is figyelembe vesszük (általában 2m vagy több). Abban pedig biztos vagyok, hogy ennyi pénzért normális, hasonló méretű (40-42") LCD-t nem kapsz, max. olyat aminek feleannyi a kontrasztja, nagy a válaszideje és gyenge a feketéje.
De inkább ebbe ne menjünk bele, nem ide tartozik. Menj el a plazma topicba és ott szívesen elmagyarázzák neked ezeket. Ha a PC-re köthetőség is szempont (korlátozások nélkül) még érthető az LCD (esetleg akkor is, ha napi 10 órát az RTL Klub megy, vagy ugyanaz a csatorna), de más esetben nem igazán.
[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
válasz Zirowe #10371 üzenetére
Megtaláltam az ideális megoldást! Pont egy ilyen programra vágytam! Semmi sallang, csak ami kell. MPEG-2 Transport Stream packet analyser.
Először is megnézed TSReader-rel, hogy a választott csatornának mik a PID-jei. Kell a "fő" PID, meg a videó és az audio PID-je. Konkrétan RTL Klub esetén 2000, 2001 és 2002, TV2 esetén 2010, 2011 és 2012. (Logikusan van számozva. Mármint ezek MindigTV-re vonatkoznak.)
Ez után megnyitod ezzel a programmal a file-t, majd File / Trim / Demux stream menüpont. Itt átrakod jobboldalra a 0-s PID-et (ez mindig kell), plusz azt a 3-at, amit kiválasztottál.
Nekem tök jól működik![ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Watt25
veterán
válasz Zirowe #10368 üzenetére
Egy ideje én is küzdök ezzel a problémával. Pedig elvileg egyszerű feladat lenne, de még én sem találtam meg az ideális (vagy legalább valamennyire használható) programot.
Úgyhogy tényleg jó lenne, ha valaki írna konkrét programot, amivel ezt a feladatot kényelmesen és jól (értsd: az elkészült fájl lejátszható, vágóprogrammal szerkeszthető) meg lehet csinálni.Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Latency
senior tag
válasz Zirowe #10098 üzenetére
Én tegnap rendeltem, igaz egy másik eladótól. Az is 8,99$ volt, de csak 1979 Ft-ba került
Ma kivettem egy teljesen felesleges fali aljzatot a jelútból (mint kiderült egy 10dB-s soros kábeltévéhez való volt) így már közel hibátlan a vétel az 57-es analóg csatin Szentesről, remélem nem lesz gond a 60-al sem. A 65 meg majd kiderül, könnyen bejátszhat az antenna és az erősítő gyengesége is.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Zirowe #10063 üzenetére
Meg tudnád nézni, hogy milyen chipsetes? (Eszközkezelőben mit ír, és ott a hardver tulajdonságainál - részletek - hardverazonosítók)
(#10065) Watt25: jól mondod, néhány készülék felvételét azért nem tudja lejátszani a legtöbb számítógépes program mert ezeket a 188-as csomagokat (ptm) nem menti bele. Amelyik mindent lement, ahogy kapja, azok felvételét könnyű kezelni.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
fakóbb?
azt hiszem értem: más programoknál lehet hat a videokártya driverében állítható szaturáció növelős varázslat, a vlc pedig azt mutatja ami a kép, annak elrontása nélkül.
(ingyenes alternatívának a smartdvb-t szoktam még javasolni, hasonló képességei vannak mint a progdvb és dvbviwer progiknak, csak ingyen - persze lehet kicsit kiforratlanabb cserélbe, és ez is támogatja az mdapi-s pluginokat így sima kártyaolvasóval előfizetéses vételre is alkalmassá tehető)(#9996) Degeczi :
nem lehet, hogy egy több éves disztribúciót használsz? Múltkor is volt itt valaki, akkor panaszolta, hogy nem megy a he-aac, pedig csak annyi volt a "baj", hogy két éves LTS ubuntuja volt, amiben értelem szerűen nincsenek benne a programok új verziói.[ Szerkesztve ]
-
GBogyó
tag
A szolgáltatást ismerő emberke kellene neked, de pár általánosság.
Nálunk a Nagra3-as kártyák párosítva vannak az olvasóval, ami gyakorlatilag a beltéri egységet jelenti. Elvileg lehetne a nagra3-as CA modullal is párosítani, de hazánkban ez nem gyakorlat.
A CI+-ra nem lenne elméletben szükség, ha nem találtak volna ki megint valami baromságot a jogvédők. Arra hivatott, hogy a HD-s tartalmakat ne lehessen elmenteni, másolni, a reklámokat áttekerni.
Ha a szolgáltató is adna CI+ modult az előfizetéséhez, akkor lehet rá jó esélyed, bár még a párosítás akkor is lehet probléma.
A szolgáltató oldalán az látszik, hogy lehet modult kapni külön. Ez lenne a biztos megoldás, de se árat, se típust nem találtam.
-
GBogyó
tag
Rákerestem, a TP-t nem módosítottam, az van, ahogy korábban is volt. Elsőre lekereste a tv és rádió programokat, jön a rai 1..3, a 4 talán kódolt, és a news is jó.
Nem tudom, nálad mi lehet, de itt minden rendben.
Nálam sincs tized frekvencia, de mondom nem is kellett átírnom semmit a TP-n. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Politika
- PlayStation 5
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- E-book olvasók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Opel topik