- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Hobby elektronika
- Analóg fényképezés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
SentryGun
aktív tag
A spec. szerint van benne tuner, de mivel végiglőttem vele egy auto keresést (simán rádugva a koax aljzatra a falon próbaképpen, de aztán mondta a gondnok, hogy abban nincs jel - koli), és nem talált semmit, így azt hittem külön vevő kell.
Viszont, ha csak antenna kelle az már nagyobb könnyebbség lenne. Majd kiderül - a hozzáértőbbel mondanak rá valamit.Antennából rengeteg féle van...
Korábban egy USB-s PCTV FlashStick nano-val néztem TV-t, és annak a kis antennája tökéletesen fogta az összes DVB adót. Tehát a lefedettség elvileg nem gond. Ettől függetlenül veszek én szívesen aktív antennát is, ha azt ajánlják, de nem vagyok otthon a témában.
-
-
-
-
Kernel
nagyúr
Végeredményben nem az MTV vált, hanem DVB-T vevő AFD-je.
Az MTV stream például fix 16:9 HD. A 4:3-as műsort ebbe teszik bele úgy, hogy kétoldalt fekete oszlopok lesznek (pillarbox). Csak ezt jól működő AFD esetén nem látni egy 4:3-as TV-n, mert már eleve úgy megy ki az analóg kimenetre, hogy automatikusan levágódik a széle. (Itt most a digitális adásról van szó, de az MTV külön kibocsát még analóg 4:3 formátumot is a hagyományos földi adóknak, ahol a 16:9 alul-felül fekete sávval lesz látható, sőt egy harmadik, anamorf variáció is van, kábeles cégek részére, kapcsolójellel.)
A Duna Autonómia SD felbontásban, anamorf módon sugároz, vagyis a stream alapból mindig 4:3 (720x576i). A 16:9-es műsorokat is ebbe "préselik" bele, emiatt torzított (vagyis magas, sovány alakok) lenne, ha az AFD nem húzná szét 16:9-re, az érzékelt kapcsolójel hatására.
A MinDigTV-nél gondolom így kellene menni a Sportklubnak is, bár én még nem láttam:
http://mindigtv.hu/~/media/DVBmedia/Kodolasi_technikak_2011_01_18.ashx
Tehát nincs ezzel semmi probléma, a szolgáltatón múlik, hogy normálisan továbbítsa a képet az analóg készülékekre is, illetve analóg STB-kimenetekre.
Egyébként, ha a DVB-T vevőn az AFD nem jó, még mindig van lehetőség manuális váltásra. Ilyen volt például a DPS HD 80, de ezt később szoftverfrissítéssel javították, így már teljesen automatán működik ez is.
-
azbest
félisten
most épp 16:9-es adás megy úgy hogy mégis ott van mellette a szürke animáció. Persze ha a tv tuner programjában átállítom a képarányt, akkor levágódik és nem pálcikaemberek szaladgálnak.
Nem lenne semmi baj, ha mindig 16:9 adást adnának ki és a régi 4:3-at ők egészítenék ki, mert úgy jó marad a képarány és kitölti a helyet. Ez csak annak lehet baj, aki széthúzatja a képet és lapos embereket szeret nézni. Ha igazi 16:9 esetén is összenyomják a képet 4:3-ra és mellé teszik a szürkét az a nagy baklövés
(Azért is próbáltam ki, mert a kábelen sok adás 16:9 fekete kerettel kiegészitve 4:3-ra.. ezt nézve zoom nélküli eszközön pedig csak a képernyő közepén van tartalom, minden oldalt meg gyászkeret)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Jelszókezelők
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bestbuy játékok
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Politika
- Kerékpársportok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Diablo IV
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- AM 5 lapok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest