- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- RAM topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
vito555 #11817 üzenetére
Mindenesetre, ahol gond volt, egyúttal ellenőriztem a kábelezést, csatlakozásokat is lakáson belül, persze nem találtam hibát.
De ha több ágra van szétosztva a kábel, érdekes lehet megpróbálni közvetlen bekötéssel, vagyis elosztás nélkül, ami magasabb jelszintet eredményez.
Az alacsonyabb frekvenciák átvitelét leronthatja az is, amikor laikusok rosszul kötik be az F-csatlakozót, illetve koax. dugót. Vagyis a fémharisnyát nemes egyszerűséggel nem kötik sehová, F-csatlakozót rátekeri a szigetelésre. Sőt, van olyan alufóliás kábel, ahol az alufólia egyik oldala műanyaggal bevont, de ez szemre nem látszik, az is egy jó poén. A magasabb frekvenciák ilyenkor átszűrődnek kapacitív úton, de lejjebb már egyre kevésbé.
-
vitemerius
tag
-
Kernel
nagyúr
válasz
vito555 #11811 üzenetére
Van egyébként a lakásban kábeltuneres TV, és azon bejön?
Mert Miskolcon én már nem egy helyen tapasztaltam, hogy a kábelen a DigiTV DVB-műsorainak egyik multiplexe nem jön be, vagy egyszer csak eltűnik. Ez egy alsóbb sávba eső multiplex egyébként, tehát úgy tűnik, mintha a kábelen az alacsonyabb frekvenciák jelszintje túl alacsony lenne, emiatt a TV vagy átugorja keresés közben, vagy ha be is volt már hangolva, később eltűnhet.
Az egyik ügyfelemnek például, akinek a TV-jét javítottam, mondtam, hogy tegyen panaszt a Diginél, mert ez nem TV hiba. Ott már egyszer beállítottam neki, majd egy nap eltűnt.
Vagy nemrég is volt egy másik eset, aki csak azért hívott, hogy üzemeljem be a TV-t (laikus), ott is csak szívtam, mert pont ez a multiplex nem akart bejönni sehogy (automata vagy manuális), plusz még a TV is borzasztó lassan keresett, igen unalmas volt kivárni. Végül kénytelen voltam analógon beállítani a hiányzó műsorokat.
-
vitemerius
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- IPhone 12 Mini 64GB Szép Állapot! Akku:100% 6 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest