- Melyik tápegységet vegyem?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Dell notebook topic
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kompakt vízhűtés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
vito555 #11817 üzenetére
Mindenesetre, ahol gond volt, egyúttal ellenőriztem a kábelezést, csatlakozásokat is lakáson belül, persze nem találtam hibát.
De ha több ágra van szétosztva a kábel, érdekes lehet megpróbálni közvetlen bekötéssel, vagyis elosztás nélkül, ami magasabb jelszintet eredményez.
Az alacsonyabb frekvenciák átvitelét leronthatja az is, amikor laikusok rosszul kötik be az F-csatlakozót, illetve koax. dugót. Vagyis a fémharisnyát nemes egyszerűséggel nem kötik sehová, F-csatlakozót rátekeri a szigetelésre. Sőt, van olyan alufóliás kábel, ahol az alufólia egyik oldala műanyaggal bevont, de ez szemre nem látszik, az is egy jó poén. A magasabb frekvenciák ilyenkor átszűrődnek kapacitív úton, de lejjebb már egyre kevésbé.
-
vitemerius
tag
-
Kernel
nagyúr
válasz
vito555 #11811 üzenetére
Van egyébként a lakásban kábeltuneres TV, és azon bejön?
Mert Miskolcon én már nem egy helyen tapasztaltam, hogy a kábelen a DigiTV DVB-műsorainak egyik multiplexe nem jön be, vagy egyszer csak eltűnik. Ez egy alsóbb sávba eső multiplex egyébként, tehát úgy tűnik, mintha a kábelen az alacsonyabb frekvenciák jelszintje túl alacsony lenne, emiatt a TV vagy átugorja keresés közben, vagy ha be is volt már hangolva, később eltűnhet.
Az egyik ügyfelemnek például, akinek a TV-jét javítottam, mondtam, hogy tegyen panaszt a Diginél, mert ez nem TV hiba. Ott már egyszer beállítottam neki, majd egy nap eltűnt.
Vagy nemrég is volt egy másik eset, aki csak azért hívott, hogy üzemeljem be a TV-t (laikus), ott is csak szívtam, mert pont ez a multiplex nem akart bejönni sehogy (automata vagy manuális), plusz még a TV is borzasztó lassan keresett, igen unalmas volt kivárni. Végül kénytelen voltam analógon beállítani a hiányzó műsorokat.
-
vitemerius
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AliExpress tapasztalatok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- LEGO klub
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Windows 10
- Béta iOS-t használók topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - 2 akkuval
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged