- Októberi bevetésre indul a hardveralakulat
- Továbbfejlesztette az SP szériás, kompakt tápegységeit a Lian Li
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Philips LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
Zidanekrisz #11608 üzenetére
Ilyen lila képet az én DPS 80 vevőm is produkált, mégpedig az RTL Klubról készült felvételt visszanézve, amikor egy 4:3 műsorban jön a 16:9 reklámblokk, akkor volt ilyen. Ezt még a 16:9 átállás után teszteltem azóta nem is próbáltam (miután nem is nézem ezeket a 4:3 szappanoperákat). Akkoriban fórumon mások is panaszkodtak erre, Alcor vevőnél is. Jó esetben egy full screen --> menünézet váltással visszahozható a kép. Az ok a hazai DVB-T adással való inkompatibilitás, konkrétan az SD adásban történő 4:3/16:9 váltáskor, amin egy programfrissítéssel elvileg lehetne segíteni, ha lenne hozzá. Alcorhoz talán van is, DPS-hez nincs.
Tehát mindez az említett típusokra vonatkozik, a tiédről fogalmam sem lehet.
-
Murphistic
aktív tag
válasz
Zidanekrisz #11598 üzenetére
Szia!
A médialejátszást nem nagyon próbáltam. A saját felvételeit szépen lejátszotta. Egy mp4-es fájlt próbáltam 1080i-s anyaggal, amit csak akkor ismert fel, amikor ts-végződést kapott és úgyis akadozva játszotta le. MKV-val nem próbáltam.
Az NTFS fájlrendszert viszont kezeli (annak ellenére, hogy a használati utasítás nem említi). Egy 10GB-os (nem röhögni :-) ) Samsung merevlemez volt rákötve NTFS-re formázva és szépen működött (kb. 3 órás felvételt készítettem vele akkor). Egyetlen hátrány, hogy mintha eléggé tekert volna alatta a lemez, de ez nem volt hatással a készülékekre.
16GB-os FAT32-es USB kulcsokat is probléma nélkül kezelte (Sandisk és Kingston gyártmányúak).
Most jön a fényezés
: TV-zéshez viszont szerintem mindent tud. Az EPG mindig rendben jelenik meg. Az egyes csatornáknál megjegyzi a beállításokat (pl. ha valahol kiválasztottad a Dolby hangot, akkor azt megjegyzi). Két Scart kimenet van rajta, amiből az egyik hangerejét a távirányítóval is tudod változtatni (jó eséllyel a TV távirányítója csak bekapcsoláskor kell) - a hangerőszabályozás emlékeim szerint a HDMI kimenetre is vonatkozik. Magán az STB-n is vannak csatornaváltó gombok, amit én pl. elég sokszor használok és hasonlóan jól jön a kijelző is. Az USB kulcso telőre kell bedugni, ami jól jön ha azon van LED, így tudod ellenőrizni, hogy az USB kulcs is tud-e a felvételről :-).
Hátrányok: A két Scart elég közel van egymáshoz, nem biztos, hogy két bumfordi csatlakozó befér egymás mellé. Felvétel közben mindig fut a kép bal felső részén egy számláló, ami akkor is ott marad ha átkapcsolsz másik csatornára, csak akkor még kiegészül a felvett csatorna számával is. Az időzített felvétel beállításánál kicsit jobban oda kell figyelni, mert az időzített megtekintés beállítása jobban kézre áll ( bár akkor én voltam a béna, amikor elszúrtam
)
Elég régi firmwarerel használjuk, mivel tavaly nyáron lett véve és én nem frissítettem rajta semmit. Működik, így békén hagyom
.
Talán találsz valami hasznosat is karakterrengetegben. Amúgy személy szerint nekem bejön a fém doboza is. Viszont nincs összehasonlítási alapom, mert csak ezt az egy STB-t használtam eddig.
Murphistic
-
GrotESC
aktív tag
válasz
Zidanekrisz #11598 üzenetére
Esetleges alternatívának ajánlom a Wayteq HD-95CX -et. Itt ír Latency róla tapasztalatokat. Én is ilyennel szemezgetek, csak közbejött egy nem várt esemény, így a beszerzése csúszik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Surface Laptop 5 Touch 13.5 Retina i7-1265U 10mag 4.8Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Formula OC RX 6900 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- Samsung Galaxy A32 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest