- Milyen monitort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- VR topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
GBogyó
tag
Kicsit kiegészítenélek, pontosítanálak, ahogy én tudom.
Az AFD jel a HD adásoknál használt kizárólag, megmondja, hogy a fix16:9 adásban csak a 4:3-as részen van-e képtartalom, vagy a teljes 16:9-es képben. Eddig egyezünk.
Az SD adások esetén kétféle kapcsolójel van, ami nem ugyan az, mint az AFD. Én úgy fogalmaznám, hogy alapértelmezetten 4:3 a formátuma, de kapcsolójel jelezheti, hogy éppen anamorf módon, azaz 16:9-es méretaránnyal kell értelmezni ugyan azt a (jellemzően) 720x576-os felbontású adást. Analóg adás esetén van a WSS, amit a régebbi készülékek nem kezelnek, ezért nem szívesen sugároznak így, illetve a digitális adásokban egy másik jel (flag), ami ugyanerre hivatott.
Még annyi, hogy vigyázni kell, az AFD jelet a DVB-T vevők jelentős része nem kezeli, még a MindigTV matrica sem elegendő feltétel erre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kerékpársportok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest