Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Milyen monitort vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Videós, mozgóképes topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
GBogyó
tag
Kicsit kiegészítenélek, pontosítanálak, ahogy én tudom.
Az AFD jel a HD adásoknál használt kizárólag, megmondja, hogy a fix16:9 adásban csak a 4:3-as részen van-e képtartalom, vagy a teljes 16:9-es képben. Eddig egyezünk.
Az SD adások esetén kétféle kapcsolójel van, ami nem ugyan az, mint az AFD. Én úgy fogalmaznám, hogy alapértelmezetten 4:3 a formátuma, de kapcsolójel jelezheti, hogy éppen anamorf módon, azaz 16:9-es méretaránnyal kell értelmezni ugyan azt a (jellemzően) 720x576-os felbontású adást. Analóg adás esetén van a WSS, amit a régebbi készülékek nem kezelnek, ezért nem szívesen sugároznak így, illetve a digitális adásokban egy másik jel (flag), ami ugyanerre hivatott.
Még annyi, hogy vigyázni kell, az AFD jelet a DVB-T vevők jelentős része nem kezeli, még a MindigTV matrica sem elegendő feltétel erre.
Új hozzászólás Aktív témák
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3654, 100% Akksi
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest