Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
Nem ajánlom. 64bit-en még meg is tudja címezni, de egyrészt játékra meg általános otthoni felhasználásra tök felesleges ekkora memória mennyiség. Szerverbe ok de ottoni gépbe:
Meg ennyi ram-nál élből lemondhatsz a tuningról. Pár MHz-et persze lehet pöckölni rajta de az rózsavíz nem tuning.
-
proof88
addikt
Üdv!
Én most kicsit csalódtam, mert eddig 4x1 giga CSX OC moduljaim voltak, de valami über tuningot szeretnék 8 giga rammal, ezért le szeretném cserélni őket. Próbálkoztam Mushkin Ascenttel és OCZ Reaper1150-nel. Ezek 2 gigás modulok, tehát elvileg kevésbé lehet tuningolni őket, mint az 1 gigás CSX-eket. De az is lehet, hogy a CSX-ekből fogtam ki jókat?
Eredményeim a következőek: ASUS P5Q-E,
- 2x2 GB OCZ Reaper 1152 MHz, 5-6-6-18, 2.2V, 51°C max. bordahő.
- 2x2 GB Mushkin Ascent 1066-nál nem sokkal mennek többet 2.2V-tal, csodálkoztam, 5-5-5-18, ráadásul 55.6°C.
- 2x1 GB régebbi CSX kék bordás, 1232 MHz, 5-5-5-15, 2.2V, 52.5°C.
- 2x1 GB újabb CSX kék, magas bordás, csak 1197 MHz, 5-5-5-15, 2.2V, 48.5°C.Tényleg ennyivel nehezebb 2 gigás modulokat húzni, mint 1 gigásokat? Mindig csak 2 modul volt benn a lapban. NB 1.3V, FSB Term. 1.3V, SB 1.2V, proci mindegy, de 1.2V (E8400 E0), meg ezek amúgy is kis fsb-k voltak.
Sajnálom, hogy nem mennek jobban ezek a Mushkin Ascentek, pedig sokat vártam tőlük ...
-
plaszy
őstag
Sziasztok!
Esetleg valaki tudja, hogy a Kingmax KLED48F-A8KI5 1 GB 1066 CL5 ramok milyen chip-ekkel van szerelve?
Köszi.
-
pokol ura
senior tag
-
tomas15
csendes tag
Hali az lenne a kérdésem hogy van egy GIGA GAMA78GM S2H rev 2.0-ás lapom (AMD780G) és hogyan lehetne húzni benne a Kingmax ramokat 1066mhz-ig.
A CPU:AMD ATHLON 64X2 5400+ BE. Illetve amikor felveszem 800-ra a RAM órajelet akkor megy normálisan és másnap induláskor nem megy vele a gép csak akkor ha kiveszem és visszateszem az órajelet 667-re. Feszt is emeltem már de akkor is ezt csinálja. -
Brumi˘
addikt
válasz
viktorov #5285 üzenetére
A 2×2gb kevésbé terheli az északi hidat mint a 4×1, ezáltal a lap kevésbé fog korlátozni tuningba. De saját példa hogy 4×512mb 1066-os ramhoz 1,55V nb feszt kellett pumpálnom már ahhoz is hogy alapon elidnuljon. Szal én a 2×2-t részesítem előnyben. Am a 2×2 ás a 4×1 is ugyanúgy megy dualba.
-
kefizor
tag
Na, ma meg is vettem a ramot. 4096 MB GeIL Ultra Series DDR-2 1066Mhz Dual Kit. Kicsit változtattam a felálláson. 800-hz helyett 1066-os ramot vettem, később egy új lapnál gyorsabb lesz mint egy 800-as. Sokkal gyorsabbak lettek a játékok. Végre nincsenek beszaggatások stb...
Csatoltok néhány képet a kicsikéről
-
viktorov
csendes tag
Sziasztok!
Akkor most a 4x1 g ram vagy a 2x2g a jobb felállás? -
kefizor
tag
Gyorsulást mindenképp jelentene, vagy ha nem is gyorsulást akkor a játékokban lévő megugrásokat. A ramom az szinte mindig 1.89GB kihasználtságon van szóval gondolom az segítene benne. A másik meg hogy cserélem a lapot nem sokára szóval ott is jól jönne majd.
Köszi a linket! -
válasz
kefizor #5279 üzenetére
Passz.
Gondold végig hogy jelent-e neked akkora gyorsulást a jelenlegi rendszerhez képest a +1Gb Mem. Nem tudom mennyit szánsz a műveletre(mire használod a gépet), de lehet máshol nagyobb gyorsulást érnél el a beleforgatott pénzzel.
Ha boltot nézel, előtte érdemes szétnézned ITT. -
kefizor
tag
Sziasztok!
Elvileg holnap veszek új ramokat de nem tudom melyik legyen.
Az egyik
4096 MB DDR2 RAM 800 MHZ GEIL VALUE KIT ( 2X2048MB ) CL6
A másik pedig
Kingston DDR-2 2048Mb /800ValueRAM (2x2048MB ) CL5
A lapom sajna max 667-es ramokat bír és nem tudom hogy ezekkel jobban menne mint a mostani felállásban. Jelenleg így nézki: ( kicsit gagyin)
2x512MB Kingston 667
1x1GB Kingmax 800
A másik kérdésem pedig az lenne hogy melyik időzítés a jobb? CL 5 vagy CL 6 ? -
Picit visszaolvastam, jobb a 4X1 Gb mint a 2X2? Tuning szempontjából. Valahol az ellenkezőjét olvastam...
-
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni!
Szükségem lenne 8Gb ramra ddr2 /jelenleg/
Tuning nem szempont! /4*2Gb kingmaxba gondolkodtam/
De lehet nemsokára szükségem lesz majd még többre...4 slot van lapomon és nem akarok adni venni cserélni majd később 2*4Gb+valami, hanem most szeretnék 2*4Gb ramot venni és majd veszek hozzá valamit.
Problémám, hogy kiteken kívül nem találtam nativ 4Gb ramot!
Ti tudtok ilyet?!
-
chege
aktív tag
válasz
pablotaxi69 #5271 üzenetére
mit mondott rosszul? sztem teljesen helyén van amit írt, vannak íratlan szabályok amit ha betartasz akkor könnyebben tudunk egymásnak segíteni
-
winfier
senior tag
Ami még megfizethető az mondjuk az ocz ami az 1200mhz-et tudja, de csak is 4x1GB-ba gondolkodjál a 2x2GB ramok nem mennek valami fényesen. Vagy, ha igazi tuning ramok kellenek akkor crucial (a régi 16 chipes), mushkin, cellshock (itt az a baj, hogy már bezártak), vagy a ramok királya a Team Xtreem (de ezt itthon nagyon nehéz beszerezni.)
-
Pepe78
őstag
Sziasztok.
2x1gb Kingmax 1066 ramom van.
2,1 volton 5-5-5-15-n megy 1130-ig stabilan.
Milyen ramot vegyek ami tud ilyen időzítés mellett akár 1200-t is?
Szeretnék 4 gb-ra váltani.
4x1 vagy 2x2?Ha van esetleg pontos tipus ami bevált és bizonyított egy linket megköszönnék róla.
nyálcsorgatás céljából.
Üdv
Pepe
-
RI/OS
addikt
hai.
Nem tudja valaki ezek a ramok közül:
KINGSTON HyperX 4096Mb DDR2 1066MHz CL5 HS KIT
OCZ 4096Mb DDR2 1000Mhz ReaperX KIT
GEIL Black Dragon 4096Mb DDR2 1066Mhz KITMelyik menne 1000mhz cl 4-4-4-12őn?
Szinkronban -
tboy34
csendes tag
Hali.
Beraktam a gépembe 2*2 Gb 1066-os memóriát, hogy kellene beállítani, mert csak 800-on mennek?
Kingmax KLEE88F-B8KO6 -
sgergi
veterán
Sokszor attól függ, hogy milyen programot használsz. Pl. általában 800 cl4 az megegyezik 1066 cl5-el, de vannnak programok ahol az egyik előrébb kerül, mint a másik. Ki kell tapasztalni, de cl5 fölé szerintem nem éri meg menni. de pl. az sem mindegy, hogy cl4-ben mennyit bír a ramod.
-
japy
őstag
Mi hoz többet a konyhára a tuning-nál? A magasabb Mhz vagy a kisebb időtítés?
-
dime27
őstag
Ma délutáni első eredmény a kicsikével most ismerkedünk
-
Sárpac
nagyúr
válasz
pablotaxi69 #5244 üzenetére
Jó lenne ha rendesen kitöltenéd a konfigodat az adatlapodon, nem igazán vagyunk gondolatolvasók!
-
Qru
MODERÁTOR
4gb már több kakót kér, eezkben a lepokban meg csak egy fázisú a ram feszszabályozója... és hát ugye minnél nagyobb a ram annál kisebb az esély, hogy minden chip bírja az adott tuningot. Ha egy nem bírja ugye máris borult az egész mert instabil lesz. Nem véletlenül drágák a 2x2GB-os tuningos kit-ek és azok sem hozzák a 2x1GB-osok eredményeit.
-
budo82
tag
válasz
pablotaxi69 #5254 üzenetére
Ezer éve volt utoljára XP-m. Talán a Vezérlőpult/Energiagazdálkodás alatt akkor...
De inkább kérdezd meg itt. Ez már notebookos téma inkább... -
budo82
tag
válasz
pablotaxi69 #5251 üzenetére
Igen, felesleges volt bele a 800-as (bár gondolom nem volt sokkal drágább a 667-nél)
A 800 MHz azért van, mert energiatakarékos állapotba veszi magát a Turion. Úgy látszik Everest mem.tesztje alatt nem kapcsol vissza 2200 MHz-re, ebben az állapotában kb. jó a 2500 Mb/s.
Állítsd át a jobb alsó sarokban lévő kis akkunál energiatakarékosról teljesítménycentrikusra a profilt (Vistánál emlékeim szerint ezek vannak, XP-nél nem emlékszem az elnevezésekre..)
és akkor nézd meg megint a mem.tesztet -
s1ru2
aktív tag
Jah körültekintően nyúlkáltam és ki is teszteltem mindet. Giga lapok tudom h agresszívak-e tekintetben, ezért engedtem rajtuk ahhoz képest amit a lap akarna adni. Ahogy mindenhol. Gyakorlatilag, játékok és munka alatt nem sok különbség van 5-4-3-8 és 5-4-4-10 között tehát még ezeken is lazítottam neki.5-4-4-10el meg 900Mhz sztem azért gyerekjáték egy ilyen kategóriájú kütyünek. Stabilan meg úgyis 500as FSB körül (+ 5-10) van vége az E8200 amnak. A ramok meg akkor még 1000en gyönyörűen mennek. Azért kár, hogy a 4 gigával így viselkedik a lap. Pedig 2x1 gigával bármelyik párossal megvan az 1200 2.2V-on. ( Bár csak bootot néztem és pár % Memtestet, többre nem volt türelmem
) Efölé még nem mentem.
-
pablotaxi69
csendes tag
Megcsináltam amit mondtál,de csak 2454 Mb/mp jött ki eredményként.Szerintem valami nem működik rendesen rajta.Nem vagyok Sir John Neumann&Bill Gates klónja,de azt írta hogy eredetileg a processor 2200 Mhz-en kell dolgozzon,a mért eredmény pedig 803.7 Mhz.Gondolom ez nem jó.
Help!Help!Help! S.O.S.! -
Qru
MODERÁTOR
válasz
pablotaxi69 #5246 üzenetére
Everestet elindítod és ott van baloldalt a sebbeség teszt legalul.
Ott nézel egy memória olvasás sebességet (ha rákattintottál kattints felül a frissítés gombra akkor kezdi a mérést és egyből vagy csak nyomd meg az F5-billt) kiderül az igazság.
Olvasási értékre kb 5500MB/sec körüli értéket kell kapnod.
mod:
s1ru2: Ettől többet nem nagyon tudsz sztem többet kisajtolni a ST T800-ból. Nekem anno 1170-et már nem ment teljesen stabilan, igaz én csak P35-ben néztem...
Viszont a subtimings-okkal óvatosan kavarj, mert ha nagyon elállítod ki is nyírhatod a ramokat. -
budo82
tag
válasz
Ahogy én olvastam a F3TC-ben lévő Nvidia chipset 400/533/667-es DDR2 RAM-okat támogat. Szóval a te 800-asod valószínű csak 667-en megy benne.
-
s1ru2
aktív tag
Hali!
Még annó Kingmaxokkal írtam ide. Most viszont 2-3 hónapja beszereztem 4x1 GB Supertalent T800-at. Remekül mennek a ramok, semmi gondom, illetve mégis 1. Sehogy sem akar összejönni 4x1 Gigával a 4-4-3-8 as időzítés, csak alapórajelen. Ott viszont bőven elég 1,9V is a ramoknak (a gyári ajánlott 2,2V helyett). 900-on és afölött már ki kell tolnom 5-4-3-8-ra. Van esetleg valakinek valami ötlete, hogy P45 DS4-ben hogyan tudnám ezt a gondot áthidalni ? MCH 1,24-et kap a különböző subtimongokat is kitologattam, mert úgy tudom a Giga lapok e tekintetben igen agresszívak.Eddig ez a max amit sikerült elérnem : ST T800, Sajnos itt már a proci nem bizonyul 100% osan stabilnak
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Nézd meg hogy tényleg 800-on megy-e a ram (pl Everest-el). Ha tényleg 800-on megy, akkor az az egy magyarázat marad miszerint nem használsz olyan alkamzásokat amik profitálnának a gyorsabb memóriából.
-
pablotaxi69
csendes tag
Sziasztok!
Azthiszem megtaláltam azt a fórumot ahol tudnak nekem segíteni!
Van egy ASUS F3Tc laptopom,eredetileg 1Gb 667 Mhz ram volt benne,amit lecseréltem 2x1Gb 800 Mhz-es ram-ra.Nem vettem észre semmiféle változást rajta.
Se gyorsabb sem lassabb nem lett.
Valakinek valami ötlete? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
old gray #5239 üzenetére
Nincs véletlenül paranoiád?
Ha fut stabilan a megadott órajelen meg időzítésen, akkor kb mindegy mi van ráírva szvsz. Max eladásnál lehet gondod belőle, mert majd Vérpisitke elkezdi verni magát, hogy nem is annyin megy, mert a cpu-z/everest nem azt írja ki amit látniszeretne.
sőt benchben 100kb/sec-el lassabb is. Amit persze a valós életben soha nem vesz majd észre de akkor is!
-
budo82
tag
válasz
old gray #5236 üzenetére
Parancsolj: MUSHKIN-EUROPE - 996663
Most már elhiszed, hogy eredeti? -
old gray
addikt
Ez a "több webshopban is kapható" szöveg nem tud meggyőzni.
És a Mushkin hibásan írná be az SPD-be az infokat....nehezen hihető. Rákerestem google-el: összesen 15 (!) db weboldal van ahol a 996663 széria szerepel...ez nagyon-nagyon kevés (és ebből rengeteg román / török ill. néhány egyéb webshop). Azért egy ilyen gyártónak az egyik ramjáról sehol máshol nem található info...háááát nem tudom mit gondoljak. Asszem írok egy mailt a supportnak.
-
budo82
tag
válasz
old gray #5233 üzenetére
Nem hamisítvány. Az hogy a honlapjukon nincs, inkább csak azt jelzi, hogy nem egy csúcs széria az ES (Essential Series), nem dicsekednek vele. Nem túl jó minőségű cuccokból van összedobva (amit jelez az 5-6-6-18 időzítés is) és ezzel együtt megfelelően olcsó. Több webshopban (magyar, ill. külföldi) is kapható 996663 cikkszámmal.
Az SPD-be meg sokszor hibás adatokat töltenek fel, ennek köszönhető a hiányzó 'h' a Mushkinból..
-
old gray
addikt
Tudom nem tuning-téma, de a másik "nagy" ramos topicban nem igazán van élet, szóval:
Adott 2x2GB 1066MHz Mushkin ES2 blue ram-kit.
Az SPD-jében ez található: Muskin illetve nem nagyon szerepel ilyen megnevezésű és típusú (996663) ram a gyártó oldalánLehet hamisítvány?
-
dokee78
félisten
Melyikkel van több esély tuningra?Mert most 1000MHz 4-4-4-12 és jó lenne,ha váltásnál is így menne.
4x1GB vagy 2x2GB? -
finest
addikt
Szerintetek mi célravezetőbb 800Mhz-en, 4-4-4-10 CR1-el, vagy 3-3-3-8 CR2-vel?
Egy E8400-at hajtok 3600Mhz-en 1:1-ben 2x1GB SuperTalent memóval. -
McBJani
tag
Sziasztok!
Segítenétek egy kis tuningban?
Eddig ezeket sikerült beállítanom, de biztos van jobb megoldás is...
Pl. a ramoknak szeretném az időzítését kisebbre állítani
A procit most 3GHz-en járatom (12x250) alapfeszen, de lehet felveszem 12,5x250-re és így 3125MHz lenne!
Szerintetek az a + 0.5 fsb még belefér fesz emelés nélkül stabilan és milyen mem időzítést állítsak?
Itt mindent megtalálsz, a szöveget ne olvasd csak a képeket nézd! Katt!
Köszi! -
JaniS
senior tag
Nem szinkronban mennek nálam, mert a lap nem valami FSB tuningbajnok, 426MHz-et még bírta 2.5-tel, gondolom feljebb is, de az 500 vagy felette biztosan kizárható. (Úgy látszik a combo volta miatt nem túl OK.) Tényleg csak nagyon naív szinten kérdeztem, hogy mit érdemes csinálni, úgy látom esetemben ha veszek még plusz 2 db 1GB-s modult, az is elfogadható. Köszönöm a válaszodat.
JaniS
-
Hunter2
addikt
válasz
Sziszifeca #5224 üzenetére
az más, kicsit soknak is tünt aza 2,2V.
Majd írd be ide az eredményeidet. -
Hunter2
addikt
válasz
Sziszifeca #5221 üzenetére
Igen ősembernél néztem, igaz az hogy EPP profilban benne van az 1000Mhz/5-5-5-15-ös beállítás is? Megnéznéd hogy mit megy maximum-ra max 2,2V-al?
-
plaszy
őstag
-
JaniS
senior tag
RAM-ot bővítenék 4GB-ra, szerintetek mi a legjobb módja? Adatok a konfigomnál.
Még egy pár 1GB-s Kingston HyperX 1066 CL5, vagy csere 2x2GB valamilyen jobb tuning RAM-ra? Most 5-5-5-16-on 1066-on stabil, tartok tőle, hogy 4 modullal már nem lenne az.JaniS
-
Hunter2
addikt
ezzel a szériás Crucial Ballistixel van valami tunning tapasztalat?
"BL25664AA80A" -
Toninho13
aktív tag
Sziasztok!
4*1Gb Kingmax 800mhz-es ramom van.Az lenne a kérdésem, hogy mekkora órajelet bírhat, valamint, hogy a memset-en kívűl nincs más progi amivel esetleg be tudnám állítani az időzítését.
Üdv:Tony -
Sortuk
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek honnan lehet rendelni jó áron most ddr2-es memóriát?
Köszi!
-
Templomegere
senior tag
köszi mindenkinek , végül is ez a ram lett megvéve , de Ősembertől , 22e -ért . OCZ -m volt 1150-.es nem szerette a deszka ...
-
Sárpac
nagyúr
Skacok van 2x2 1000Mhz OCZ Reper kittem, hogy állítsam be úgyhogy a lejjobb teljesítményt kapjam giga p35 lapban?
5.5.5.15-ig vágom utána mikre figyeljek a biosban? -
plaszy
őstag
Tényleg...2x2 GB 1066-os OCZ Reaperről nincs valakinek linkelt tesztje?
(Használtam a keresőt, de nem találtam.) -
zoo8800
veterán
válasz
Templomegere #5207 üzenetére
mindenképp CL5 RAM kell? Ha nem, akkor Kingmax, de ezt alig merem ide írni. 13-ból megvan a 2*2GB
ahogy plaszy is írta, Reaper, de boltban is van 20K alatt.
-
plaszy
őstag
válasz
Templomegere #5207 üzenetére
Üdv.
Szerintem kicsit drága...inkább 2x2 GB OCZ Reaper 1066-os...itt a bazárokban is hirdetik 20k-ért...és azt is fellehet vinni 1100-ra lazán. -
Templomegere
senior tag
-
plaszy
őstag
Köszi.
De gondolom, hogy a hétköznapi használatban nem sok különbség észlelhető a 2 időzítés között, vagy?
(Mert vagy ezen a 2x2 1150-esen vacilálok, vagy a 4x1 1200-ason, csak azt már szinte sehol nem lehet kapni. A 2x2 mellet több érvem lenne, leginkább az, hogy csak 2 modult kellene az alaplapnak kiszolgálnia.) -
plaszy
őstag
Hali!
Olyan kérdésem lenne, hogy ezek a ramok miért mennek hivatalosan 5-6-6-18-ban? (OCZ Reaper 2x2 GB Kit 1150)
Valakinek van esetleg tapasztalata, hogy 5-5-5-15-ben vagy 5-5-5-18-ban mennek-e? -
chege
aktív tag
válasz
Sziszifeca #5200 üzenetére
sztem amúgy kicsit bugged, ha többször indítod gyorsabb lesz vmivel
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Sziszifeca #5198 üzenetére
G.Skill F2-8000CL5D-4GBPQ vagy F2-8500CL5D-4GBPI (előbbi 1000-es utóbbi 1066-os gyárilag de ezek mennek 1100 körül).
Crucial Ballistix BL2KIT25664AA804, ezek is korrektül mennek
Patriot Viper PVS24G6400LLKN - ezek is mennek cefetül.
Ez csak pár példa és ráadásul könnyen beszerezhetőek Ősembertől.
-
thug
tag
Sziasztok!
Hülye kérdésem jön, lehet nem jó helyre:
667mhz-es ddr2-ből létezik 2gb-os modul?
Ha 667mhz-az alaplap ddr2 befogadó képessége, akkor az 800mhz-es modullal meg se nyikkan, vagy 667mhz-en kezeli?Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest