- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brumi˘
addikt
válasz
viktorov #5285 üzenetére
A 2×2gb kevésbé terheli az északi hidat mint a 4×1, ezáltal a lap kevésbé fog korlátozni tuningba. De saját példa hogy 4×512mb 1066-os ramhoz 1,55V nb feszt kellett pumpálnom már ahhoz is hogy alapon elidnuljon. Szal én a 2×2-t részesítem előnyben. Am a 2×2 ás a 4×1 is ugyanúgy megy dualba.
-
Brumi˘
addikt
válasz
GrooveHero #4897 üzenetére
Csak 1 kérdés: minek neked 1200mhz-es ram freki?
Az ilyen postoktól eldobom az agyam. Azt se tudod mi az meg hogy kell meg miért is, de már megy a szutykozás...
És valóban kisebb az esély 1 oldalas balistixekkel mint a 2 oldalassal, de van rá sansz (jóval nagyobb mint kingmaxal, ami a te lapodba még lehet alapon se menne...). A lapod biosáról a saját topicjába kérdezősködj. Ha minden áron 1000mhz+-t akarsz akkor ramnak adj 2,2V-ot időzítéseket tedd 5-5-5-15-re. Transaction boostert tedd auto állásba. A fsb:dram arányt meg állítsd ahova szeretnéd (értsd amennyi frekit akarsz, mert asus biosokba nem az arányt tudod állítani, hanem már a kapott értékek közül tudsz válogatni)
-
Brumi˘
addikt
válasz
Overlocker #4607 üzenetére
Szép órajel és érdekes időzítés.
Grat!
-
Brumi˘
addikt
940 cl4 nem elvárható egy 800-as Geil ramtól (nem a jobb tuningramok közé tartozik). Ha az időzítésen lazítasz 5-5-5-15-re akkor menni fog neki a 960 velószínűleg és kb azonos lesz a sebessége a 800 cl4-gyel. De ha mindenáron 800-on akarod járatni akkor procit 9×333-ra tedd és a mem szorzót tedd 1.2-re, vagy 10×300 mem szorzót tedd 1,33-ra. (nem tudom milyen ram szorzók vannak giga lapokba, de a kettő közül az egyik tutkó van)
-
Brumi˘
addikt
válasz
ZooLee19.. #4425 üzenetére
Hmm ez érdekes, szerintem frissíts biost, 1006-tól a biosok sokkal jobban kezelik a memót. Am az eléggé érdekes ha 1100-at se mennek. NB kapja az 1,55V-ot? Fsb mennyi?
-
Brumi˘
addikt
válasz
ZooLee19.. #4421 üzenetére
Semmi féle termination voltage nincs... Simán nb voltage: 1,55V, Dram voltage: 2,2V
-
Brumi˘
addikt
válasz
ZooLee19.. #4419 üzenetére
4 modulhoz nb-nek kell az 1,55V, memónak 2,2V mehet 24/7-re ha van felette valami kis légmozgás.
-
Brumi˘
addikt
válasz
Blaze71 #4417 üzenetére
Nem hülyéztelek le, csak azt mondtam nem kéne hülyeséget beszélni. A kettő szerintem nem ugyanaz. Ha az 1. asus lapom lenne ami jól műxik nem járatnám a számat, de nagyon nem az első, és nagy részük az olcsó kategóriábol való volt (p5k). Egyikkel sem volt semmi parám, kivétel a p5kc, de alapon amire gyártották az is tette a dolgát... Arról hogy ki és miért gyerekes nem nyitnék vitát. Am ez a kinek műxik kinek nem, fordítva is dukál. Volt egy rossz asus lapod és akkor mind szar? MSI nálam nem gyerebe kategória, nincs tapasztalatom, de gigáék pár lapja megfordult már a kezeim között, mint ahogy abitok is, és ezekről se tudok sok rosszat elmondani. Am lehet én vagyok a máker mert nem ment tönkre egy lapom se, sőt a környezetemben 1 asus se adta be a kulcsot az elmúlt 1,5 évben (giga se, és abit se halt le senkinél). Nah részemről téma lezárva, ha van még valami nyűgöd dobjál privit vagy mailt, ne ide szemeteljünk. Béke!
-
Brumi˘
addikt
válasz
marcipunk #4412 üzenetére
Erre csak azt toom mondani hogy messzirők jött ember... Nah de mint írtad 2,2V-ot adtál neki, ami nem biztos hogy elég. Nem vágom milyen chipekkel szerelik a csx memókat, de szerintem arra is tesznek pár félét. Ha még nem adtad fel akkor 2,3V-2,35V-on megnézheted, de 2,3V-nál többet én nem adnék a ramnak mindennapi használatra, és azt is csak akkor ha aktívan hűtöd.
-
Brumi˘
addikt
válasz
Hólapátos H. #4350 üzenetére
Nb-nek adjál +0,1V-0,2V-ot ha az sem segít akkor meg kell nézni egyesével a modulokat, mert lehet az egyik nem jó.
-
Brumi˘
addikt
válasz
pengegyerek #4316 üzenetére
800 cl4 gyorsabb mint cl5, de ha 2,1V-on se akarja akkor szerintem ne erőltesd, nem ér annyit.
-
Brumi˘
addikt
válasz
amdfan43 #4310 üzenetére
Super Talent, egyértelműen. Táp függ attól is milyen vga-t teszel bele. De egy corsair vx450 elég lehet, ha nem raksz bele hd4870-nél nagyobb karit.
@ pengegyerek: 2,1-2,2V-nál többet ne adj neki, de 800 cl5-öt a memónak bírnia kell 2V alatt is. A procid/lapod bírja a 400-as fsb-t?
-
Brumi˘
addikt
1066 cl4? Háát nem igazán tudok róla, de 1000 cl4-es van talán Team Xtreme. Vagy ha nem fontos hogy gyárilag anyit tudjon akkor van is eladóm, igaz nem 2×1gb hanem 4×512mb.
-
Brumi˘
addikt
Ha 4gb ramot akarsz akkor tudom ajánlani az exceleramokat. 1000-es 1066-os is egész jól megy. Nekem 1000-es van p5k premiumba 1100-ig simán megy 2,15V-on. Feljebb még nem néztem. Bele lehet rakni 800-as lapba is a nagyobb ramokat. P5K Pro jó választás csak ne akarj benne tuningolni D9GMH-s ramokat, mert azt nem csipázza, de azt asszem nem is tesznek 2gb-s modulokra.
-
Brumi˘
addikt
Ha ez a vege akkor nem tul jo, bar 1000 cl4-hez nekem is kell 2,25V a gkx-es st-eknek. Szal adj neki egy kis feszt (2,25-2,3V) es ugy nezd meg mit tud. Ha meg a regi gmh chipes akkor van sanszod a 1000 cl4-re, de amugy a cruci ramok cl5-be virgonckodnak. Nekem sima 1066-os ballistix-em volt az ment 1200 cl5-ot 2,15V-on, de cl4-be megalt 980-on 2,3V-tal. (aztan egy aramszunet lemeszarolta...
)
-
Brumi˘
addikt
Inkompatibilitás, vagy beszart a ram. Nálam p5kc vs. crucial ballistixnél volt ez. Inkompatibilis volt aztán meg is haltak a memók. Próbáld ki másik lapba, megy-e. Ha ott se akkor gar, ha ott megy akkor add el és vegyél valami más memót. De előtte nézd meg mit ajánl a lapodhoz a gyártó.
-
Brumi˘
addikt
válasz
TheProb #4023 üzenetére
Procinak az 1,75V ugye csak eliras?
Ramnak nem eroltetnem a 2,3V-ot, inkabb neznek mas memot, ha annyira kell a sebesseg. Amit erdemes venni, a-data 1066 EE, ocz reaper 1066 hpc, csx cec 800/1066, crucial ballistix/tracer, super talent t800/t1000/t1066, g-skill, muskin, cellsock, team xtreme, de utobbiak dragabbak mar, ha meg occsoe akarsz akkor kingmax 1066. Ha emlekeim nem csalnak akkor ab9 annyira nem volt nagy szam ram kezelesben pl.: st t800-asok nalam eleg siralmasan mentek benne.
Tomate a kingmax nem selejt, csak tuningba sovany az altalam elobb felsorolt memokhoz kepest.
-
Brumi˘
addikt
válasz
TheProb #4021 üzenetére
Ha a memoid bírják akkor jó az is. De 400-as fsbnél 4:5 aránnyal 1000-en fog menni a memod, azt meg nem biztos hogy tudja is stabilan. A geilek nem egy nagy tuning ramok, de proba cseresznye. Told be neki a 4:5 arányt, állítsd az időzítéseket 5-5-5-15-re és adj neki 2,1-2,2V-ot. Aztán tolj neki blend orthoss/primeot (fél óra min) vagy memtestet (300-400%-ig)
-
-
Brumi˘
addikt
válasz
TheProb #3977 üzenetére
Szerintem nem sok sanszod van rá hogy 1100on stabilan hajtsd a geileket emberi fesszel. Amit 1. körbe próbálj meg, időzítést tedd 5-5-5-15-re feszt emeld 2,2V-ra és állítsd 1000-re a ramot. Ha ezeket nem tudod hol, hogyan kell akkor irány a lapod topikja (régen volt már ab9-em nem nagyon emléxem a biosára.
)
-
Brumi˘
addikt
válasz
s7evcsenko #3867 üzenetére
A venti sokat tud segíteni. 4 modul tuningnál nem árt egy kis mch fesz emelés és a memoknak is adhatod a 2,1-2,2V-ot (persze ha teszel főléjük egy ventit).
-
Brumi˘
addikt
válasz
joshua7 #3557 üzenetére
Régebbi 16 chipes crucial ballistix/tracer, Super Talent T1000, Celshock 1120. Kb. ezek jutottak kapásból eszembe, amik tudják az általad elvártakat. Ha a cl4 1000+ fontosabb akkor super talent, ha a cl5 1200+ akkor a többi, de mindnek megvan az esélye mind2 opcióra. 2×2gb-s szetbe meg a g-skillek jól mennek, esetleg crucial ballistix. Keresd ősembert, biztos tud majd valami faja memót adni.
-
Brumi˘
addikt
válasz
Beowulf_78 #3551 üzenetére
Északi hidat terheli. De nem lesz tőle melegebb, csak ha tolsz neki feszt...
loosht: Ha alapból 5 a perf level akkor fölös transaction boostert mahinálni, mert 4-es perf levelen még nálam 1 ram se ment, pedig volt már pár.
-
-
Brumi˘
addikt
Fledobtam ddr2tuning.extra.hu-ra ha nem baj.
-
Brumi˘
addikt
Egy kicsit feljavítottam a képet. Ha valami még hiányzik róla akkor írj és max lemérem.
-
Brumi˘
addikt
-
Brumi˘
addikt
Az a baj hogy nincs már meg a tervrajza, csak az a kép ami fenn van picassán is. Am lehet majd megcsinálom újra és akkor logoutra is írok róla. Felfogatás ezen a képen látszik. Az aljánál be vannak hajtva a lábai így kapaszkodik a memókat záró fülekbe. Nagy hátránya ha le akarom szedni ki kell húzni a 24 tűs alaplap tápot mert nem lehet csak oldalról felrakni.
-
Brumi˘
addikt
Ha esetleg barkácsolni van kedved, én ilyet csináltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Építő/felújító topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Nintendo Switch 2
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Eladó félkonfig!!! Asus H110M-K és i5 6400 CPU!!! Beszámítok!!!
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- ASRock Z490 PG + I5 10600K DELID CPU + XPG 16 GB RGB DDR 4 memória
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- ELKELT! FOXRA VÁR!!I ASrock B460 Steel Legend LGA1200
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest