Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• proof88

addikt

válasz Qru #5298 üzenetére

Közben ide is leírom, hogy:
    jól benéztem a BIOS-ban, mert van két beállítási lehetőség, hogy DRAM Static Read Control és DRAM Read Training, nos félreolvastam és ezért Enableden voltak, de pont Disableden kell lenniük, hogy jobban lehessen a memóriákat húzni. Nos, így kipróbáltam megint a memóriákat (nem kis idegességgel karöltve, hogy megint elmegy az idő....) és javultak az eredmények az alábbiak szerint:
    - 2x2 GB OCZ Reaper 1191 MHz (FSB: 372 MHz), 5-6-6-18, 2.2V.
    - 2x2 GB Mushkin Ascent 1101 MHz (FSB: 344 MHz) 5-5-5-15.
    - 2x1 GB régebbi CSX kék bordás, 1242 MHz (FSB: 388 MHz), 5-5-5-15, 2.2V.
    - 2x1 GB újabb CSX kék, magas bordás, nem változott, 1197 MHz, 5-5-5-15, 2.2V.

A Reaperre sajnos nem mondom, hogy jó, mivel alacsonyabb időzítéssel hibázik... Ascent meg azért nem jó, mert 1101-nél nem akar jobban menni még 6-6-6-18-cal sem, sőt olyat csinál pl 1152-n, hogy kómás lesz tőle a gép, lomhává válik a bootolás, esetleg meg is fagy, pedig 2.2V-ot adok neki és hozzáteszem, hogy CSAK 2.05V kell neki ehhez: 1066 5-5-5-15. A hűtése gyárilag ilyen vapor chamberes, jó masszívnak tűnik. Úgyhogy nem tudom, most melyikben csalódtam nagyobbat, az Ascentben vagy a Reaperben. Bár az is igaz, hogy lehet én nem értek hozzá, és egy mester jobban be tudná lőni őket.

Szerintetek hogyan tudnám a Reapereket jobban meghúzni, ill. Ascentek? Milyen Reapert lenne érdemes venni, ami gyorsabb?
    Természetesen MEM. OC Charger be van kapcsolva, ill. van az AI Transaction Booster, de az Auto-n van, nem értek hozzá.

• gYaLo

őstag

válasz Qru #5298 üzenetére

Akkor ne vegyek 2*2 *2 gb os modult ? :F
    Tudod,már beszéltünk róla...
    Mekkora lenne a gyorsulás ? :B

Új hozzászólás Aktív témák