- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- ASUS notebook topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
Új hozzászólás Aktív témák
-
Criton
veterán
Sziasztok !
Van a gépemben 4x1 GB DDR2 CSX 1066
Jelenlegi időzítések rá : 6-6-6-18Ezt mennyire lehet úgy húzni, hogy folyamatosan lehessen a memóriát használni ?
Milyen időzítések kellenek neki meg mennyi fesz ?Az alaplapomon lehet a 1066 -ot választani, megy is úgy vele a gép, de gondolom az úgy nem ér semmit sem.
Az alaplapom egy Gigabyte EP35-DS4 rev 2.1 legújabb Bios.
A válaszokat vagy a tanácsokat előre is köszönöm
-
Brumi˘
addikt
Ha 4gb ramot akarsz akkor tudom ajánlani az exceleramokat. 1000-es 1066-os is egész jól megy. Nekem 1000-es van p5k premiumba 1100-ig simán megy 2,15V-on. Feljebb még nem néztem. Bele lehet rakni 800-as lapba is a nagyobb ramokat. P5K Pro jó választás csak ne akarj benne tuningolni D9GMH-s ramokat, mert azt nem csipázza, de azt asszem nem is tesznek 2gb-s modulokra.
-
Zsubi
őstag
Sziasztok szeretnék venni kit-ben 4Gb RAM-ot és fontos hogy jól lehessen tuningolni!
Szeretném a véleményeteket kikérni hogy ti mit ajánlotok? (DDR2,800Mhz) -
ImI87
őstag
Aki esetleg hűtést keres a ramjaira, az csekkolja le ezt: [OCZ XTC Cooler]
Bocs az offért!
-
m4rc!
őstag
Hali!
2x2GB memót mely gyártótól érdemes venni, ami jó eséllyel viszi az 1000+ frekit? -
Pukkancs
aktív tag
Üdv, segítséget szeretnék kérni a ramjaim beállításához. Követtem az útmutatást, de miután mindent beállítotam a biosban, és save and exit-tel kiléptem, a gép többször egymás után újraindult, aztán mikor elindult, minden visszaállt a régi beállításokra, és most valami 6-6-6-18-on járnak a memóriák. Tudnátok segíteni, hogy hogyan hozzak ki valami értelmesebb időzítést és normális órajeleket a ramokbol? (ja amúgy OCZ Reaperek, 4 giga).
-
válasz
TheProb #4174 üzenetére
Déli híd nem kifejezetten érdekes ebből a szempontból, csak az NB feszekkel érdemes játszani FSB emelésekor. Egyébként az AB9-ek nem a húzhatóságukról voltak híresek. Természetesen úgy értem, hogy a 965-ös lapok között, hiszen általánosságban a 266 -> 430 azért elég rendes tuningnak számít. Egyébként simán elképzelhető, hogy nem nagyon megy tovább 430-nál.
-
spln
tag
Üdv!
CSX Xtreme 1066 2x1GB kitről mik a tapasztalatok?
(tuningot mennyire bírják, mennyit szoktak menni kb, időzítések stb.)
Megéri ilyet venni? vagy felejtős?Köszi
-
Fricc
tag
És az mennyiben számít hogy nem 1:1 ben megy a ram ? Nem történik ilyenkor teljesítmény csökkenés amiatt, hogy "várnia kell a ramnak a procira" ?
-
tomic
addikt
Sziasztok!
Ram vasarlas elött allok, ket szer ket gigast (1066) szeretnek egy kis tuning is kellene majd .
Eddig az OCZ titanium es a reapert nezegettem .Szerintetek ezek jol mehetnek vagy nezzek mast? Peldakat elfogadok. Köszi -
Fricc
tag
Szerintetek mi a jobb, ha 900-1000 mhz CL4ben 1:1 fsb:ram, vagy ha 1100-1200-on cl5ben, viszont 1:1,2 fsb:ram szorzóval ?
-
válasz
TheProb #4166 üzenetére
Csak CR2-vel fog meni, bár van egy-két Asus deszka, aminek fexik a CR1, de értelme ott sincs, csak nagyon speciális körülmények között. Mi az ucsó freki, amin még elindul, és üzemel a gép? Mien FSB, mien DRAM freki? Jó lene néhány CPU-Z ablak is CPU, SPD és Memory fülekkel.
-
TheProb
veterán
-
válasz
boldikem #4155 üzenetére
Csak default FSB-n számít, hogy támogatja-e a lap, mivel az alap FSB-hez társuló FSB/DRAM arányokkal nem lehet beállítani az 1066MHz-et, de ha húzza a gépet, akkor simán mehet 1066-on is a RAM, akár támogatja a deszka, akár nem. Anno az AW9D-Max-omban is mentek közel 1200MHz fölött a CellShock modulok, bár a lap csak 1066MHz-es RAM-okat támogatott max.
-
TheProb
veterán
Az lehetség, hogy a GEIL ram-om annyira ne bírja a tuningot, hogy 860-nál meghal? Vagy azt honnan tudom, hogy a cpu vagy a ram-ok nem bírják? Én prime-ot használok tesztre-és mindig a középső tesztet futtatom. Vki ha tud segítene vagy adna tippeket ötleteket hogy hogyan próbáljam kihozni a maxot? Mert 10-ből 6-7 emberke sikerrel felhúzza az ilyen cpu-ját és ramját 3600-ra és ezáltal a ram-ot is 900-ra vagy tovább. Időzítés emeléssel nem lehetne többet kihozni, csak mikor manuálisan emeltem c5-re akkor el se indult a gép. Vki plz. help.
-
syC
addikt
Srácok! CSX Diablo 1200-as ramot mennyire lehet nyúzni?
-
ImI87
őstag
Aki memória tuningoz keres hatékony és könnyen használható hűtést, az csekkolja le ezt: [link]
Nem magamat akarom reklámozni, de szerintem elég jó cucc, és olcsó is, így sok embernek jól jöhet!
-
boldikem
csendes tag
válasz
TheProb #4149 üzenetére
Persze, az Intelnél be lehet állítani az arányt, ezt elfelejtettem.Ha a szorzót nem lehet akkor az órajelet emeld és akkor emelkedni fog a ram órajele is. Ha nem tudsz emelni a procin csak akkor próbálj több feszt adni neki és ha így sem megy akkor meg kell nézni egy másik gépben a ramokat, hogy ott mit produkálnak.
-
boldikem
csendes tag
válasz
TheProb #4147 üzenetére
Szerintem magas az órajel és ezért az arányod 1:1, amíg az arányon nem tudsz változtatni addig a memória órajele megegyező lesz a cpu belső órajelével. A szorzót magasabbra és órajelet alacsonyabbra venném és hogy mennyi fesz, hát mivel nem egyformák az alaktrészeink ezért csak azt írom le amit én használtam: cpu - 1.56V , ram - 2.3V.
Nekem se volt ez a beállítás stabíl ezért most csak 936MHz-en mennek a ramok, nem bírja a procim a magasabb órajelet.Jó szórakozást!
-
TheProb
veterán
-
boldikem
csendes tag
válasz
TheProb #4143 üzenetére
Miért akarod 5-5-5-15-re állítani, mikor minnél kisebb értéken megy annál gyorsabb a ram?
Az hogy mennyi az órajele a memóriának sokban függ a proci órajélétől (belső, külső) és a szozótol, hogy milyen arányban van a dram:fsb (pl.: cpu/7 vagy cpu/6)!
Nekem a 800-as ramok alapon 5-5-5-18-on van de értem már el 1000 MHz-et is húzással.
És az sem mindegy, hogy mennyi feszt adsz a memóriának. De ezekkel sok-sok órát kell kísérletezni, hogy a legjobb és stabil beállításokat érd el. -
syC
addikt
válasz
Dark KillerX #4144 üzenetére
szia
valszeg az ocz
-
Dark KillerX
addikt
Sziasztok melyik ram bírja jobban a tuningot?:
OCZ Reaper 800Mhz
Kingmax Value 1066MHz-es
Alaplap:Gigabyte GA-P35-DS3L,proci pedig Core 2 E2180 lenne
Köszi a válaszokat. -
TheProb
veterán
Helló!
Miért nem lehet 5-5-5-5-15-re állítani az időzítését a ramnak ha 1x most megy 4-4-4-4-12-n? 840-en megy amit nagyon kevésnek tartok, mi miatt nem tudom tovább húzni? Arra gondoltam hogy felnyomom c5-re de mint írtam nem indul el vele a gép. Vki help. -
Ősember
őstag
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok! Szeretném kérdezni,hogy a Geil Ultra 2x1Gb Pc 6400 800MHz mennyi max voltot visel el.Úgy hogy ne sérüljön. elöre is köszönöm
-
Ősember
őstag
miért nem kérdeztek engem?
ez 8 chipes, tehát fél oldalas, magyarul felezett 2 gigás, tehát garantáltan nem d9gmh.
mod: a zacsiján és adobozán is rajta van egyébként, hogy hány chipes, a chip tipusa nem
ez 8FE5, vagyis 8 chipes ddr2 e szériás chip uj fajta bordával. ami nagyon jo ballistix az 16FD3
-
TheProb
veterán
Helló!
Miért nem lehet 5-5-5-5-15-re állítani az időzítését a ramnak ha 1x most megy 4-4-4-4-12-n? 840-en megy amit nagyon kevésnek tartok, mi miatt nem tudom tovább húzni? Arra gondoltam hogy felnyomom c5-re de mint írtam nem indul el vele a gép. Vki help. -
TheProb
veterán
Ha nem akarsz tuningolni és a 2 közül akarsz választani, akkor a csx olcsóbb mint a sárkányok. Viszont én a sima GEIL Ultra-t ajánlanám alapjáraton való használatra (9-10k). Ha új deszkát is veszel akkor sztem vagy olyan deszkát vegyél ami támogatja a ddr2-t és 3-at is (pl. intel P45) vagy ha több a pénzed akkor rendes ddr3-ba fektess be. Amúgy 4gb csak akkor tanácsos ha előre gondolkozol, mert a 32bit-es rendszerek (pl. sima xp) csak 3gb-ig tudnak címezni, tehát vagy 64bit-es vista vagy 64bit-es xp ami angol.
Ui.: Vki majd nekem is válaszoljon plz.
-
Ikka
csendes tag
Sziasztok!
Most tervezem új gép vásárlását. Szerintetek melyik memóriát vegyem?
4GB 800MHz DDR-II RAM CSX + Metal cooler Xtreme (2x2GB) vagy
4GB 800MHz DDR-II RAM Geil Black DRAGON (2x2GB)Ha egyiketsem akkor írjátok le mi legyen.
Vagy legyen 2x1GB 1066Mhz-es?? hmmVálaszaitokat előre is köszönöm.
-
TheProb
veterán
Helló!
Mennyire igaz az hogy jobban járok ha 1 1066-os ramot veszek a 800-as deszkámba, mert akkor jobban bírja a tuningot? -
Beowulf_78
addikt
Tényleg látványos, de csak olyan házikóba tennék ilyen ramot aminek plexi az oldala, és látszik a kis karácsonyfa ahogy villódzik.
Egyéb esetben sok értelme nincs. Több fesz kell neki azonos mhz-en mivel a DDR2 slot-ból veszi fel a többlet áramot, ezáltal jobban is melegszik, és nem mennek annyit mint a sima Ballistix-ok.
-
shteer
titán
válasz
Beowulf_78 #4129 üzenetére
egy memtestkor érdekes látványt produkálnak
-
TheProb
veterán
válasz
Beowulf_78 #4129 üzenetére
Kösz az infókat, volt ilyen ramja a corsairnek is anno...
-
syC
addikt
válasz
Beowulf_78 #4120 üzenetére
Megpróbáltam 2.26v-al 1151MHzen, venti nélkül. Bebootolt a win, majd 10s múlva újraindult. Lehet kellene neki egy kis hűtés?
Amúgy serintetek melyik a gyorsabb: 800cl4 vagy 1066cl5?
-
TheProb
veterán
Helló!
Szted melyik ram-okat lehet jobban tuningolni a 2közül?
CSX 2048MB DDR2 800Mhz CEC FAN KIT vagy OCZ 2048Mb DDR2 800Mhz Reaper KIT.
Sztem az ocz, de kíváncsi vagyok ti mit mondotok. Előre is kösz a helpet. -
szipak
tag
sziasztok!
ha nem probléma, megosztanám eredményeimet veletek ramtuning terén. a túlhajtás alanya egy Exceleram EX2-2800P2-SX nevezetű 2*1GB DDR2 800as kit. gyári időzítés 5-5-5-18.
ezeket sikerült 1060MHz-en hajtani 2V-on, 5-5-5-18 időzítés mellett, de ennél többet sajnos csak a procim nem tudKépesek 4-4-4-12 -es működésre is, habár ezt még nem néztem meg, hogy mennyire gyorsan tudják hozni. tekintve, hogy igencsak baráti az áruk (én 7k -ért vettem rawe fórumtárstól), van rajtuk aluborda és 10 és gart vállal a gyártó, mindenkinek bátran ajánlom.
(ja, konfig alatta egy abit kn9 lap valamint egy 4200+ -os Windsor magos x2-es)
-
Brumi˘
addikt
Ha ez a vege akkor nem tul jo, bar 1000 cl4-hez nekem is kell 2,25V a gkx-es st-eknek. Szal adj neki egy kis feszt (2,25-2,3V) es ugy nezd meg mit tud. Ha meg a regi gmh chipes akkor van sanszod a 1000 cl4-re, de amugy a cruci ramok cl5-be virgonckodnak. Nekem sima 1066-os ballistix-em volt az ment 1200 cl5-ot 2,15V-on, de cl4-be megalt 980-on 2,3V-tal. (aztan egy aramszunet lemeszarolta...
)
-
syC
addikt
Üdv!
crucial ballistix 1066os tracertől a 900cl4 (2.2v - mindíg ennyivel hajtom) es eredmény átlagosnak/sz@rnak/esetleg jónak számít?
-
Th3Ac3
tag
Azthiszem az elöbbi. A kompatibilitás listában télleg nem szerepel ez a Ram fajta.De a régi alaplapba sincs a listán mégis el-elment alapon LOL. A baj az hogyha én egyszer kicserélem ezeket akkor meg nem tehetek bele 2x2Gb-ot mert olyan nem is szerepel a listán
. Pedig nekem 2x2 Gb kell!!!
-
Brumi˘
addikt
Inkompatibilitás, vagy beszart a ram. Nálam p5kc vs. crucial ballistixnél volt ez. Inkompatibilis volt aztán meg is haltak a memók. Próbáld ki másik lapba, megy-e. Ha ott se akkor gar, ha ott megy akkor add el és vegyél valami más memót. De előtte nézd meg mit ajánl a lapodhoz a gyártó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vatera, Teszvesz topic
- Hardcore café
- Battlefield 2042
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest