Új hozzászólás Aktív témák
-
pokol ura
senior tag
csak h szekáljalak titeket
[4*1GB Kingmax 1066@1200 2V 5-5-5-15 prime 1:2] -
LLKobe
veterán
Jah, csak nem tudtam hogy mire gondolsz. 300-as FSB-n van jelenleg, így megy a proci 2,7Ghz-en. Ehhez jön a ramszorzó ami 4, így jön ki a memóriáknak az 1200Mhz. Sajnos az FSB-t már csak komoly feszemeléssel tudnám emelni, így megelégszem ezzel is, sajna a procim ennyit tud, de azért ez se olyan rossz
-
budo82
tag
Összehasonlítottad már azt, hogy mekkora írás/olvasást ad 1:2-ben 1040-en (520FSB) és ~1170-en? Mert az FSB emelés jót tenne az egész rendszerednek.
Magánvélemény: én elképzelhetőnek tartom, hogy megközelíti az ~1170 -es eredményt (egy kis időzítés szűkítéssel egybekötve)... Az 520-on kellene még vhogy csiszolni (persze könnyű mondani
)
-
JaniS
senior tag
Nem szinkronban mennek nálam, mert a lap nem valami FSB tuningbajnok, 426MHz-et még bírta 2.5-tel, gondolom feljebb is, de az 500 vagy felette biztosan kizárható. (Úgy látszik a combo volta miatt nem túl OK.) Tényleg csak nagyon naív szinten kérdeztem, hogy mit érdemes csinálni, úgy látom esetemben ha veszek még plusz 2 db 1GB-s modult, az is elfogadható. Köszönöm a válaszodat.
JaniS
-
-
Moleskin
tag
re#5079 plaszy
Most is OCZ Reaperem van, de 4*1, és az isntenért sem akar 1200 on menni.....
A kingmaxról mi a vélemény? Pontosabban KLEE88F-B8KO6?
Látttam plaszy, hogy a P5Q topicban ezzel a rammal futottál egy szép benchmarkot.
Az a baj, hogya jelenlegi OCZ Reaper PC2-9600 5-5-5-18 ramjaimmal nem akar 1200 on menni a gép, de ez anyira nem is izgat, de az már sokkal jobban hogy az általad tesztelt Kingmaxoknak ugyanaz a benchmark eredményük mint a Reaperjeimnek... ez mondjuk gáz az OCZ-re nézve...
De ettől eltekintve, mégis OCZ-ben gondolkodjak?
Ha alapban jók az írás olvasás, másolás eredményei a ramoknak akkor nem szeretném őket húzni. Szóval akkor ocz? -
Sandormaster
aktív tag
A proccom, 3,1-nél megadja magát, függetlenül a ramtól, a 3,2-t is plussz +0,125v-al viszi, de néha azt se stabilan, mivel BE procc ezért ht szorzóval tuningolok, fsb-s tuningból ez volt a max bár itt a szorzó egy féllel fentebb volt tolva.
Na lényeg a lényeg sztem jó kis ramok ezek a Kingmaxok, főleg hogy hűtő nélkül is jól mennek. -
ADAM1337
nagyúr
-
Passape
tag
Oké plaszy
, feb. 4.-én lesz meg a konfigom(remélem), addig sokat kell dolgoznom, és brekk koléga sem reagált még semmit, dehát hétvége van, ilyenkor mindenki pihen
Ha minden igaz, akkor egy ár/érték arányban best közép-felső gép lesz.
E8600, Gigabyte GA-EP45-DS3P (nagyon jó a hőelvezetése, és a tuningpotenciálja egyik srác léghűtéssel 1500ram/4500cpu-ig felhúzta.), hyper Z-600, meg a ramok, 4850 full passzív 1G /csak a hang miatt nem 4870/ már alig várom.
-
-
priti
addikt
Írd be parancssorba hogy
BCDEdit /set pae ForceEnable
ez megnöveli a folyamatonkénti, processenkénti "memórialimitet".
Ez inkább lehet hasznos ha nagy memóriaigényű alkalmazásokat használsz, mint a szóbanforgó fél giga memórián való fennakadás. Én egyébként használtam a 64bitest egy darabig és a 64bites vista tényleges memóriacímzése se kevésbé korlátolt. Zéró különbséget tapasztaltam.
A pae egyébként a Physical Address Extension rövidítése, a fizikai cím kiterjesztését jelenti. Egy időben volt is egy kacsa, hogy ezzel a paranccsal rögtön 4 gigát használ majd a vista. Végülis nézőpont kérdése.
szerk: kérdésedre válaszolva totál felesleges a 4 giga miatt 64 bitesre váltani.
-
priti
addikt
1066-os Reaper-t nézek éppen. 1:1-ben 1066MHz-en 2,2V (gyári fesz) alatt nem hajlandó gályázni, azt adni kell neki. Hogy ezt most meddig bírja a DDR2 azt mindenki eldönti magában.
Tehát kvázi alapfeszen gyári alap időzítések mellett 5-5-5-15 1066MHz
Everest Ultimate: olvasás: 9119 pötty írás: 11109 pötty.
Nekem spec gyorsabban olvasta a Crucial-t a lapom, pedig az csak ezren ment, írni ezt írja gyorsabban de csak pár pöttynyivel, viszont ez 2,2V mellett orthos 100% stresszelés után épphogy csak langyos, szóval ez kevésbé melegedős fajta, de mint kiderült számomra a ram hőmérséklete max a házhőmérséklet tekintetében lehet számottevő, úgy egyébként a magas fesz idővel úgyis kinyírja a DDR2-őt, hiába a jó hűtés, az meg hogy 2,2V-on tudja csak az 1066-ot, hát én nemtom, én annyira nem vagyok elájulva. Mindenesetre ez 20k körül elérhető 2x2GB-os kit. Én spec ma vettem 22k-ért, de nekem meg volt kötve a kezem, mert gyorsan kellett, ráadásul utalványra, így csak az OHS jött szóba, mert ott elfogadják közel van és nincsenek horror árak, odaszóltam telón hogy épp mi van tegnapra és ez esett.
Ez is egy ram, de ha hosszútávra szeretnél választani nem biztos hogy ez a legjobb, adni kell neki rendesen a 2,3-2,4V-ot ha húzgálni akarod, persze lehet és megy is, csak nekem ez a fesz kicsit soknak tűnik. -
GTG
csendes tag
Hello
A procit feltettem (9,5x333) 3,16Mhz-re ahogy mondtad, az működik is.
Kipróbáltam néhány beállítást amit a tesztben is csináltak Kingmax ramokkal. Összeségében egyáltalán nem bírtam elindítani a 1066Mhz-ne a memóriát.
1. kipróbáltam hogy auto időzítés mellett csak a szorzót raktam fel 3,2x333-ra hogy 1066 legyen. Nem ment
2. Időzítést beállítottam 5-5-5-15-re 333-as FSB mellett 3,2-es szorzóval. Nem indult
3. Időzítést beállítottam 6-6-6-18-ra 400-as FSB mellett 2,4D szorzóval hogy 1066 legyen. Nem ment.A feszültséget nem bántottam Auto-n hagytam mert gondolom ez azt jelenti hogy annyit vesz fel amennyit akar, de lehet hogy nincs igazam. Egyébként a képen az időzítés oszlop 2. és 3. oszlopát nem értettem úgy hogy azt nem állítottam.
Ezek egyébként Kingmax DDR2 1066Mhz 2x1GB (KLED48F-B8KU6 típus). Alaplap GA-45EP-DS4, Proci: C2D E8500
Azért köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL T40 EMC Szerver
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged