Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
nightmare360 #6797 üzenetére
Ebből nem egyértelmű, hogy 800-on vagy 900-on futnak, és hogy cl4-ben vagy cl5-ben. Értelemszerűen minél alacsonyabb a késleltetés adott frekin, annál gyorsabb, illetve adott késleltetéssel elért minél nagyobb frekvencia a preferált beállítás.
Kukinyo: a gyártó leírása szerint 2.2 - 2.3V kell neki a stabil működéshez a gyári beállításokon. Emelhetsz egy minimális feszt, ha húzni szeretnéd, de 2.4V fölött már óvatosan.
-
kukinyo
addikt
Sziasztok
Ennek a (Kingston HyperX 1GB DDR2 1066MHz CL5) memóriának mennyi feszt lehet adni maximum hogy hosszú távon se érhesse károsodás? -
nightmare360
csendes tag
Hello mindneki
A gépem linkje: http://gepigeny.hu/usercomp.php?comp=15887A rammom húzva van de az időzitésem szerintetek jól van beállitva?honnan lehet tudni hogy az adott mhz-en milyen idözités az optimális?
-
rob83
aktív tag
Sziasztok!
Ma sikerült szert tennem egy E7300-as procira!
Kérdésem az lenne,hogy hogyan kell beállítani,hogy a memóriám 1066-mhz-n menyen?
E 4400-procival 10x266 szorzón ment 1066-on!
Cpu:e7300
Alaplap:Gigabyte GA-G31M-ES2C v1
Memoria:GeIL ultra,DDR2-1066mhz
Várom a segítséget!
-
Gyorsabbnak gyorsabb, de szintetikus teszteken kívül nem nagyon fogod sehol máshol érezni a különbséget. Az meg, hogy csináltak vele 4 éve egy WR-t, az nem sokat jelent, mert egyrészt lehet, hogy már más chippel szerelik a modulokat, az egy kivételesen jó modul volt, gondolom brutál feszekkel, rendesen meghűtve, csináltak róla egy validot, vagy futtattak vele egy tesztet, és annyi. Azokkal a beállításokkal nem fogod tudni napi rendszerességgel használni, márpedig, gondolom ez lenne a cél.
-
kiskekko
tag
Sziasztok! Az lenne a problémám hogy van egy 2GB-os Kingston HyperX (KHX8500D2K2/2GN) ddr2 kit-em. Úgy olvastam hogy manuálisan kell 1066 mhz-re állítani ezt a BIOS-ban meg is csináltam frankón, időzítéseket beállítottam, adtam neki 2,2 V feszkót ahogy a gyártó honlapján fel van tüntetve. Ezt a manővert akárhányszor megcsinálom kék halál lesz a vége. Amint visszaállítok a Bios-ban mindent alapbeállításra meg semmi gond de úgy csak 800 mhz-en megy.
Ötleteiteket megköszönném
Ja és a konfigom:
Asus M4A78
AMD Athlon II X2 250
2GB Kingston HyperX ddr2 1066mhz kit (KHX8500D2K2/2GN)
Asus EAH4770 GDDR5 512MB
250 GB Samsung SATA 2 HDD -
sgteam
aktív tag
üdv
srácok van egy ilyen ramom [link] jelen pillanatban 5-5-5-15 időzítésel megy 1141mhz memorybus: 570 dram:fsb ratio 12:10 , 2.2volton.
a kérdésem az lenne, hogy szeretném cl4 időzítéssel használni és hogy elég ha csak az időzítést írom át vagy áramot is kell adnom.......
az időzítés mi legyen? 4-4-4-10 4-4-4-12 4-4-4-13 ? -
martin66
senior tag
Már semmi prime alatt 1 perc alatt kék halál majd vissza állítottam 5-5-5-15 CR2-re...
-
martin66
senior tag
Hi!
2db 2x2 2Gb Kingstone 5-5-5-18 CR2 memóriámat ráraktam 4-5-5-14 CR2-re tesztelni akarom de nem indul el a memtest a legújabb ráraktam pendrive-ra először az isot, majd utána az iso tartalmát tettem rá, boot-ot rá tettem a pendrivera de amikor indítom és bootolna akkor azt írja ki, hogy "BOOT: error" és a win se és a test se indul el. Amikor kiveszem a pendriveot akkor minden jó! Ja és 1.8 V az alap de rá raktam 1.92V-ra.
Köszi a segítséget! -
CJ3
senior tag
Igen rájöttem amit irtál csak hogy úgy a proci marad alapon
max hogy mennyin indul a ram azt lehet lestesztelni de szerintem Bios.t kellene frissiteni, Haverom lapjában 900CL4 ben indultak a rendszer is egy kis mem irás olvasás, tesztelve nem lett huzamosabb ideig de abban a a lapban meg indult lazán szóval vagy frissitenem kellene vagy az a lap
de ugy néz ki boltoljuk is
Köszi azért a segitséget
-
Alacsony FSB-n, magas DRAM/FSB aránnyal próbáld először! Pl. 266MHz-es FSB, 1/2-es FSB/DRAM aránnyal, ami 1066MHz-es effektív RAM frekit ad, ám nem kell hozzá húzni a lapot. NB-nek adj egy kis plusz feszt! Milyen VDimmel próbáltad? Nekem is ilyen lapom volt pár évvel ezelőtt, nagyon szerettem, rendesen lehetett benne húzni CPU-t, RAM-ot egyaránt.
-
CJ3
senior tag
Sziasztok egy kis segitséget kérnék
Abit Aw9 D-Max lapom van most vettem Crucial Ballistix Tracer Red 800Mhz CL4@1066 CL5 2x2GB ramot valakinek esetleg volt ilyen vagy tudna segiteni valami jo beállitásban?
Jelenleg 2800 on megy a proci és mellé 875 ön a ram CL 5 ben engem ez a CL5 dolog zavar az előző ramom Supertalent T800 volt és az a 940 et is vitte 4 4 3 8 ba
Persze nem is az a cél hanem inkább ha már CL5 akkor valami erösebb orajelen menjen a ramom ha átállitom a BIOSBA akkor 1050 en mennének a kolegátol akitől vettem azt mondja mennek is annyin 1066 on is CL5 ben de nekem valahogy nem sikerült inditanom ha valaki ismeri ezeket a ramokat irjon már pár szót hogy mit szeretnek stb mit állitsak inkább
Csináltam most egy tesztet Everestel de a régi memoriával nemtudom h hova tettem vagy nem is volt passzCPU CPU órajel Alaplap Lapkakészlet Memória CL-RCD-RP-RAS Írási sebesség
Core 2 Duo E6420 2800 MHz Abit AW9D-MAX i975X Dual DDR2-875 5-5-5-15 6378 MB/mpCPU CPU órajel Alaplap Lapkakészlet Memória CL-RCD-RP-RAS Olvasási sebesség
Core 2 Duo E6420 2800 MHz Abit AW9D-MAX i975X Dual DDR2-875 5-5-5-15 7917 MB/mpCPU CPU órajel Alaplap Lapkakészlet Memória CL-RCD-RP-RAS Másolási sebesség
Core 2 Duo E6420 2800 MHz Abit AW9D-MAX i975X Dual DDR2-875 5-5-5-15 5769 MB/mpCPU CPU órajel Alaplap Lapkakészlet Memória CL-RCD-RP-RAS Késleltetés
Core 2 Duo E6420 2800 MHz Abit AW9D-MAX i975X Dual DDR2-875 5-5-5-15 58.7 ns -
Winne
nagyúr
CL4, ezt írja az everest. Amit a fesznél ír DIMM résznél a voltage-ben az akkor valós? Nem akarok úgy járni, hogy adok nekik még feszt, aztán nem is a valós volt és leég.
Everestben nem nagyon bízom, nekem nem jól adja vissza a hőmérsékleteket sem.
4-4-4-12-n hibázott sajnos +0,2V-al, most feljebbtoltam 4-4-4-15-re, feszt hagytam, és indítom a prime-ot, amíg fürdöm.
-
yolan
őstag
namost cl4-esek vagy cl5-ösök?
de vélülis mindegy is, lődd be őket mondjuk 2.0v-ra és 5-5-5-15-re, és teszteld, ha a mestest lefut akkor oké, ha nem adj neki feszt, de max 2.2-ig. ha 2.0-án is mennek, esetleg megpróbálhatod csökkenteni, ha a mestest lefut akkor stabil, ne érdekeljen milyen a két kit, tesztelgesd őket, és ahol stabil, ott stabil -
yolan
őstag
1.86 lett a gyári 1.8-ból, valszeg ilyen a lapod, amikor megadtad neki a +0.2-őt akkor lett 2.0, vagy valami ilyesmi (2.0x) és ez winfosba 1.94. nagy gond nincs, többet kell neki adni biosban, hogy winfosban megkapd a kivánt feszt
az egyik 5-5-5-15 a másik meg 5-5-5-18 azt azt sejteti, hogy a két kit moduljai nem ugyan azokra a chippekre épülnek, pld ocz-nél volt (van?) sok 5-5-5-18-as
-
Winne
nagyúr
Lejárt a szerkesztési idő...
CL4-esek a memóriák, az egyik pár 2006-os a másik meg 2008-as. Mást nem ír az everest.
A memtestet lecuppantom, holnap meglesem, aztán írok, hogy kifagyott-e.
-
Winne
nagyúr
Hát körülbelül annyit változott, hogy 1.86-ot írt előtte, most meg 1,94-et.
Pontosan nem tudom sajna, mert régóta van a gépben és mosr úgy be van építve, hogy nem tudom kiszedni. A számlán nincs semmi extra, csak hogy 2 gigás kit mindkettő, egyik 5-5-5-15, a másik meg 5-5-5-18-as időzítésű 400MHz-en.
-
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
2 db 2x1GB-os Geil Ultán van ddr2-es, páronként sajnos más időzítéssel.
Két kérdésem lenne így elsőre:
1. mennyi feszkót adhatok neki, ami ideális/egészséges neki?
2. mivel tudnám tesztelni, hogy mennyire stabil, mert most beállítottam +0,2V-al 4-4-4-12-re őket? Az everestnél az érzékelőnél mondjuk nem nőtt az érték 0,2V-al a dimmnél... -
yolan
őstag
válasz
h.adam.92 #6755 üzenetére
924mhz cl4-ben azért nem rossz a gél-től.
2.2v-ig szoktam mondani, a felett már mindenképp bordával, jól szellőző házban, teszt erejéig akár 2.4-et is adhatsz neki, had szaladjon, de huzamosabban nem kingyolnám, még a 2.3 talán. gél-eket nem ismerem személyesen annyira, nem tudom mit hogy bírnak
ha a 4-4-4-10-et sem bírta 2.2v-on akkor már valszeg nagyon a határon mozog, mert ez nem egy hudesokat jelentő változtatás.
csak a képlet szerint ugye, 4+4+2=10 -
h.adam.92
őstag
pont most olvasom a tRD-s cikkedet
alapból nálam 10-re van álítva és 9-re téve eléggé megugrottak az értékek, nagyon durva...
sajna 8-nál fagyott.
jelenleg 2.2V-on megy.
4-4-4-10et is próbáltam szintén még 2.2V-al és nem indult a rendszer...emeljek feszt?
narancs bordások a ramok és még eléjük tettem egy 80mm-es ventit is -
yolan
őstag
1,3v-on stabil a proci 3ghz-n? a kis g0-ás procitól én többet várnék
2.2v-ot adnék neki max, pár száz forintért kapsz az apróban bordát a modulokra, úgy 2.2v nyugodtabban vállalható. Persze, ha megéri amit a 2.2v hatására megy.
Vagy hagyd 2v-on és dobd fel cl5-be, akár még 2.2v-al is megpróbálnám a cl5-öt. Kérdés melyikben megy többet, illetve melyiktől lesz érezhetően gyorsabb. cl4-ben egy 900mhz már baráti lenne, a fölött mégjobb. cl5-ben egy 1150mhz körül kb.
Tessék tesztelgetni, cl4, cl5, max 2.2v. Vagy a trd-t próbálod max feszen legkisebbre csökkenteni, az tud szép növekedést hozni (szintetikus tesztekben biztos, hogy való életben mennyire lesz érezhető, azt te érzed majd.) -
oriic
HÁZIGAZDA
Sziasztok. Szerintetek a ramjaimból ki tudok hozni még egy kis pluszt?
Jelenleg tuningolva van a rendszer, egy e6550-es procival, és asus p5b-deluxe alaplappal.
Perpill 2.0V van adva a moduloknak.
Prociról infó:
-
Hurkaleves
őstag
válasz
D-LAN|FuRioN #6749 üzenetére
hát igen, különböző ramokat összerakni nem szerencsés... aki kicsit konyít a dolgokhoz az tudja, hogy nem csak annyiból áll a dolog, hogy "pakoljunk bele minél többet" és f*sza lesz.
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Valszeg meg lesz a probléma. A másik sorozatszámú modul össze veszett a többivel. Ma szereztem újat, így az összes egy sorozatba tartozik, azota semmi baja a gépnek, viszi a 8 giga ramot 2.2 volton!
Amúgy következő próbálkozásom a memtest lett volna!
Bár ettől föggetlenül lehet lenyomom majd. Köszi azért!
-
válasz
D-LAN|FuRioN #6747 üzenetére
Modulokat letesztelted egyesével, mondjuk Memtest-tel? Ha igen, hozott vmi eredményt?
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget, mert én már teljesen tanácstalan vagyok. Adott egy Asus M3A78-CM alaplap, benne egy Phenom II X4 955BE proci, és 4 db 2GB-os 1066-os Kingston Hyper-X memória. Problémám az, hogy fagy vele a gép, és már minden eshetőségen túl vagyok, maradt a memória. 1 db "99U5316-043.A00LF" illetve 3 db "99U5316-053.A00LF" tipusú modul van a gépben. Kezdődik minden ott, hogy 533Mhz-en nem hajlandó menni, szinte 5-10 percen belül fagyizik a gép mindez 1.8 és 2.2V mellett. Fesz állítás max arra volt jó, hogy kitolt úgy 5 percet a fagyási időn. Ha 400 Mhz-en hajtom 1.8V vagy 2.2V mellett akkor lényegesen tovább, akár órákig képes menni, sőt akár 1-1 napig is, de utána ismét fagyás. Gépen nem melegszik semmi 7 Venti + Klimás terem... (Külön zalman memória hűtés) Van esetleg valakinek ötlete? Jelenleg úgy megy most, hogy kivettem a 043-as kódnevű ramot és 6G döcög benne, nem "kit" kiszerelésben vettem a őket, hanem külön, bár alapórajelen azért szerintem mennie kéne nekik, főleg, hogy a gépen semmi nincs húzva... M4A785D-M Pro alaplapban is votlak, a hiba ott is jelentkezett illetve Athlon II X2 250-es proci esetén is. Köszi előre is!
-
dcsabesz
tag
Sziasztok!
Kicsit OFF amit kérdezek, de sajna nem találom a DDR1-es memóriákról indított topikot. Kérnék egy linket, ha lehetséges.
Köszi.
-
kukinyo
addikt
Sziasztok
Gigabyte M57SLI_S4 rev.2 alaplapokban hol találom a memória időzítés beállításait?
Már egy órája keresgélem de sehol nem találom. -
apro
senior tag
válasz
jozsef11 #6731 üzenetére
hali
Az a Ram képes 950Mhz-re De a Feszt Emelni kell! 2.3,v-re Nézd meg a Geil Ultra honlapját hogy mennyi feszt ír neki ez 2.1-2,3V.Áttol hogy az időzítést megemeled 13,ra még semmit sem fog csinálni,ellőttem írták (Jorus) még annyi fesszel az 5.5.5.12-es időzítéssel képes még magasabb Mhz-t,de így már nem igazán gyorsul a rendszered. -
válasz
jozsef11 #6729 üzenetére
Memtest-tel, vagy Prime95 Blenddel tudod terhelni a RAM-okat. Ha megy 4-4-4-12-ben 890-en, akkor kicsit több VDimmel menni fog 900MHz-es is. Milyen VDimmel hajtod most őket? Ha nem megy nekik még magasabb feszen sem, akkor inkább cl5-ön kellene gondolkodnod, akkor följebb is mennek majd, és nem sok,amit buksz a lazább időzítéseken élő alkalmazások során.
-
jozsef11
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy van 4GB Geil Ultra DDR2 Ramom.
Tuningolom a gépet most 4-4-4-12-ben mennek 890 körül ha még felfelé akarom tolni a memóriák órajelét a cpu tuning miatt akkor elég ha az időzítést 12-ről13-ra változtatom?
Max 900 gondoltam feljebb nem akarom vinni illetve kellene egy memória tesztelő progi is nekem ami a stabilitást tesztelné.Előre is köszi!!!
-
Gilberto
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Kingston HyperX DDR2 800 mhz 2*2GB-os RAM. Ezen szeretnek egy kicsit huzni. BIOS-ban probaltam,de folyamatosan kek halalozott a Win7. El tudnatok nagyjabol magyarazni, hogy mit- hogy- merre- ? Köszönöm elöre is!
-
válasz
enemy107 #6720 üzenetére
A kulcsszó: SPD. Ebben különböznek, és emiatt írja a CPU-Z, hogy PC2-6400. Nem kell vele foglalkoznod, a szabványos órajeleket és időzítéseket tárolja általában, ill., amit a gyártó felprogramoz. Ha BIOS-ban by SPD hajtod őket, akkor ezeken az értékeken fognak futni. Ha ezzel szemben a gyári értékeken szeretnéd őket használni, akkor manuálisan kell megadnod a frekit és a késleltetési értékeket.
-
enemy107
senior tag
-
Bernyó84
aktív tag
Köszi az infót. Én eddig tökéletesen meg vagyok elégedve ezzel az alaplappal... Nem akarok én agyonhajtani se memóriát, se procit... Csak ha egy kicsit szükségem van több plusszra, akkor ne 20-30 Mhz legyen az, amit ki tudok sajtolni, hanem mondjuk 100-200 Mhz. Az én Corsair ramjaim mennek 1Ghz-en is Bár eddig nem sokat hajtottam úgy... max 3-4 óraát, ameddig kipróbáltam és játszottam vele egy kicsit, hogy teszteljem.
Nem tudom, hogy ez a lap hogy viszonyul a DDR3 ramokhoz, de ha csak fele olyan jól, mint a Corsair memóriáimhoz, akkor meg vagyok vele elégedve...
-
yolan
őstag
-
yolan
őstag
válasz
Bernyó84 #6707 üzenetére
kombós laptól ne várj től sokat, p35-ben értelmetlen ddr3-at hajtani, akkor meg értelmetlen belőle a kombós lap, p35 ddr2-t igen komolyan agyon tudja hajtani
geil ram pedig mikor milyen, mindkét végletre láttam már példát, hogy nagyon megy, és hogy feszelve se nagyon akarta az igazságot#6709: 2x2-es kitektől ne várj olyan tuningpotenciált mint egy 2x1-es kittől, 1000-1100 kinyomható egy jobb modulból, de 1200, max heroin áron, a 4x1-es felállás meg megterheli a chipsetet, a kombós lap lehet nem favorizálná a 4x1gb-t 1200mhz-n. nem véletlen beszélünk lefelé a C-s azaz kombós lapok választásáról.
-
yolan
őstag
válasz
enemy107 #6706 üzenetére
corsair ha jó kiadás, attól függ milyen chipekkel van szerelve, kingstonokról nemtudok sokat, a magas fesz lehet utalhat arra hogy 800@cl4-es chippek túlhúzott és túlfeszelt gyári spd-vel égetve.
2x2 giga esetén igen, kell a 64bites rendszer
passz, szerintem nem okoz semmi kárt, de én nem járatnám ilyen arányom, nemtudom, gyanús, lehet nincs infóm róla hogy káros, de nekem elég ha gyanús, nem kockáztatok -
Richie88
csendes tag
Már lassan fél éve használom a gépemet P5LD2 VM alaplappal. Eddig minden jól működött, de pár hónapja igen sok gond van vele. Nemegyszer előfordult mostanában, hogy magától újraindította magát, és utána be sem engedett a Windowsba. Addig csinálta egymás után az újraindítást, míg gombbal ki nem kapcsoltam. A Windows természetesen nem jött be. Elvittem szervizbe, ott azt mondták hogy az árammal lehet valami a lakásban, ami tönkre tette a tápot, és azt kicserélték. Egy hónapig jól működött aztán megint elkezdte, de szerencsémre az automatikus újraindítás után bejött a Windows. Nos ekkor eszembe jutott hogy én vettem bele RAM-ot, és esetleg nem e az csinálhatja az egészet? Eddig ami benne volt az egy GOODRAM DDR2 1GB PC 6400 (GR800D264L5/1G). Lehet hogy az alaplap nem csípi ezt a memória típust? Azért gondolom mert amikor probléma volt vele, kiszedtem a RAM-ot és a haverom RAM-ját tettem bele amit kölcsönbe adott, akkor nem jelentkeztek problémák.Szeretném ha valaki segítene ebben, hogy tényleg a RAM-e csinálhatja az újraindításokat, hogy érdemes e vennem másik típust?
-
Bernyó84
aktív tag
válasz
Evilangel #6708 üzenetére
Köszi szépen a választ. Úgy láttam, hogy vannak páran, akik hasonló lapban hajtanak Geil memóriákat... Talán mégsem olyan rossz a helyzet... Legalábbis bízom benne. Most 800Mhz-es Corsair ramkitt-te használok és lazán viszik az 1Ghz-et... Szóval ezekkel nincs baj.. csak az, hogy ezek 2x1Gb-osak, nem pedig 2x2Gb.
-
Evilangel
tag
-
Bernyó84
aktív tag
Van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy a Geil Value 2x2Gb 800Mhz kitt hogyan viselkedik a Gigabyte P35C-DS3R lapban? Tuningot hogyan bírják ezek a ramok?
-
enemy107
senior tag
Azon felül hogy bug valami káros hatása van a memóra, illetve alaplapra?
Ha 2X2 Gigát használok 64 bites rendszer kell? A Giga biosában van valami amit a feszeken kivűl állitani kell? Mint például Asus Memory Remap Feature. Kaptam tesztre 2X2 KHX-et, illetve Corsair Dominatort szerinted melyik lenne a jobb választás, A Corsair 2.1V-os, a Kingston 2.3V -
enemy107
senior tag
Persze azon már túlléptem, tudom hogy sántit, a KHX-nél is. Kipróbáltam. Memória irás olvasás, másolás, ugyanaz az érték jött ki,az állitólagos 1100-ra, és az 1000-re is, ez elég egyértelmű.Csak azért kérdeztem mert ezentúl ezt a CPUZ használom. Kösz mindent mégegyszer
És toyone-nak is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest